Keresés

Részletes keresés

_decens Creative Commons License 2011.07.01 0 0 3078

nem mintha valami világmegváltó okosság lenne... csak gondoltam, megosztom veletek a tavalyi tapasztalatom egy 4gb-os class6-os a-data kártyával...

Venyerin Creative Commons License 2011.07.01 0 0 3077

Így is sokkal több jó obit gyártanak, mint amit meg tudok venni. :)

Majd ha megvan a limited 15-21-35-70 sorom, majd nekiállok aggódni én is, ígérem.

Előzmény: kgyd (3075)
Venyerin Creative Commons License 2011.07.01 0 0 3076

"a kis valószínűséggel bekövetkező negatív eseményekkel szemben a legtöbb emberben irracionálisan nagy a kockázatkerülés"

Mintha láttam volna nálad sisakot... :)

Előzmény: kgyd (3074)
kgyd Creative Commons License 2011.07.01 0 0 3075

Ami az új objektívek fejlesztését illeti, elég aggasztó a helyzet. 

Előzmény: Venyerin (3073)
kgyd Creative Commons License 2011.07.01 0 0 3074

Persze, az mindenképpen szubjektív, mindkét irányban, hogy a cég reputációját milyen súllyal veszed figyelembe. Erre mondtam, hogy ezt egyből megértettem volna. A pszichológusok szerint a kis valószínűséggel bekövetkező negatív eseményekkel szemben a legtöbb emberben irracionálisan nagy a kockázatkerülés. 

Ha netán érdekelne: http://en.wikipedia.org/wiki/Risk_aversion

BTW, alaplapban az ASRock óccsókínai? És az ASUS? MSI? Gigabyte? Ők milyen chipet gyártanak? Nevezhetjük őket invenciózusnak? Ez azért nem olyan, mint a tornacipő, ahol az olcsó élőmunka miatt olcsó a termék. 

Előzmény: Venyerin (3072)
Venyerin Creative Commons License 2011.07.01 0 0 3073

"Pentaxot vettem, h9m-nek teljesen igaza van, hogy ebben jóval nagyobb a kockázat, mint az SD-kártyában"

Látod, ebben meg én nem látok komoly kockázatot (nem nagyobbat, mint egy AMD prociban, egy SRAM váltóban vagy egy forintban kapott fizetésben).

Előzmény: kgyd (3069)
Venyerin Creative Commons License 2011.07.01 0 0 3072

Ja, és jó lenne, ha nem csak a kényelmesebbik felét értenéd meg az állításomnak. :)

Az occsókínai irány pont annyira szubjektív alapokon áll, mint a márkásbiztosramenős.

Venyerin Creative Commons License 2011.07.01 0 0 3071

Az AMD éppúgy innovátor, mint az Intel, ilyen szituban én is a kisebbhez húzok általában.

(Bár az ATI videókártyám driver supportja kezd meggyőzni arról, hogy adott esetben ez szarvas hiba volt.)

kgyd Creative Commons License 2011.07.01 0 0 3070

Hm, ki fogom próbálni. 

Előzmény: h9m (3066)
kgyd Creative Commons License 2011.07.01 0 0 3069

Érdekes dolog ez a kockázatkerülősdi, és igazad van abban, hogy van benne csomó szubjektív elem.

Ezt egyből megértettem volna, nem kellett volna annyit mellébeszélni.:) 

Van egy olyan része is a dolognak, hogy szívesebben támogatom az innovátor céget a szimpla viszonteladónál, akár némi plusz költség árán is, de ez már perverziónak számít, legyen az én bajom. :)

Én meg éppen a kicsihez húzok, pl. mindig AMD processzort veszek, mert rémálom lenne, ha az Intel egyedül maradna a piacon. És például Pentaxot vettem, h9m-nek teljesen igaza van, hogy ebben jóval nagyobb a kockázat, mint az SD-kártyában. 

Előzmény: Venyerin (3067)
kgyd Creative Commons License 2011.07.01 0 0 3068

ATTO-Read 8 MiB (SanDisk ImageMate All-in-One)

Itt olvasásban 1 % az A-Data lemaradása a legjobbtól, írásban pedig a leggyorsabb. 

ATTO-Read 8 MiB (Sapphire @NEC USB 3.0)

Írásban, olvasásban 2 %-ra a legjobbtól.

ATTO-Read 8 MiB (takeMS 64in1)

Írásban 2 % a lemaradás, olvasásban 4%.

Ne bosszants, erre mondod, hogy középszerű és egyenetlen? Ez is leginkább pszichológia. Ha ezt várod, ezt fogod látni benne. 

Előzmény: Törölt nick (3054)
Venyerin Creative Commons License 2011.07.01 0 0 3067

No, csak kimászunk valahogy... :)

Érdekes dolog ez a kockázatkerülősdi, és igazad van abban, hogy van benne csomó szubjektív elem.

Ugyanez a kérdéskör pl. a lakások és autók "erődítése", a bicajos sisak vagy a bébi légzésfigyelő is. Van egy objektív veszély, van benned egy kapcsolódó szubjektív veszélyérzet, no meg vannak az erre épülő üzleti ajánlatok, oszt mindenki személyes mindenféléi alapján besorol valahova minden egyes ilyen skálán. Még csak az se igaz, hogy adott személy mindegyiken ugyanoda...

Nálam fotó ügyben pl. van egy olyan szál, hogy kipróbáltam már ezeregy mindenfélét keresztbe meg kasul, mondjuk leginkább még az analóg világban, aztán belefáradtam kicsit a kockázatok célirányos hajszolásába. Mára a rendszerem egyes főbb elemeitől simán csak azt várom, hogy szó nélkül szolgáljanak, és nem érint meg különösebben a kihívás, hogy némi kockázat árán nyerhetek pár ezrest, ha ügyes vagyok.

Van egy olyan része is a dolognak, hogy szívesebben támogatom az innovátor céget a szimpla viszonteladónál, akár némi plusz költség árán is, de ez már perverziónak számít, legyen az én bajom. :)

Előzmény: kgyd (3060)
h9m Creative Commons License 2011.07.01 0 0 3066

A kezdetleges módszer:

Fogtam a svájci gyártmányú órámat és megmértem, hogy a expo gomb lenyomásától számítva 10 expo után hány másodperc múva nem villog a led.

Ha már nem villog, akkor ugye nem ír, tehát kevesebbet nem mérhettem.

Amennyiben többet mértem, mint a valós, akkor az adatátvitel nagyobb.

Előzmény: kgyd (3061)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.01 0 0 3065

"A pentaxosok fosnak a kis márkáktól, LOL."

Nem, hanem az "Err99" felirattól ;).

Előzmény: kgyd (3064)
kgyd Creative Commons License 2011.07.01 0 0 3064

Good point.:D A pentaxosok fosnak a kis márkáktól, LOL. 

Előzmény: h9m (3062)
kgyd Creative Commons License 2011.07.01 0 0 3063

szal halott ügy az egész

Ami a K-x-eken belüli szórást illeti, itt nem erről van szó, hanem kb. arról, hogy egy hármas RAW sorozat eltárolása 4 másodperc-e vagy 20, illetve hogy van-e frame drop a videón, ha már nem vettem/nem cipeltem magammal a kamerámat. A mérésnek híve vagyok, meg is mértem, sok követőm nem akadt, pedig abból lehetne tanulság. 

Egyébként pedig a lényeg itt már szerintem is ez: "Rosszat mondtál az SD-kártyámról? Na gyere ki a kocsma mögé, beszéljük meg." Persze ezt is lehetne egy kicsit stílusosabban, kicsit több szellemmel és kevesebb fogcsikorgatással. A topicnak annyit nem ártott, mert előtte egy hétig aludt. 

Előzmény: gabeesz (3055)
h9m Creative Commons License 2011.07.01 0 0 3062

"Ezzel együtt tudom, hogy sok emberben nagy a kockázatkerülés és megy a legnagyobb gyártóhoz."

Ezért vagyunk mind Pentaxosok!

Előzmény: kgyd (3060)
kgyd Creative Commons License 2011.07.01 0 0 3061

Az tök jó! Mi volt a kezdetleges módszered? Különben meg menj az antiloopokhoz, ott biztosan működik.:) 

Előzmény: h9m (3059)
kgyd Creative Commons License 2011.07.01 0 0 3060

Vagyis a cég reputációja, amit nehéz bekalkulálni és csak nagyon szubjektív módon lehet, mert nincsenek erről megbízható adatok. És éppen azért nincsenek adatok, mert nagyon ritkán romlanak el ezek a kártyák. (Ezért adnak rájuk élettartam-garanciát.) Közvetlen családomban az egyetlen SD-kártyás adatvesztés akkor volt, amikor ellopták a lányom mobiltelefonját. Valószínűleg sokkal gyakrabban van adatvesztés amiatt, hogy elromlik a gépben az író. Valószínűleg évente sokkal több fényképezőgépet lopnak el kártyástul, mint ahány SD-kártya elromlik. Vagy elromlik a gép egy fontos pillanatban. Vagy elvesztem a kártyát, ellopják a táskámmal együtt. Vagy véletlenül letörlöm a képeket. Vagy inkompatibilitás miatt vesznek el a képeim (régebben több ilyenről hallottam). Vagy kimosom a mosógépben. Vagy a fejemre esik egy tégla. Szóval én noname kártyát nem vennék, aukciós oldalról nem vennék, de egy bevett gyártótól vettem egy nagyon jó ár/teljesítmény viszonyú kártyát és azt hiszem, racionálisan döntöttem. 

Ezzel együtt tudom, hogy sok emberben nagy a kockázatkerülés és megy a legnagyobb gyártóhoz. 

Előzmény: Davidon (3053)
h9m Creative Commons License 2011.07.01 0 0 3059

De, reggel megmértem.

Igen kezdetleges módszerrel, 10 raw 15 másodperc.

Ez kb. 10 MB/s.

Én a déli sarkra gondoltam, ott tuti, hogy az eneloopok el sem indítják az egészet, nemhogy még rögítsen is!

Előzmény: kgyd (3039)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.01 0 0 3058

1. Elvileg K-x-hez keresnénk memóriakártyát :)

2. Nem sok értelme a kártyákról vitázni, de ez már rég nem is a kártyákról szól szerintem :)

3. Ezzel csak egyet tudok érteni :).

Venyerin Creative Commons License 2011.07.01 0 0 3057

"vegyen videókamerát, aki videózni akar!!!"

Yessz! :)

_Sandrusz_ Creative Commons License 2011.07.01 0 0 3056

Nagyon leegyszerűsítve, a vita ebből indult: a Pentax K-x-et videó módban ki tudja-e szolgálni a Sandisk Ultra kettő?

Szvsz több okból is vicc...

gabeesz Creative Commons License 2011.07.01 0 0 3055

OFF

Sziasztok!

Nem szoktam beleszólni általában semmilyen vitába, hagyom had őrlődjenek a vitaindítók, de most lenne 2 kérdésem?

1. mi köze van ennek az egésznek a K-x- ekhez? ha nincs, nem lehetne átdobni a témát a napok óta inaktív pentax offtopicba? tekintve, hogy mindenkinek más gépe van....

2. mi értelme van kártyákról veszekedni? úgyis mindenkinek a saját mérése a jó, és úgysincs 2 egyforma gép. a belső elektronika is beleszól a sebességbe, lásd a sorozatfelvétel sebességeket is pl. szal halott ügy az egész.

3. bár erről nem volt szó az elején, de ez CSAK az én véleményem! szal engem lehet szidni érte. :) de ami a videót illeti egy régi jól bevált tipp: vegyen videókamerát, aki videózni akar!!!

na béke mindenkinek.... :)

ON

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.01 0 0 3054

"Eddig kétszer írtam le a topicban az A-Data szót, plusz egy általam becopyzott linkben is szerepelt."

Így van :)! Az már három konkrét utalás, de ugye tudjuk, hogy a jó marketinges burkoltan tolja az arcunkba a terméket ;D, szóval úgy beszél rá a termékre, hogy azt sem tudod, hogy mit reklámoz, de végén mégis veszel valamit :D! Ebben a kommentedben meg ügyesen négyszer is szerepel az A-Data szó ;) :)! Sőt egy burkolt tudatalatti befolyásolást is észrevettem....: "Teszek egy tárgyilagos kijelentést egy eszközről a gyártó adata alapján" :)))

Nah de hagyjuk a poént, bár már komolyan nem igazán lehet ezekre a dolgokra reagálni :)! 

...

ATTO-Read 8 MiB (SanDisk ImageMate All-in-One)

ATTO-Read 8 MiB (Sapphire @NEC USB 3.0)

ATTO-Read 8 MiB (takeMS 64in1)

Ezeknél a teszteknél pl nincs benne az első háromban, de talán valahol az első ötben sem! Ettől persze sebesség tekintetében nem mondom továbbra sem, hogy egy rossz kártya lenne, csupán azt, hogy néhol kissé ingadozó a teljesítménye!

...

"Ezért fogadom fenntartással a "tapasztalatom szerint" adatokat, mert az ember memóriája szelektív."

Azért az beb@szik ha már olyan szelektív a memóriám, hogy pl nem emléxem meddig bírta múlt héten az Eneloop aksim, vagy ha nem emlékszem, hogy tegnap is gond nélkül használtam a Sandisk Extreme III-as kártyám (az Ultra II-es USB plus-os kártyám már két hete használtam utoljára, szóval az is lehet, hogy arra már nem is emléxem milyen volt :D, ezért említem inkább csak az Extreme III-ast :))

Előzmény: kgyd (3044)
Davidon Creative Commons License 2011.07.01 0 0 3053

"Te konkrétan melyik eredményét tartod "majdnemhogy csak középszerű"-nek? "

Azt amikor meghal és kínlódhatsz, hogy megmentsd a képeidet...

Venyerin Creative Commons License 2011.07.01 0 0 3052

Bocs, de kiszállok.

A jobbik változat szerint szándékosan vagy süket, a másikat nem elemezném.

Előzmény: kgyd (3050)
Davidon Creative Commons License 2011.07.01 0 0 3051

"Eddig kétszer írtam le a topicban az A-Data szót"

Ki állította az ellenkezőjét?

kgyd Creative Commons License 2011.07.01 0 0 3050

Itt miről beszélsz? Azt akarod mondani, hogy az MLC kibír 100000 törlés/írás ciklust? 

Előzmény: Venyerin (3049)
Venyerin Creative Commons License 2011.07.01 0 0 3049

Nem kell technológia váltás ekkora difihez.

Előzmény: kgyd (3047)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!