Keresés

Részletes keresés

masterflash Creative Commons License 2016.07.19 0 0 106

Sziasztok!

Milyen betegségek ezek?

Dió, gesztenye, körte, de az almafán is barna foltosak a levelek.

Mivel kellene védekezni és mikor, a jövő évet figyelembe véve?

Az utolsó képen két szelídgesztenye fa látható, az előtérben lévő egy újra ültetett fa a háttérben lévő elpusztultnak hitt fa helyett.

Mint látható, az első döglődik, míg a hátsó szépen fejlődik, gondolom a nemes lepusztult róla, és az alany ilyen erőteljes.

Van értelme ezt meghagyni?

A dióval is így jártam, elfagyott, mert korán kiültettem a lakásban átteleltetett csemetét, ezért vettem egy milotai 10-es fát, az elfagyott alanyáról feltörekvő fa mára már nagyobb, mint a milotai és terem is, míg a másik nem.

Sajnos a gesztenye és a dió is túl közel van egymáshoz, ezért 1-1 db valószínűleg felesleges lesz!

Kapa bácsi Creative Commons License 2016.07.15 0 1 105

Először is milyen magasak a fák?Magasra permetezni motoros háti géppel:a motor fordulat számát maxra,és a permetszer adagolónál a legnagyobb fokozatot választani.Nem tudom a gépen a szórótoroknál rajt van-e a tölcsér,mert az is kell erre a típusra.Nem igazán magas fák permetezésére való a géped,de normálisan kezelt gyümölcsöst lehet vele gondozni.ó munkát!

Előzmény: Delevári (103)
halkergető Creative Commons License 2016.07.15 0 1 104

Üdv.!

Annak a masinának - a gépkönyve szerint - 7-8 m magasra kéne felhordania a permetszert. 

Persze a szórt cseppek mérete és a magasság között az az összefüggés, hogy minél magasabbra akarod felvinni a permetszert, annál nagyobbak lesznek a cseppek. Nagyon magasan már inkább lemosod a fát, mert oda ködszerű permetet csak valami csoda-masinával tudnál feljuttatni, nem ezzel a háti permetezővel.

Talán a fák következő tavaszi "fazonigazításakor" célszerű lenne lejjebbre nyomni a fáid korona-magasságát, és/vagy felkapaszkodsz a hátadon a géppel egy kétágú, stabil létrára, és annak magasságáról esetleg le tudod fújni a magas ágakat is.

(Ez utóbbi megoldáskor munkavédelmi szakemberrel ne konzultálj, mert valószínű nem nyered el az egyetértését.  Marad tehát inkább az égbenyúló fák koronáinak vissza"nyomása".)

Előzmény: Delevári (103)
Delevári Creative Commons License 2016.07.14 0 0 103

Sziasztok!

Édesapám halála után ránk maradt egy kis gyümölcsös.Amit ő szépen gondozott, ezt szeretnénk folytatni, azonban mi sajnos keveset tudunk a gyümölcsfák gondozásáról.Van egy benzines permetezőnk Oleo-Mac(AM 150).Amit már kipróbáltunk.A kérdésem az lenne hogyan kell a fák tetejét is lepermetezni?Mert odáig nem hord el a permetező.Mit kell rajta állítani?Előre is köszönöm a segítséget.Szép napot mindenkinek.

halkergető Creative Commons License 2016.06.28 0 0 102

Üdv. a T. (pertmetező) Szakértőknek!

Érdeklődöm tisztelettel, van-e valakinek, használ-e valaki akkumulátoros háti permetezőkannát? Mi a tapasztalat, ha van egyáltalán?

Előre is köszönet a válaszért!

Üdv.!

hk.

..janos.. Creative Commons License 2016.06.10 0 0 101

Koszi,  gumiharang csere ugy nez ki megoldotta a problemat. 

Előzmény: Kapa bácsi (100)
Kapa bácsi Creative Commons License 2016.06.09 0 0 100

Nézd meg a golyókat valszeg beverődött a nyomóoldali+meg a fészkét is a golyónak,ezek tulajdonképp szelepek akként funkcionálnak.Jobb Gazdaboltokban minden kapható a különböző permetezőkhöz.Jó munkát!

Előzmény: ..janos.. (99)
..janos.. Creative Commons License 2016.06.08 0 0 99

Bocsánat a teló automatán javítja az ékezet nélküli szavakat.  Szóval a kar, amivel pumpálom, minden 5-10. alkalomra lefele nyomáskor leesik, nem pumpál.

..janos.. Creative Commons License 2016.06.08 0 0 98

Sziasztok. Van egy hagyományos hat permetezés 20 literes. Az a gondom vele, hogy rád, amivel pumpalom, minden 5-10. házakra csak lesik, nincs ellenére, ami visszanyomna. Ahogy észrevettem főleg akkor jön elő jobban, ha csak kB. 1/4-ig van vízzel, több vizet annyira nem gyakori. Mi lehet a gond?

nedüpal Creative Commons License 2016.05.21 0 0 97

.....ja Gergő.......én magam szoktam csinalni.....

Előzmény: nedüpal (96)
nedüpal Creative Commons License 2016.05.21 0 0 96

Szia Pista Már jo rájöttem....ha szalkára bevittem volna szevizbbe elkertek volna egy tizest...a jarbu fars levegot szivott....meg a szivattyu szimeringet csereltem mert a szer is buborekos volt...szaggatott...de már jo...

Előzmény: juhosttt (95)
juhosttt Creative Commons License 2016.05.20 0 0 95

Én a gyújtást nézetném meg akkor így látatlanban! Továbbá nekem láncfűrészen volt olyan, hogy a karbi szar volt, hiába állította, cserélni kellett kompletten. 

Előzmény: nedüpal (94)
nedüpal Creative Commons License 2016.05.19 0 0 94

...ja alapon szepen megy...indul...felső fordulalon kb. 2perc utan hullamzik.

Előzmény: nedüpal (93)
nedüpal Creative Commons License 2016.05.19 0 0 93

Ki csereltem a szimeringeket...ugyan ugy csinal...vinnyog le...fel ingagozik a fordulat...senki se tudja miert? Pedig aztmodjak tipus hiba...

nedüpal Creative Commons License 2016.05.17 0 0 92

E forumot azert takaltak ki....köszi....mások is azt mondjak...szimering

Előzmény: Kapa bácsi (91)
Kapa bácsi Creative Commons License 2016.05.16 0 0 91

Hát így távgyógyítást mondani nehéz!A főtengely szimmering talán,ha minden jó a karburátornál.

Előzmény: nedüpal (90)
nedüpal Creative Commons License 2016.05.16 0 0 90

Kapa bacsi miket kérdel te?!! Gondolhatod, itt kérdezek akkor már komolyabb baja lehet....igen minden tiszta...a benzin is ujj...a düzni is tiszta....

Előzmény: Kapa bácsi (89)
Kapa bácsi Creative Commons License 2016.05.15 0 0 89

A levegőszűrő tiszta?A benzin nem régi?

Előzmény: nedüpal (88)
nedüpal Creative Commons License 2016.05.12 0 0 88

Sziasztok! Agrimotor wf3 permetezom van a fordulata ingadozik...1-2 perc után mi lehet a baja? A düzni tiszta...

jaro1979 Creative Commons License 2016.03.29 0 0 87

Helo,attól függ mi ellen akarsz permetezni.Áttelelt kórokozók,levélfodrosodás,monília ellen?

Előzmény: masterflash (86)
masterflash Creative Commons License 2016.03.19 0 0 86

Metszés után mivel lehet lezárni a barackot, ha már levelek vannak?

juhosttt Creative Commons License 2016.03.13 0 0 85

Nekem is ilyen állapotú, én egy híg dózissal fogok rámenni csak réz-kénből. De előbb éljük túl azt a pár fagyos napot amit most ide jósolnak. 

Előzmény: masterflash (84)
masterflash Creative Commons License 2016.03.13 0 0 84

Jól gondolom, hogy elkéstem a lemosó permetezéssel, legalábbis a réz-kén tartalmúakkal?

Kéne metszenem, mivel permetezzek utána?

Dithane jó?

Kapa bácsi Creative Commons License 2016.02.17 0 0 83

Nézd meg a Fuxtec.hu-n.

Előzmény: madpapa2 (82)
madpapa2 Creative Commons License 2016.02.17 0 0 82

Jól hangzik. De hol és ki szervizeli ezeket a gépeket?

Előzmény: Kapa bácsi (81)
Kapa bácsi Creative Commons License 2016.01.28 0 0 81

Nézd meg a Fuxtec.hu-n,a permetezőt.Ez is kínai,de van hozzá alkatrész,tartozék,és garancia.Az összes kínai közül a legjobb.

Előzmény: roland19890314 (80)
roland19890314 Creative Commons License 2016.01.27 0 0 80

Üdv mindenkinek! Szeretnék egy motoros permetezőt és kb 50 -60 ezer ft rá a keret! Milyet ajánlanátok? Azért az jólenne ha egy 5 méter magas fát letudnék vele permetezni :) Köszönöm válaszotokat előre is ! Mindenképp újnak kell lennie !

Kapa bácsi Creative Commons License 2016.01.16 0 1 79

A tartályban túlnyomás van,azért jut el a magasabb fúvókához is a folyadék.A túlnyomást a ventilátor termeli,így mindig van nyomás a vegyszertartályban.Persze nagyobb fordulaton nagyobb a nyomás ezért kell pörgetni,ha magasra akarunk szórni.Azért szerintem csak fél áron van a "márkák"-hoz képest.Nézd meg pl a Stihlt mennyi,hát még a Makita.

Előzmény: juhosttt (78)
juhosttt Creative Commons License 2016.01.16 0 0 78

Ahhoz képest hogy kínai vannak árak :O

A permetezőjük nekem érdekes, a szer tartályból jövő cső ami a fúvóhoz vezet, magasan van. Az alul lévő folyadék hogy jut ki így? Így képről nehéz megállapítani így ezt csak úgy veszem meg ha látom hogy tényleg minden úgy megy rajta ahogy annak mennie kell :) 

Előzmény: Kapa bácsi (77)
Kapa bácsi Creative Commons License 2016.01.15 0 0 77

A vásárlás előtt nézd meg a Fuxtec permetezőt,a Fuxtec.hu-n.Ez is kínai,de jó minőségű,és van alkatrész is.Nézz körül a honlapjukon.Minden attól függ mennyi rá a keret.Esetleg még a Hecht gépek is jók,szintén van minden hozzá.A "nagy"márkák gépei tényleg jók,de borsos áruak.Jó választást.

Előzmény: juhosttt (74)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!