Sajnos sokszor nem lehet kikerülni a permetezést,de próbáljunk tanulni egymástól!Ha hozzáértéssel csinálja valaki,akkor szinte"művészet".Kártevő gondok+megoldások,módszerek,eszközök...Szóval minden!
Dió, gesztenye, körte, de az almafán is barna foltosak a levelek.
Mivel kellene védekezni és mikor, a jövő évet figyelembe véve?
Az utolsó képen két szelídgesztenye fa látható, az előtérben lévő egy újra ültetett fa a háttérben lévő elpusztultnak hitt fa helyett.
Mint látható, az első döglődik, míg a hátsó szépen fejlődik, gondolom a nemes lepusztult róla, és az alany ilyen erőteljes.
Van értelme ezt meghagyni?
A dióval is így jártam, elfagyott, mert korán kiültettem a lakásban átteleltetett csemetét, ezért vettem egy milotai 10-es fát, az elfagyott alanyáról feltörekvő fa mára már nagyobb, mint a milotai és terem is, míg a másik nem.
Sajnos a gesztenye és a dió is túl közel van egymáshoz, ezért 1-1 db valószínűleg felesleges lesz!
Először is milyen magasak a fák?Magasra permetezni motoros háti géppel:a motor fordulat számát maxra,és a permetszer adagolónál a legnagyobb fokozatot választani.Nem tudom a gépen a szórótoroknál rajt van-e a tölcsér,mert az is kell erre a típusra.Nem igazán magas fák permetezésére való a géped,de normálisan kezelt gyümölcsöst lehet vele gondozni.ó munkát!
Annak a masinának - a gépkönyve szerint - 7-8 m magasra kéne felhordania a permetszert.
Persze a szórt cseppek mérete és a magasság között az az összefüggés, hogy minél magasabbra akarod felvinni a permetszert, annál nagyobbak lesznek a cseppek. Nagyon magasan már inkább lemosod a fát, mert oda ködszerű permetet csak valami csoda-masinával tudnál feljuttatni, nem ezzel a háti permetezővel.
Talán a fák következő tavaszi "fazonigazításakor" célszerű lenne lejjebbre nyomni a fáid korona-magasságát, és/vagy felkapaszkodsz a hátadon a géppel egy kétágú, stabil létrára, és annak magasságáról esetleg le tudod fújni a magas ágakat is.
(Ez utóbbi megoldáskor munkavédelmi szakemberrel ne konzultálj, mert valószínű nem nyered el az egyetértését. Marad tehát inkább az égbenyúló fák koronáinak vissza"nyomása".)
Édesapám halála után ránk maradt egy kis gyümölcsös.Amit ő szépen gondozott, ezt szeretnénk folytatni, azonban mi sajnos keveset tudunk a gyümölcsfák gondozásáról.Van egy benzines permetezőnk Oleo-Mac(AM 150).Amit már kipróbáltunk.A kérdésem az lenne hogyan kell a fák tetejét is lepermetezni?Mert odáig nem hord el a permetező.Mit kell rajta állítani?Előre is köszönöm a segítséget.Szép napot mindenkinek.
Nézd meg a golyókat valszeg beverődött a nyomóoldali+meg a fészkét is a golyónak,ezek tulajdonképp szelepek akként funkcionálnak.Jobb Gazdaboltokban minden kapható a különböző permetezőkhöz.Jó munkát!
Bocsánat a teló automatán javítja az ékezet nélküli szavakat. Szóval a kar, amivel pumpálom, minden 5-10. alkalomra lefele nyomáskor leesik, nem pumpál.
Sziasztok. Van egy hagyományos hat permetezés 20 literes. Az a gondom vele, hogy rád, amivel pumpalom, minden 5-10. házakra csak lesik, nincs ellenére, ami visszanyomna. Ahogy észrevettem főleg akkor jön elő jobban, ha csak kB. 1/4-ig van vízzel, több vizet annyira nem gyakori. Mi lehet a gond?
Szia Pista Már jo rájöttem....ha szalkára bevittem volna szevizbbe elkertek volna egy tizest...a jarbu fars levegot szivott....meg a szivattyu szimeringet csereltem mert a szer is buborekos volt...szaggatott...de már jo...
Én a gyújtást nézetném meg akkor így látatlanban! Továbbá nekem láncfűrészen volt olyan, hogy a karbi szar volt, hiába állította, cserélni kellett kompletten.
Üdv mindenkinek! Szeretnék egy motoros permetezőt és kb 50 -60 ezer ft rá a keret! Milyet ajánlanátok? Azért az jólenne ha egy 5 méter magas fát letudnék vele permetezni :) Köszönöm válaszotokat előre is ! Mindenképp újnak kell lennie !
A tartályban túlnyomás van,azért jut el a magasabb fúvókához is a folyadék.A túlnyomást a ventilátor termeli,így mindig van nyomás a vegyszertartályban.Persze nagyobb fordulaton nagyobb a nyomás ezért kell pörgetni,ha magasra akarunk szórni.Azért szerintem csak fél áron van a "márkák"-hoz képest.Nézd meg pl a Stihlt mennyi,hát még a Makita.
A permetezőjük nekem érdekes, a szer tartályból jövő cső ami a fúvóhoz vezet, magasan van. Az alul lévő folyadék hogy jut ki így? Így képről nehéz megállapítani így ezt csak úgy veszem meg ha látom hogy tényleg minden úgy megy rajta ahogy annak mennie kell :)
A vásárlás előtt nézd meg a Fuxtec permetezőt,a Fuxtec.hu-n.Ez is kínai,de jó minőségű,és van alkatrész is.Nézz körül a honlapjukon.Minden attól függ mennyi rá a keret.Esetleg még a Hecht gépek is jók,szintén van minden hozzá.A "nagy"márkák gépei tényleg jók,de borsos áruak.Jó választást.