Keresés

Részletes keresés

BigBlue84 Creative Commons License 2009.06.05 0 0 73

Először is köszönöm a kérdésemre adott válaszotokat, már akartam indítani egy külön topikot ahol lehetne beszélgetni arról, hogy hogyan lehetne elérni azt hogy liberalizálják a fegyvertartást Magyarországon is.

 

Tisztelt tefgarderta teljes mértékben osztom a véleményedet arról, hogy egyik parlamentben lévő párt sem fogja meglépni a liberalizállást.

 

Én is a JOBBIK-ban bizok ezzel kapcsolatban, bár én még nem hallotam töllük olyat, hogy ők támogatni fogják ezt de azért remélem. Ő töllük én a csentörség felállítását hallotam, de ez sem jelent megoldást mivel nem lehet mindenki mellé rendőrt, csendőrt állítani. Más országokban (ahhol a rendőrség is hatékonyabban működik )már felismerték ezt és lehetővé is tették az önvédelmi fegyvertartást.

De azért én is bizok, hogy majd ők meglépik ezt. És ha esetleg tud valaki eről valamit, hogy szerepel-e a JOBBIK terveiben ilyesmi akkor érdekelne.

 

(Érdekesség képpen találtam egy régi cikket arról, hogy Orbán menyire retteg a fegyverektől, teljesen röhej: http://www.fegyver.org/cikk_observer.html )

Előzmény: Törölt nick (68)
Kavics78 Creative Commons License 2009.06.05 0 0 72
En politikusnak nem hiszek!
Előzmény: Törölt nick (71)
Kavics78 Creative Commons License 2009.06.05 0 0 70
Jah, persze....
Előzmény: Törölt nick (68)
Kavics78 Creative Commons License 2009.06.05 0 0 69

Konkretan arra ertettem, hogy itt mar tobbedszerre felmerul egy illetonek a neve es hogy mit hogyan kene csinalnia!

Udv!

Előzmény: mastersergeant (67)
mastersergeant Creative Commons License 2009.06.05 0 0 67
Ezt most rám értetted? Ha igen, akkor fejtsd ki kérlek bővebben. (Én nem gondolnám, hogy más farkával verném a csalánt!) 
Előzmény: Kavics78 (66)
Kavics78 Creative Commons License 2009.06.05 0 0 66

Szerintem nem kene mas f@szaval verni a csalant!

Amugy vannak probalkozasok, amik becsulendok!

Előzmény: mastersergeant (65)
mastersergeant Creative Commons License 2009.06.04 0 0 65

Bokros dokit én is a Kaliberből ismerem. Fegyveres témában nagyon felkészültnek tartom. (A legelső számtól megvan az összes Kaliberem:-)))

Ő tényleg alkalmas lenne a feladatra. Csak 1 fecske nem csinál nyarat. Kell mögé olyan erő, mely szavának súlya van és tud erkölcsi és szakmai támogatást adni.  Lehetséges erő lenne az annó nagy bázissal rendelkező, az azóta hülye módon szétbombázott MHSZ. Mondván, a régi elit hatalmi bázisa. Ezért pusztulnia kellett jogutód nélkül...! Fegyvergyárunk a FÉG csak volt. Maradnak az MHSZ romjain újjászülető és a jogelőd nélküli, rendszerváltozás után megalakult lövészklubok. Más alternatíva sajnos nem jut eszembe... :-(  

Előzmény: BigBlue84 (63)
Kavics78 Creative Commons License 2009.06.04 0 0 64

"Szerintetek hogyan lehetne hatékonyan tájékoztatni az embereket, és kik és hogyan tudnának ebben a témában nyomást gyakorolni a döntéshozókra?" - Mondjuk ugy, hogy a media bemutatjak, hogy milyen sikereket ernek el a magyarok a loveszsportokban!

Sajnalatosan azonban ezeknek semmi hirerteke mivel:

1.) Nem lehet reszegen orditozva orjongeni a versenyeken

2.) TV-nem kozvetiti

3.) Nem kepes felfogni esszel

4.) A fegyverektol "felni" KELL!!!

5-6-7-stb.) etc. ...

 

Ezzel szemben ha Iszapszentpatkanyon a falu also labdarugomeccset jatszik a felveggel tudosit azonnal a megyei lap, legalabb egy orszagos kereskedelmi csatorna, az ezt koveto tomegverekedest kulon hirkent kommentalja a TV!

Mi ehhez kepest egy-ket vilagbajnoki arany!

Előzmény: BigBlue84 (63)
BigBlue84 Creative Commons License 2009.06.04 0 0 63

Dr. Bokros Gábor a Kaliber magazin egyik szerkesztője emlitette a vele készült interjuban, hogy Magyarországon semmijen fegyverlobbi nem létezik. Talán pont a hozzá hasonló szaktekintélyeknek kellene létrehozni valamiféle lobbit.

Szerintem az egyik legfontosabb lépés a közvélemény tájékoztatása lenne. Mivel az emberekben óriási tévhitek élnek a fegyverekkel kapcsolatban.

 

Szerintetek hogyan lehetne hatékonyan tájékoztatni az embereket, és kik és hogyan tudnának ebben a témában nyomást gyakorolni a döntéshozókra?

Előzmény: mastersergeant (62)
mastersergeant Creative Commons License 2009.06.04 0 0 62

Sajnos én is pesszimista vagyok e tekintetben! Ha már politika, akkor profán módon éppen a mi "madaraink" ellenezték (ellenzik) legjobban a szigorú fegyver törvényeinken való bármely lazítást. Bezzeg másban nem.... Javítsatok ki ha nem igaz.

Kellene egy Charlton Heston (Béke Poraira!) mentalítású tekintély a parlamentünkben aki lobbizna etekintetben. Igaz, mögötte felsorakoztak a multi fegyvergyártók...!

Kavics78 Creative Commons License 2009.06.04 0 0 61

"Kiváncsi vagyok vajon melyik kormány fogja ezt meglépni egyszer, ha valaha lesz ilyen!"- A mostani nem es a kovetkezo sem fogja! :-(

Előzmény: BigBlue84 (60)
BigBlue84 Creative Commons License 2009.06.04 0 0 60

Teljesen igazad van, és a gáz-risztós példa is nagyon jó!

 

És valószínű, hogy itt is megszületne a fegyverkultúra,de nyilván ez csak akkor fog ha liberalizálják a fegyvertartást.

 

Kiváncsi vagyok vajon melyik kormány fogja ezt meglépni egyszer, ha valaha lesz ilyen! :)

Előzmény: mastersergeant (59)
mastersergeant Creative Commons License 2009.06.04 0 0 59

Az általad belinkelt törvényjavaslat egy pontjában történt némi változás! Mégpedig az önvédelmi célból tartott gáz-riasztó fegyverek tekintetében. Mégsem lőnek pofán minden embert az utcákon! (De ugyanakkor a flóberteket balga módon engedélyhez kötötték!)

Szlovákia? Megszületett az addig nem létező "fegyver kultúra"! Ami nagyon szépen működik!

Előzmény: BigBlue84 (56)
BigBlue84 Creative Commons License 2009.06.04 0 0 58

Igen az ilyen iskolaban, aruhazban, stb. lovoldozo idiotakat a kesobbi elemzesek szerint mar joval elotte le lehetett volna kapcsolni (torvenyesen),

 

Az ilyen iskolai erőszakot megelőzendően nem hiszem, hogy a fegyvertartás betiltása eredményre vezet. Hiszen ez csak egy tüneti kezelés lenne, inkább azt kellene megnézni, hogy miért jutottak odáig a mai gyerekek, hogy bántsák iskolatársukat.

 

Kis hazánkban nem nagyon tudnak a gyerekek hozzájutni a fegyverhez mivel apukának se nagyon van és nincs mit megpukkantani. De ugye itt is egyre többször agyonverik leszúrják egymást a gyerkőcök.

 

Vajon miért? Szerintem egyszerüen a szülőknek több idejüknekk kellene lenni arra, hogy foglalkozzanak velük és mindjárt nem is lennének anyira antiszociálisak.

 

Előzmény: Kavics78 (55)
Kavics78 Creative Commons License 2009.06.04 0 0 57
szerintem elbeszelunk egymas mellett!
Előzmény: BigBlue84 (56)
BigBlue84 Creative Commons License 2009.06.04 0 0 56

"Nagyon kiváncsi lennék a lehetséges kivitelezésére. Ötletek?"

 

A FERÉSZ már régen kidolgozott egy szigorú de biztonságos és igazságos fegyvertartási törvényt csak a döntéshozók egyszerűen nem foglakoztak vele.

Ez lenne az:

http://www.fegyver.org/cikk_fereszterv.html

 

Valamint álatlában aki egy kicsit is ért a fegyverekhez mind technikai mind pedig jogi oldalról nem tiltakozik ellene.

 

Egyet azonban nem nagyon értk, mindenki a fegyvertartás kultúrájárol beszél, szerintem ezzel indokolni a tiltást nem helyén való. Mivel akkor még nagyon sok mindent lehetne tiltani ami új és szokatlan.

 

Másrészt ugye ha a Szlovák példát nézzük ott sem volt "kulturája" a fegyvernek  mivel ott is tiltva volt rendszerváltás előtt. Néhány éve úgy döntöttek, hogy európa egyik legliberálisabb fegyvertörvényét vezetik be és nincs is vele semmi probléma, illetev csak annyi, hogy csökkent a bűnözés (de ez csak a bűnözőknek probléma:-)

 

Úgyhogy összességébe szerinte ez a "fegyverkultúra" dolog hülyeség.

Előzmény: mastersergeant (54)
Kavics78 Creative Commons License 2009.06.04 0 0 55

Nos megint csak szivembol szolsz!

 

Igen az ilyen iskolaban, aruhazban, stb. lovoldozo idiotakat a kesobbi elemzesek szerint mar joval elotte le lehetett volna kapcsolni (torvenyesen), csak valamiert nem mukodott a rendszer!

Mellesleg ezek a meszarlasok azert (is) tortenhetnek meg mert nincs senki aki visszalone!

Volt a 80-as evekben egy braziliai (vagy valamelyik del amerikai allamban,asszem brazil) eset (anno a fegyverviseles nagyon liberalis volt a machismo miatt, effektive statusszimbolum) ott a delikvens (rablo) egy buszt akart kirabolni (a buszsofornel kellett fizetni a jegyert)!

Nos pechjere az utazokozonseg nagy resze fegyvert rantott es tuzet nyitottak!

kb.50 lovest adtak le mire a rablo menekulesre fogta! Nemsokara elfogtak a rendorok! Az erdekes az egeszben, hogy szemelyi serules nem tortent!!! :-D

 

Persze ez sem kovetendo pelda!

Magyarorszagon .22 kaliberu fegyvert 16-17eves korban kaphat a kezebe a versenyzo, ellenben siman kiszolgaljak alkohollal, dohanyaruval!

Nincs semmifele popularis dinamikus loveszet (orszagosan elterjedt)!

Jelenleg a regi jo megkovesedett statikus legpisztolyos putyogtatas ami elerheto.

 

Udv!

 

 

 

 

Előzmény: mastersergeant (54)
mastersergeant Creative Commons License 2009.06.04 0 0 54

Ha már a fegyverkezelési és tartási kulturárlól beszélünk, akkor meg kell tanítani az eziránt érdeklődő pógárokat erre. Nagyon kiváncsi lennék a lehetséges kivitelezésére. Ötletek? 

 

Mert ugye a sokat emlegetett USA-ban "John" már egész kisgyerekként megtanulhatja a fegyverek kezelését. A Daisy légpukk után már rögtön 0.22-vel kezdhet. Vagyis ez valahol a kúltura része lett a génjeikbe beivódva. Bár itt is akadnak kivételek. Középiskolás hülyegyerek apuka rosszul tárolt fegyverével tarol a sulijában. De legutóbb németországban és finnországban is volt hasonló eset. Ez mind mind a tárolási szabályok súlyos megszegése miatt történhetett meg.

 

Elöltöltős hosszú és rövidfegyvert szabadon vehetek és belevaló lövedéket is. A többi alkatrész elég almás. (Ez olyan mintha megveszem a sokat áhított F 40-semet és nem kapok bele motort, mondván közutakon ez rettentő veszélyes avatatlan kézben.) Pedig aki ilyet vesz annak a fegyver töltése is gyönyörűséggel tölti el, nemcsak a pusztán lövészet. Ha már keretek közé szorították e sportágat is, miért  kell nekem tagnak lennem egy lövészklubban? Egyszerűbb lenne ha fogom a fegyverem, lövedékem, csappantyúm, fekaporom és lemegyek a lőtérre pufogtatni saját gyönyörűségemre. Persze elötte a lőtérhasználati díjat becsengetném. Illetékes meg úgy is akad ott.

Vagy ez a felvetésem túlságosan naív? 

Előzmény: Kavics78 (53)
Kavics78 Creative Commons License 2009.06.03 0 0 53

Szivembol szolsz!

Viszont mig ez a josag eljon magyarorszagra en legalisan gyakorolgatok!

Van hova fejlodni!!!

 

P.S.:

Velemenyem szerint magyarorszagon a fegyverkezelesi/tartasi kultura is nagyon hianyos!

Előzmény: mastersergeant (40)
Kavics78 Creative Commons License 2009.06.03 0 0 52
Hat igen! A nezoke tulajdonkeppen egy kis vajat a tok tetejen!
Előzmény: mastersergeant (50)
Kavics78 Creative Commons License 2009.06.03 0 0 51

Kossz!

Valoban szoraskepet lottem (most majd megprobalom szukiteni aztan majd celpontathelyezes , aztan ha mar csak az a bibi allithato celgomb farikcsalas kovetkezik!!

Nem, sem a nezoke sem a celgomb nem allithato leven, hogy ez egy polgarhaborus (Rogers&Spencer) revolver replikaja!

Nos szoval ez pl. szabadon tarthato (viszont csappantyut meg loport nem tarthatsz otthon)!

Előzmény: mastersergeant (42)
mastersergeant Creative Commons License 2009.06.03 0 0 50
Szóval a nézőke állítás ugrott! :-)
Előzmény: Kavics78 (49)
Kavics78 Creative Commons License 2009.06.03 0 0 49

Szerintem meg torolgesd meg egy csoppet a szemedet!

 

MUHAHAHAHAAAA!

Ez egy 8a lolap!

Nalatok a .22LR .50 inch-es lyukat szakit?

 

"nekem van .44SP Buldog, hidd el tudom mirol beszelek, ez max egy .22-es lovesmintaja..." -Azt latom! WUHAHAHAHAHAAAAAAAAAA!!!! :-D

LOOOOOSEEER!

Előzmény: BolondKartyas (46)
BigBlue84 Creative Commons License 2009.06.03 0 0 48

a magyarok tobsege elenzi a fegyvertartast

 

Szerintem a magyar átlag ember azért ellenzi a fegyvertartást, mert tudatosan fére vannak vezetve a politika által. Ha a nagy nyilvánosság előtt is bemutatnák azokat a statiszikákat amelyek arról szólnak, hogy azokban az országokban ahhol engedélyezve van a polgári önvédelmi fegyvertartás ott javult a közbisztonság, méghozzá jelentősen.

 

Egyre nagyobb méreteket ölt Magyarországon is a bűnözés, és egyre jobban látja az ember, hogy egy fegyvertelen emberrel akármit megtehetnek a bűnözők és ez szerintem elég aggasztó. Más demokratikus országokban már felismerték, hogy a rendőrség nem tudja teljesen szavatolni az emberek biztonságát ezért engedélyezve van a fegyveres önvédelem.

 

Ideje lenne ár nekünk is eljutni idáig!

Előzmény: BolondKartyas (47)
BolondKartyas Creative Commons License 2009.06.03 0 0 47

Rengeteg fegyveres topikot olvastam már és enyhén szólva is felháborít a dolog, hogy a saját honfitársaim annyira lenézik a magyar embert, hogy a magyar csak azért mert magyar nem alkalmas a lőfegyvertartásra!

 

Ne legyel felhaborodva!

ITT USA, a magyarok tobsege elenzi a fegyvertartast (persze beszelek a 1990 utaniakrol, tehat 30, 40 evesekrol) es az elszomorito.

 

 

Előzmény: BigBlue84 (41)
BolondKartyas Creative Commons License 2009.06.03 0 0 46

Ez nem egeszen rossz, bar kivul van a 2"-es hataron.

Amit meg akarok mondani, (es kerlek ne vedd sertesnek)!

Ez nem volt love egy .44cal revolverrel, nekem van .44SP Buldog, hidd el tudom mirol beszelek, ez max egy .22-es lovesmintaja...

Szerintem oszekeverted a kepeket.

 

 

Előzmény: Kavics78 (39)
BigBlue84 Creative Commons License 2009.06.03 0 0 45

"Egyszerűbb a nem-et kimondani. Azzal nincs semmi probléma."

 

De igen is nagy probléma van vele, nem normális dolog az, hogy napról napra embereket ölnek meg rabolnak ki, és egyesek elveszik a lehetőséget és az eszközt az ártatlan emberektől, hogy megvédhessék magukat a támadóval szemben.

 

Valamint a közemberek nagyrésze azért tiltakozik a fegyvertartás ellen mert férre vannak vezetve és nem értenek hozzá. Szóba került az év elején a népszavazás kérdése ebben az ügyben, de addig nem sok értelme van amig valaki ki nem áll a nyilvánosság elé és nem tájékoztatja az embereket, hogy a fegyvertartás engedélyezése nem az oly sokat emlegetett "vadnyugat" elszabadulását jelentené.

Hanem inkább a közbiztonság javulásához vezetne.

Előzmény: mastersergeant (43)
BigBlue84 Creative Commons License 2009.06.03 0 0 44

"Szóval szerintük gyerekek vagyunk semmi több!!!"

 

Szóvala akkor mégis csak alacsonyabb rendünek tekintenek bennünket magyarokat a saját politikusaink és ebbe a nagy többség is belenyugszik sőt egyet is ért.

 

Másrészt akkor mégsem demokráciában élünk.

Előzmény: mastersergeant (43)
mastersergeant Creative Commons License 2009.06.03 0 0 43
Kb: megválaszoltam! Egyszerűbb a nem-et kimondani. Azzal nincs semmi probléma. Másodsorban az un: politikai elit és a törvényhozók szerint nincs morális tartásunk a fegyverek használatával kapcsolatban. Szóval szerintük gyerekek vagyunk semmi több!!!
Előzmény: BigBlue84 (41)
mastersergeant Creative Commons License 2009.06.03 0 0 42
Jah! Egész szép szóráskép! Gratula! A nézőke nem állítható? Mert szerintem ott, van egy kis bibi.
Előzmény: Kavics78 (39)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!