Ha egy hónapon belül kellhet a pénz akkor gondolom a DKJ sem biztos h jó választás hiszen ha ma megvesszük pár napon belül olcsóbban lehet eladni az eladás/vétel árfolyam különbsége miatt.
2-3 hetes távra a Cetelem takarékszámla lehet jobb megoldás mert ott ilyen nincs, viszont van 28% !!!!!! adó a 15+13 miatt.
2026/I . most fizetett még 18.85 % kamatot de ez még a 2 évvel ezelőtti infláció miatt volt. Jövőre lejár és utoljára 4,45 % kamatot fizet. Szerintem ennyit biztosan nem csökkent az infláció. Idén biztosan több lesz.4-5%-nál.
Mi legyen az állampapírral, ha visszaváltom 1% minusz..?
Ez az elmélet. Nyilván valami hiba történt. 31/R1 tegnap kifizetve. És van 29/R1 ami meg még nincs. Nem kell elhinni. (képet nem tudok most feltenni, majd este)
A 29R1 az 24-én fizet mindenkinek, a 31R1 26-án fizet mindenkinek.
A 29R1 az a kincstári számlán már 23-án du. 4-től látszik, a 31R1 az majd ma (25-én) 14 órától fog látszani mindenkinek, 28-i értéknappal, mert 2025.07.26. nem munkanap.
Ha máshogy látod, ugyan csatolj már be egy képernyőfotót.
Az előzetes várakozásoknak megfelelően 6,5%-on hagyta az alapkamatot az MNB Monetáris Tanácsa,
így már tavaly szeptember óta nem módosult a kondíció. A mai döntés hátteréről délután Varga Mihály jegybankelnök tartott sajtótájékoztatót, melyen kiemelte, hogy a lakossági inflációs várakozások továbbra is magasak. Az elnök bejelentette azt is, hogy augusztustól 10%-ról 8%-ra csökkenti az MNB a bankok kötelező tartalékrátáját, ami technikai jellegű lépés, nem jelenti a monetáris politikai hozzáállás lazulását, a csökkenő likviditástöbblet indokolta.