Keresés

Részletes keresés

tibtiborkaba_new Creative Commons License 2017.01.27 0 0 2678

Amúgy az én tentelometerem is gramm-ban mér...

Előzmény: _percy_ (2676)
tibtiborkaba_new Creative Commons License 2017.01.27 0 0 2677

Igen, pl a Stellavox-nak is van olyan modellje, amely rendelkezik tentelometer modullal, és ennek megfelelően be is lehet állítani a kívánt szalagfeszességet.

Előzmény: _percy_ (2676)
_percy_ Creative Commons License 2017.01.27 0 0 2676

Az ugyan igaz hogy a nyomaték mértékegysége a Nm, de a szalagfeszességet tudtommal grammban (Newton-ban illetve pond-ban is) szokták megadni és tentelométerrel mérik. Nézz utána!

Vannak magnók jócskán ahol ezt állítani is lehet, szeretett Revox magnóink nem tartoznak ebbe a körbe,  kivéve természetesen az A700 esetét.

Pettinghuszár.....;-)))

Előzmény: Főlökött (2671)
btamas70 Creative Commons License 2017.01.26 0 0 2675

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az itt-ott elkottyantott részletek segítenek mélyebben megérteni az ok-okozati összefüggéseket. Ma pl. a következőn akadt meg a szemem:

 

Főlökött 5 napja
2647

Ott van még az impulzus üzem, mely szintén káros, az emberi szervezetre, főleg az agyra - annak jelfeldolgozó képességére. Na tsokolom, akkor mi is van ?

 

 

Hát az van, amit itt látunk. N*100 soros elmeroggyant hozzáböfögések véget nem érő sora...

 

Előzmény: tt-ths (2665)
Főlökött Creative Commons License 2017.01.26 0 0 2674

Én egy beszélgető partnernek tekintettelek, akivel lehet érdemi dolgokat megbeszélni, egy fejlesztéssel - elképzelésekkel kapcsolatban.  Igen, a Revox témában.

Te reflektáltál először, gondoltam válaszolok.

Én senki 'kakis' popójára nem vagyok kíváncsi, sem a gyulladt - pattanásosára, oldja meg saját maga mindezt ! Érdemi beszélgetést lehetne folytatni, ha lenne miről is......pl..A revox szalagosról, annak mibenlététől.

Engem a revox érdekel és az analog szalagos magnó, annak tervezése, kivitelezése, gyengéi. Ennek tervezése, mibenléte, megoldásai, ötletek, stb. Saját cuccosomat építem hóbortom alapján, a lehető legideálisabb megoldásban, saját magam tervezve és kivitelezve, mint olvasható is hsz.-emből.

 

Erre már elnézést, de beleugatnak olyanok, melyek még a legalsó alapokkal sincsenek tisztában. Szerintük a passzív kondenzátor is aktív elem. Egy bekapcsolási tranzienssel sincsenek tisztában, azt sem tudják eszik - e, avagy isszák mindezt ?

 

Na ezen személyekkel érdemi dumcsit folytatni itt ? Miről is ? Időjárásról ????????? Arra tán képesek.

 

Szóval nem nyávog, tehát mehet.......maradjunk is annyiban. De ahogy felélednek, lesz itt hsz. - garmadája a nagy semmiről, annyi is mondanivalója és győzzük elolvasni a sok ökörséget, de minek.

Na erről szól ezen topik is, a pettingelő huszárokról, akik nagyon okosnak és mindentudónak hiszik magukat. Nyomják, de minek is.

engem annyiban érint a dolog, ha szól a magnó ne nyávogjon, oszt jól van" no ennyi, részemről is.

Előzmény: neszójábe! (2672)
Főlökött Creative Commons License 2017.01.26 0 0 2673

ui.: Gyengébbek kedvéért pedig utóirat, az előző hsz.-emhez :

 

Akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a fejhídon történő surlódás következtében, a legideálisabb feszítési, koptatási paramétereket, hogy is állítjuk, hogy minél kisebb legyen a fej igénybevétele - annak koptatása, a leghatásosabban megoldva -> folyamatosan állított szalag-feszítés-szabályzással, analog átvitel esetén, a legideálisabb jel levétel, hogy érjük el, mindezt. No ezen arány sem minegy, már akinek.....nem!

Tudatlan pettinghuszároknak pedig hagy menjen. Mivel azt sem tudják, miről van szó.....Pedig sem a fej, sem a szalag nem olcsó. Meglévő - rögzített felvételek pedig felbecsülhetetlenek :)

Előzmény: Főlökött (2671)
neszójábe! Creative Commons License 2017.01.26 0 0 2672

minek nézel te engem, atomfizikusnak? nyutonméter? tuggya a faxom! de nem is érdekel.

 

hagyjál engem békén az ilyesféle marhaságokkal

kikalkulálták ezt már a náladnál okosabbak.

engem annyiban érint a dolog, ha szól a magnó ne nyávogjon, oszt jól van.

Előzmény: Főlökött (2671)
Főlökött Creative Commons License 2017.01.26 0 0 2671

Ha olyan toppon vagy, csak egy kérdésem van, milyen Newton-méter-nyomatékkal kell leengedni (lecsévélő orsó  nyomaték mérés) és milyen Newton-méter-nyomatékkal kell húzni ( felcsévélő orsó nyomaték mérés ) egy szalagot a fejhídon, hogy azon-az ideális jelleadást eszközöld, úgy, hogy közben a szalagban mechanikusan ne okozz kárt, azaz ne húzd meg annyira, hogy mechanikusan deformálódjon a szentem és az ideális szalagfeszítéssel kivitelezve, az ideális - leghatékonyabb analog jelátadást eszközöld a fejeken ?

 

Na ugye - hogy ugye........

 

Pattanásokról pedig ne nyissunk szerintem vitát, mert nem igazán egészségügyi topik lenne, a Revox topik, megint eltérnénk az eredeti dolgoktól. Már megint elmennénk akkor, valami más felé, mely a higénia, ápoltság kérdése és megint megszólnának azért, hogy rombolom - romboljuk a topikot olyannal, mely nem ide való. Pedig nekem nem célom, tehát hanyagoljuk ezen témát szerintem.

 

Mindenki - bárki a popóját gondozza úgy, hogy az gyulladás mentes legyen, így pattanás sem képződhet akkor :) Szóval ennyi a /nagy-ülős-ráérő/ kufferokról..........:) Téma zárva.

 

Érdemi hozzászólás is lesz ? Avagy csak, mint mindíg hüvelygomba szindróma dominál ?

Előzmény: neszójábe! (2669)
Főlökött Creative Commons License 2017.01.26 0 0 2670

Azt csak szeretnék.........de tudatlanságukban azt sem tudják, mi az :) Amúgy pedig csókolgassa a nyári villám ! -> naphosszat !

Előzmény: neszójábe! (2669)
neszójábe! Creative Commons License 2017.01.26 0 0 2669

tsokolhatod te a tudod mit?

a bakterok pattanásos valagát.

Előzmény: Főlökött (2668)
Főlökött Creative Commons License 2017.01.26 0 0 2668

"bekterok" -> "bakterok" bocsika, elgépeltem. Van ez így, de a pettinghuszároknak amúgy sem terjed eddig a figyelme.....sőt el sem olvassák, mert nekik ez hosszú :))))

Na így megy ez......itt. Ezen topicban :) Tsokolom.

Előzmény: Főlökött (2667)
Főlökött Creative Commons License 2017.01.26 0 0 2667

Ha és amennyiben, tetszett volna venni a fáradságot és ezen pettingeléshalom elejét is el tetszett volna olvasni, lejött volna az, hogy egy A-88-as teljes átépítéséről, annak szalagpályán lévő szalag, sérülésmentes ( mechanikus ) továbbításáról, a le és felcsévélő orsók nyomatékméréséről, a le és felcsévélő motorok vezérléséről, a le és felcsévélő csonkok -> mechanikus - lineáris állítású fékjeiről, azok számítógépes állításáról tettem említést. Így a fej hídon, egy szabályozott - kontrollált feszítést tudunk létrehozni.

Vannak még üzemmódok, a leállítás, visszacsévélés, előretekerés, azok vezérlése, állítása. A lejátszás bonyolult művelete, mindezt mérni - vezérelni - szabályozni. Igen Revox és A-88 :))

 

Mindezen kedvtelésem teljes anyagát, a megoldásokat, a méréseket, állítási paramétereket, konkrét kapcsolási rajzokat, a számítógépes programot, a vezérlés és a szabályozás megoldását, egyes pettinghuszárok úgy gondolják, dobjam fel ide részükre, hogy tudjanak Ők is érvényesülni. Hát ez nem jött be........

 

Ne keljen visszaolvasni, elregéltem az alapokat. Ebből indult ki ez a meddő vita :) Azért a ":)", mert még vita sem volt, mivel érdemben hozzá sem tudnak szólni a témához. Minden más jött a hüvelygomba, lábgomba, pervol, havi menszesz, stb.

Egy súlyozott adatfeldolgozásba, mely egy digitális jelfeldolgozási - értékelési rendszer, belehoznak egy hurok-erősítést, mely egy teljesen más téma, de még ezt sem tudják. 

 

Rombolni a topikot ? Mivel ? Azzal, hogy az itteni nagyonmegmondók és nagyonokosak, azt sem tudják mi az eltérés a digitális világ és az analog között ? Mi a vezérlés, mi a szabályzás, hogy oldunk meg egy nyomatékmérést az orsó csonkon ? Azt az analóg jelet, hogy alakítjuk át a számítógép által feldolgozható állapotba ? Hogy állítjuk az érzékenységet és a mintavételezést digitálisan ? Hogy is szinkronizáljuk mindezt ?

 

Tényleg átmentünk, honvédségi érába, de azért, hogy lássák a pettinghuszárok, hogy volt olyan kivitelezett tervem, megvalósítva, mely tán 15-18 évig folyamatosan üzemelt, a nap 24 órájában, a honvédségi elvárásoknak megfelelően, stabilan és folyamatosan. Na ezen pettinghuszárok tudata, addig sem leledzik, hogy egy fok-km-es jelet hogy digitalizálunk, a digitális jelből, hogy szedjük ki az érdemi jelet, azaz a cél repülőgép jelét. Ők jobban tudják, Taszár is milyen volt. Hát bebizonyosodott, hogy ebben is, csak a hasbaakasztás volt a domináló, érdemi tudásuk - dolgok hiányában. Ezért volt a kitérő, a honvédségi dolgokban, hogy még ehhez is tudatlanok.

 

Mivel az eddigi hozzászólások, a MÁV., a bekterok művészetéről, a váltók kezeléséről, stb.-ről szól, érdemi megnyilvánulás helyett, így elgondolkodtató, ki - kik is rombolják, ezen topikot és mivel ? Gondolkodj el ezen ! Érdemes......szerintem.

Előzmény: tt-ths (2665)
Dzsibzon Creative Commons License 2017.01.25 0 0 2666

 A-77  /  B-77  a ferdeszeműeknek is

tt-ths Creative Commons License 2017.01.25 0 0 2665

"A fentiek alapján több mint valószínű, azzá degraládódott sajnos a fórum. Azért, mert hagytuk"

 

többek között te sem a REVOXról beszélsz. Szerintem vannak topikok, ahol a korabeli katona élményeket meg bármi más egó tripeket elő lehet adni. De itt ez a téma OFF, erősen megosztó és személyeskedő vitákra ad okot.

Kérlek ne rombold a topikot ezekkel.

Előzmény: Főlökött (2661)
btamas70 Creative Commons License 2017.01.24 0 0 2664

Miért, Taszáron miafax van? Kizárólag azért nem hintették be sóval, mert a gyarmattartónak ismét szüksége lehet rá.

 

Re: jelenleg használaton kívüli katonai légibázis

Előzmény: Főlökött (2655)
btamas70 Creative Commons License 2017.01.24 0 0 2663

+ a főbakterúr személyeskedő vonata is befutott;Đ

Előzmény: Mono SE (2660)
neszójábe! Creative Commons License 2017.01.23 0 0 2662

pedig, akik nem léptek be elvoltak nyomva, minden téren.

Előzmény: Főlökött (2661)
Főlökött Creative Commons License 2017.01.23 0 0 2661

No ez az értelmi tudásszinted és még minősíteni sem kellett senkinek, se nekem, se másnak - csendben......maradtunk.........összejött.

 

Mint ahogy a Gőzeke mondta : "voltam IQ teszten, szerencsére negatív lett :)"

 

No erről ennyit, de azért itt vannak nehezebb esetek is, nem is kicsivel ! Rájön saját maga is talán, reménykedem. Tudom, mihaszna.........kár az időtöltésért, de akkor is -> A remény hal meg utoljára........:))))

Ez a gyenge kezdés utáni, mocskos-nagy visszaesés esete tán. Van aki rájön, van aki nem. Még úgy sem, ha a kobakját ütővel kocogtatják :)) Azaz verik!

 

Nem a fórommal van a baj, csak azon okoskodókkal, melyek tudása 0-a szintű és ennek bizonyítékául a másikkal személyeskedve, állítólagos helyesírási problémákra hivatkozva - ha más már nem játszik számukra, azt bizonygatják, hogy Ők akkor is okosak, el nem ismert fenoménok. Közben mondanivalójuk pedig egy légből (felhőből) ki- kapott baromság, melynek semmi tudományos alapja nincs, se gyakorlati tapasztalatuk sincs, se semmit nem építettek, saját kútfőből. Okoskodnak, a nagy semmijükre.

Nem akarok hosszú lenni, így tán elolvassák a tudatlan - korlátolt pettinghuszárok is, képességük idáig tán leledzik :)- terjed.

 

"kabaré" ? Tán az! A fentiek alapján több mint valószínű, azzá degraládódott sajnos a fórum. Azért, mert hagytuk ! Ez is, mint a többit is, egy értelmes topic volt ez is, mint a többi, de vannak olyanok, melyek nem ide valók! Ennyi. Avagy- ha itt vannak, kellő tisztelettel és alázattal kellene olyanokat kóstolgatni akikkel beszélnek, de mivel azt sem tudják kik azok, mit ténykedtek előtte, miről is bészélnek ténylegesen - milyen témáról, így akkor miről is beszélünk?

Vicces gyerekek, a bakterolással, tudatlanságukkal, egy darabig el vannak, kitőlti szabad idejüket. Míg nem próbálnak diktálni, minősíteni olyanokat, melyek tudása, gyakorlata, hagyafülnyivel magasabb, a semminél, na akkor kezdődnek a bajok.

Ha a válasz egy vírtuális maflás, azonnal sírnak - rínak! Nem féltem ezeket, a jégen is megélve - élősködnek.....próbálnak élősködni, ha lehet - ha tudnak......

Ha nem, akkor viszont buknak :) Nem kár értük :) -> szerintem. Én nem fogok könnyeket pötyögtetni értük :), az biztos.

 

No akkor hol, a 6T kommunista ? Mert én nem vagyok ebben az érában, mivel egyedüliként, párttagság mentesen vészeltem át, a teljes időszakot, érdemi munkával :).

Elárulom, mai napig nem léptem be, egy gázos szervezetbe sem. Mivel egyik kutya - másik eb, gondolom - vélelmezem, értjük egymást. Ha nem - hát nem.......

Előzmény: btk53 (2658)
Mono SE Creative Commons License 2017.01.23 -2 0 2660

viszont újra van "pettinghuszár" - gurrrráááá! ;)

Előzmény: btk53 (2659)
btk53 Creative Commons License 2017.01.23 0 0 2659

tök kabaré ez a topik. 

 

btk53 Creative Commons License 2017.01.23 0 0 2658

Eccer megállitott a fakabát ellenörzésre. Mikor meglátta a menetlevelet, rögtön feljelentett.

Elötte ugyanis munkásöröket vittem, a megfelelö rubrikába a szállitmányrol meg beirtam, h

6 tonna kommunista.

 

Főlökött Creative Commons License 2017.01.23 0 0 2657

Mivel halovány fogalma sincs, se a vezérlésről, se a szabályzásról, se a szalagpályáról, az azon történő szabályzásról és kötelmekről, így nagyon hallgatjuk, mi okosat tud - tudna összehozni, ezen témában !!!

Kisértetiesen várjuk érdemi válaszát, mármint akit-akiket érdekel, ezen téma.......:)

Regéljen valami okosat ........várjuk !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nem kicsit ! Nyomja !

Előzmény: btamas70 (2652)
Főlökött Creative Commons License 2017.01.23 0 0 2656

Bocsika, vitába szállni egy tudatlannal ? Ezt Te sem gondolod komolyan :)! Miről vitázzunk? Tudatlanságáról ? Azt már több ízben felsoroltam, de annyi lenne a téma, hogy már nyomon sem bírja követni.

 

Pl. azt sem tudja, hol volt Taszáron a harcálláspont, melyik laktanyában, mivel kettő volt és van is :). No ott hol volt, melyikben és helyileg hol is ? Így azt sem tudja, hol voltak a bunkerek, ahová az avakot tették.

Kezdem érteni, miért is mondják, a "sötét somogy". Már elnézést akit érint, de úgy osztani az észt, hogy azt sem tudjuk, miről beszélünk, de mondjuk a marhaságokat, megalapozza az idézett hallomásomat.

Pedig élnek ott értelmes emberek is, nem is kevesen. Sajnos olyat fogtunk ki, mely nem ilyen. Ennyi.

Előzmény: maxell_UD (2653)
Főlökött Creative Commons License 2017.01.23 0 0 2655

Püspökladányban már semmi sincs. Max egy elhagyatott - kifosztott régi alakulat telephelye lenne. Ott tetszett dolgozni ? Mit is ? Takarítani :)? Füvet festeni ? Avagy szegélykövet - fehérre, hogy szép is legyen.... ? :)

Mivel izomból nem bírt válaszolni a hullámhosszokra, a PRV.-re és a többire ? Ja, mert nincs mit festeni :) Bocsi, nem hagyhattam ki......

Előzmény: btk53 (2648)
Főlökött Creative Commons License 2017.01.23 0 0 2654

Az érdekesség az, hogy somogyiként azt sem tudja, mit művel egy bakter. Azt sem tudja mi a mikrohullám, mi az eltérés az analóg - digitális között. Mi és hogy történik az átmenet, a kettő között.

Tényleg említettem annó, felesleges löncsölni egymással, mert nincs miről! Már elnézést, de annyira tudatlan, hogy az már fájdalmas.

Érdemi vitát, beszélgetést kíván úgy, hogy az alapokkal sincs tisztában és azok megismerésére nem is törekszik?! Ezeket nevesítik buta trolloknak a neten, én finomabban tudatlan pettinghuszároknak hívom ezeket, már elnézést. Mert azok!

Ezen állapot jó nekik, legyen. Őket nem zavarja, csak másokat ne vezessenek meg, főleg ne okozzanak kárt, másnak. Ennyi a véleményem erről.

Előzmény: btamas70 (2651)
maxell_UD Creative Commons License 2017.01.22 0 0 2653

"No akkor ezzel mizu ? Na tsokolom, vannak itt még érdekességek....amikhez fogalma sincs :)"

 

Az viszont egyértelműen látható, neked halovány lila fogalmad sincs arról, hogy egy kamionsofőr milyen hatalmas előképzettséggel és tudással rendelkezik a repülés, híradástechnika és az elektronikus szakma minden területén!

Csupán ezéert mersz vitába szállni vele, jobb lesz ha feladod ezt a reménytelen küzdelmet!

Előzmény: Főlökött (2647)
btamas70 Creative Commons License 2017.01.21 0 0 2652

"Akkor beszélgessünk a Revox vezérlésről, szalagpályáról"

 

Hajrá!:)

Végre egy jót fogunk röhögni. Ha kérhetem, a köv. 100 sorba kerüljön némi új információ vagy "poén" is..;)

Előzmény: Főlökött (2647)
btamas70 Creative Commons License 2017.01.21 0 0 2651

Te csak ne becsméreld a xalagosbakter életműwét!:P)

Amúgy engem sem, pedig kaposvári vagyok. Most akadt meg a szemem rajta, h véleménye szerint sosem jártam az egykori taszári légibázison. Nem semmi, h még ezt is jobban tudja - legalábbis azt hixi;)

Előzmény: btk53 (2648)
btk53 Creative Commons License 2017.01.21 0 0 2650

Föleg akko lett xar a légvédelem,, amikor bewezették a 9 utáni alkohol kiszolgálást.

Mindenki logatta a fejit, senki sem nézte az eget. 

Előzmény: Mono SE (2649)
Mono SE Creative Commons License 2017.01.21 -2 0 2649

akkor mérnem a püspökladányi kurvák hogyléte felől érdeklődsz?

 

kaiaretket érdekel a radarállomás, mikor az ilyen lökött idióták miatt a légvédelmünk mindig is olyan volt, mint a szita... az nem esett át rajta, aki nem akart :Đ

Előzmény: btk53 (2648)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!