Keresés

Részletes keresés

laco___ Creative Commons License 2015.01.21 0 0 3561

Szia freya13

 

Nos nekem még nem volt olyan hogy tele lett volna a porszívó tartálya,és amikor egy 80m2-es házat takarítottunk(írtam is hogy az személyes tapasztalat volt),így van,az első pár takarításkor nézegettük a portartályát.Ám ahogy írtam is,szerintem be fog állni egy szintre majd,hogy nem lesz 1 tele tartálynál többed ha rendszeresen takarítasz.Így annak nézegetése idővel el fog múlni.Ha mégis szeretnéd tudni mennyi kosz gyűlt össze menet közben,már van olyan modell ami ennek kijelzőjével rendelkezik.Csináltam egy tesztvideót itthon ma este,csak sajnos technikai akadályok miatt nem tudom most feltölteni.Egy fekete 3mm vastag fekete táblanyomott műanyagot hoztam haza,leragasztottam a konyhába,és gond nélkül áthaladt rajta többször is.Szerintem a fekete csempével tuti nem lesz gondod az én megítélésem alapján.Ha 620 vagy 630 szériában gondolkozol az teljesen mindegy,takarítási minőségben ugyanazt kapod.Én azért vettem 630-at mert úgy gondoltam hogy egy virtuális fal hátha kell,de nagyon nem használom.A 620-hoz megtudod venni utólag is. 650-ig azért nem mentem el mert a lakásban van riasztó,és takarítani nem tudok ha nem vagyok itthon mert a porszívó elindítaná(mármint a riasztót).

Írtad,hogy a Neatoról nincs tapasztalatod.Élőben nem láttam de rengeteget olvastam róla.Ha most kellene robotporszívót vennem én ismét Roombát vennék.Persze kinek mi tetszik.A döntés a tied.

Előzmény: freya13 (3555)
freya13 Creative Commons License 2015.01.21 0 0 3560

Szia Robotdoki!

Egyre inkább hajlok a Roomba vásárlás felé, de még nem tudom, hogy melyiket válasszam. Az én esetemben talán a 620-as is elég lenne, bár van ahol lehet még kapni 630-as vagy 760-as modellt, azok is tetszenek. A 800-as széria már nagyon drága, bár biztos nagyon szuper. Igazából mire este hazaérek már nem sok kedvem van porszívózni, pláne az egyéb teendők elvégzése mellett, ezért szeretném, ha azt megcsinálná helyettem. Viszonylag sok a kutya- és macskaszőr nálunk, remélem, hogy meg tud birkózni vele, és nem fog hamar elromlani emiatt. Arról már hallottam, hogy az iRobot szervizháttere igen jó, a többiekéről semmit sem tudok. Ez is a Roomba felé billenti a mérleg nyelvét.

Megnéztem a képet, gyanítom, hogy nálunk is hasonló lesz a helyzet.

Előzmény: robotdoki (3559)
Nelson71 Creative Commons License 2015.01.21 0 0 3558

Úgy tudom a feketét azért "nem látja", mert elnyeli a fényt, mivel az érzékelőhöz nem jut visszaverődő fény, ezért okoz ilyen problémát a robotnál. Nekem a fekete hangfalaimnak menne neki, ezért  valamilyen akadályt teszek elé, vagy valamilyen fényvisszaverő matricát kéne ráragasztanom, ami kizárt, hogy elcsúfitsam vele a hangfalakat :)

Mivel az érzékelői elöl vannak, ez szőnyeg esetében - szerintem - nem jelenthet problémát.

Ha nem így van, majd kijavítanak. :)

Előzmény: freya13 (3556)
laco___ Creative Commons License 2015.01.21 0 0 3557

szia Freya13

 

Most dolgozom nem nagyon tudok válaszolni,de este írok részletesebben.Ha gondolod egy két mailt válthatunk,akár részletesebben át tudnánk beszélni ezt azt.

lackoko1@gmail.com a címem

Előzmény: freya13 (3556)
freya13 Creative Commons License 2015.01.21 0 0 3556

Köszönöm a válaszodat. Nem okoz gondot, ha szobáról-szobára kell hordoznom. Mondjuk másképp nem is működne a dolog, mert mindenhol küszöb van, és ezen kívül el is kell kicsit pakolni előle porszívózás előtt.

Valahol azt olvastam, hogy fekete szőnyegen a Roomba  600-as szériája nem működik, úgy rémlik talán a mélységérzékelője miatt, de ebben nem vagyok biztos. Állítólag a 700-as szériánál már nincs ilyen gond. Nálunk az egyik szobában sötétkék padlószőnyeg van, ami ugyebár nem fekete, de elég sötét. Ezért kérdeztem, hogy van-e valakinek ilyen irányú tapasztalata. Kipróbálni sajnos nem tudom, mert vidéken élek, így erre nincs lehetőségem.

A vásárlással kapcsolatban azt olvastam az iRobot.hu-n, hogy a jótállási időt kizárólag az iRobot hivatalos márkakereskedői hálózatán belül megvásárolt termékekre tudják garantálni. A honlapon feltüntetett kereskedőknél nem láttam már pl. a 630-as változatot. Ezek szerint csak olyat vehetek meg, amit ők forgalmaznak? Ráadásul 1-2 oldalon akciósan is kínálnak Roombát, de ezek szerint, ha itt venném meg, akkor a jótállási idő rövidebb lenne?

Mindenképpen ki fogok porszívózni az első használat előtt. Biztos vagyok benne, hogy bőven lesz még mit összeszednie ez után is. Legalább meg tudom mutatni a szkeptikus családtagoknak és barátoknak, akiknek az első reakciója az volt arra, hogy robotporszívót szeretnék, hogy "minek az?". Az egyik kollégám még azt is mondta, hogy egy ismerősének volt, és szerinte semmire sem jó. Mondtam neki, hogy nagyon nem mindegy, hogy milyen típusról beszélünk, mert van aki a Vileda Virobijáról is azt hiszi, hogy majd kitakarítja helyette a lakást, mivel takarító robotként árulják. Aztán meg jön a nagy csalódás.

Előzmény: TarrG (3553)
freya13 Creative Commons License 2015.01.21 0 0 3555

Kedves laco__,

köszi a gyors választ. Kb. 80 m2-en használnám a porszívót. Az nem okoz nehézséget, hogy átvigyem egyik helyiségből a másikba, úgy is  el kell pakolni az útból porszívózás előtt egy kicsit, hogy megkönnyítsem a haladását. Ráadásul mindenhol küszöb van, szóval a világítótornyokra nincs szükségem. Nálam a legnagyobb probléma a macskaszőr és a kutyaszőr, mivel sokszor estig dolgozom és már nincs energiám porszívózni, amikor hazaérek. Emiatt lenne nagy segítség, mert a napi porszívózást elvégezné helyettem. A hosszú hajjal lehetnek gondok, mivel majdnem derékig érő hajam van, de szerencsére nem hullajtok belőle annyit, mint a macskák. :) Azt hittem, hogy a PET változat rendelkezik pl. extra szívóerővel, vagy nagyobb portartállyal, azért annyival drágább. Ezek szerint nekem elég lehet az alapmodell is, ha a keféjük egyforma. A portartály telítettséget azért kérdeztem, mivel ahogy írtad is, eleinte biztos rengeteg port, szőrt fog összeszedni. Emiatt eleinte nézegessem takarítás közben, hogy tele van-e már? Mi a helyzet akkor, ha még azelőtt lesz tele, hogy kitakarítaná a szobát? Akkor megáll? Az általad leírtak alapján hajlok a Roomba vásárlás felé, igaz a Neato-ról még nincs információm, hogy a kutya- és macskaszőr problémával hogyan birkózik meg. 

Előzmény: laco___ (3552)
laco___ Creative Commons License 2015.01.20 0 0 3554

Igen,azt még leírhatnád,hogy hány m2-en használod,vannak-e küszöbök mert ha vannak akkor megdőlt az egész lakásos takarítás.

Speciel nekem 46 m2-es lakást takarítja egyben,és világító torny nélkül képes rá.Azt hiszem a gyár is úgy adta meg,hogy az 60 m2-ig lehetséges ez.Szóval ezek az infok még jól jönnének.

Van egy rövid tapasztalatom,gondolom most megosztom.Nem rég hétvégén buli volt nálam ami igen jól sikerült,elhajlott az este(pótszilveszter).A történet a következő:a fürdőben felborult a mosópor(nem a folyékony),és széthordták a vendégek lakásban.Persze volt belőle mindenhol,és rendesen bele is taposták a szőnyegekbe.Következő nap rendrakás,porszívózás.Gondoltam is erre kíváncsi leszek hogyan is szedi ki az irobot.Addig jött-ment míg mindenhol felszedte.Persze sokadjára,de akkor sem kellett tovább üzemeltetni mint egy átlagos porszívózáskor.

Hozzá kell tennem szerintem bármilyen porszívóval egyszer áthaladva kevés lett volna úgy gondolom,illetve úgy láttam ahogy bele voltak döngölve a mosópordarabkák a szőnyegbe.

Előzmény: freya13 (3551)
TarrG Creative Commons License 2015.01.20 0 0 3553

Én láttam még 630-ast. 10e ft-al drágább. (110e)

Freya13 szerintem azt döntsd el, hogy mit szeretnél. Egy gombnyomásra kitakarítsa a lakást a robot, vagy szobáról szobára hordozod? Neato előbbit, iRobot utóbbit tudja. Persze vannak világítótornyok az iRobothoz jó áron, de azt el kell helyezni, elem kell bele.

Sötét foltokról én még nem hallottam. Szerintem hülyeség. Egyrészt kamerája sincs. Mivel érzékelné hogy sötét a szőnyeg? Meg túl nagy márka, hogy ilyen bakit elkövessen.

Amúgy legelső használat előtt porszívózz fel a normál porszívóval. Utána kapcsold be a robotot. Meg fogsz lepődni, hogy mit szed össze porszívózás után.

Előzmény: laco___ (3552)
laco___ Creative Commons License 2015.01.20 0 1 3552

Üdv freya13,tisztelt fórumozók

 

Akkor kezdeném az elején.Egy éve ugyanilyen döntés előtt álltam,végül az irobot mellett döntöttem.Olvasgattam mindenfélét,magyar és külföldi oldalakat,teszteket,gyűjtöttem a tapasztalatokat.Mind a két modellnek amit említettél szerintem van erőssége és gyengesége egyaránt.Mivel irobot tulaj vagyok ezért nem akarom a Neatot lehúzni mert úgy gondolom,hogy a fórumon páran megköveznének talán jogosan is.

No de egy-két válasz a kérdésedre:az én szőnyegemben is van egy sötétkék kocka,azon gond nélkül áthalad,egyszer sem okozott neki gondot.A járólapomban nincs fekete sőt még sötét szín sem,így annak tapasztalatát nem tudom leírni.

A kefék csak a hosszú hajszálakat tekerik fel,tehát véleményem szerint a rövid szőrrel nem lesz bajod,az a portartályban fog landolni.

Portartály telítettség:miden robotporszívónak az első pár takarítás az igazi megmérettetés.Akkor gyűjti össze a legtöbb koszt,port,szemetet.Utána beáll egy bizonyos szintre a por mennyisége.Gyakorlatban a következőképp néz ki mely tapasztalat:egy 90 m2-es házat egy 620-as roomba takarít(prímán).Az első takarításkor 3 puttony szemetet gyűjtött össze.Mostanra beállt a rendszeres takarítástól a mennyiség,így nincs egy puttony sem(kb háromnegyed).Tehát nem kell figyelgetni a portartályt,viszont rendszeresen kell használni de ezt minden gyártó el is mondja.

A PET verzió véleményem szerint csak annyit jelent,hogy kapsz hozzá virtuális HALO-t,de a kefe rendszer ugyanaz mint a nem PET robotoknál.A 620-as szériánál is írják,hogy kisállatszőrre is jó.Végül a szériákról.Nekem 630 van ezt már nem gyártják(szerintem),de a színén kívül megegyezik a 620-al.Az enyémnek a teteje nem fehér hanem szürke(a színekkel különböztetik meg a típusokat),és kaptam hozzá egy tartalék szűrőt és egy virtuális falat.Persze drágább is volt a 630 mint a 620.Egy a lényeg:5-ös szériát ne vegyél.

Egy év használat után bátran elmondhatom,hogy a gépen semmi kopás,elhasználódás nincs.Nem kellett rajta cserélni semmit,sem keféket sem aksit,semmit.Ugyanúgy takarít mintha tegnap vettem volna.

Számomra ez azt tükrözi,hogy egy nagyon jó minőségről van szó.

Röviden ennyi,és ha esetleges módon valamiben tévedtem,vagy valaki máshogy lát bizonyos dolgokat mint én attól elnézést kérek,ezek az én személyes tapasztalatom.

 

 

Előzmény: freya13 (3551)
freya13 Creative Commons License 2015.01.20 0 0 3551

Sziasztok!

Robotporszívó vásárlás előtt állok. Olvasgattam a fórumot, videókat néztem, így sikerült a kört leszűkítenem két típusra: a Roombá-ra és a Neato-ra. Nem tudom, hogy nekem melyik lenne a jobb. A legnagyobb probléma, hogy a házban rengeteg a macskaszőr, és kutyaszőr is van bőven. Jó lenne tudni, hogy melyik lenne ez esetben a hatékonyabb. Cserépkályhával fűtünk, így a por mennyisége sem elhanyagolható szempont. A szobák kissé zsúfoltak, így lehet, hogy a Roomba jobban boldogulna. A sok macskaszőr miatt is hajlok a Roomba felé, mivel az többször átmegy ugyanott. Nem vagyok benne biztos, hogy a Neato össze tudná szedni úgy, hogy csak egyszer haladna át egy ponton. A Neato-nak viszont nagyobb a szívóereje és a keféjét talán könnyebb takarítani. Úgy hallottam, hogy a Roombá-nak gondot okozhatnak a sötét színek. Nálunk a padlószőnyeg sötétkék színű, a konyhában, a fürdőszobában és az előszobában pedig fekete szín is van a mozaikpadlóban. Boldogulna ezekkel? Az is érdekelne, hogy ha olyan modellt veszek, ami nem jelzi, a portartály telítettségét, akkor honnan tudom, hogy megtelt. Takarítás közben is ellenőrizgetnem kell? Az olvasottak alapján eleinte biztos megtelne. A Roombá-nál láttam „PET” verziót, de az elég drága. Ez sokkal jobban össze tudná szedni a macskaszőrt? Az irobot.hu-n szereplő márkakereskedők többségénél ugyanazok a modellek vannak, de máshol láttam ezeket is: 630, 660, 760. Ezek már kifutó modellnek számítanak? Szóval, ha valakinek van ötlete, hogy esetemben melyik lenne a hatékonyabb, azt szívesen venném, mert elég tanácstalan vagyok.

Nelson71 Creative Commons License 2015.01.16 0 0 3550

Helység méretétől függ.  Úgy 30 perc körül. Persze nem mindegy hogy a 35 nm nappali vagy egy 12 nm szobában kell takarítania. A nappaliban tovább dolgozik.
Képes kitakarítani például a nappalit, a konyhát az étkezővel plusz a nem kicsi folyosót. Mindezt 2 toronnyal. Alapos munkát végez, sose mértem stopperrel de olyan 1.5-2 óra.  Asszem 4000-es akksija van. Új akksi cserénél úgy éreztem képes lenne az egész utcát kitakarítani és csak a portartály megtellése akadályozná meg ebben.

Előzmény: a-gi (3549)
a-gi Creative Commons License 2015.01.16 0 0 3549

Neked 625-ös mennyi ideig takarít egy helységet?

Előzmény: Nelson71 (3543)
a-gi Creative Commons License 2015.01.16 0 0 3548

Köszönöm Robotdoki :)

Egyébként most próbáltam ki a hálóba,na ez abszolút kis helység.És ahogy írtad le is állt :) Viszont ilyen kis prémszőnyeg szerű van ott, fel kellett vennem mert csak gyűrte.

Amúgy miket beszél? Mert nem értem.

A háromszöget és benne felkiáltójel azzal tegnap mint említettem a relax széknél találkoztam vele.

 

a-gi Creative Commons License 2015.01.16 0 0 3546

Sziasztok!

Köszönöm a hozászolásokat!:)A relax szék lábát lemértem 2,5cm a magassága. Valószínűleg ez már magas neki.Úgy döntöttem, felteszem majd. Így járok az ebédlő asztal székeivel is, mert az egyik részénél a fal részéhez közel van (kisebb beugrok vannak). Így a kettő sok neki.Bár lehet ha bizonyos szögbe rakom majd az asztalt ,venni fogja az akadályt.

A konyhaszekrényhez visszatérve, ha sokat próbálkozik és nem tud kijönni úgy hogy egyedül van ott lemerül?Nem lesz neki így baja?

TarrG Creative Commons License 2015.01.15 0 0 3544

Tedd fel a relax széket az ágyra addig. Mi ezt tesszük. Vagy a másik megoldás, bár a roomba véletlenszerűen közlekedik, így nem biztos hogy beválik, hogy másik irányba forgatod a széket. Így nem szenved a lábbal.

Szisztematikus robotot át lehet ejteni ezzel a trükkel. Legalább is sima zig-zag mode-nál.

De a leghatékonyabb megoldás, felrakni addig valahová. A konyhaszekrényednél szerintem az lehet a baj, mint amit írtam, hogy a szűk helyen az érzékelői szívatják meg a gépezetet. 

Előzmény: a-gi (3542)
Nelson71 Creative Commons License 2015.01.15 0 0 3543

Érdekes, bár nekem csak a sajátommal van tapasztalatom. 625-ös, és simán viszi a konyhát a "szívatós" lent hagyott székekkel. És még elképesztően szűk helyről is képes kijönni. Igazi szabaduló művész. Ettől függetlenül mi feltesszük a székeket az asztalra, igaz ez macerásabb. Nekünk a bárszék lábaival van hasonló probléma, így azokat elviszem más helyiségbe takarításkor. Sajnos azért vannak akadályok a számára, így ki kell tapasztalnia mindenkinek, hogy az otthonában mit kerüljön el a robot vagy mit pakoljon el előle.

Előzmény: a-gi (3542)
a-gi Creative Commons License 2015.01.15 0 0 3542

Sziasztok!

Hosszas nézelődés után tegnap vettem egy irobot roomba 775.Ma próbáltam ki, a konyhaszekrény lábain beakadt, pedig úgy örültem hogy befért oda is.Aztán ki nem tudod jönni, pedig sokáig hagytam hogy próbálkozón.Ami az enyémnek is akadály volt szintén, a relax szék lábai.Lehet hogy ő küszöbnek érzékkeli, de minden kép átakar jutni rajta, így fen akadt.Hiba jelzést küldött, mert nem tudta otthagyni leállt.Én kiszabadítottam második neki futásra átment ugyan az egyik lábán de másiknál a kefe maradt fent.Szegénynek nem ment. Tud valaki rá megoldást?

 

TarrG Creative Commons License 2015.01.15 0 0 3541

Szia! Nekem LG VHOMBOT3-m van. Egy 50 nm-es panel lakást kb 30-35 perc alatt kitakarít. Szerintem a sarkokban is jól teljesít, bár nem vizslatom hogy most minden egyes porcica eltűnt e az összes sarokból. Könnyű kiüríteni a tartályát. Székek közt is ügyesen navigál.

Van hogy elakad, de szerintem bármelyikkel előfordul. A relax székeket nem nagyon szereti, azon át akar rodeózni és ekkor fennakad. Meg ahogy észrevettem, a szűk helyeket (ami pár centivel nagyobb mint a gépezet) nem szereti, mert ott megbolondul az érzékelője. Aztán vagy kitalál onnan, vagy jelzi hogy gyere érte. :)

Előzmény: Zsanihudra (3540)
Zsanihudra Creative Commons License 2015.01.15 0 0 3540

Sziasztok!

Látom itt mindenféle eszmecserét folytattok a robotporszívókról, hibákról meg ilyesmi. Tapasztalatokat esetleg tudnátok írni? A párom kinézett egyet ami a Mediában kapható, a neve LG VHOMBOT3. Erről van esetleg tapasztalatotok? Azt írják róla hogy a sarkokban is nagyon hatékony, de én elég szkeptikus vagyok...

 

Köszi! :)

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.13 0 0 3539

Szia Robotdoki!

 

Napokban lejelentettem űrlapon, szerdai beszállítással.

 

Köszi!

Előzmény: robotdoki (3538)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.09 0 0 3537

Kiegészíteném az előbbit:

 

*Valamint kitisztítás után is leáll ugyanúgy.

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.09 0 0 3536

Helló Robotdoki!

 

Roomba 620-al olyan problémám van, hogy a kefemodulok bekapcsoláskor 10-15 mp-ig forognak majd leállnak. A robot megy tovább zavartalanul. Megmozgattam és látszólag nem akad és nem forog nehezebben, mint korábban, valamint kitisztítás után is. A robot kb. 1 éves. Van valami ötlet? Köszi

tengerpart97 Creative Commons License 2015.01.07 0 0 3534

Tisztelt Robotdoki!

 

Van egy Irobot Scooba 390 felmosórobotunk. A gond az vele, hogy állandóan zöld led azt jelzi, hogy kifogyott a víz a tartályból. A víztároló tartály tetejét, ha lenyomom, akkor elalszik, de hol elindul, hol nem. Narancssárga led világít és négyet csipog. Mi lehet a baja, javítható-e, mekkora összeg lenne a javítása? Várom válaszát, előre is köszönöm!

shade33 Creative Commons License 2015.01.03 0 0 3533

Köszönöm a választ. Esetleg tudnál nagyjábóli összeget mondani privátban?

shade3@freemail.hu

Előzmény: robotdoki (3532)
shade33 Creative Commons License 2015.01.02 0 0 3530

A diagnosztika alapján a bal ütköző érzékelője mintha folyamatosan be lenne nyomva. Ezt lehet vhogy tisztítani?

TarrG Creative Commons License 2015.01.01 0 0 3529

Nézd meg hogy van e rajta öndiagnosztika. Az én LG-men van ilyen és megmondja, ha valamelyik szenzorral, vagy érzékelővel baj van. 

Előzmény: shade33 (3527)
TarrG Creative Commons License 2015.01.01 0 0 3528

Nem azt írtam, hogy rossz az iRobot, csak azt hogy régi technológiát árulnak egyre drágábban. 

Előzmény: laco___ (3526)
shade33 Creative Commons License 2015.01.01 0 0 3527

Sziasztok

 

Vettem egy használt Roomba 580-t. Elindulás után megy 5 cm-t majd elfordul kicsit. Aztán ezt ismételgeti míg körbe nem ér.

Gondolom az infra érzékelője koszos,vagy elromlott, ezért azt hiszi van vmi előtte. Találkozott már vki ezzel a problémával?

Lehet tisztítani azonkívül is, hogy megtörlöm a szenzort kívülről? Ha nem,akkorvalószínűleg cseréltetnem kellene az érzékelőt

Vhogy ki lehet deríteni, hogy biztosan ez a hiba oka?

 

üdv:

shade33

laco___ Creative Commons License 2015.01.01 0 0 3526
Valóban lehetséges,hogy régebbi a szoftver,és az egész fejlesztés ebben igazad lehet.Viszont hogy királyul dolgozik az is biztos.Nálam,és a családban(más családtagom is vásárolt már)százszor és százszor levizsgázott,és nagyon szép munkát végez.Bár még 50 ezres gépem nem volt,így összehasonlítási alapom nincs.Az internet"szakirodalmát" olvasva nem is vennék ilyen árkategóriában.Szerintem kidobott pénz.
Előzmény: TarrG (3525)
TarrG Creative Commons License 2015.01.01 0 0 3525

Elvégre a régi technikát adjuk még drágábban, igaz hogy azt a tudást már nagyjából 50e ft-ért megkapod bármely más márkától. Bár biztos a sznob márka kialakítása a cél, mint az ipad, iphone és társainál... úgy látszik ezek az i-k már csak ilyenek. :)

Előzmény: laco___ (3524)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!