"Kuncze Gábor aktuálpolitikai beszédében "Révész Mártíriusz" néven emlegette a 2006. október 23-án megvert fideszes képviselőt."
Nosza, viccelődjünk mi is Kuncze Gáborral.
Tanult olvtársam, néhány csúsztatást talán illenék a helyére tenni. Megteszem helyetted. :-))) A taxisblokád idején a mentők, a tűzoltók, a rendőrök szabadon járhattak mindenfelé. A rendőrök nem tagadtak meg semmilyen parancsot, mert nem is kaptak. (Ja bocsi, 1x mégis, amikor a taxisok hoztak ennivalót a biztosítást végző rendőröknek, -mert a vezetés "elfelejtett" gondoskodni róluk- a parancs ellenére elfogadták azt.) A benzin emelkedése meg kb. 3x volt. Szerintem, ha egyik napról a másikra most is ez történne, biztos felgyújtanák a várost. Azaz nem a hazugsággal, hanem a mértékkel volt a baj.
Szerintem ezt nem lehet a taxis blokáddal keverni, még ilyen szinten se.
1, A taxis-cucc mellett (legalábbis eleinte) az ország többsége állt - naná, ki szeret drasztikus áremeléseket - itt meg erről szó sincs. A demokrácia meg nemigen irányulhat a többség ellen. 2, Közvetlen a rendszerváltás után volt az egyik, ahol a nép is meg a kormány is még csak tanulgatta az új játékszabályokat. 3, A hatalomnak akkor minden oka megvolt nagyon visszafogni magát, ugyanis ha akkor támad, nem az Antall kormány, hanem a rendszerváltás bukott volna könnyűszerrel. 4, A Taxis-blokádnál a tömeg követelése egy szerencsétlenül meghozott kormányrendelet visszavonása volt, nem az Alkotmány és a választójogi törvény _utólagos_ semmibevétele.
Ez ahazugságosdi meg már nagyon uncsi. Mind a két oldal (és annak vezetője) hazudik/hazudott. Az egyetlen különbség, hogy Gyurcsány április óta nem teszi, a tettei bizonyítják ezt. Mellesleg még mindig várom valakitől azokat a fene nagy hazugságokat, de valahogy nem jönnek. Az adatok egy napos csúszása nem nagyon számít, a második fodulót is bukta a fityesz simán. meghamisított adatokat (EU felé) nem láttam, ez megint urban legend, trükökkel mindenki próbálkozik. A nem csiánáltunk semmit is (Gy. szempontjából) értehhető, megpróbálta rögtön, amikor me. lett, a sajátjai fojtották meg (előbb nyerni kellett a választásokat, ld. őszödi beszéd), amit gyakorlatilag egyszemélyebn hozott nekik. Aztán a nevetséges patrubani féle népszavazás, majd a KE választás cirkusza, onnan gyakorlatilag kampány. Ebben az országban, ilyen elképesztően alacsony színvonalú ellenzék mellett ezt tehette.
Egyébként ez csak úgy eszembe jutott, hol a 300 forintos benzin (akkor most is játszik, nem?) és a szintén 300 forintos juró? Vagy az alcsúti már elfelejtette ezeket és az éppen aktuális ellenségkép (ugye volt Gy., az egész mszp, "csak" a kormány, csomagostól, anélkül) most éppen a rendőrség és annak áldozatira emlékeznek ma? Álságos, szemforgató és hazug, amilyen az egész fityesz bagázs.
"Merjél nagyot álmodni. Az ne zavarjon, h a választások során az eddigi legmagasabb értéket érték el. Azt meg, h mit hoz a jövő? Mi vagy Te, jós? :-)))"
mert a fidesznek máig nem fér a fejébe a gáz. Mármint az hogy nem mygarország az aki a gázárak diktálja, ennek ellenére a környéken majd mindenhol többé aggyák. Nyilván kommonisták.
Hát, hát. Annak idején, amikor a taxisblokád elkövetődött, a rendőrök nem oszlattak. Ugye emlékszel, amikor azt hiszem Baló beszélt a sötétből jövő hanggal, a rendőrök megtagadták a parancsot, az szdsz prominensei a barikádok tetején osztották az észt.
Pórul maximum azok jártak, akik azokban a mentőkben voltak, akiket a hősök nem engedtek a kórházakhoz.
A köztársasági elnök meg amnesztiát hirdetett.
Pedig az, hogy a benzin nem emelkedik, aztán mégis emelkedett, valamivel kisebb hazugság, mint a mostani kormány hazugságai.
Persze akkor mindenki tudta, hogy demokratikus országban a kormánynak nem illendő tetten érhető hazugságokat elkövetni...
"Nem az ő jelleme torzul, ő csak az adekvát válaszokat adja az egyre inkább megzakkanó alcsútira és a (szél)jobbos csürhére."
Valaki szólhatna neki, hogy ha sokáig folytatja az efféle adekvát válaszadást, pártja nemhogy a Parlamenten kívül találja magát legkésőbb 2010-re, de még az állami támogatástól is elesik. Avagy az is kínos lenne, ha alakulna egy liberális párt....
Szegeden tán vmi számítógépes cégnél lopja a napot...az biztos, hogy nincs még egy munkahely a világon, ahol a 8 óra munkaidőből 16 órát lehet netezni...
Ebben sok igazság van, az oldalak felosztása már régen nem igaz és nem is játszik. A baloldalt meghatározók most kényszerülnek egyáltalán nem baloldali értékként számbajöhető lépésekre, a jobboldal pedig ggyakorlatilag nincs, van egy bosszúszomjas kis diktátorjelöltke (és a szűk bandája), akiknek tökmind1, hogy milyen oldal, számukra csak a hatalom megszerzése lenne a fontos, aztán van egy széljobbos csürhe('jük), akik politikailag egy kalap xart se érnek, évek óta nincs meghatározó, sőt semmilyen szerepük. Néha pofán verik őket megérdemelten, ennyit tudnak és érnek.
Thürmerék meg szintén nem számítanak sehova, öreg (ők valóban) komcsik és természetese, hogy a tőke--, multi- és globalizációellenes kis pöcshöz csapódnak.
Az pedig nézőpont kérdése, hogy jelenleg a koalában ki kinek a szekerét tolja.
Helén, nem lehet hogy nem a "verés" után készült a kép hanem előtte? Ilyen a báli sminkje, mondtam hogy kamu a vérzése. Majd amikor a mentősök rájöttek hogy ketchup, agyba főbe verték és ezért került kórházba, innen az amnézia. Szerintem.
nos, én nem állítottam azt hogy nem verték meg. Kicsibogaram, hanem azt, hogy ennek semmi bizonyítéka tanúja adata nincs, sőt még ő maga is csak azt gondolja hogy valószínűleg így szerezte a sérüléseit. És erre alapozza hogy a csúnya rendőrők megverték miközben az amnéziáját sznvedte vérző fejell a kirakatban pedig csak később a kórházban tért magához. ha valamit is hihetünk a képeknek és a szavainak.
Nos, hol vannak a bizonyítékok, hogy megverték, és kik? (nekem egy bajom van vele, hogy politikius és próbálja magát úgy feltüntetni mintha normális volna. Ez zavar.
A saját amnéziám meg abban nyilvánul meg, hogy arra sem emlékszem hogy a Szadesz a taxisblokád ideje alatt az utcán vonult volna.
Nem lehet hogy az élénk fantáziád miatt írsz ilyet? Vagy rád hatott a hivatkozott agymosásod? Akkor meg ne próbálj engem jellemezni. Azzal még egy kicsit várj.
De ha már itt vagy. ki és hol verte meg Mártíriuszt, megöl a kíváncsiságom.
A rendszerváltásig semmilyen pártnak nem volt tagja. 1988-1989 fordulóján lakóhelyén, Tökölön a tizenöt tagú független falufórum alapítója, a helyi politikai változások elindítóinak egyike volt. A helyi SZDSZ- szervezet tagjai kérték fel a képviselõ-jelöltségre, az 1990. évi országgyûlési választásokon az SZDSZ támogatásával, a lakóhelyét is magában foglaló Pest megyei 12. sz. választókerületben a második fordulóban képviselõvé választották.
Belpolitikai Napló Megtagadta egy sérült rendőr ellátását? Eljárás indult az orvos ellen 2006. november 4. 10:29
Az egyenruhás az október 23-ai tüntetésekkor sebesült meg
Eljárást indított a rendőrség egy traumatológus orvos ellen, mert a gyanú szerint nem látott el egy rendőrt, aki részt vett az október 23-i fővárosi tüntetés biztosításában - értesült a HavariaPress.
A hírügynökség úgy tudja, hogy a rendőr október 27-én jelentkezett a Szent János Kórház traumatológiai osztályán és közölte, hogy fájdalmai vannak a lábában. Amikor azonban elárulta a foglalkozását, állítása szerint az orvos azt mondta neki, hogy azért fáj a lába, mert sokat futott a tüntetők után; és megnyugtatta, hogy a panaszai el fognak múlni. A rendőr viszont nem hagyta annyiban a dolgot és egy másik orvoshoz fordult, aki azt állapította meg, hogy gyulladás van a férfi lábában, és be is gipszelte azt. A hírügynökség érdeklődésére a BRFK részéről elismerték, hogy valóban indult eljárás egy traumatológus orvos ellen, segítségnyújtás elmulasztásának gyanújával, de további részleteket nem kívántak elárulni.