Keresés

Részletes keresés

socr Creative Commons License 2006.12.16 0 0 11992

Valóban nem értjük egymást, a különbség annyi, hogy én Téged nem nézlek hülyének, maximum súlyosan elfogult embernek, aki képtelen a legalapvetőbb tényekkel szembenézni, hiába sorolom elő.

 

A tény az nem attól tény, hogy a Viktor mondta, és nem attól, hogy a Feri. A tény attól tény, hogy tény. De hiába a tények, ha nem értessz hozzá, nem érted meg. Ezen nem segít az arrogancia.

 

Ezermilliárdok. amint írod, megmozgatása, pedig egyetlen modern országban sem elhatározás kérdése. Valóban nem kellett volna fizetés emelést adni a közalkalmazottaknak, nyugdíj emelést a nyugdíjasoknak stb. Senkinek nem kellett volna semmit adni, csak a Viktorra kellett volna szavazni, lenne itt minden ingyen autópálya, ingyen gáz, ingyen oktatás, ingyen egészségügy, visszatrianon, turulmadár-árpádsáv, szépmagyarjövő stb. Minek foglalkoznál olyan dolgokkal, mint a valóság. Én soha nem állítottam olyat, hogy a gyurcsány főnyeremény lenne, az egész magyar politika úgy katasztrófa, ahogy van. Attól viszont, ha kikiáltunk valakit fekete báránynak és kiküldjük a sivatagba, még semmi nem oldódik meg.

 

De te ne gondolkozz, ne tegyél ilyet! Szajkózd a hülye jelszavaidat! Gyűlöld azt, aki másik jelszavat szajkóz és gyűlöld azt is, aki félig rettegve röhög rajtatok!

 

Istenem hova jutottunk?!

Előzmény: Andal (11991)
Andal Creative Commons License 2006.12.16 0 0 11991

Autópálya-építés: Kóka elvtárs jött rá utólag, hogy megy az olcsóbban is. Vagy itt van ez a link pl. http://index.hu/gazdasag/magyar/sztr060913/

 

Szerintem a "marhaság" az államadósság felduzzasztása volt, lassan egy vérbalos vehemenciájával maszatolod el a problémát...

 

"Ha nem érted a, hogy valaki mit beszél, hogyan akarod eldönteni igazság tartalmát. Nem érted, mert nem értessz hozzá, ezt használják ki a demagógok manipulálásodra. (Lásd néhány hozzászólássommal ezelőtt!)"

 

Valóban nem értjük egymást, a különbség annyi, hogy én Téged nem nézlek hülyének, maximum súlyosan elfogult embernek, aki képtelen a legalapvetőbb tényekkel szembenézni, hiába sorolom elő. Továbbra sem reagálsz arra, hogy milyen súlyos helyzetbe hozta az országot Gyurcsányék politikája, az öszödi beszéd óta nincs mit vitatni, hogy már évek óta pontosan tisztában voltak a helyzet súlyosságával; ám a hatalom megtartása érdekében további ezermilliárdokat szórtak szét a reformok és a költségvetés kiigazítása helyett. Inkább a makrogazdasági adatok fetisizálásáról, meg a modernizáció nehézségeiről írkálsz, meg hogy rajtad kívül mindenki hülye és nem ért hozzá csak manipulálják... A nem válasz, a mellébeszélés is egyfajta válasz, köszönöm.

 

 

Előzmény: socr (11990)
socr Creative Commons License 2006.12.16 0 0 11990

Nem kellett volna annyi hitelt felvenni, ráadásul nem is fejlesztésekre, ez a probléma gyökere; nem az alacsony infláció...

 

 

A szociális rendszer működtetése nem símán elhatározás kérdése. Láthatod, hogy a nem túl súlyos bevezető lépések is milyen hihetetlen politikai falba ütköznek. Ráadásul hála a Jó Istennek meg van verve egy olyan politikai erőtér rendszerrel, ami mindegy milyen áron a másiknak akar ártani. Így a demagógia súlyosan rá van szabadítva az országra.

A modernizáció nem elhatározás kérdése, hanem a legfontosabb feladat. Lehet nem építeni autópályát, de vélhetően az nem sokat segít rajtunk. Az pedig, hogy mi mennyibe kerül meglehetősen nehéz megítélni. Volt már részem olyanban, amikor "felelős" embereknek kellett volna dönteni valaminek az áráról. Tisztelt képviselők azt hitték nekik van fogalmuk a kérdésről. Te azt mondod ennyi.annyi lett volna, ha te csinálod. Hagyd, hogy ne vegyem ezt túl komolyan!

Azt meg pontosan ki lehet mutatni, mekkora forrás elvonással lehet, mekkora inflációt csökkenteni. A pénz java infláció csökkentésre ment el.

 

 

Nem kellett volna annyi hitelt felvenni, ráadásul nem is fejlesztésekre, ez a probléma gyökere; nem az alacsony infláció...

 

Kérted, hogy ne személyeskedjek, de ez egy akkora marhaság...

 

Nem kell közgazdász diploma ahhoz, hogy lássam, hogy kúrták el Gyurcsányék az ország pénzügyeit. Ha a tényekről nem vagy hajlandó tudomást venni az a Te bajod... A nem pártközeli közgazdászok évek óta kritizálják a kormány politikáját, a mostani megszorításokról is az a véleményük, hogy nem látni a kiutat, a reformokat.

 

Ha nem érted a, hogy valaki mit beszél, hogyan akarod eldönteni igazság tartalmát. Nem érted, mert nem értessz hozzá, ezt használják ki a demagógok manipulálásodra. (Lásd néhány hozzászólássommal ezelőtt!)

 

Előzmény: Andal (11989)
Andal Creative Commons License 2006.12.16 0 0 11989

"Magyarországon más a helyzet kissé, itt a Kádár örökségeként itt maradt szociálisan túl költekező "gondoskodó" államot kellene leépíteni."

 

Jah, de először a Gyurcsányék alatt felhalmozott irdatlan, 2 ezer milliárd feletti költségvetési hiányt kell nagyon kemény eszközökkel lefaragni. A reformok, az állami kiadások csökkentése majd csak ez után jönne, ha lennének rá kidolgozott elképzelések, hatástanulmányok. 5 év után még mindig csak ötletelések mennek.

 

"Miről beszélsz? Szerinted mi történt azzal a rengeteg pénzzel? "

 

Ahogy Gyurcsányék voltak szívesek közölni: elment autópályákra (kb. 850 milliárd, most jönnek rá hogy lehet 30-40%-kal olcsóbban is építeni); +bérekre és nyugdíjakra; vagyis a hitelekből fedezték a +juttatásokat. Majd amikor kezdett a helyzet egyre romlani, Gyurcsány megválasztása után sem a pénzügyek rendbetételével, hanem újabb hitelfelvételekkel foglalkoztak. 8,2 ezer milliárdról év végére 15 ezer milliárd fölé nő az államadósság; és ez még tovább fog dagadni (népszavás cikkben vmi 16,9-es terv szerepelt 2007 végére ha jól emlékszem).

 

"Különösen nem úgy hogy néhány makro fétis pl. az infláció minimálisan tartása, 1-2%-kal való leszorítása miatt 1000 milliárdokat adunk a külföldi befektetőknek kamatjövedelem címén. Ráadásul ugyanezen fétisért folytatott harcunk során ugyan azzal az eszközzel úgy túlértékeljük a forintot, hogy senkinek nem éri meg Magyarországon dolgozni-dolgoztatni."

 

Nem kellett volna annyi hitelt felvenni, ráadásul nem is fejlesztésekre, ez a probléma gyökere; nem az alacsony infláció...

 

Nem kell közgazdász diploma ahhoz, hogy lássam, hogy kúrták el Gyurcsányék az ország pénzügyeit. Ha a tényekről nem vagy hajlandó tudomást venni az a Te bajod... A nem pártközeli közgazdászok évek óta kritizálják a kormány politikáját, a mostani megszorításokról is az a véleményük, hogy nem látni a kiutat, a reformokat.

 

Ez az "EU-s konvergencia-program kritériumai csak bürokratikus, értelmetlen hülyeségek" duma meg csak szvsz a mellébeszélés kategória. Lehet kritizálni a követelményeket; de attól még a pénzügyi helyzet elkúrásáért nem az EU, hanem Gyurcsányék a felelősek.

Előzmény: socr (11988)
socr Creative Commons License 2006.12.16 0 0 11988

Milenne, ha tényleg elhajítanád a "jobb-baloldali szemüveged"? Föltételezd rólam, hogy én már megtettem!

 

Vagy nem hallottál még a megszorító csomagokól? Szerinted csak a makroszámok fetisizálásából fakad?

 

De hallottam, hiszen számtalan helyzet létezik számtalan helyen. Pl. Reagan elnöklése alatti stagfációval jellemezhető USA ilyen hely volt, ahol bevált a megszorító intézkedés.

Magyarországon más a helyzet kissé, itt a Kádár örökségeként itt maradt szociálisan túl költekező "gondoskodó" államot kellene leépíteni. Viszont ez politikailag lehetetlen és ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni. Hosszú kemény harc lesz sajnos, addig pedig fedezni kell valamiből. Az egyszerű eszköz a különféle juttatások elinflálása mondjuk kb 30-40%-os inflációval, nem igazán vállalható út.

 

Jópár ezer milliárd forint eltékozlása az csak a makroszámok fetisizálása???

 

Miről beszélsz? Szerinted mi történt azzal a rengeteg pénzzel?

Magyaroszág '98 óta megpróbálkozott a kedvező makro helyzetének mikrora váltásával. Sajnos szembesültünk azzal, hogy míg a makroszámok kialakítása szinte pillanat műve volt, addig a gazdaság reálkonvergenciája keményebb dolog. Az is nyilvánvaló, hogy a szükséges eröltetett modernizáció és a gondoskodó állam egyszerre nem finanszírozható.

Különösen nem úgy hogy néhány makro fétis pl. az infláció minimálisan tartása, 1-2%-kal való leszorítása miatt 1000 milliárdokat adunk a külföldi befektetőknek kamatjövedelem címén. Ráadásul ugyanezen fétisért folytatott harcunk során ugyan azzal az eszközzel úgy túlértékeljük a forintot, hogy senkinek nem éri meg Magyarországon dolgozni-dolgoztatni.

 

Személyeskedésről pedig annyit, hogy nem szégyen bevallani, hogy még a közgazdasággal foglalkozó alapműveket sem olvastad el, ill. nem értetted meg. A szégyen az lenne, ha nem lennél hajlandó gondolkodni. 

Előzmény: Andal (11987)
Andal Creative Commons License 2006.12.16 0 0 11987

Személyeskedést talán mellőzhetnénk...

 

Nem a makroszámok fetisizálásáról van szó. Azzal, hogy felborították a pénzügyi egyensúlyt; súlyos megszorításokra van szükség, ez a mindennapok szintjén fog hatni, adó- és áremelések; kedvezmények és jogok megvonása stb. Vagy nem hallottál még a megszorító csomagokól? Szerinted csak a makroszámok fetisizálásából fakad? Jópár ezer milliárd forint eltékozlása az csak a makroszámok fetisizálása???

 

MSZMP-s az MSZP abból a szempontból, hogy hitelfelvételekből fedezi a jóléti kiadásokat; amivel népszerűséget próbál szerezni, erre utaltam. A Fidesz volt kormányon, nem kúrta el az állami pénzügyeket; ennyi a különbség... Közgazdasági analfabetizmussal nem engem, hanem Vereséket lehet nyugodt szívvel vádolni szvsz. Makrocsászár Bokros Lajos is az utóbbi időkben kedves kritikákat fogalmazott meg Gyurcsányékról (csőd elkerülés, politikai, gazdasági, erkölcsi válság stb)

Előzmény: socr (11984)
socr Creative Commons License 2006.12.16 0 0 11986
Oh nagy bölcs lenyűgözötten hebegek, hogy méltatlan valómat észrevenni méltóztattál. Többé ne tedd!
Előzmény: naiv (11985)
naiv Creative Commons License 2006.12.16 0 0 11985
Bár kétségtelen, ezt hiszed most tojod a bölcsek kövét, hozzászólásod, idézeteid arra utalnak sosem próbáltál még a saját fejeddel gondolkodni, mert akkor értenéd mi történik Mo-on.
Előzmény: socr (11984)
socr Creative Commons License 2006.12.16 0 0 11984

Manapság, talán Maastricht miatt, túl fetisizálják a makro mutatószámokat. Ez a gondolat még Maastrichtnál még talán korszerű volt, de manapság szvsz idjét múlta. Az egész gondolat rendszer abból indul ki, hogy már mindent tudunk a gazdasági folyamatok törvényszerűségeiről, és majd mi megmutatjuk a világnak, hogyan kell ezt jól csinálni. Nem akarom fölhívni a figyelmed, hogy ezt a tipusú önteltséget hányszor büntette már meg a Jó Isten a történelem folyamán, de nyilván se szeri se száma. Ha ezek a "közgazdászok" saját szakmájukat ismernék, akkor tudnák, ha másképp nem hát Herbert Simon óta, hogy lehetetlen mindent tudni.

 

Ha föltételezzük, hogy azokat a mutatókat, csak valós reálgazdasági fejlettség mellett lehet elérni, akkor jók lennének azok a mutatók, de hát a mai történések épp azt mutatják, hogy a jó számokat mesterségesen is elő lehet állítani, legalább is a szükséges(?) rövid ideig. Így aztán az EU-ban senki nem a realitásokkal foglalkozik, hanem a számokkal. Ez vazze faszság, csak nem mindenki látja.

 

Így elő jöhet olyan gondolat, hogy Románia-Bulgária lehagy bennünket, illetve 2000-ben fejlettebb volt Magyarország mint most. Illetve, hogy ezek a szituációk egyáltalán összehasonlíthatóak, egy globalizált világban, ahol szinte minden függ mindentől.

Ennyit arról, hogy ki és mit csinált jól a makromutatók fényében. Egyébként a magyar makrocsászárt Bokros Lajosnak hívják. Leírnék neked egy idézetet a '90-es évek végéről tanulságként. (Nem kitaláció elhangzott!!!)

 

"Jó, jó faszom a makróba! Mikor tudjuk már átvinni mikroba?" (Horn Gyula)

 

Az pedig közgazdasági alapműveltség, hogy a gyors mikro fejlődés (GDP!) nem kedvez a makroszámoknak és fordítva! Ennek oka is van, de most nem könyvet írok.

 

Volnál szíves megnevezni ezt a bizonyos 20. sz. közepi mozgalmat?

 

Azért nem teszem meg, mert a rárakódott kommunikációs salak, agyon nyomná a közlendő lényegét. ETATISTA; KORPORATÍV; NEMZETI (biológiai és kulturális értelmét egybe mosva). Ha ezeken a szavakon elindulsz és megtalálod, már sok mindent tudni fogsz. 

 

 

MSZP-nél egyértelmű, hogy az MSZMP jogutódja; gazdaságpolitikájában is egyértelműen követi a 80-as éveket.

 

Megbocsáss, de ez az egy mondatod nyilvánvalóvá teszi közgazdasági analfabetizmusod. Bár lehet, hogy igazad van bizonyos értelemben, van néhány ember a MSZP-ben ilyen, azok a GYurcsány ellenfelei. A FIDESZ viszont nem a nyolcvanas, hanem a hetvenes évek MSZMP politikáját kívánja folytatni.

 

A hozzászólásod további része annyira ostobaság, hogy nem méltatnám.

 

 

Előzmény: Andal (11981)
naiv Creative Commons License 2006.12.16 0 0 11983
Miért a múlt idő?
Most is kúrjátok, folyamatosan.
You are kúring.
socr Creative Commons License 2006.12.16 0 0 11982

Nézd, ha nem teszed le a "szemüveged" és tematizált agyadat nem szellőzteted meg néhány friss gondolattal nagyon szomorú sorsot jósolok Neked. Amúgy bizonyára nagyon értékes ember vagy, és talán épp ezért nagyon elkeserítő az a kép, ami kisejlik szövegedből.

 

Nézd én nem mondom, hogy melyik oldalt kellene szeretni, amit én mondok az az, hogy egy felelős polgár nem hagyja, hogy néhány "néptribun és arisztokrata" gondolkodjon helyette, és lelkes csürheként visszhangozzon jelszavakat.

 

Kedves lakol3 szerintem többet érsz, mint egy bégető birka, aki szakadékba rohan a kolomp hangja után.

 

A nagy jóléti ellátórendszerek demográfiailag expanzív, a lehetőségeket és vágyakat összeegyeztetni tudó társadalmakra találták ki. Szerinted melyik föltétel valósul meg a jelen Magyarországán?

Szerinted lehetséges-e azt mondani, hogy szüntessük meg Magyarországon a gondoskodó államot? Ha nem lehet, akkor, hogyan finanszíroznád? A tartós nemzeti léttel összeegyeztethető-e a gondoskodó állam?

 

Néhány kérdés. Kérlek válaszolj! 

Előzmény: lakol3 (11980)
Andal Creative Commons License 2006.12.15 0 0 11981

Persze, jobb és bal oldal hagyományos értékei, politikája mára már erősen összemosódtak; az államoknak szűkebb mozgásterük van, népppártiság felé való törekvés; média szerepe stb.

 

Ugyanakkor továbbra sem kellene elmenni azon tények mellett, melyek a D209-Gyurcsány kormányok tevékenységének következménye: 2010-re az államadósság elérheti a 2002-es szint 2,5×-ét; most 14,7 ezer milliárd körül van 2002-es májusi 8,2-es állapothoz képest; több ezer milliárdos megszorításokra van szükség a rekordméretű államháztartási hiány lefaragására, jövőre több mint 1100 milliárd megy el a kamatokra stb.

 

Szvsz nagyon egyszerű az Orbán- és Gyurcsány-kormányok teljesítményét összemérni ebből a szempontból; ki is szórta a pénzt felelőtlenül; ki halmozott fel óriási adósságokat; ki nem volt képes az államháztartást egyensúlyban tartani. Joggal lehet támadni a Fideszt sok antidemokratikus lépése miatt; bele is buktak, ahogy kell; ugyanakkor az szvsz sokkkal súlyosabb; ezermilliárdos károkat okozó Gyurcsány kormány semmilyen felelősséget nem vállal a tetteiért; és a Fidesz által is gyakorolt antidemokratikus lépéseket ugyanúgy folytatja (pl. parlamenti bizottságok ügye).

 

Volnál szíves megnevezni ezt a bizonyos 20. sz. közepi mozgalmat?

 

MSZP-nél egyértelmű, hogy az MSZMP jogutódja; gazdaságpolitikájában is egyértelműen követi a 80-as éveket.

 

MDF: hát, ha jól emlékszem, a frakció fele vmi széppénztárcájú vagy szépkorúakat tisztelő emberekből áll; bizonyára kőkemény konzervatív emberkék lehetnek.

 

Nekem nem tetszik, ahogy a két nagy párt egymásnak feszül és sározza egymást; de az sem ahogy a két kicsi meg úgy csinál, mintha ők nem lennének benne az egész buliban és ők a "tisztaságukkal" akarnak szavazatot szerezni...

Előzmény: socr (11977)
lakol3 Creative Commons License 2006.12.15 0 0 11980
A Gyurcsanyi MSZP (SZDSZ) azzal teszi a legnagyobb kart az orszagnak (jobb-bal, tokmindegy), hogy
1.feriek elkurtak, amit most fizetunk
2. feriek reformok cimen elkurjak, amit meg meg egy darabig fizetni fogunk. (nagy strukturakrol van szo, pl.egugy, gazd.versenykepessegenek csokkenese, qrvasok kamat etc.)

Sztem ezt kellene mar felfogni. Egy normalis mhelyen az embert kevesebbert kirugjak, mint amit ezek eredmenyben hoztak.
NB> mivel a terhek novekedese NEM a kulonbozo szocialis ellatasi rendszerek moge kepzett toke (vagyis nem azert fizetunk tobbet, mert igy jobb lesz az eugy, szoc.ellato es tamogato rendszer, a nyugdijkassza toket kepez etc.), ezert a feketebe csuszunk, ahol lehet. Ha ugyanis oregkoromra magamra leszek utalva, akkor a cel most
a. minel nagyobb magan megtakaritas, ami a kozterhek fizetesenek lefaragasaval is novelheto
b. minel inkabb raszorultsag, vagyis vegyuk le azt, amit meg lehet az allamrol.
Előzmény: socr (11977)
EdgE Creative Commons License 2006.12.15 0 0 11979
A "kapjátok be"-vel én személy szerint egyetértek.
Előzmény: Törölt nick (11974)
lendületlenül Creative Commons License 2006.12.15 0 0 11978

Na és?

....-))))

 

Előzmény: Andal (11976)
socr Creative Commons License 2006.12.15 0 0 11977

Az orbáni Fidesz nem azzal okozza, a kárt a jobboldalnak , hogy megpróbálta az erőket egy pártba szervezni. Gond az, hogy a Fidesz visszaél az ezekkel a politikai oldalakkal kapcsolatos félreértésekkel, ami az emberek fejében van. Orbán az a szót használja magára, amit Churchill használt, vagy éppen Bismarck használhatott volna, közben az ő valódi jobboldaliságuk merőben viszonylagos és csak legföljebb annyiban áll, hogy Ők nem az utódpárt szervezetét örökölték.

A Fideszt ideológiailag egy huszadik század közepi mozgalomhoz teszi hasonlatossá, az etatizmus és a korporatív elvek preferálása, a kultúrális(esetleg biológiai) nemzet fogalmának sulykolása. 

A politikai oldalak jelentése a történelem folyamán sokszor módosult, és akkora káosz veszi körül a fogalmakat, hogy nem igazán érdemes használni őket, hacsaknem a pont a választók összezavarása, és marketing eszközökkel történő befolyásolásolásának szándéka áll. A Fidesz esetén ez a  jobboldaliság csak egy márka, egy védjegy, amit saját magukra biggyesztenek, hogy kellően kelendőek legyenek.

 

Magyarországon jelenleg modern értelemben vett konzervatív párt nincs, illetve egyedül az MDF-nek van esélye azzá válni, ha sikeresen végigjárják mostani utukat.

Előzmény: Andal (11976)
Andal Creative Commons License 2006.12.15 0 0 11976
Jah, összesen vagy 20.000 szavazóval :)
Előzmény: lendületlenül (11973)
lendületlenül Creative Commons License 2006.12.15 0 0 11975

A hülyeség pártsemleges.

Kicsit mintha túl lenne lihegve a dolog,de egyesek szívesebben beszélnek erről,mint a víz-,csatorna-,villany-,gáz-,BKV-,MÁV-,Volán áremelésekről.

Hogy stílszerű legyek,ő is elkúrta,bár nem annyira, mint a Böszme....-)))))

 

Előzmény: Törölt nick (11974)
lendületlenül Creative Commons License 2006.12.15 0 0 11973

Ne viccelj már!

Van vagy két Munkáspárt,van Szociáldemokrata Párt,mi kéne még?

 

Előzmény: Andal (11972)
Andal Creative Commons License 2006.12.15 0 0 11972
De az övé. Csak a jobboldali egységesítési törekvések bírálói mindig elfelejtik azt, hogy a baloldalon már réges-régen csak az MSZP van, más soha nem tudott labdába rúgni mellettük. Nem nagyon hallottam olyan véleményt, hogy nem csak a jobboldalon, hanem a baloldalon is sokkal jobb lenne 3-4 párt... 
Előzmény: *MI*KI* (11971)
*MI*KI* Creative Commons License 2006.12.15 0 0 11971
Ugyan, ne bosszants már! Hát nem az Orbán jelszava volt ez?
Előzmény: Andal (11970)
Andal Creative Commons License 2006.12.15 0 0 11970

"engem mostanából demokráciából olyanok akarnak nap mint nap kioktani, akik sikeresen megvalósították az "egy a zászló egy a tábor egy a vezér elvet"."

 

Ez az MSZP lenne? Ja bocs nem, a baloldalon jónéhány párt van, de most hirtelen csak 1 jut eszembe...

 

 

 

 

*MI*KI* Creative Commons License 2006.12.15 0 0 11969

Semmi gond.

Ill. csak annyi, hogy engem mostanából demokráciából olyanok akarnak nap mint nap kioktani, akik sikeresen megvalósították az "egy a zászló egy a tábor egy a vezér elvet". Akik minden elvesztett választás után csalásról beszélnek és illegitim kormányról. Akik értelmes parlamenti kommunikáció helyett látványosan ki be mászkálnak, mint valami hasmenéses ubul a klotyóra...

De mondom, semmi gond, megpróbáltam árnyalni számodra a dolgot, hátha kilátsz egy kicsit a szemellenződből. De ha nem, hát nem...

Előzmény: waxxablaze (11968)
waxxablaze Creative Commons License 2006.12.15 0 0 11968
bocs, hogy komolyan vettelek.

legközelebb nem fordul elő.
Előzmény: *MI*KI* (11967)
*MI*KI* Creative Commons License 2006.12.15 0 0 11967

Igazad van!

Egyetlen mondat kivételével, amely helyesen így hangzik:

 

Mint Orbán és az egész fidesz bagázs!

Előzmény: waxxablaze (11965)
dominik-a Creative Commons License 2006.12.15 0 0 11966
Ő való nektek sötétek, Őt érdemlitek! Ő a tiétek!
Előzmény: waxxablaze (11965)
waxxablaze Creative Commons License 2006.12.15 0 0 11965
masszívan összekeversz egy eszmét - a kommunizmust - annak egy félresiklott, aberrált emberek által képviselt változatával."
nem.
az eszme nevében kiirtottak 100 millió embert. tény? tény.
az, hogy ezt a népirtást valami ?jó? érdekében tették? kit érdekel? az EREDMÉNY a lényeg. egy elfajzott eszme, elfajzott képviselői 100 millió halottat hagytak hátra.
ahogy a náciktól, úgy undorodom a kommunista népirtóktól is, nem különben bármelyik népirtótól, legyen az szerb-hutu, vagy épp albán.


nem tudom mi zavarja a keresztényeket, nem vagyok az. de teljesen mindegy. mert ez mellékvágány.

és had idézzem egy másik topikból egy találó hasonlatot.

ha Hitler tudta volna, hogy nem kell öngyilkosnak lennie...elég 4 év után kussolás után visszajönni, és a demokráciából kioktani a népet.
megtette volna.

mint Horn és az egész mszp bagázs.
Előzmény: *MI*KI* (11963)
Lap_top Creative Commons License 2006.12.15 0 0 11964

 

Jól mondod, elkúrtátok!!

De rendesen!!

 

 

*MI*KI* Creative Commons License 2006.12.15 0 0 11963

Ki mondta, hogy szeresd őket? Csak a véleményekről ill. azok hitelességéről beszélgettünk.

"ez csak a szavazóik szellemi szintjét mutatja." - ez a hsz pedig a tiedet: masszívan összekeversz egy eszmét - a kommunizmust - annak egy félresiklott, aberrált emberek által képviselt változatával. Tudod, a kommunizmus olyan messze van a kommunistaként aposztrofált rendszerektől, mint a létező egyház a krisztusi tanoktól. Vagy a mai keresztényeket szerinted zavarják a múltban az inkvizíció által elkövetett gyilkosságok? A mai egyházat szerinted zavarja, hogy Jézus szegénységet hirdetett? És lehetne sorolni szinte az összes, a jelenlegi egyház által vallott nézetet. Talán csak a tízparancsolat maradt meg érintetlenül...

Előzmény: waxxablaze (11962)
waxxablaze Creative Commons License 2006.12.15 0 0 11962
attl nem fogon szeretni a kommunistákat, mert bent vannak a parlamentben.

ez csak a szavazóik szellemi szintjét mutatja.

100 millió halott sem zavarja őket.
Előzmény: *MI*KI* (11960)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!