Keresés

Részletes keresés

akame Creative Commons License 2017.09.27 0 0 3715

ti láttatok már valamit?Ufo stb? a Hihetetlenben szoktak érdekes dolgok lenni,molyember stb.

akame Creative Commons License 2017.09.27 0 0 3714

igen a Brey Road úti lény is az.a 10 századtól vannak beszámolók róla.minden dogman más,van ami játékos,van ami nem tÖrŐdik az emberrel,van ami támad,de kevesebb ilyen van.volt aki mesélte hogy rámosolygott egy ilyen.volt egy nŐ aki kislány korában ilyen lényekkel játszott,simogatta Őket,azt hitte farkasok,a végén kiderÜlt nincsenek arra olyanok,rá jÖtt 2 dogman volt,egy kisebb és egy nagyobb.

Előzmény: Csimpolya (3712)
Csimpolya Creative Commons License 2017.09.27 0 0 3713

Ami az október havi Hihetetlent illeti, a mi témánk szempontjából érdektelen, legalábbis első olvasásra. Ha van valami nyúlfarknyi hír, megírom.

Ami az UFO-magazint illeti, gratulálok a cikkedhez, Laci! A legendás Hany Istók alighanem valami szerencsétlen csökkent értelmű gyerek lehetett, akit kitettek. A Mauglikat nehezen vagy sehogy nem lehet szocializálni.

Előzmény: akame (3708)
Csimpolya Creative Commons License 2017.09.27 0 0 3712

Kissé a Bray úti bestiára emlékeztet.

Előzmény: akame (3709)
Csimpolya Creative Commons License 2017.09.27 0 0 3711

Nem tartom túl valószínűnek, hogy egy ilyen nagyságú élőlény olyan sűrűn lakott helyen, mint Magyarország, észrevétlen maradna. Vonatkozik ugyanez Ausztriára is. Persze lehet, hogy aki látta, nem dicsekszik vele, hogy ne tartsák képzelgőnek vagy fantasztának. 

Viszont egy ekkora húsevő alighanem rákapna a háziállatokra, és főleg az akkurátus osztrák gazdák ezt alighanem rossz néven vennék.

Előzmény: akame (3708)
akame Creative Commons License 2017.09.26 0 0 3710
akame Creative Commons License 2017.09.26 0 0 3709

itt van mekkora emberhez és medvéhez képest.

akame Creative Commons License 2017.09.26 0 0 3708

hello tÖbbiek,engem ami nagyon érdekel a Michigan Dogman,más néven vérfarkas,mert úgy néz ki,ezért hívják úgy.Európában is ismerik,még Ausztriában is meg Romániában is látták.nézelŐdtem pinteresten még Szerbiában is tudnak róla.amit tudni róla eddig 2 vagy 3 méter magas,200 kiló vagy tÖbb súlyt is elbír,100 vagy tÖbb km per órával is képes futni.állatokat eszik,de van ami embert is enne,szemtanúk úgy érezték rájuk vadászik és gonosz.van ami telepatikusan képes kommunikálni,van ami csak mutogat,de volt ami próbált beszélni angolul.szeret az ablakon be lesni,mindig az ember háza kÖzelében járnak.vannak oldalak ott vannak sztorik róla Dogman Encounters,stb.jó lenne tudni nálunk látták e,de biztos csak hallgatnak róla.

Csimpolya Creative Commons License 2017.09.19 0 0 3707

Tegnap este, kilenc óra, Animal Planet csatorna. Mungo a rejtélyvadász vagy valami hasonló cím. Ebben a Mungo nevezetű férfi a ucumar (jucumarnak ejtendő) nevű lény után nyomozott, ez a jeti Argentínában élő megfelelője. Kissé bosszantott a módszere. Odautazik, beszél azokkal, akik látták, vagy látni vélték ezt a mítikus lényt. Idáig rendben is. Aztán talált valami olyan törzset, aminek szerepel a mitológiájában, beszél velük, ők azt mondják, hogy igen, ez az állat nem csak a mondákban él, ténylegesen létezik, valami nagy termetű majomféle. Erre kivonul az állat feltételezett élőhelyére (elég sűrű erdő) találomra felszerel néhány kamerát, elhint némi húst, majd távozik, és éjszaka lesi a képeket. Sikerült is megnézniük egy csinos tapírt. Aztán felszedi a betyárbútort, és távozik. Mégis, mit várt? Hogy az első alkalommal megjelenik a ucumar, és integet a kamerának? 

Ami a lényt illeti, a szemtanúk kétméteres magasságú, majomszerű lénynek írják le, ami rettentő büdös. Továbbá dermesztő félelmet gerjeszt. Az elbeszélők egyike vadász volt, tőle egy frissen lőtt vaddisznót orzott el a lény, amit a ház teraszára akasztottak ki éjszakára. 

A másik esetben egy tanyán megölt néhány tehenet, illetve borjút, a gazda meg itt is megrémült tőle. Azt állította, hogy kis híján rátörte az ajtót. Felfogadott néhány gauchot, de ők nem találtak semmit. Ahogy távoztak, a lény újra megjelent. a tulaj meg úgy döntött, nem kötekedeik vele, és többet nem ment vissza a tanyaházba. Nos, ha így van, miért nem töltött Mr. Mungo ott néhány napot és éjszakát? Egyszóval számos, jól megalapozott kételyem van ezzel kapcsolatban. Ennek ellenére várom a folytatást.

nézdkivanitt Creative Commons License 2017.09.18 0 0 3706

Szerinted mi? Alien?

Előzmény: Space Brothers (3705)
Space Brothers Creative Commons License 2017.09.17 0 0 3705
Sch.Lacika Creative Commons License 2017.09.14 0 0 3704
Csimpolya Creative Commons License 2017.09.03 0 0 3703

Olvastam a Loch Nessről szóló könyvben, hogy radarral már átkutatták a tavat, és találtak valami elég gyorsan mozgó, nagy tömeget. Ez viszont simán lehetett akár egy halraj is.

Legalább egy helyen megoldott a jeti védelme, de ez nem vonatkozik minden állítólagos előfordulási helyére.

Előzmény: Space Brothers (3702)
Space Brothers Creative Commons License 2017.09.01 0 0 3702

Itt egy ilyen hír is:

http://news.nationalgeographic.com/2017/08/yeti-abominable-snowman-bear-daniel-taylor/

Meg a múltkor találtam hogy egy tudós átakarja vizsgálni a Loch nessi tavat. Most azt nem találom hirtelen.

Köszi, akkor ha gondolod szólj bátran egy kis eszmecserére.

Előzmény: Csimpolya (3700)
Csimpolya Creative Commons License 2017.08.31 0 0 3701

Futólag említettem a Tenger legendáriuma című könyvet, ebben foglakozik az ún. tengeri szörnyekkel is, éspedig a második fejezetben. Heuvelmansra hivatkozik, ő ötféle „szörnyet+ említ. A hosszúnyakú, ő mindannyiunk kedvencére, Nessie-re hasonlít. Aztán a „tengeri ló” valóban lófejű, hosszú sörényű állat. Aztán a sokpúpú, ezt talán-talán az iskolában úszó delfinek ihlették.Aztán az óriásvidra, ezt nem kell magyarázni, majd a „sokúszójú”, ez inkább valami gerinctelenre emlékeztet, számomra inkább kagylóra hasonlít, mint bármi másra.

Akinek a kezébe kerül a könyv, érdemes belenéznie.

Csimpolya Creative Commons License 2017.08.31 0 0 3700

Továbbá egy rövidke cikk a Kaliforniában felbukkanó csupakabráról. Már hiányoltam, mi van vele, csak nem tért át vegán életmódra?

Az UFO magazinban szintén rövidke cikk, viszont érdekes problémát vet fel. Vajon lehet-e vadászni a big footra? Elvileg nem létezik ilyen állat, tehát nem lehet védelem alá helyezni. Ami az erkölcsi részét illeti, sejthető a véleményem, de a jogi rész tényleg nem tisztázott. Úgy emlékszem, a Loch Ness partján van egy tábla, miszerint hagyjuk békén Nessie-t, de a törvény előtt ez sem kötelez semmire.

Laci, örülök, hogy ott leszel a novemberi rendezvényen. Valószínűleg én is.

Előzmény: Space Brothers (3699)
Space Brothers Creative Commons License 2017.08.25 0 0 3699

Az új Hihetetlenben benne van a Kraken és a Mongol halálféreg is.

Csimpolya Creative Commons License 2017.07.28 0 0 3698

Mind az ugusztus havi UFO-magazin, mind a Hihetetlen érdektelen a mi témánk szempontjából.

Csimpolya Creative Commons License 2017.07.24 0 0 3697

Ma délután egy könyvtári kiárusításon megvettem Jean Merrien: A tenger legendáriuma című könyvét, kerek száz forintért. Kossuth könyvkiadó, Univerzum könyvek 1975. Néhány oldalon keresztül foglalkozik a tengeri szörnyekkel, de éppen csak átfutottam.  Azt hiszem, beletartozik a bibliográfiába.

Előzmény: Space Brothers (3684)
Csimpolya Creative Commons License 2017.07.14 0 0 3696

Megnéztem a könyvet, antikváriumban jó néhány helyen kapható. Viszont ha csak ez a pár sor van benne, akkor csak a rajongóknak ajánlott megvenni.

Könnyen lehet, hogy a villámfény és a feldúltság nem kedvezett a magasság megsaccolásának. Viszont az is igaz, hogy egyikünk sem volt ott, de még a szerző sem. Akárhogy is, érdekes, amit ír.

Előzmény: Space Brothers (3695)
Space Brothers Creative Commons License 2017.07.13 0 0 3695

* apám írt erről

Én sem hallottam, véletlenül találtam a leírást egy könyvben - szerencsére forrásmegjelöléssel.

Kár, hogy nem tudni, hogy a lények pikkelyesek voltak-e, esetleg szőrösek stb.

Nekem  t-rex féleség jutott eszembe :P

A "lógatott kéz" miatt is. Egy mylodon ha fel is egyenesedett így nemigen lóbálta a "kezeit", meg az ha jól emlékszem felegyenesedve sem tett ki 6 métert. - link-

Bár a nyaka valamennyire tényleg hosszúnak tűnhet.

Előzmény: Csimpolya (3694)
Csimpolya Creative Commons License 2017.07.13 0 0 3694

Bevallom, erről a szerzőről még nem hallottam, pedig érdekes lehet a könyve.

Ami a leírt lényeket illeti, a leírás alapján a mylodonnra az óriáslajhárra gondoltam. Lehet, hogy a földrengés kikergette őket az eddigi helyükről, és kénytelenek voltak menekülni.

Előzmény: Space Brothers (3693)
Space Brothers Creative Commons License 2017.07.12 0 0 3693

Kibédy Albert - Az ezüst oroszlán (Nem mindennapi élményről számol be ez a könyv: a húszas évek végén egy magyar ember beutazza csaknem a teljes dél-amerikai kontinenst)

"Valamikor a XX. század elején a Mato Grossotól délre négy hatalmas ismeretlen lény tűnt fel, melyekre rá is lőttek. Különben az emberek egybehangzóan írták le, hogyan látták azon az éjszakán a villámfénynél az óriásokat. Úgy hat-hét méter magasak lehettek. Széles törzs, hosszú, vastag nyakkal. Első lábaikat úgy lógatták maguk előtt, mint kezüket. A hátsókkal meg rohantak, maguk után húzva, hosszú csapdosó farkukat. Érdekes, a szörnyek fejéről semmit sem tudtak mondani. Csupán arra emlékeztek, hogy széles, nyitott szájukból fogak látszottak. Megkérdeztem Sidont, mi a véleménye az óriáslényekről. Erre ő: bizonyos tények letagadhatatlanok. Én akkoriban a Tengerészeti Minisztériumban teljesítettem szolgálatot. De amám írt erről. Megállapítottam, hogy az óriáslények feltűnését megelőzően hat-hét nappal földrengés volt a Kordillerákban. Általában ugyanis rengések után jelentkeznek ezek a különös lények.

Irbisz Creative Commons License 2017.07.09 0 0 3692

Meglepö modon a "A tengeri kígyó" könyve :)

https://www.antikvarium.hu/konyv/rath-vegh-istvan-a-tengeri-kigyo-9034

De van benne 3 oldal ami erröl ir, a többi a szokott temakkal foglalkozik, en nem tennem be a kriptid bibliografiaba.

Előzmény: Csimpolya (3691)
Csimpolya Creative Commons License 2017.07.09 0 0 3691

Valamelyik Ráth-Végh István is foglalkozik a tengeri kígyóval, majd utánanézek, melyik.

Előzmény: Space Brothers (3690)
Space Brothers Creative Commons License 2017.07.09 0 0 3690

huh tényleg az! én úgy kerestem, hogy Legendás állatok, de csak azt az új mozifilmet adta ki:DD

Köszi!

Előzmény: Irbisz (3689)
Irbisz Creative Commons License 2017.07.09 0 0 3689

Amit kerestel könyv a kek oroszlanszerüseggel, az  Farkas Henrik Legendák állatvilága  c. kötete.

Machulka: Vadcsapason Afrikaban  c. könyveben meg az afrikai kriptidekröl van szo jopar oldalon.

Előzmény: Space Brothers (3680)
Irbisz Creative Commons License 2017.07.09 0 0 3688

Jurij Dmitrijev: Ember es allat (tan az 1. kötet)

A tengeri kigyo es egyeb szörnyek reszletes es  remek összefoglaloja van benne.

Előzmény: Csimpolya (3681)
Csimpolya Creative Commons License 2017.07.07 0 0 3687

Van ez így! Ne erőltesd, előbb-utóbb magától beugrik.

Előzmény: Space Brothers (3686)
Space Brothers Creative Commons License 2017.07.06 0 0 3686

Köszi, de még mindig piszkálja az agyam az az egy darab könyv :D

Előzmény: Csimpolya (3685)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!