Keresés

Részletes keresés

4Hópihe Creative Commons License 2002.02.08 0 0 66
ha folyamatosan véres a széklete akkor jo lenne akkor kihivni a dokit amikor nagyon kinlodik éppen a fájdalmaktol,mert akkotr nem tud ellenállni...
Előzmény: rogyion (65)
rogyion Creative Commons License 2002.02.08 0 0 65
rali: köszönöm az infót. Az is normális, hogy (attól tartunk, hogy a vérveszteségtől) teljesen le van gyengülve, néha felállni sem bír, és többször elájult az elmúlt napokban? Engem igazából ezek ijesztettek meg, mert a gyomrával amúgy mindig is sokat szenvedett szegény...:-(
Előzmény: rali (64)
rali Creative Commons License 2002.02.08 0 0 64
Rogyion:több,mint 30 éve van gyomorfekélyem.A leírtak alapján ez is az.Olyan nagy gond nincs,ha a fájdalmat bírja.

Van egy tabletta:ULCERAN.Talán az segít.

Előzmény: rogyion (62)
Coolboybadboy Creative Commons License 2002.02.08 0 0 63
Azonnal vidd kórházba, lehet, hogy nagy a baj!
Előzmény: rogyion (62)
rogyion Creative Commons License 2002.02.08 0 0 62
Sürgős segítségre (vagy legalábbis információra) lenne szükségem.

A helyzet a következő: édesapámnak (52 éves) - valószínűleg - gyomorfekélye van. A tünetek: szurokszéklet (vagy hogy is hívják ezt, amikor véres, azaz fekete), alacsony vérnyomás, rosszullétek, általános gyengeség, álmatlanság, néhány ájulás.
Évtizedek óta vannak gyomorbántalmai, de ilyen súlyos még soha. (Egész életében ivott, úgy hét éve kisebb-nagyobb megszakításokkal gyakorlatilag alkoholistának tekinthető.) Korábban volt már fekélye, állítása szerint most az újult ki, és - szerinte - hamarosan magától elmúlik, orvoshoz nem hajlandó elmenni. (Azt mondja, segíteni úgyse lehet rajta.)

Azt szeretném megkérdezni a tőlem többet tudóktól, hogy egyrészt valóban gyomorfekélyről lehet-e szó, másrészt az általam leírtak alapján mennyire lehet súlyos a helyzet, mik lehetnek a következmények, orvos mit tehet stb.

A segítséget előre is köszönöm!

ui. A topicot az SOS-ben is megnyitottam, mert minél több választ szeretnék kapni. Kérem a moderátorokat, ne vonják össze a topicokat!

rogyion Creative Commons License 2002.02.08 0 0 61
Sürgős segítségre (vagy legalábbis információra) lenne szükségem.

A helyzet a következő: édesapámnak (52 éves) - valószínűleg - gyomorfekélye van. A tünetek: szurokszéklet (vagy hogy is hívják ezt, amikor véres, azaz fekete), alacsony vérnyomás, rosszullétek, általános gyengeség, álmatlanság, néhány ájulás.
Évtizedek óta vannak gyomorbántalmai, de ilyen súlyos még soha. (Egész életében ivott, úgy hét éve kisebb-nagyobb megszakításokkal gyakorlatilag alkoholistának tekinthető.) Korábban volt már fekélye, állítása szerint most az újult ki, és - szerinte - hamarosan magától elmúlik, orvoshoz nem hajlandó elmenni. (Azt mondja, segíteni úgyse lehet rajta.)

Azt szeretném megkérdezni a tőlem többet tudóktól, hogy egyrészt valóban gyomorfekélyről lehet-e szó, másrészt az általam leírtak alapján mennyire lehet súlyos a helyzet, mik lehetnek a következmények, orvos mit tehet stb.

A segítséget előre is köszönöm!

ui. A topicot a Törzsasztalon is megnyitom, mert minél több választ szeretnék kapni. Kérem a moderátorokat, ne vonják össze a topicokat!

BIGdaddy Creative Commons License 2002.02.07 0 0 60
Kolléga, két dolog:
1. próbáld ki a Zantac vény nélüli gyógyszerét (nekem a vényes úgy bejön, mint a güzü :)),
2. de inkább fordulj orvoshoz. Ez a típusú vizsgálat sehol sincs egy urológus vagy fogászati vizsgálathoz képest és isteni érzés, mikor a gyógyszerszedés miatt ehetsz bármit! Persze ha nem akarsz örökké gyógyszeren élni, akkor azért idővel oda kell erre figyelned! Ez a periódus elég furcsa, egy éves gyógyszerezés után, de nem mondhatnám, hogy hiányzoni fog a plusz pár kiló, ami az odafigyelés miatt eltűnik.
Előzmény: fafaj (59)
fafaj Creative Commons License 2002.02.07 0 0 59
Ez borzasztó! Annyiféle bajotokvan, hogy én most nemtudom nekem mibajom van, már csak a Talcid segít meg a Rennie, de elég rövid ideig a Quamtel nullával egyenlő nekem ....ennemmárpedig szükséges, majdmegmutatomamgyomorsavnakhogyénvagyokazerősebb ..vagy nem!
n0ri Creative Commons License 2002.02.06 0 0 58
érdekes módon a hagymát jól türöm, ami jó, mert szeretem, pontosabban nyersen inkább, elégetve, a la menza, viszont egész nap visszabeszél
Előzmény: belville (50)
kerub Creative Commons License 2002.02.03 0 0 57
Egyeznek a bajaink és a tapasztalataink.
Kiegészítés képen a gyógytea pótolható a kaukázusi kefirrel.
Ja és amióta alaposabban rágok jobban hasznosítom az abrakot mert hízom is.
Előzmény: n0ri (56)
n0ri Creative Commons License 2002.02.02 0 0 56
Majdnem ugyanez a bajom, most éppen jó, de elQfordul, hogy már egy kicsit hidegebb víz is görcsöt okoz, mintha páncélba húzták volna a hátamat. Az almát kerülnöm kell, de a paradicsom nem okoz bajt. A dolgot cifrázza, hogy elég egy nagyobb kenyérhéj és úgy begörcsöl a nyelQcsQ, hogy majd megfulladok. Egy jó megoldás van, csak olyasmit enni, ami nem árt és nagyon lassan és alaposan rágva. Ja, nem nagyon bírom az üdítQket, a bennük lévQ tartósító is puffaszt (csak az lehet, mert a gyümölcscentrifugából nyert levek nem okoznak gondot). Gyógytea és szénsavmentes ásványvíz jó.
Fekély ill. gyomorfal erózió van, rekeszizomsérvvel dúsítva, helikopterbakter nincs.
Előzmény: Laci a röntgenből (55)
Laci a röntgenből Creative Commons License 2002.02.02 0 0 55
Sziasztok "gyomorbajos" fórumtársak!

Bezony én is sorstárs vagyok-voltam. Nekem is volt gyomorfekélyem, bár nem túl nagy. Gyomor rtg.-nel diagnosztizálták hál Istennek, nem endoszkóppal.:)))A "helikopter" baktérium kizárása után (na és az előzmények ismeretében stressz ulkuszról volt szó) Quamatel kezelést kaptam. Kb. 3-4 hét alatt rendeződött a dolog. Vigyáznom kéne az étkezéssel, bár nem mindig tudom megállni. Igaz, nálam pl. a paradicsom, vagy a paprika nem okoz panaszt, inkább az elfogyasztott mennyiség a kritikus. (Ráadásul epekövem is van, de nem szokott görcsölni, mert lezáródott az epehólyag...) Ha begorombul a gyomrom, általában lelassul az emésztés, az étel továbbítása és görcsöl az alsó gyomorszájadék (pylorus). Ilyenkor (ez kizárólag egyéni tapasztalat és nem igazán javaslom másnak, mert sokan nem tolerálják) csak a Ridol tabletta enyhíti kb. 1 óra alatt. Inkább célszerű vigyázni. Az ilyen görcsös fájdalmat nem csillapítják a savlekötők, amik viszont tényleg hatásosak a savtúltengéses fekélynél. Refluxnál (mikor a sav és az étel is visszajut a nyelőcsőbe)a gyógyszereken kívül talán még segít az inkább kis mennyigésű és gyakoribb étkezés. A reflux-szal együtt sajnos sokszor előfordul a rekeszsérv is (hiatus hernia), mikor a gyomor felső része a tágabb rekesznyíláson keresztül a mellkas üregbe csúszik. Ilyen betegségnél szintén a kevesebb és gyakoribb étkezés a jó, na meg hogy étkezés után nem célszerű lefeküdni vízszintes helyzetbe. Elég komplikált a műtéti megoldás és nem mindig tartósan sikeres...

Sziasztok: Laci

Előzmény: kerub (54)
kerub Creative Commons License 2002.02.02 0 0 54
A Quamatelből van 40mg.-os is éjszakára egy db nagyon jó.
Előzmény: dr_bubo (53)
dr_bubo Creative Commons License 2002.02.02 0 0 53
Sziasztok
nekem is refluxom van. Megvizsgáltak. Rokonom több évtizede belgyógyász.

A Quamatel 20 mg-os tablettát írta fel. 3x1-et szedek. azóta tünetmentes vagyok. ha elfelejtem bevenni, 2-3 óra múlva már érzem a gyomorégést, de ha beveszem, akkor semmi. csak a szénsavas italokat és erősen zsíros kajákat kell ezen kívül elfelejteni.

A quamatel 10 mg-os kapható recept nélkül is (Quamatel mini). De úgy drága. De kipróbálásra jó. Először próbáld meg 2x2-t (reggel-este). Ne ijedj meg mit ír a papírja. Nyugodtan bevehetsz 2 darabot, az pont 20 mg. Ennek ez a normál adagja.
ha jó, akkor irasd fel a 20-ast az orvosoddal.
célszerű azért előtte gyomorröntgen.
Bubo

kerub Creative Commons License 2002.02.02 0 0 52
Tapasztalatom szerint az embernek meg kell tanulnia együttélni a bajaival.
Előzmény: BIGdaddy (51)
BIGdaddy Creative Commons License 2002.01.31 0 0 51
Én is azt szedem/szedtem, de azért életünk végéig talán nem kellene :)
Előzmény: HunRoadRunner (49)
belville Creative Commons License 2002.01.31 0 0 50
Mivel én is nyelőcső, és gyomorproblémás vagyok, benéztem egy kicsit ide!:-))
Szóval, ha valakinek van még rajtam kívűl refluxa(nyelőcsővisszahajlás), és sok gyomorsava, akkor elég jó gyógyszer erre a Coordinax, bár ezt általában csak gyomortükrözés után írnak fel, ami nem a legkellemesebb vizsgálat, de túl lehet élni...
Gyomorsavtúltengésre pedig elég jó a Naxidin, én is szedtem egy ideig.
Gyomorfekélyt pedig gyógyszeres kezeléssel elég hamar el lehet múlasztani, bár félő, hogy később kijön újra. Nekem speciel Helicobacter okozta a gyomorfekélyt három évvel ezelőtt, de hála az égnek, a gyógyszeres kezelés óta nem jött elő, viszont a refluxom életem végéig kísérgetni fog:-(((
Ja és üzenem minden gyomorbajosnak, hogy ha lehet kerüljék a jó zsíros kajákat, kolbászt, szalonnát, hagymát, mert ezek eléggé megviselik a gyenge gyomrot! Ja kihagytam a szénsavas üdítőket!(csak akkor egyenek, ha már nagyon-nagyon nem bírják tovább:-)))! Sajnos én is vétkezem néha, de utána csak szenvedek!

Üdv:

belville

HunRoadRunner Creative Commons License 2002.01.31 0 0 49
Nálam a ZANTAC hatott. De ketchupot ennem nem biztos, hogy jó ötlet....
BIGdaddy Creative Commons License 2002.01.31 0 0 48
Elolvastam a linken lévő doksikat, nagyon hasznosak, mindenkinek csak ajánlani tudom!

Bár kicsit parázni kezdtem a nyelőcsőráknál :)
De a dolog komoly, akinél ez probléma, az olvassa el!

Előzmény: scsabi (45)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.31 0 0 47
Kefir is képes akár gyomorfekélyt is helyrerakni. A Mátratej kaukázusi kefir az igazán jó.
BIGdaddy Creative Commons License 2002.01.31 0 0 46
Uh, egy éve nem voltam itt!

Ha még valaki olvassa: való igaz, hogy az ideális testsúly sokat segít. Viszont nekem az orvos azt mondta (anno, 1 éve), hogy ha a tartós (pár évig!) gyógyszeres kezelés nem segít, akkor lehet operálni, asszem a topic elején leírtam, a záróizomhoz egy kis mesterséges zárót "szerelnek" be.

Amúgy a Zantac istenikitűnő, több ismerősömnek is bejött óriási másnaposságkor, amikor a sajátomat megosztottam velük :)

Egyébként én most pár napja hagytam abba (több, mint egy évig folyamatosan szedtem, kis kihagyásokkal, de olyankor visszatértek a problémák), fogyok és sok tejet iszom + keksz, ha van valami. Lekopogom, de eddig alig van tünet!

Előzmény: Blackring (43)
scsabi Creative Commons License 2001.07.01 0 0 45
Néhány hasznos info angolul tudóknak az Amerikai Gasztroenterológiai Kollégium(?)-tól, meg egy másik .

Ek. érdemes jó orvost keresni mert a GOR minősített esetben közgyógyellátásra jogosít!

Jobbulást:

Csabi

Blackring Creative Commons License 2001.07.01 0 0 44
Ki fogom próbálni.Érdekes dolog ezekkel a gyógyszerekkel, hogy szinte teljesen személyre szabott, hogy kinek melyik használ.A háziorvosom, mikor évekkel ezelőtt először próbáltunk gyógyszert keresni, egy kb.10 gyógyszerből álló listát tett elém,(azóta ez kb.20) és véletlenszerűen kezdtük a próbákat.Az első kettő teljesen nulla, a harmadik bejött.(Zantac).Másnál ez eredménytelen , és pl. a Quamatel a szuper.
Előzmény: kerub (36)
Blackring Creative Commons License 2001.07.01 0 0 43
A szakirodalom ezen a téren elsősorban (és szinte kizárólag) a testsúlyfeleslegtől való megszabadulást ajánlja.Szinte minden más, a kiváltó okok (étel,ital, stressz) kerülésére, illetve a panaszok csökkentésének lehetőségeire vonatkozik.Műtét, csak igen súlyos esetben pl.vérző fekélyek, szűkületek megléte esetén javallt.
Általában az a közvélekedés(szakértői és laikus) erről a kellemetlen betegségről, hogy meg kell vele tanulni együtt élni.A tüneteket valóban minimálisra lehet csökkenteni egy személyre szabott komplex terápiával.
Előzmény: psimon (37)
originalqszi Creative Commons License 2001.06.28 0 0 42
sose eszem paradicsom levest!:(((( Ujházi tyúkhus leves, sok tésztával:))))))
Előzmény: psimon (37)
originalqszi Creative Commons License 2001.06.28 0 0 41
Jellemző:((( egyik sem magyar étel, ital!!!!
Jó zsíros kirántott tarja, vörös bor, száraz!!!!
psimon Creative Commons License 2001.06.28 0 0 40
köszönöm, már többen ajánlották, ki fogom próbálni.
Előzmény: kerub (38)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.27 0 0 39
Minden kedves, szenvedo Topictarsnak ajanlom a Losec kapszulat. Draga, de fantasztikusan jo. De elotte tanacskozzon kezeloorvosaval, gyogyszereszevel!!
Előzmény: Nibiru (32)
kerub Creative Commons License 2001.06.27 0 0 38
Elsőre a Salvus vizet ajánlom próbáld ki szinte azonnal hat.
Előzmény: psimon (37)
psimon Creative Commons License 2001.06.27 0 0 37
hello sorstársak
egy ideje nekem is van ilyesfélém, múltkor két tányér paradicsomleves után nagyon minden bajom volt - nyilallás fel a nyakig, nyálfolyás, nyeldeklés, majdnem róka-rudi lett a dologból. egy hónap után megint próbálkoztam vele, ismét ua. azóta paradicsomleves tiltólistán. ma meg házi fribizkeszőr váltotta ki, dettó mint fent.
a kérdés az lenne, valami fiziológiás gyógymód nincs ? a gyomorszáj-izomzat erősítése/befolyásolása ? jóga, ilyesmi ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!