Én úgy emlékszem, a Kossuth díjat kiemelkedő művészi teljesítményekért adták, még ha mindig benne is volt az aktuális hatalom keze a döntésekben. De hogy egy nagy bűvész jellemtelen kis veje is Kossuth díjat kap?? Mire??
Saját szavaival élve: ÉN KÉREK ELNÉZÉST . . . .
Fütyi te csak sípolj, kerepelj, folyasd a nyálad Gálvölgyi okán (is). Kevesen vagyunk de majd ha kell megint nyerünk 2006-ban, te meg újabb 4 évet nyafoghatsz, nyöghetsz és beszélhetsz ostobaságokat, mint most.
Én az örökös miniszterelnök úr (Dr. Orbán Viktor) híve vagyok. Van sípom, kereplőm, kellőképpen bunkó is vagyok, beférek a csapatba. Tudok fütyülni, óbégatni, mi kell még? Gálvölgyi pedig megérdemelte.
2003 aug. 20.-án is kapott kitüntetést. Korda is kapott dijat, maszop fórumok show-man-je. Ezek egymást kitüntetik, mint kádárrendszer alatt. Tele lesz a mellkasuk plecsnikkel.
Jól hallottam valami füttyfélét felőled? Forgasd a kereplődet is, mellesleg igazad van, még Gávölgyi popóját se törülhetitek ki. Elég nektek az itteni nyálfolyam.
Soha életemben egyetlen sportközvetítést nem néztem-hallgattam meg, és ôszintén remélem, hogy ez most már így is marad, és tulajdonképpen Vitray stílusa sem igazán tetszik nekem (és nem csak most, húsz évvel ezelôtt sem tetszett), de tudod mit? Akkor is megérdemelte. Ebben egy pillanatig nem kételkedem.
Nem vagy szakember, de ez nem is baj. A velemenyedhez jogod van. Az csak izles kerdese, hogy te nem azt irod, neked nem tetszett, hanem azt, senkinek se (max. azert neztek olyan sokan, ugyebar, mert csak egy csatorna volt, ha jol ertem). Micsoda erveles az, ami arra hivatkozik, hogy a nevtelen, arctalan tomeg vele van? Ocska.
Raadasul lesenkized, ami mezei tahosag. Senki kettotok kozul te vagy.
De hogy a szorakoztatas ne maradjon el: nem tudsz valami tortenetet rola? Olyan jo, igazi zaftosat? Peldaul azt a Sztojcskovosat, meseld mar el!
Gálvölgyit legközelebb a Buckingham palotában látjuk majd amikor is II. Erzsébet királynő lovaggá üti...Jáksóval együtt és Farkasházyval,ők lesznek a három testőr.
Dörner rendszeres szereplője az újnyilas párt programjainak. Nehezemre esik ilyesmit leírni, de továbbra sem tartanám helyesnek, ha olyanok kapnának állami díjakat, akik antiszemita, homofób, soviniszta stb. szeánszokon ripacskodnak.
A beszégetések eladhatatlansága sajnos ne Vitrayt minősíti. Alapvető, hogy legtöbbünk meg sem próbált még focimeccset közvetíteni ezért óvatosan bánunk a kritikával, bár én is jobbnak tartom Hajdú B-t és Knézyt (nyugodjék). Viszont őket is Vitray fedezte fel, vitte be a tévéhez.
Egy nagyon szolíd képességű sportriporter volt, akinek a teljesítményét nemcsak hogy a maiakkal nem lehet összevetni, de még Knézy Jenőével sem. Persze a fociról beszélek, amikor olyan súlyos baklövéseket követett el, amiért bármilyen újoncot letiltanak a képernyőről (lassításkor sem bírta a kezezést megkülönböztetni a lerántástól, stb.). Tipikusan odaült a képernyő elé az egyszeri ember, és alapvető tényekkel sem volt tisztában. Knézy, Hajdú B. zsebből leiskolázná. Akinek meg tetszettek a végeláthatatlanul unalmas műkorcsolya vagy tenisz közvetítések (akkor még nem volt rövidítés), az magára vessen. Mivel akkoriban nem volt csak 1,5 csatorna, a "kettest" meg nem minden TV fogta, így lehetett sztár egy ilyen senki. Ma egy efféle közvetítés egy speciális sportcsatornán kapna egy órát, hangalámondásos közvetítéssel, vagy anélkül.
Állítólag a műfajteremtő beszélgetéseiért kapta a Kossuth díjat. Annyira műfajteremtő volt, hogy azóta sincs hasonló műfajban egyik csatornán sem, mert nem eladható. Ha ma megpróbálnák azokat a beszélgetéseket levetíteni, a nosztalgia-értékén kívül semmit nem jelentene.
Részt vett a közTV megteremtésében. Kirívóan magas fizetéssel csatorna igazgató egy rövid ideig. A állami TV messze a legveszteségesebb, legszarabb mind közül. Ennek a TV-nek egyik ikonja Vitray. Erre jár ma Kossuth-díj.
Szerintem is Vitray megérdemel valami elismerést, voltak emlékezetes közvetítései, egy-két riportja, interjúja sem rossz, bár akkoriban nem volt nagyon kivel öszahasonlítani, mert monopolhelyzetben volt.
Emberi kvalitásait nem ismerem, sok jót nem hallottam róla.
Végtelenül hiú ember, és ezt ő is elismeri.
Hogy miért pont Kossuth -díjat kapott, az rejtély, de üsse Kű. :-)
Viszont ez a topic inkább Gálvölgyi kitüntetéséről szól. Szerintem az nagy melléfogás volt. Hatalmas lólábak lógnak ki a szobor mellé adott kis díszoklevél tokjából.
Ilyen arcátlan módon kisírni, kipitizni, kinyalni egy díjat még nem láttam.
Bár lehetséges, hogy pont ezt a teljesítményt jutalmazták Kossuth díjjal. :-)
Már megbocsáás, de Gálvölgyi kifejezetten sokoldalú színész.
Egyébként szerintem nem a drámaiság a nagy művészet, hanem a nevettetés-ahhoz sokakl több kell. Ezért szertem Gálvölgyi Jánost( pl. A Charlie nénje-ben nyújtott alakítását láttátok?)