Keresés

Részletes keresés

Mumu Creative Commons License 2005.07.20 0 0 231

A kinyilatkozas az ami ellen nincs apelata,amit ha kritizalsz egy bunt minimum egy elitelendo dolgot cselkedsz. Ez igy van es basta. Ezt kimondom es nem erdekel a masok velemnye. Credo quia absurdum.

De azert ..mar ne haragudj meg.

Előzmény: tivadar (227)
Mumu Creative Commons License 2005.07.20 0 0 230

Tivadar barat ,lehet ennyire szuveren valaki hogy neki az akademia megfogalmazasa semmit sem ert sot,lekakalja de azt ugye nem kell elvitatni hogy annyi millio ember megis ez utan iranyitja ertelmezeseit.Es ha a gyulolet szot ugy hazsnalja ahogy ezt a szotarba van,az nem egy kulonleges eset sot valszinuleg ugy ertelemezi az ide is iro,olvaso sot az utcan jaro emberek tobbsege. Tehat a szo hasznalataban nincs semmi kacskaringosag..

-:)

Előzmény: tivadar (226)
Mumu Creative Commons License 2005.07.20 0 0 229

Egyaltalan nem.ne is keres hatso gondolatokat mert mindent amit gondolok egyensen ki is mondok.

A miondatot amely jobboldalki szokas szerint kiszakitod a kontextusabol hogy hangosabban szoljon,azt akarja sugalni hogy amiben nem vagyunk egy velemenyen es zavar hogy vele majdnem egyedul vagy azt tedd felre ne zavarja a mas temaba valo ressztvetekedet mert eppen hogy azt akarom mondani maradjinb meg erdeklodesed a klub irant.

A vita szo alahuzasa pontosan ellenkezo okbol huztam ala.Miutan vita helye mindenkinek meg lehet a velemenye igy nem kell azert elkeseredni hogy nem kapsz kellemesebb valaszokat es ezert nem kell haborogni.. Minden eppen a Te hogy ugy mond megbekelesedert lett ide irva. Termeszetesen csak azt irtam amit gondoltam es igy tovabbra is fentartom.Vitakluba mindenkinek meglehet a velemenye  es az annak aki ressztvesz benne tiszta kell lennie hogy sokan ellent fognak neki mondani.Visszont o is olyanokat allithat ami masoknak nem tetszik..Ez igy rendben van,nemde ?

Előzmény: tivadar (228)
tivadar Creative Commons License 2005.07.19 0 0 228

"Tehat ha szivesen vagy velunk akkor tedd szepen el a politikai megnyilatkozasaidat"

 

...különben a Nagy Testvér megharaxik...?

 

Nem érzed a mondatodban alig rejtett felszólítást?

Ez már egyenesen a régi szép securités időket idézte...

Miért kellene eltennem egy VITAKLUBban bármilyen megnyilatkozásomat (leszámítva persze a trágár, és  a vitapartnerre vonatkozókat) ???

Előzmény: Mumu (225)
tivadar Creative Commons License 2005.07.19 0 0 227

Érteni vélem.

Tehát minden szó, amit a vita során "bizonyíték nélkül" mondunk ki = kinyilatkoztatás.  És ez helytelen egy vitaklubban. Főleg ebben.

 

Azért én  átnézném veled az ideírt usqe 10000 beírást, hánynál van "bizonyíték" és hánynál nincs.

 

Nem Mumukám, nektek az fáj, hogy én nem ugyanazt a balos-ateista-materialista rizsát nyomom, amit a jelenlévők mexoktak, és igaznak gondolnak. Sok lód, disznót vél győzni -- de ez sajnos nem ilyen 1szerű.

 

Nekm semmi bajom amúgy, nem is bosszankodom, nem is haraxom senkire - csak mondom a magamét. Ha mondom...

Előzmény: Mumu (225)
tivadar Creative Commons License 2005.07.19 0 0 226

Látod Mumukám, ez itt most egyfajta telitalálat:  épp ezt a fajta vita módszer, amiről beszélek és elmarasztalok.

Te idemásolsz egy könyvből valamit, és megjelölsz ebbő párat, anélkül, hogy vizsgálnád a valódi tartalmat.  Jah, ez az Ért.Kéziszótár,  hüha, ami ebben van az aztán faktum...

Ez a NEMIGAZ tipikus esete.

Én pl. sz**ok az ilyen tekintélyekre.  Nálam az utál, irtozik, iszonyodik, undorodik, borzad, ellenszenvet erez (vki irant ), megvet - egyik sem azonos a gyűlöllel.  Ezek csupán gyönge szininímák, melyeknek kevés köze van a lényeghez.

 

Számomra tehát nem bizonyítottál -ezúttal- semmit.

Előzmény: Mumu (224)
Mumu Creative Commons License 2005.07.18 0 0 225

Kedves Tivadar, ez itt egy vitaklub.Amelyben mindenki elmondja a velemenyet es azert van itt hogy elolvassa a masiket es erveljen ra.

Itt mindent megkerdojellezhetunk es azt varjuk hogy az erveink (de nem mi )osszecsapjanak,lehet hogy valamiben valtoztatunk az erdetin lehet hogy a masik teszi azt, lehet egyikunk sem de megismerjuk a teljesen sajatunktol kulonbozo lvelemenyt.

Szentenciakkal, kiforott es megvaltoztathatalan itelettel itt -megertem -csak kellemetlen erzesed lesz. Ha csak kinyilatkozni akarsz valamit.

Tarskeresesre is jo a klub,ugy ertem velemenyunkbe tarsra.Ez egy par dologba (nem a politikaiba ) meg is tortent meg is tortenik.Mi ketten is talatunk egywes dolgokat velemeny azonosagot.

Tehat ha szivesen vagy velunk akkor tedd szepen el a politikai megnyilatkozasaidat vagy varjal veluk addig mig  talalsz egy olyan hezagot a masik ervein hogy erdemesnek tartsad ujra hangoztatnia tiedet  vagy ha ide kerul egy olyan tarsunk akivel szolidaritasodat kifejezheted.

Addig nem erdemes hogy boszankodj. Van itt meg mas tema is ,persze ha azokban hajlando vagy vitatkozni es nem csak kijelenteni mi az igazsag.

Persze csak ex catedra megjegyzem hogy nem lehet ugy vegleges velemenyt alkotni hogy felted a kijelenteseidet a kritikatol.

Egy jol formalt es kritikat kiallo megiteles -a vita kereten belul  is gyoz es lesz olyan aki ezt belatja es melled all. A tudomanyba is ,ezt jobban tudod mint en, egy teoriat ki kell tenni kritikanak es olyanokat is olvasni kell amelyek biraljak a velt igazsagot  Ha valaki csak az egyik oldalt olvassa akkor termeszetesen magat birtokasanak erzi az egyeduli igazsagnak...

Előzmény: tivadar (223)
Mumu Creative Commons License 2005.07.18 0 0 224

Kedves Tivadar ,inkabb megadom az ertelmezo szotar meghatarozasat.

gyulol = utal,nem szenvedhet,ki nem allhat,irtozik,iszonyodik,undorodik,borzad,ellenszenvet erez (vki irant ),megvet.(Magyar szokincstar,Tinta konyvkiado,Budapest,1999,a 324 oldalon).

Koverebben kihuztam azzokat a jellzoket amelyeket gondolom elfogadsz arrol amit erzel a "masik oldal " irant...

Előzmény: tivadar (222)
tivadar Creative Commons License 2005.07.18 0 0 223

Mottó:      "Ez egy blog, ide azt írok amit csak akarok, legfeljebb kimoderálják!"

 

Kedves Naplóm!   VI.

 

Hát azért ez nem semmi!  Azt mondja nekem a Mumu főnök, hogy gyűlölet van a szívemben, merthogy nem kívánok résztvenni a foxi-maxi jellegű vitákban. Hát!?

 

(Olyan ez, mintha a román rendőr azt kívánná tőlem, hogy románul mondjam fel a KRESZ-t, különben megbírságol.  De én nem tudok és nem is akarok románul megtanulni, én magyarul tudom a KRESZ-t.)

 

Ém nem vagyok szakember, én csak Ember vagyok! Nekem vannak diplomáim, de nem tartom magam egy nagy szakértőnek a szakmámban. Én az Igazságot keresem, a diplomák csak arra kellenek, hogy ne mondhassa senki, "mit akar ez a kis technikus, a szellemi törvényeivel, kis hülye..."  Én nem akarok nevetséges, áltudományos bizonygatásokba belemenni, amikor még a "valódi" tudósok sem tudnak megegyezni.  Én mondom amit érzek, tudok, sejtek, hiszek, itt és ma, és nem foglalkozom bizonyításokkal, arra nincsen időm.  Minden változik, minden perc más, mit kellene bizonyítanom?  Holnapra már minden megváltozik, semmi nem állandó, csak a materialisták hiszik azt, hogy megragadhatják a valóságot.

"MEGÉLHETÉSI VITATKOZÓKKAL" NEM TUDOK SEMMIT SEM KEZDENI.

 

De nincs bennem se harag, se félelem - v.szeg ez lehet irritáló.  Gyűlölet meg pláne nincs - mindössze ragaszkodom az eddig fellelt igazságaimhoz és elvetem a beigazolódott hazugságokat - ennyi.  Vita?  Minek?  Attól hogy 4-5 amatőr filozófus megegyezik itt valamiben, vagy nem  az a Nagy Egész szempontjából annyi mint a légykaka a naptáron...  De talán el lehetne gondolkodni egymás szavain - én szoktam...

Gyűlölet - látod Mumu, ez fájt. 

De már nem is fáj.

-*-

 

Előzmény: tivadar (220)
tivadar Creative Commons License 2005.07.17 0 0 222

Örülnék, ha mielőtt válaszolok neked, definiálnád a Gyűlölet fogalmát, és megjelölnéd, hol találtad meg ezt nálam.

 

Segítségül elmondanám saját verziómat:  gyűlölni valakit v. valamit annyi, mint nem akarni hogy létezzen, noch da zu, szívesen résztvenni annak megszüntetésében. Vagy nem így van?

Előzmény: Mumu (221)
Mumu Creative Commons License 2005.07.17 0 0 221

Termeszetesen megteheted.

De a peldad isteni didaktikus  anyag arra hogy miert nincs az orszagba egeszseges elorevivo vita es talan arra is hogy miert -tovabbra is allitom-beteg az orszag.

Te onkentesen de az en alahuzott meghivasomra beleptel egy olyan helyre ahol tobb nezet van es ezzek a nezetek-megfontolt szandekkal -arra vannak "karhoztatva " hogy utkozenek egymassal. Egy olyan kozetbe kerultel ahol a szabalyok es azoknak megszegesenek sankcioi koteleznek egy civilizalt vitara,ahol azok nem vegzodhetnek a masvelemnyt  elutasito szitkozodasokba , egymas lekiabalasaba.

Az erveket ervekkel lehet megvalaszolni es a "csak" nem erv, nem ertek.

A kerdesekre az ellenervekre nem akarsz ervekkel valaszolni hanem csak kijelento modon meggyozodesedet (amihez jogod van )  hangoztatva "mar pedig..."-el le akarod zarni.

Nem erzed jol magad nalunk ,olyan korbe ahol mindenkinek joga van ervelni.Szivesebben belyegezned meg a tarsakat olyan jellzovel amely elhallgatatna ,alacsonyabb poziciora kesztetne hogy az erveket ne lehesssen ertekesiteni. A valasz mindig :En mar csak..."

Egy intellektuel mint ahogy Te is (errol meggyozodtem)vagy az ellenervekbol el..Azokat tanulja meg elvetni ,megtapasztalni mennyire hatnak a sajat eszkozok menynire tudnak parbajba gyozni.De Te a  virtualis parbajt nem akarod.

A gyuloletet amely ki tudja milyen kepen kerult a szivedbe (talan emberileg ertheto modon ) se modern vitakereteben se Istenfelo keresztenyi engessztelhetoseg folytan nem vagy hajlando kioltani ,megtartod mint  az egyeduli vedelmet a masik erve ellen.

Igy a vita klub ahol igenis minden szitkozodas nelkul eloadhatnad erveidet ( nem iteleteidet )nem a megfelelo mezo szamodra. Az igaz hogy a keresztes hadjarat nem konferencia. De mi nem menetelunk Jeruzsalem fele elfoglalni a Szent Foldet hanem a sajat csapataink kozott kell rendet,beket teremteni. .Valoszinu hogy jovore atveszi aToeld preferealt ero ahatalmat igy az is valoszinu  hogy egyszerre minden jonak fogsz talalni amit a hatalom tesz,akkor  is bizony csak a gyulolettel tudsz majd tovabb elni es nem a hatalomal egyutt jaro,a hatalom erdekeben allo megbekelessel.Mert akkor is pont ugy mint most megmarad az orszag masik fele.A vilag eppen olyaa kicsi lesz mind amenyinek most talalod.. A kovetkezo negy ev mulva talan meg kisebbnek is fogod erezeni.Miutan se fizikailag se pszihikailag nem lehet ma amr az ellentmondokat,maskep erzooket kipusztitani.Az ellenmondasoik megmaradnak,a hatalomboo meg nehezebb ezzeket pacifikalni...Akkor is ervekre lesz szukseg,nem kerulheto el az erdemi vita es utana a kiegyezes.

Seneca mondja:Odia qui minimum timet,regnare nescit

azzaz

Aki fel a kemeny biralatol,az nem tud kormanyozni.

 

De aki valahol nem erzi jo magat nem kotelezo maradni.Plane virtualisan nem.Az existencia itt megjeleno ellemeit hamar el lehet illantani.

 

Ennek dacara  tisztelve a remelhetoleg becsuletes mozgatoidat, ex catedra,kettonk kozott semmi se valtozik :

-:)

Előzmény: tivadar (220)
tivadar Creative Commons License 2005.07.17 0 0 220

Mottó:      "Ez egy blog, ide azt írok amit csak akarok, legfeljebb kimoderálják!"

 

Kedves Naplóm!   V.

 

Már csak te maradsz nekem egyedül, úgy tűnik. 

Rádöbbentem ugyanis, hogy ez a "balos " "vita" (?) "klub" (?) igazából nem való nekem. Hogy miért is?

Meghatározták itten páran, hogy a vitaklub az ollan, hogy elmenve oda az emberfia, ottan hallván bizonyos tényeket és akkor aztat hozzáteszi az addigi nézeteihez, és esetleg változtat azokon. Hogy ez egy ilyen vóna...

Hát nem tudom.  Én itten csak azt látom-hallom, hogy (amolyan balliberális módon) a legtöbben csak kifejtik, kiböfögik politikailag (és persze tudományosan, és valládilag) correct- nek kinevezett new-york-telavivi nézeteiket, és az attól jobbra állókra - kartácstűz...

Namost én ezekből nem szeretnék átvenni egy centit sem.  Sem okos vitázás, sem kemény "ordítások" során.  Akkor elég lenne Népátszabóságot olvasnom (a WC-n kívül is...) vagy ATV-néznem napszámba... Hát erre nem vállalkozhatom.

Fontos nekem a társadalmi béke - de ezen az áron nem.

MARADOK A Demokratánál, a M.Nemzetnél és a HírTV-nél.

-*-

Előzmény: tivadar (205)
Mumu Creative Commons License 2005.06.18 0 0 219

Truillo =Trujillo

Előzmény: Mumu (218)
Mumu Creative Commons License 2005.06.18 0 0 218

Azt hiszem itt lenne a most befejezett utazsarol egy ket dolgot ,olyat ami talan mast is erdekel,ideirni.

Igaz amit Kanone irt,voltam Algarveben is (a Tole ide linkelt terkep legkeletibb varoskajaba,Taviraba)de ez nem lehet kulonleges impresziok forrasa.Algarve egy egybol es igy meg malterszagu , kiepult tengerparti sav. Az EU finanszirozasaval (bizony, a regen felvett Portugalia , Spanyolorszag utan es egyutt Irorszaggal a legnagyobb haszonelvezoje az Eu penzeknek ,tavaly masodikkent 3,6 milliard euro szubvenciot kapott ) elkeszult modern autopalya es az egesz infrastruktura ugy kooexisztal (egyutt el)a kimondottan lemaradt kornyezettel a ruralis mentalitasu lakosaggal mint az elefantparti nagy Bazilika amit az oregedo orokos elnok epitett a sajat sirjanak mint keretet, egy benszulott nadteteju  kunyho falu kozepere.

A felszereles kituno ,a szemelyzet nagyressze csak portugalul beszel kivetel a szalloda recepciosai akik egy erosen hangsulyozott kiejtesel beszelnek angolul.

A korabban mar fejlesztett helyisegek,tehat Faro, Albufeira, Lagos ,megfelelnek a nemzetkozi elvarasoknak.A turistak legtobbje mindig angol ,alig lehet nemetet talalni, franciat sem. Ebbe a periodusba olcso utakat megfizeto nyugdijasok tomege szallta meg ezeket a varosokat is.

Franciaul lehet meg kommunikalni mert haza jott tobb evtizedes franciaorszagi vendegmunkas garda akikbol sok turistakat kiszolgalo kisvallalkozo lett,ok beszelnek franciaul. Kulonben a portugalokat tartottak a 70-es evek vegen, az olasz vendegmunkasokkal egyutt a legjobb idegen munbkaeronek ugy Franciao.-ban mint Svajcba is.

Voltam Lisszabonba is ,eppen mikor ott nemzeti unnep volt,10-en de ott kaptam el a nagy cindaratat junnius 12-en este Szent Antal unnepenek eloesetejen,aki a varos vednoke.Olyan szelidebb braziliai fiesta volt, kartonbol, selyempapirbol kiszabott jellmezekkel ,izgatott tanitobacsikkal es hatalmukban tartott gyermeksereggel,nagyszamu  es turelmes nezokkel.

Az erdekesebb ressz ahol nem teljesen turistakent voltam, az a ket Extramadura (tehat a Durao folyon tuli ressz) a spanyol es a portugal  regio,ahonnan a legtobb EU szubvenciokeres jon, ahol a fold megizott a most mar 48-ik hete tarto szarazsag es eros napsutes miatt, keletmagyaroszagi hazakra emlekezteto videken,a pocsolyakat tavaknak es folyoknak megalomaniasan kinevezett holdtaji medrek kozott.Ide keszulnek epiteni irigacios eszkozoket ,cseppirogaciokat (izraeli segitseggel ) amely aztan a deli turista regikat ellathatna friss zoldseggel,gyumolcsel.

 Privat,ami erdekelt az hogyan tartjak fent   a felvilagosodas idejen epult legtobb helyiseguket,milyen lehetoseg van egy tortenelem es kultura irant erdeklodo latogato sereg  intezmenyes ellatasara. Miutan a conquistadorok  (Delamerikat hodito katonak ) tobbsege   is errol a videkrol verbuvalodott, tobb olyan most mar jelentektelen  falvak kozepen all egy pompas muveszeti erteku templom. A visszatero rablok es gyilkosok ily modon probaltak megegyezni  Istenukkel .Truillo-ban all  Pizaro hatalmas lovasszobra ,van Pizaro muzeu is ahol uygebar dicsekedve mutatjak be az ide hozott kincseket de elhallgatjak a szerzesi modjat...

Caceres ,egyetemi varos , reneszansz egyszerusegevel , egyenes vonalaival epitett ma is lakott hazakkal, ahol itt -ott lathatova lesz egy egy modernkori epiteszeti buneset,legtobbszor egy modern epitmenyt igenylo irodahaz.

Az arak ,leginkabb Potugaliaba megfelenek a balatoni araknak,nyugati lehetsegueknek tualjdonkepen olcso.

Extramadura a golyak paradicsoma (eppen a pocsolyak miatt9.Eletemben eloszor lattam olajfakon ullo golyakat sot golya csaladokat is...

Merida egy romai idokben epult amphitetarummal rendelkezo varos...Badajoz-t pőedig csak kotelesgbol latogatam meg,ez egy ipari kozpont.

Vissaz Madridba,a nagy melegbe,de a pompazni szereto Gran Via-ra,a Prado koruli parkokba es  a Kiralyi Palota meltosagahoz...Leg jobb kiulni egy kis teraszra es nezi a nagy forgalmat. Kistermetu delamerikaiak ugetnek  valoszinuleg elore megbeszelt bevasarlo helyekre, kavarodnak a szinek.

KanOne Creative Commons License 2005.06.06 0 0 216
:o
... mondott ilyet színésznő valaha is ?

(Ha igen, akkor talán valami ilyesmiben hangozhatott el, mint : "A miniszter félrelép", "Hyppolit a lakáj" ?)
:)
Előzmény: Törölt nick (215)
tivadar Creative Commons License 2005.06.03 0 0 214
:-)
Előzmény: KanOne (213)
KanOne Creative Commons License 2005.06.02 0 0 213
He ?
Mit moooond ?
Coboj ?

:)
Előzmény: tivadar (212)
tivadar Creative Commons License 2005.06.01 0 0 212

Köszönöm a nincs mit!  ;-))

 

 

"minden intim suttogás ezerszeresen felerősödve hallatszik !"
 

Ez chomojj???   Ki a fene hitte vóna?

Előzmény: KanOne (211)
KanOne Creative Commons License 2005.06.01 0 0 211
Kedves Tivadar !

"IV. Régen írtam már, de végül is nem történt semmi olyan, ami valóban fontos lett volna. Ami itt egyre világosabban látszik, az az, hogy a vitaklub nem arról szól, hogy egymást bármiről is meggyőzzük."

Pedig a vitának pont ez a tétje, az álláspontok ütköztetése (bennem legalábbis sunyi szándékként felmerült, hogy hátha meg tudok győzni észérvekkel, logikával, tényekkel valakit az álláspontomról).
A makacs lelkekre (engem is ideértve) pedig ha más nem, egy kis tudás is ragad a másik álláspontról.

"A jelenlévők mind erős egyéniségek, saját meggyőződésük van, melyet megvédenek minden áron. Eddig nem tapasztaltam olyat, hogy bárkinek is megváltozott volna a véleménye a vita során."

Nem probléma.
Ha a jövőt nem látod kristálytisztán, bármi megtörténthet. :)
Akár a tudomány válaszai, úgy a vitázók véleménye sincs kőbe vésve.
Ez a normális.

"Nekem ez inkább amolyan erőpróbának tűnik; ki bírja tovább türelemmel, kultúrált hangnemmel, szarkasztikus (netán durva) beszólások nélkül. Hát..."

Nem ismerem a te fórum-késztetésedet, én szórakozásnak és kikapcsolódásnak fogom fel a dolgot.
Azt javaslom, az izzadságszagú türelem-játék és a kulturáltnak beállított hangnem erőltetése helyett (ami mögött legtöbbször hétköznapló bosszantást vélek felfedezni) fogd fel te is így ezt az egészet.
A Mumuklub lakóiról blogot vezetni a Mumuklubban pont olyan, mint egy másodnickednek magyarázni a tutit. :)

"Sokan meg azt hiszik, ha becopyznak ide hosszabb-rövidebb idézeteket, műveket, stb. akkor az meggyőzően helyettesíti a saját (szavaikkal előadott) véleményüket. (Hofi G.: "papírról olvassa fel, hogy mi a véleménye...")"

"Sokan" meg azt hiszik, a hiányos tudásukat sértődéssel és személyeskedéssel palástolni tudják.
Részemről a világ legfeleslegesebb és legidőtrablóbb dolgának tartok egy forrást, szöveget, tényközlést "szabad szájjal", pontatlanul idézni, amikor ott van a neten.
Jah, először is tudni kell, hogy egyáltalán VAN az a valami, másodszor pedig meg kell tudni találni.
"Sokaknak" ez utóbbi mellett nagyobb probléma az előbbi.

"Megint mások keményen rátámaszkodnak az aktuális világpolitikailag korrektnek nevezett áramlatok eszme- és érvrendszerére. Mintha ez számítana valamit egy virtuális fórumon...! Legalább itt lehessen szólásszabadság!"

Világpolitikailag korrektnek nevezett áramlatok ? Hehe, ilyen ízeset rég hallottam. Mi fán teremnek azok ?
A szólásszabadság jegyében hadd lehessen régimódinak és aktuálisnak, hívőnek és nem hívőnek is lenni.
Te másképp érted a szólásszabadságot ?

"Kedves Naplóm, neked (csak neked!) elárulom; nem érzem magam igazán jól itt. Kevés kivétellel, de ez a klub is teli van fojtott arroganciával..."

Tivadar : a fojtott arroganciában fuldokolva, ebben a paranoiás légkörben megértem, hogy csak a Naplódnak mered mindezt bevallani (csak Neki!).
De tudd meg : ezen az elátkozott, kongó, üres helyen (csak itt!) minden intim suttogás ezerszeresen felerősödve hallatszik !
Légy óvatos.
:)

Üdv
KanOne

Előzmény: tivadar (205)
tivadar Creative Commons License 2005.05.31 0 0 210

Kedves zoroastro, értjük mi egymást... ;-)

 

És én nem azért vagyok bánatos, mert ezt kevesekről mondhatom el, hanem azért a rejtett, de jól érezhető ingerültségről, ami a "materialista elkötelezetettségű" emberek felől rezeg. Ez árulkodó.

Ha valaki valóban biztos abban, amiben hisz,  nem gurul be azonnal egy homlokegyenest ellenkező véleménytől, nem kezd el gúnyolódni, ironizálni, lecikizni.

Én már úgy vagyok, szinte örülök ezeknek a kifakadásoknak - találat van, az illető vinnyog, mert veszélyeztetve érzi világnézeti meggyőződését.  ,-))

 

Előzmény: Törölt nick (209)
tivadar Creative Commons License 2005.05.30 0 0 208
Bizakodjunk! ;-)
Előzmény: ZsuR (206)
Mumu Creative Commons License 2005.05.30 0 0 207

Nagyon jol fogalmaztal a klubbal kaposolatba. Az igazsag az ,hogy mint minden uj  jelenseg egy iylen kozoseg is  a ressztvetelel ki alakitja az o mikroklimajat.. Kolcsonos hatasok elkerulhetlenek de eppen mint mondod  a mienk profilalt velemenyu tarsak talalkozoja -nem is kell hogy arra torekedjunk hogy mindenkepen eszmenket ,velemenyunket gyoztesen hozzuk ki.. valami , amire erzekeny vagy , megragad igy is. Foleg a kulturalt egyutt elest tanuljuk  es bevallom ez volt a klub legfontosabb celja...

A vitakepeseg es parhuzamosan a tolerancia a masik velemenyevel sot szemelyisegevel szemben. 

Az mar baj hogy ezzert ugy fizetunk meg hogy jogosultsagal lehet csak ide bejonni ,hogy szukseg van egy eloszelekciora es talan kesobbi lepesekre ezt a keretet megtartani...

De ilyen a mi mai tarsadalmunk, a kommunikacios -ha van ilyen-szokasaink- az ellenfel ,sot ellenseg kepunk.

Előzmény: tivadar (205)
ZsuR Creative Commons License 2005.05.30 0 0 206
Kedves Naplod!

Sokmindennel egyetertek. . .van valami ami talan valtoztatna a topic arculatan.
Nem egymast kellene meggyozni, hanem egymas velemenyet meghallgatni, atgondolni, ki miert mit gondol. . .ez talan novelne mindenkinek a latokoret - es az arrogancia is kontroll alatt maradna.


"Eszmecsere" - nem "Eszmeatomlesztes". Kicserelni gondolatokat, ki mit miert. . .


Ja, es elviselni, ha nem koronaznak meg egy egy "tartalmas" "lementendo" hozzaszolas miatt :))

Tivadar, bizzunk, egyszer lesz ilyen topic is :))!
Előzmény: tivadar (205)
tivadar Creative Commons License 2005.05.29 0 0 205

Mottó:      "Ez egy blog, ide azt írok amit csak akarok, legfeljebb kimoderálják!"

 

Kedves Naplóm! 

 

IV. Régen írtam már, de végül is nem történt semmi olyan, ami valóban fontos lett volna. Ami itt egyre világosabban látszik, az az, hogy a vitaklub nem arról szól, hogy egymást bármiről is meggyőzzük. A jelenlévők mind erős egyéniségek, saját meggyőződésük van, melyet megvédenek minden áron. Eddig nem tapasztaltam olyat, hogy bárkinek is megváltozott volna a véleménye a vita során.

Nekem ez inkább amolyan erőpróbának tűnik; ki bírja tovább türelemmel, kultúrált hangnemmel, szarkasztikus (netán durva) beszólások nélkül. Hát...

Sokan meg azt hiszik, ha becopyznak ide hosszabb-rövidebb idézeteket, műveket, stb. akkor az meggyőzően helyettesíti a saját (szavaikkal előadott) véleményüket. (Hofi G.: "papírról olvassa fel, hogy mi a véleménye...")

Megint mások keményen rátámaszkodnak az aktuális világpolitikailag korrektnek nevezett áramlatok eszme- és érvrendszerére. Mintha ez számítana valamit egy virtuális fórumon...!  Legalább itt lehessen szólásszabadság!

Kedves Naplóm, neked (csak neked!) elárulom; nem érzem magam igazán jól itt. Kevés kivétellel, de ez a klub is teli van fojtott arroganciával...

-*-

Előzmény: tivadar (156)
Mumu Creative Commons License 2005.05.28 0 0 204
Kedves tagok, valszoljatok a Megbeszelde-ben feltett kerdesemre.
Paleokrites Creative Commons License 2005.05.22 0 0 203

Kedves ZsuR!

 

Köszi , hogy megnézted és szóltál, így nem esek abba a hibába, mint multkor, hogy későn tudtam meg!

Sok lemeze megvan nekem is és sajnos, hogy mindent nem lehetett beszerezni magyarországi viszonylatban.....pl. gitáriskoláit, de azért majd minden számát hallgattuk már barátommal, aki kedvtelésből Malmsteen-t is játszik otthonában.... :)

Rengeteg metál zeném is van különböző zenészektől, bár nem minden, igaz sokféle stilusát ki nem állhatom ennek a zenei stílusnak.....

:)

Nem csak metállal élek, hanem más izgalmas muzsikával is....., de a gitárjátékok lenyűgőznek....és a művészileg jól megkomponált darabok......

 

Üdv: Paleo

Előzmény: ZsuR (202)
ZsuR Creative Commons License 2005.05.22 0 0 202
Jo hir! Junius 20-an lesz a Petofi Csarnokban!

Remeljuk ajon ide is az opeencias engeren tulra. . .
Előzmény: ZsuR (201)
ZsuR Creative Commons License 2005.05.21 0 0 201
Hat aki beskatulyaz valakit - az eleg lokott :(( es raadasul sajatmagat fosztja meg valami nagyon jotol. Vannak emberek, akik ugy erzik ha valami "metal" azt illik utalni :))

Nagyon szeretnem eloben latni, hallani - jo lenne, de jo lenne!
Előzmény: Paleokrites (200)
Paleokrites Creative Commons License 2005.05.21 0 0 200

Kedves Zsur!

 

Én nagyon megkedveltem annak idején Y. Malmsteen-t, sőt rajta kívül sokakat, akik hasonló nagyágyúk!

Ami szomorú, hogy sokan nem is ismerik őket, avagy beskatulyázzák egy stílusba, ami nem is hátrány, ha az előítéletekkel nem számolok...

Malmsteen úgy játszik gitáron pl. Paganinit, mint senki más....

 

Üdv: Paleo

 

Előzmény: ZsuR (199)
ZsuR Creative Commons License 2005.05.21 0 0 199
Paleo, ha hiszed ha nem, eleg sok Cd-jet vegighallgattam az utobbi idoben . . . ccccsodalatos. . .

Es azt mondja magarol, hogy valoszinuleg nem a leggyorsabb gitaros :)) - hat nem tudom :))!

Nagyon tetszik amit csinal a gitarral!

Meg az a masik fiugyerek, az a Joe Satriani. . .
Előzmény: Paleokrites (198)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!