Engedelmeddel csatlakozom: a feltett kérdés pontosan az, amire a választ magam is szeretném tudni. Miért nem működik az autostop? Az én készülékemet szervizeltettem, nyomógörgő és szíj lett cserélve. Ma, amikor ezt a hozzászólást elolvastam, felhívtam a szerelőt, hogy szerinte mi a helyzet. Azt mondta, hogy egy ilyen gépnek kellene tudni mind a lejátszáskor, mind csévéléskor a szalag végén a leállítást. De biztosat csak belenézve fog tudni mondani. Amikor javította ezek szerint a próbánál (sajnos) pont nem a szalag végénél volt a kazetta...
Egyszerűen szerelmes vagyok ebbe a tolóajtós döntött kazettás, nagy "dB mérős" design-ba! :) Erősen hozzátesz az érzelemhez, hogy pont velem egyidős a készülék... :)
Viszont van vele egy dilemmám. Látszik, hogy belenyúltak, szép rendezett karbantartott állapotban van belülről is, viszont nem működik rajta az autostop. Se lejátszásnál, sem pedig tekerésnél. Bizonyos kazettáknál a tekerésnél is erőlködik... Helyesebben látszik, hogy a fő meghajtó lapos szíj elég laza és a motor elpörög alatta, ezt mindenképpen cserélem majd.... Lehet, hogy az autostop is emiatt nem működik? Vagy annak más oka lehet? A leírása szerint tudnia kellene https://www.cassettedeck.org/technics/rs-630t , viszont a készüléken nincs feltüntetve, régen ezt mindig ráírták, lehet nem is tudja ez a 630 TUS alapból??
Csak érdekelne, hogy a Tiéden működik-e az autostop a szallag végére érve???
Elvileg megoldható az is. Ugyan csak egyetlen MD/Tape köthető rá, aminek van audio ki és bemenete, de a használhatja a Video forrást, az is tud audio ki és bemenetet, mondjuk elég barkács...
Legegyszerűbb, ha kerítesz egy jack-rca kábelt, és a jack megy a számítógép audio kimenetére, az rca pedig a Sony TC-KE 240 magnó bemenetére. Számítógépen a lejátszás beindít, magnón a felvétel bekapcsol, és ennyi.
Ha a Sony STR-DE545 erősítőre rá van-e kötve a Sony TC-KE 240 magnó, akkor az erősítőn keresztül bármely forrásból tudsz a magnóval felvenni. Javaslom az erősítő kézikönyvének olvasgatását.
Igen, eltaláltátok, nem vagyok túl öreg, és bocsi, hogy nem írtam meg a rendelkezésre álló eszközöket, nem gondoltam volna, hogy esetleg szóba jöhet az, hogy én ezt itthon meg tudjam csinálni, de akkor összeszedem:
Van egy sima hifink (Sony STR-DE545), amire (ne kérdezzétek miért) egy DVD lejátszó(Cambridge Audio DVD89) és egy CD lejátszó (Sony CDP-XB820) van rákötve.
Ez alatt pedig van egy olyan setup, amivel az apám szokott CD-t írni, kazettáról: ez egy Philips CDR 950-esből és egy Sony TC-KE 240-esből áll.
Van számítógép is itthon, ha azzal valahogy ezeket össze lehet kombinálni!
Tudom, hogy most begyűjtök vagy 10 minuszt, de speciel egyetértek XNC azon felvetésével, hogy tudni kéne a rendelkezésre álló eszközöket.
Az illető azt írja, hogy tud kazettáról CD-re zenét írni, tehát valamilyen kazettás egysége van.
Mivel szemmel láthatóan nem ért ehhez a régi technikához, ezért lehetséges, hogy felvételre képes deckje van, csak éppen úgy van bekötve a rendszerbe, hogy nincs a deck bemenetére rákötve semmi, mert az elmúlt 15 évben senkiben sem merült fel igény kazettára történő felvételre :-)
Miért nem keresel magadnak egy számcsigépes fórumot vagy diy topikot, ahol elvarázsolhatnád zsenialitásoddal a szájtátva bámuló közönséget? Miért pont Audioland torkán kell lenyomni a napi gagyit?
Én csak azt mondtam, hogy deck nélkül; nem azt, hogy magnó nélkül.
Ha van pl. ilyen egybe készüléke, ami 1 kommersz rádió, CD-lejátszó és magnó; akkor azzal is meg lehet csinálni a felvételt.
A lehetőségek: 1; kiírni CD-re a számokat, és a készülékkel átjátszani magnóra 2; venni 1 olyan FM-modulátort, ami elemmel megy; és akkor közvetlenül a PC-ről mehet a felvétel.
Nyílván egyik megoldás sem lesz igazán hifi, de működni működik!
Egy 3,5-es jack -> RCA csatlakozó, illetve egy deck - magnókazetta kérdése, a kazettára másolási problémád megoldása.
Én Live 6.1.0. progit használom a számítógépen, de az egy sokcsatornás keverő és más játszópajtás is egyben. A belső kártyás, avagy külsős hangeszközről, 3,5-es jack kimenetről, a fent említett átjátszó kábellel, át tudod juttatni az analóg jelet a kazettás magnó 'IN' RCA - bemenetére. Onnantól már csak a felvételi szint szabályzó potméterrel játszadozva állíthatod be a '0' db jenszintet, illeve még a program is, a lejátszó - és - a belső hangprogram is lehetőséget ad a változtatásra -> a képernyőn keresztül.
Külső hangkártyánál, létezik manuális állítás is, mármint a kimenő jelszint állításához.