A Mi Hazánkos nem fog Magyarra szavazni. (Mi az, hogy nyomorult?)
A keményvonalas gyurcsányisták se.
A 2/3 nem ettől függ, a győztest felüljutalmazza a rendszer.
Meg nem is értem, mit szeretnél.
Eddig aki tárgyalgatott, beállt a sorba, mind rajta vesztett. Ő nem ezt csinálta (persze kellett hozzá néhány összellenzéki bukta és a teljes kiábrándultság - ezért mondom, hogy jókor volt jó helyen), és egyelőre (?) száguld felfelé. Mi a fenéért változtatna a stratégiáján?
Hogy neked tetsszen?
Egyébként mondom, egyéniben elképzelhetőek visszalépések az utolsó pillanatban, nem nagyon piszkálják majd egymást, de más kooperáció szerintem nem lesz.
Aki konszenzuális demokráciát akar, az költözzön Svájcba. Itt ilyen nem lesz, legfeljebb más fogja birtokolni a hatalmat.
Az alap szitu az, hogy a NER-t csak 2/3-dal lehet lenyomni. Így mindenki számít. Ugyanúgy a nyomorult Mi hazánkos is, mint a párszáz kiábrándult gyurcsányos, vagy éppen a bizonytalan fideszes
Mindenki aki mozdítható, arra szükség van a cseréhez.
Aki meg maradni akar az óellenzékkel, annak kívánok még másik 16 orbáni évet.
Induljon el nyugodtan Hadházy Zuglóban, harmadik lesz a tisza és a fidesz mögött, mert ilyen a közhangulat az országban
te pedig arra szavazol, akire akarsz.
Lehet itt mp-re fintorogni, ő is követ el hibákat, lehet igaz, lehet nem , hogy leszállt az a gép Budapesten. Nem tudni, de a propagandának elhinni bármit is, hát te tudod.
Tőle függetlenül is nálam nem nyerő empé mindent akarok mentalitása. Ugyanakkor eresz megfelelő neki, az nem zavarja, hogy a felcsúti Anulut kiszolgálva NATO repülőn bombát barkácsoló afgánról hazudozott. Ahogy a milliárdos villa sem - ok., hogy a ner hazudozik, mert ők hagyták jóvá (akkor még nem zavarta őket... ), de ersz rendelte meg a luxust.
Budapesten indult, de ott nem nagy kunszt nyerni, ott a Tisza tarolni fog, nincs Hadházynak Bp-n hozzáadott értéke.
2010 óta 408 körzetből csak 8 db ellenzéki született vidéken, a vidéki győzelem sokkal értékesebb egy fideszessel szemben, de nem ott akar indulni, hanem Budapesten
A pártokban igazad van (kivéve Kutyák), de pl. Hadházy kizárása teljesen érthetetlen. Igen, volt fideszes,, de kiugrott még akkor, mikor empé bőven befelé mozgott. Azóta is megingathatatlan, kb. egyedül több mocskot túrt ki, mint az egész ellenzék. A rajta keresztüli össze-gyurcsányozás sem fenyeget. A többi személy, dk-mszp kötődéssel persze nehéz ügy, nehéz lenne bevenni őket, ugyanakkor fognak vinni szavazatot, amin múlhat 1-1 körzet, akár 10 is.
"Magyar Péternek nagyon rövid időn belül meg kellene kezdenie a tárgyalásokat a többi ellenzéki párt vezetőivel. annak hiányában bukó lehet."
Szerintem azzal nyírná ki magát, meg az egész projektet.
Egyrészt most aztán már főleg nem csinálhat segget a szájából, másrészt eleve azért volt sikeres eddig a projekt, mert nem lehetett összegyurcsányozni.
Akik eddig a korábbi ellenzékre szavaztak, és nagyon el akarják már hajtani az Orbánt, azoknak a Tisza jelöltjére (mint a legesélyesebb ellenzéki jelöltre) kell majd szavazniuk, 'osztjónapot.
MP-nek ezekkel a pártokkal nincs dolga, legfeljebb a még megmaradt szavazóik egy részével.
Feléjük kell gesztusokat tenni.
A kampánystáb majd megnézni, hogy csinálta ezt Orbán a kisgazda szavazókkal 1998-ban.
Amit esetleg el tudok képzelni, mert talán szükség lehet rá, a választások előtt egy-két héttel: egy-egy olyan körzetben, ahol ezen múlna az ellenzéki győzelem, a "másik" ellenzéki szép csendben visszalép. Ennek meg lehet kérni és adni az árát, nyilván a háttérben.
"Találtam egy jó albérlőt, aki ráadásul nem akar ugrálni sem. Én a piaci ár alá mentem, hogy ebben biztos is maradjon."
Szintén ezt csináltam.
A sok jelentkezőből én választhatom ki az albérlőt, takkra fizetnek mindig, semmi gond nem volt velük, most hosszabbítunk újabb egy évre.
Kb. havi húszezerrel többért tudnám kiadni, de akkor nem válogathatok, és ha évente csak egy hónapig üresen van a lakás, akkor buktam is majdnem mindent, amit a piaci árral nyertem.
"Churchill is megosztó politikus volt, vagy de Gaulle, meg Ronald Regan, Thatcher, és akkor mi van?"
Semmi.
Megint olyasmivel szeretnél vitatkozni, amit nem mondtam. ;-)
A nagyon megosztó politikai formációkról beszéltem, még gyengébbek kedvéért (igen, itt rád gondoltam) azt is odaírtam, hogy pl. olyanokra, akik áttelelő poloskának tartják politikai ellenfeleiket.
Te képes vagy megérteni ezt a különbséget?
Érted azt, hogy Churchill, de Gaulle Reagen vagy Thatcher, bár karakteresek, akár megosztónak is nevezehetőek voltak, de egyikük sem poloskázta le a politikai ellenfeleit.
A célok csak addig közösek, hogy Orbán távozzon. Ezen kívül nem azok.
Aki azt várta, hogy Magyar keblére öleli a többi ellenzéki pártot, az nem tudom, mit várt.
Nyilvánvalóan nem akar magának fékeket. Miért akarna?
Ebben a tekintetben legalább következetes.
Egyébként eddig bárki próbálkozott az összefogással, halálos ölelés volt számára.
Csak hát MZP nem tudott mit tenni, mert egymaga volt, még pártja sem volt. Megörökölte a sok óellenzéki képviselőt. Kijelentette, hogy leváltotta az ellenzéket, majd körbenézett, és ugyanazok álltak mögötte (késsel a kezükben), akiket elvileg leváltott. Így nem lehet. Ez már akkor tisztán látszott, bár solozo akkor éppen MZP-ben reménykedett, aki aztán kikapott kb 20 százalékponttal.
Magyar ennél okosabb volt, nem állt le ezekkel szórakozni, hanem bedarálta őket.
Na most miután lenyomod őket, leülsz velük tárgyalni?..
Nyilván nem.
Orbán sem kezdett el a nem létező kisgazdákkal tárgyalni, miután bedarálta őket... (Meg ők saját magukat.)
Hadházy egy oknyomozó újságíró feladatát látja el, emellett teljesen összeférhetetlen (bár valószínűleg jó szándékú).
Magyar nem akar magának konkurenciát, hanem bólogató jánosokat akar.
Ez az ő szempontjából érthető, mi a fenének emelne fel maga mellé másokat?
Aztán hogy mennyire igazságos, hogy Hadházy 10+ éve küzd a NER ellen, amíg MP jól elvolt az állami cégek igazgatótanácsában havi X millióért, és mégis az utóbbi hasít, hát ez van, az élet nem mindig igazságos.
Ezt írtam vagy fél éve, hogy probléma lesz a mindent vinni akarása. A Momentum meglepett, de látszik, mindenki azért nem akarja lehúzni magát, amit meg is értek.
nem tartom szerencsesnek, hogy nem egyeztet egy olyan parttal, vagy egyennel sem, akivel kozosek a celjaik. Hadhazy az utobbi par hetben oriasit ment, gyakorlatilag kitaposta az osvenyt.
„Ha jól értjük az Úristen üzenetét, [...], annak a lényege az, hogy ne külsőségekben akarjunk vallásosak lenni, ne a hitünket villogtassuk, hanem az legyen a magatartásunkból fakadó természetes értékrend. [...] ne az utcasarkon állva mutogassuk magunkat, hogy mi keresztények illetve mi vallásosak vagyunk, hanem menj be szobád rejtekébe, [...] és ott beszélj a te Istenedhez”
Munkáspárt: ugyan már, ennyi erővel velem is tárgyalhatnának
Migatyánk; fidesz tagozat
Dk: esélytelen, de nem is adható el
Maszop: kb. esélytelen, de nem is adható el
Vona: minek, túl sokat is kérne
Kutyák: lenne benne ráció, de empé mindent akar vinni
Inkább személyekkel lehetne, de látod, Hadházyval (és senki mással) sem hajlandó tárgyalni. Pedig pl. Hadházy kiütötte a korrupt óellenzékieket, megverte a fideszest, azóta sem alkudott meg a ner-rel. De nem, mert csak.
De ez a nyitott kérdés is szinte kizárólag Budapestet érinti. Ezeket az oevk-kat meg akár megosztott ellenzék esetén is viheti valamelyik ellenzéki jelölt.
Ezt a Fidesz már beárazta.
Legutóbb is elbuktak 18 bp-i oevk-ből 17-et. Csak a 88 vidékiből meg megnyertek 87-et...
Ha Pest megye nagy része és néhány vidéki nagyvárosi központú oevk átfordul, az még kevés a Tiszának, a kis-és közepes településeket tartalmazó oevk-kba is bele kellene harapniuk.
A Mi Hazánk önállóan indul (és egyébként is közelebb van a Fideszhez, mint a Tiszához).
A Kutyák szintén önállóan indulnak, legalábbis ezt jelentették be nem olyan régen.
Vonáékat nem tudom, de alig vannak szavazói. Az EP-n 0,66%-nyian voltunk (ha jól emlékszem).
Munkáspárt van még? :)
DK, MSZP, egyéb óbaloldaliak - nem fognak se a Tiszával, se a Fidesszel együttműködni.
Ami nyitott kérdés még, hogy azon a néhány helyen, ahol a regnáló (legutóbb megválasztott) ellenzéki egyéni választókerületi képviselő (Hadházy, Tordai stb) elindul, és ráindul a tiszás jelölt, vajon az utolsó pillanatban lesz -e valamelyik fél részéről visszalépés (á lá Szentkirályi - Vitézy), vagy nem.
• Lesz választás Magyarországon és azt jó eséllyel elveszíti a Fidesz, egyszerűen vége, leszálló ágban van. Egész biztos, hogy menni fog. • Elképzelhető, hogy az összes egyéni kerületet, vagy közel az összeset megnyeri (a Tisza). • Sokkal nagyobb felfordulás előtt állunk, mint ami 89-ben volt. A politikában nagyobb lesz a felfordulás, mint amit 56 óta bárki tapasztalt. • A Fidesz lefele menő ágban van és nincs visszaút, ez még lejjebb fog menni.
Azzal növekedett, hogy nemet mondott az óellenzékre, Miért tárgyalna bárkivel is? Főleg ha egyedül is többsége lehet, mert az ellenzéki szavazók jó része oda gravitál. Semmi értelme koloncként magával vinnie többségében nem is létező pártokat, hogy néhány politikusuk túlélését biztosítsa. Miért tenné?
Magyar Péternek nagyon rövid időn belül meg kellene kezdenie a tárgyalásokat a többi ellenzéki párt vezetőivel. annak hiányában bukó lehet. A DK nem fog menni, de többinek mennie kell. Az indulók kapcsán az esélyek szerintem
MI Hazánk - bizonytalan Második Reformkor Párt (Vona) - nem vagyok benne biztos DK - biztos, hogy nem Munkáspárt - inkább nem, mint igen MSZP - inkább nem, mint igen Kutyák - igen
„Főpolgármester úr, Ön számára fontos a büszkeség, de úgy tűnik, ez csak abban az értelemben érvényes, ahogy Ön gondolja” – fogalmazott a Fidesz fővárosi frakcióvezetője.