Ó hát persze,magam is tudok konkrétan számos olyan dolgot, amit nem tudnék támogatni, ablakba kitenni.De összességében még nem volt módom így látni az eredményeket.Nézd a többi "elkúrt"összegezést, szinte lámpással kell keresni az elfogadhatót. Ennyi ocsu amit megemlítesz szerintem bőven belefér egy jó munkába. Kicsit el is szégyelltem magam eddigi szemüvegem miatt.
A fürdők nekem is vesszőparipáim.
Meggyőződésem, hogy ezek az építkezések a nagy visszaosztás melegágyai. Ahol ilyen építkezések vannak, senki nem tudja a pénz útját követni.
Nálam volt egy kis beruházás néhány éve.Egy sátorral fedtük be a kinti medencét,mivel meglehetősen nagy zsúfoltság van az uszodában.
-Nem én bonyolítottam az építést előre bocsátom, csak mint leendő üzemeltető és lobbista vettem részt az ügymenetben.-A járulékos munkák terve (sávalap, kifutókapú stb) 100 millió Ft tervezett költséget mutatott a költségvetés szerint.
Nekiláttam egy gyakorlott technikus barátommal a tervet átdolgozni és egyszerüsítettük úgy, hogy 50 millióból kikerült az egész. Képzelheted micsoda "sikerem" volt, több tucat volt barát nem fogadta a köszönésemet. Itt értettem meg annak a fene nagy igyekvésnek a hátszelét, amit én is tapasztalok a látványfürdő érdekében. Nálunk is megy a lobbi-nóta, hogy élményfürdő kell, mert az nem is város akinek nincs olyanja.
5 millióért már terv is készült.Hiába mondtam, hogy nincs olyan irány ahová elindulva élményfürdőre ne lelnék. Mondtam, hogy utána már nem mi leszünk az ország egyik legolcsóbb idényfürdője és a magamfajta csórók, csak kivülről vagy hébe-hóba látogathatják az üzemet. Szerencsére eddig sikerült meggátolni a rohamot, no és a recesszió is közbeszólt.Egyébként mi lennénk a fehérvári színház mellett hasonló újabb szóbeszéd.
Félek, hogy korom miatt már nem lesz lehetőségem e harcot megvívni a populista maffiapalántákkal, pedig túl jól ismerem a koncepciót no és alkotóit is ami sok optimizmusra nem ad okot.
Félretolnak és újabb pénztömeg kerülhet illetéktelen zsebekbe, gondolom nem utoljára.A fürdő egy olyan maffiakitörési pont ami minden rosszándékú gondolatait birizgálja,mert építése folyamán nincs mivel összehasonlítani, olyan bonyolult, hogy nehéz eligazodni benne és a patyomkin látvány minden vizslatót elvakít.Már érezni a tapogató tekinteteket szegény intézményünkön.
Figyeld a történéseket, szerintem lesz min csemegézni a jövőben is. S ha meghaltam, -ami elég időszerű -gondol majd rám.
talán ha belinkelnél egy másik listát a mostani 7 év teljesítményéről kiszűrve, az MSZP-s érdekköröket, a korrupt pojekteket (Strabag, PPP konstrukciók, 4-es metró, etc), offshore cégeket és egyéb faszságokat (pl 40cm-es kilátó).
Azért óvatosan a kedvelgetéssel. Amikor leginkább a szívedbe lopta magát akkor szokta elővenni a legrecésebb túlélő kését.
Meg azért figyelj a kapitány-kánon másik soknevű szereplőjére is. Nem szívesen ülnék vele egy asztalhoz.Barátunk viszont elfogadja az alaphangot,sőt néha kedveli is.
A jóhiszemű embereket baromi egyszerű padlóra kergeti.
Az egész életem arról szólt,hogy valaki mindig felmosta velem a kövezetet nam csak a politikában sajnos.
Azért azt mókásnak tartom ahogy Borosst Dzsoki Júingnak tekinted. Valahol még passzol is a jellem, mert amikor Rudolf János az autópálya zacsis pénzekről beszélt, valahogy első blikkre rá gondoltam, mint befolyásos ember (no nem táska-hordozóként).
Mindegy én akkor is kedvelem és ezt talán még szabad.Rá lehetett figyelni, érdekes volt és elegáns ami sokakról nem mondható el, legyenek alacsonyak vagy hórihorgasok.
Nem lett volna azzal semmi baj, ha a két háború közötti, de még inkább a kiegyezés és a világháború közötti - analógiának szánt - példáit össze tudta volna kapcsolni az aktuálpolitikai helyzetekkel.
Csak sajna, az analógiák már csak a hatalmas időkülönbség miatt is sántítottak.
Valahogy mindig úgy éreztem, hogy Boross egy politikai Dzsoki Júing.
Demagógnak viszont akkor éreztem végképp, amikor - elfeledve (megtagadva?) korábbi ellenvéleményét - kardoskodni kezdett a kétkamarás parlament mellett és ezt be is építette az MDF választási programjába. Csak éppen azt nem tudta megmondani, hogy is állna föl, kikből tevődne össze a felsőház.
Ő találta ki Dávid Ibolyát. Ő ültette az MDF nyakára, mert azt hitte, kiváló marionett-figura lesz, miközben ő a háttérből irányít. Ismert technika, Gyurcsány is így hitte Bajnairól.
Borossnak elképesztően rossz volt az emberismerete. (Tán Antallnak is, hogy épp pont őt jelölte utódjául, hiszen Boross miniszterelnöksége már csak a túlélésről és a semmittevésről szólt.)
94-ben a két választási forduló között behívatott és kérdezte tőlem, hogy mi a véleményem XY polgármesterről, mint felépítendő miniszterelnökjelöltről. Elmondtam, hogy hatalmas munkabírású ember, akinek azonban nincs átfogó rálátási képessége és túlságosan akarnok.
- Akarnok? Ez az! Ez lenne jó, ilyen kell! - mondta. A többit mintha meg sem hallotta volna. Boross csak a politikai intrikákban tudott gondolkodni.
Később fölvette a pozőrködő "haza bölcse" szerepét (csak Deák Ferenc meg ne forduljon a sírjában!). De akkor már nem volt tényező.
Ugyan álljál már meg! Miért nem szabad egy kalap alatt emlegetni Horn Gyulát (maradjon a boldog tudatlanság békéjében) Orbán Viktor diktátorral? Attól tartok Horn Gyula józan állapotában nagyobb hazafi volt mint az a kis "tökmag". Itt a MagyarNemzet folyton felemlegeti Lezsák sátrát, amiből igazán csupán a sátorbérlet igazi, mert az összes többi egy sumák embert takar.