HUANHUAN A Fu Wa legidősebb tagja Huanhuan, a tűz gyermeke. Az olimpiai lángot szimbolizálja, és a szenvedély az áldás, amelyet ad. A Fu Wa közepén áll, mint az olimpiai szellem megtestesülése. A többieket ösztönzi arra, hogy gyorsabban fussanak, magasabbra ugorjanak, és erősebbek legyenek. Kedveli a társaságot és lelkes, labdajátékokban kiemelkedően jó, és a piros olimpiai karikát ábrázolja.
YINGYING Mint minden antilop, Yingying is gyors és fürge. Mint a mérhetetlen nagyságú kínai tájak szimbóluma, az antilop az egészség, az erő áldását hordozza, mely a természettel való harmóniából fakad. A fejdísze az Qinghai-Tibet és Xinjiang területek kultúráját és Nyugat-Kínai etnikumok hagyományait foglalja magába. Yingying egy gyors észjárású és fürge fiú, az olimpia sárga karikáját jelképezi.
BeiBei • A kínai kultúrában és művészetben a hal és a víz a jólét és az aratás szimbóluma. Ezért Beibei a jólét áldását hordozza. A hullámokat szimbolizáló díszítő vonalak egy korábbi jól ismert kínai festményből származnak. Beibei nemes és tiszta, vízisportokban jó, és a kék olimpiai karikát ábrázolja.
NiNi • Minden tavasszal és nyáron, a pekingi gyerekek gyönyörű papírsárkányokat eresztenek a szélbe, amelyek közül az egyik legkedveltebb az arany szárnyú fecske. Nini figurája ebből a hagyományból származik. Aranyszínű szárnyai a végtelen eget szimbolizálják, és a jószerencse áldását szórják, bármerre is repül. A fecske szó kínaiul "yan", Peking neve pedig régebben Yanjing volt. Nini olyan ártatlan és vidám, mint egy fecske. Nagyon jó tornász, a zöld olimpiai karikát ábrázolja.
YingYing • Mint minden antilop, Yingying is gyors és fürge. Mint a mérhetetlen nagyságú kínai tájak szimbóluma, az antilop az egészség, az erő áldását hordozza, mely a természettel való harmóniából fakad. A fejdísze az Qinghai-Tibet és Xinjiang területek kultúráját és Nyugat-Kínai etnikumok hagyományait foglalja magába. Yingying egy gyors észjárású és fürge fiú, az olimpia sárga karikáját jelképezi.
Tibbe, én sem, elovastam pár könyvet, láttam néhány filmet. gondolataimat ezzel kapcsolatban nem akarom leírni.....neten a hírekben olvastam az olimpiai készülődésről és többek között leírták az 5 kabala figurát is...