Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.12.23 0 0 561
nem minden esetben
erre én vagyok az élő példa!
Angi, ezt neked is írtam. Szükséges lehet a kézzel történő vizsgálat, de ahogy már ezt többen is leírták, az NEM FÁJ!!!!!!! Ha már fáj, akkor ott valóban piszkálják a méhszájat és attól valóban elkezdhet kinyílni (erre is magam tapasztalatából jöttem rá) de _normális_orvos_normális_rutinvizsgálata_nem_okozza_a_méhszáj_kinyílását_és_nem_is_fáj
gyümi
Előzmény: Wic (559)
Wic Creative Commons License 2003.12.23 0 0 560
AHA.
És melyik orvos vállalta el névleg a szülést?????

Mert ugye, ha valami komplikáció van, akkor azé a balhé, akinek ott a neve.

Ha ez igaz (mármint hogy ő vezette a szülést, de más orvos neve volt a papíron), akkor az egész Istvánt be kéne zárni, úgy, ahogy van.

Mi a garancia arra, hogy altatás előtt az a főorvos mosolyog rád, aki altatás után a műtétet végzi? És nem átadja a kezdő kórbonctanosnak a vakbélműtétedet?

ugyan már...

Előzmény: Törölt nick (537)
Wic Creative Commons License 2003.12.23 0 0 559
szerinted a kinyílt méhszáj ultrahanggal nem látszik?????
Előzmény: bobus (557)
bobus Creative Commons License 2003.12.23 0 0 557
Angi, az, hogy Teged hogy vizsgalt meg az orvosod, es ezzel mit okozott, az nem atlagos (legalabbis remelem...).
Egy terhesseg alatt nem art neha manualis vizsgalatot is vegezni, mert a mehszaj teljesen tuntementesen is kinyilhat (erre itt is van pelda), es ha idejeben eszreveszik, akkor pont megelozheto a koraszules...
Az mar mas kerdes, hogy a helyesen elvegzett mehszaj vizsagalatnak nincsenek kovetkezmenyei, attol, hogy egy orvos megvizsgalja a mehszajat, az egyaltalan nem nyilik ki, es maga a vizsgalat sem okoz semmi fajdalmat. (nem tudom, UH-val latszik-e, hogy milyen a mehszaj, ha igen, akor visszavontam, amit irtam..:-))))
De a lenyeg, hogy jo tudni, milyen a mehszaj allapota....

Ami az adott esetet illeti...velemenyem szerint mint minden ember, az orvos sem tevedhetetlen, sajnos. Igy elofordulhat, hogy a praxisa soran teved, nem tudom, hogy egy eset kapcsan meg lehetne-e vonni barkitol is az engedelyt a tovabbi gyogyitasra (megha az a velemenyem is, hogyha valakinek, hat az orvosnak mindig 100%-osan "ott kellene lennie"- de valljuk be, ez majdnem lehetetlen)...
DE amennyiben ez sorozatosan elofordul, szegyenletesnek tartom, hogy megusszak, amire ettol az esettol eltekintve rengeteg pelda van (ugye ennek meg nem tudjuk a vegkimenetelet...).
En inkabb ebben latom a problemat, hogy gyakorlatilag azt csinalnak amit akarnak, most mar annyi tarifaert, amennyit akarnak, es semminek semmi kovetkezmenye.
Tudok tobb orvosrol is, akik bizonyitottan vetkeztek sorozatosan, aminek semmi buntetojogi kovetkezmenye, vagy orvoslastol eltiltas kovetkezmenye nem lett, egyszeruen elhelyeztek oket egy kicsi videki korhazba, aztan amikor par ev mulva lecsengtek az ugyek, visszamehettek az eredeti helyukre (es volt, aki ezutan is hibazott, es meg mindig a helyen van...)

Ami a paraszolvenciat illeti...dobbenetesek az osszegek, amik itt elhagzanak (ugy altalaban minden orvossal kapcsolatban), es felhaborito, hogy azert, hogy ranezzenek az emberre, ennyit kell fizetni...Persze tudom, hogy ez egy ordogi kor, mert mindenki fizet, felve attol, hogy mi lenne akkor, ha meg nem is fizetne...nem tudom, ezzel mit lehetne kezdeni..
Es ami a legszornyubb, egyre-masra olvasom, hogy mar egy nogyogyaszati mutet arat is kozlik a dokik, es azok is az egekben vannak..ez nem surgosseg, nem hetvegen tortenik, nem kell kulon bejonni erte...Hogy a francba mernek elkerni a munkaidejuk alatt vegzett, a TB altal finanszirozott mutetert kulon penzt???????????????

Rengeteg ember dolgozik hetvegeken, estenkent, unnepnapokon, akiken sok ember biztonsaga mulik, megsem kapnak csuszopenzt...

Meg valami ....csak ugy csendben megkerdezem, hogy azok, akik mar szultek, es mondjuk csaszaroztak oket, es esetleg meg altattak is oket (de eleg csak az erzestelenites is), vagy volt nagy nogyogyi mutetjuk, szoval, kozuletek hanyan adtak penzt az altatosorvosnak, akinek abban a feloraban a kezeben volt az eletetek??? Ha mar az orvosoknal tartunk...

Előzmény: Angiszeged (548)
Maminti Creative Commons License 2003.12.23 0 0 556
Mondom, direkt irtam a sok állitólagot, talánt, meg a többit. Egyrészt nem voltam ott (hálistennek), másrészt az infóimat a sajtóból és a netről szereztem, mondhatni nem hiteles forrásokból. :)) Egyébként egy újságiró ismerősöm mondta egyszer, hogy hirnek azt kell venni amit két egymástól független forrásból megerősitenek. A sajtó szinvonalát mutatja, hogy a hirek benne nagyjából annyit érnek, mint az a papir amire nyomtatták őket. (Bocsi minden becsületes, profi újságirótól.) Hogy kicsit tovább offoljak, amikor a visszamenőleges gyes kifizetések voltak napirenden, megjelent a játszótéren egy fiatal kiscsaj, hogy riportokat készitsen. Nem álltak vele persze szóba, amin ő jól felháborodott, hogy mégiscsak róluk szól az egész, miért nem érdekli őket (haha), azután még nekem kellett felvilágositanom őt arról, hogy egyáltalán milyen korosztály anyukáihoz lenne érdemes fordulni, mert nem mindenki érintett a dologban. Halvány fogalma sem volt az egész témáról, csak annyi, hogy valami van az anyákkal. És igy megy riportot csinálni... Én is elhajtottam volna.
Előzmény: Szunya (555)
Szunya Creative Commons License 2003.12.23 0 0 555
Oké, köszönöm az infót. Nekem túl sok ebben a storyban az állítólag-talán-de még sem... Remélem mihamarabb lezárul a vizsgálat, kiderül, hogy ki és mennyiben vétkes... :(
Előzmény: Maminti (553)
Maminti Creative Commons License 2003.12.23 0 0 554
Az a kismama emboliában halt meg.
Előzmény: anine (550)
Maminti Creative Commons License 2003.12.23 0 0 553
Nem volt ott, de állitólag az a kismama is hozzájárt terhesgondozásra, és állitólag aznap ugyanúgy kiprovokálta az ő szülését is, mint azét, akinek később el kellett távolitani a méhét, igy az első kismama az ügyeletes orvosra maradt. Újra csak állitólag, a balhé azért pattant ki, mert az ügyeletesre akarta kenni az egészet, aki ezt nem nyelte le. Igy gondolom, a kórház kénytelen volt "észrevenni" az ott folyó dolgokat és "rájött", hogy a szóban forgó orvos szinte alig vagy semmit nem dokumentált sem itt, sem a korábbi eseteinél évekre visszamenőleg. Azután szépen eltelt 2-3 hónap, megjelent a Népszabiban erről egy pár soros hir, amit a ker. tévék felkaptak.

(azért ez a sok állitólag, mert ugye a dolog még nem volt a biróságon, nincs bebizonyitva stb)

Előzmény: Szunya (549)
egyagi Creative Commons License 2003.12.23 0 0 552
Igen, nagyon megható lenne,a nagyik és anyukák törölgethetnék a könnyeiket. (Bocs, de kicsit cinikusra sikeredett.)
Lényeg: szerintem nincs értelme. Egyrészt, ha nem ő hibázott, miért sajnálkozna nyilvánosan, másrészt szerintem nem kérdés, hogy sajnálja, ha egy szülőnő (főleg, ha ismeri) meghal. Én biztos vagyok benne, hogy kár kiállni a nyilvánosság (=sajtó) elé azért,hogy hülye kérdéseket kapjon A TÉMÁT kereső újságíróktól.
Nem hiszem,hogy normális lelkületű embernek (amilyen szerintem a Doktor)ez jól menne.
Előzmény: Törölt nick (547)
Szunya Creative Commons License 2003.12.23 0 0 551
Jól értelek? A műtőben próbált egy másik betegen segíteni, és az az anyuka halt meg? Bocs, hogy értelmetlenkedem, de valójában nem tudom összerakni ezt a történetet...
Előzmény: anine (550)
anine Creative Commons License 2003.12.23 0 0 550
Igaz, hogy nem vett részt, de közben a műtőben próbálta helyrehozni egy másik hibáját!
A kismama valóban nem tudni mitől halt meg:(
Előzmény: Szunya (549)
Szunya Creative Commons License 2003.12.23 0 0 549
Bocs, hogy a partvonalról, de muszáj megkérdeznem valamit: napokkal ezelőtt megjelent itt az Index címlapján is, hogy az említett orvos nem vett részt annál a szülésnél, ahol meghalt a kismama... most akkor az a hír volt kacsa, vagy nagyon lemaradtam valami fejleményről?
Angiszeged Creative Commons License 2003.12.23 0 0 548
"8 hónap alatt egyetlen egyszer se vizsgált meg "manuáliasan"

de mért kellene? ezt nagyon jól tette. mert nálunk az a szokás, h ha kell ha em vizsgálnak, hogy havonta csengesd a lóvét..ha minden rendben, miért tegye kia méhszájat egy felesleges, és veszélyes vizsgálatnak?
amúgy nem védem a dokit, de ebben szvsz igaza van, ezt jól csinálja.

Előzmény: dalia (542)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.23 0 0 547
nem azért kéne a nyilvánosság elé lépnie, hogy magyarázza abizonyítványát! nem így gondoltam, sajnálom, hogy félreérthető lett. Arra ott az ügyvédje, lesz tárgyalás, van jogrend. Ezzel semmi baj!
Azt kellene nyilvánosan elmondania (hozzáteszem: szerintem) hogy emberileg sajnálja ami történt!
szvsz ez két külön dolog.
gyümi
Előzmény: egyagi (544)
egyagi Creative Commons License 2003.12.23 0 0 546
Csak egy kis info: a tesómék 5 hónapja szültek egy másik MÁV-os dokinál 70EFt-ért.
Ami a vizsgálatot és a tájékoztatást illeti: én amikor terhes voltam, örültem, hogy feleslegesen nem piszkálnak, igaz, hogy én jól voltam, dolgoztam, vezettem a háztartást,tehát mintha misem történt volna. Viszont, amikor tavaly gondom volt, megvizsgált, és volt rá ideje, hogy válaszoljon a kérdéseimre (Ha az ember tudni akar valamit meg kell kérdezni, azt is, hogy miért?), és emberi volt. Lehet, hogy én ennek köszönhetem, hogy védettebb vagyok, a sajtó ill. netán az irigyek által elindított nagatív hírhullámmal szemben. (Kíváncsi vagyok, ha ez az ügy lefut, ki lesz a következő?! Régi találmány: kenyeret és cirkuszt!)
Szummázva: én ezek után is hozzá fogok járni, ha folytatja a munkát.
Előzmény: dalia (542)
tamara Creative Commons License 2003.12.23 0 0 545
Szerintem nem vagyok indulatosabb, mint bárki más itt a topicolók közül. (A pszihopata gyilkos kifejezés persze teljesen elfogadható ilyenkor...)

dalia,
ez érdekes amit írsz.
2000-ben még nem volt magánrendelése, ezért kb. 2-3 szor a terhességem alatt adtunk neki 5-5 ezer forintot, és nem mondta meg, hogy mennyit kér a szülésért. (30 lett a vége)
2002-ben a magándendelésén végig 5 ezret adtunk, soha egy szót sem szólt, pedig a végén kiderült, hogy már rég 7 ezer egy vizsgálat. A szülésért nem mondta meg a "tarifát", 40-et adtunk, pedig akkor már 50-60-ról is beszéltek (de úgy gondoltuk, hogy egy ilyen gyors szülésre nem kell több - tokkal vonóval 1,5 óra).

Mennem kell...

Előzmény: Törölt nick (543)
egyagi Creative Commons License 2003.12.23 0 0 544
Miért lépjen a nyilvánosság elé? A minőségi lapok címoldalán szerepelhetne a sztárfotója, a gyerekére mutogathatnának az iskolában,aki még nem tudja is felismerheti, és ha tiszázta magát és akkor is emlékeznek az arcára majd azok, akiknek a tudatáig a többi majd nem jut el!
Ha úgy gondolja, hogy nem hibázott, vagy nem a sajtón keresztül akarja megvitatni,miért tenné, hogy legyen min szórakozni szappanopera helyett, változtatni nem változtat semmin.
Bár esetleg, ha elmesélne valami szívszaggató történetet, belophatná magát az emberek szívébe, észalapon nem hiszem, hogy esélye lenne.
Előzmény: Törölt nick (543)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.23 0 0 543
szerintem is igazam van :)
történt is bármi, nagyon rossz taktika, hogy nem áll ki a nyilvánosság elé és nem mondja el, hogy embereileg emnnyire sajnálja. Ennyit kéne tennie csak szvsz, nem többet.
gyümi
ps. kicsit indulatos vagy, így karácsony előtt, de lelked rajta :)
Előzmény: tamara (541)
dalia Creative Commons License 2003.12.23 0 0 542
Lányok, már megint személyeskedéses hiszti-vita kezd kialakulni, szerintem ez hülyeség...

Engem se hagy nyugodni ez az egész történet, nagyon sokat gondolok rá, ambivalens érzésekkel.

Tény, hogy dr.H. pontos összeget mondott amikor megkérdeztem tőle 6 hetes várandósan, hogy mennyibe kerül a szülés. (ennyit arról, hoyg vannak-e nála szabott árak...)
De ha ez az összeg arról szól, hogy az ügyeleti idején kívül, bármikor rendelkezésemre áll, akkor korekt összeg, én 6-8 óra számtech munkáért ennyit számlázok az ügyfeleimnek.
Viszont nem akart rizikózni, inkább beindította a szülésemet az ügyeleti napján, reggel, orvosilag indok nélkül. (én pedig nem fizettem neki, ergo 1:1 )

Tény, hoyg rendkívül civilizált körülményeket biztosít a terhesgondozás során a rendelőjében, kifejezetten kellemes volt minden találkozás vele, de szerintem az, hoyg 8 hónap alatt egyetlen egyszer se vizsgált meg "manuáliasan", hanem csak ultrahanggal, az azért szakmailag szerint kicsit megkérdőjelezhető...

És akkor csak két kérdőjelet említettem, pedig tucatnyi vetődik még fel bennem.

Annyi bizonyos, hogy a média, vagy nem is tudom kicsoda nagyon felfújja az ügyet, kicsit túlzás, hogy minden hiradás erről szól.

d.

tamara Creative Commons License 2003.12.22 0 0 541
Igazad van, a HSZ mégcsak arra sem volt képes, hogy sajnálja a kismamát!
Előzmény: Törölt nick (536)
AnitA1975 Creative Commons License 2003.12.22 0 0 540
Agallis: Nem tudom,miért akasztanának pert a nyakadba, ha elárulnád a tabletta nevét. Szerinted 1 tabletta neve miatt le fognak nyomozni, fel fognak jelenteni? Engem érdekel ez a tablettatéma, de te csak elhúzod előttem a mézesmadzagot. Úgy látszik ebben a témában nem leszünk okosabbak, mindenki csak félszavakban beszél.
Előzmény: Agallis (521)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.22 0 0 539
"Ugye a sajtó szerint kedves dokink nem vezet sehol szüléseket, hát az unokatestvérem most szült nála az Istvánba"...
Előzmény: anine (538)
anine Creative Commons License 2003.12.22 0 0 538
Az előző vasárnap! Múlt héten mondták, hogy az Istvánba sem mehet!
Előzmény: Törölt nick (537)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.22 0 0 537
Ehhez képest hétvégén az Istvánban szült... Persze a doksin nem az ő neve szerepel........
Előzmény: anine (535)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.22 0 0 536
nem, kedves tamara, csak azt gondolom, hogy minden orvos, akinek a kezei között meghal valaki legalább sajnálja.
Előzmény: tamara (533)
anine Creative Commons License 2003.12.22 0 0 535
Kedves Wic,
az 1000%, hogy H SZ most már mindenre sokkal jobban oda fog figyelni! Nem tudom te milyen MÁV-os dokikkal beszéltél, de remélem azt is elmondták nekek, hogy hétfő (múlthét) óta a doki semelyik kórházban nem szülhet!
Biztos nem volt rossz doki, de évi 400 szülés nem egészséges!
Előzmény: Wic (514)
AnitA1975 Creative Commons License 2003.12.22 0 0 534
Alice: A dec 17.-i leveledben visszamenőleg olvastam, hogy szerinted H.SZ-nél szabott szülési árak vannak. Ezt nagyon rosszul tudod, de mivel Te nem jársz hozzá, ezért gondolom, csak hallomásból értesültél róla. A hírességeket, meg nem azért hoztam fel, hogy ezzel védjem a dokit, de ma utána néztem a kismama újságokban, és sem az Onyuta, és a Teszári Nóra nem az ügyeleti napján szült. Ha igaz, hogy a szülésekek beindítgatta, a doki nem hiszem náluk nem merte volna a média miatt.
Előzmény: AliceCsodaországban (522)
tamara Creative Commons License 2003.12.22 0 0 533
Nem gondolod komolyan, hogy az összes orvos, akinek a kezei között meghalt valaki embert ölt?!
Előzmény: Törölt nick (531)
tamara Creative Commons License 2003.12.22 0 0 532
Igen,
jobbanmondva az indexes tamara, aki hébe-hóba ránéz a babanetre is...
Előzmény: Wic (530)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.22 0 0 531
meg az is, hogy a véletlen emberölés is emberölés és illik szomorúnak lenni miatta, illik elgondolkodni kicsit...
Előzmény: Juczkó (529)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!