Basszus, egy hónapja már hogy lement a "How I Won The War", akkor nem láttam, de fölvettem, viszont teljesen kiment a fejemből, és elfelejtettem mindmáig megnézni. Most jutott eszembe, olvasva a topikot.
felhívom a szíves figyelmet, hogy okt 4-én, szombaton ismét PastPerfect 60s club a trafóban (Bp. IX. ker., Liliom u. 41., metró: Ferenc krt.). Nagy szeretettel. ingyenes, lesz két zenekar is, utána buli, nem kell sietni, mi kb. 11-kor kezdünk
Átírom szívesen valamikor, küldj mailt. Nem magyar nyelvű, de ennek az is az oka, hogy a nevét eredetileg José Feliciano-ként használja, Felicián Józseffé csak nálam lényegült. Tényleg nem lehet ma nagy divat őt hallgatni... Ha akcentust akarsz, akkor hallgass Beatles-t szigorúan csak Gerendástól. Hö Hö. Hö.
Szegény MacDonald... nagy arc lehetett. Miután 99-ben elolvastam A fejek forradalmát, teljesen másként tekintettem az együttesre. Érted, akkor már nem hallgattam Beatlest mittudomén, 2-3 éve, és a könyv hatására lettem újra Beatlefan. Ja, az nem én vagyok, bocs. Alapmű, nemcsak Beatles-arcoknak.
A Fejek forradalma írja, hogy eredetileg az angol énekesek is "téztek" éneklés közeben (mivel úgy is beszélnek, ugye) de később az amerikaiaktól eltanulták a d-t a t helyén.
wow, ezt valahova fel tudnád rakni, ha megvan? Ugye nem magyar nyelvű?:) Nekem van egy Bluesbirds kislemezem, rajta a Hey Jude és az Obladi-oblada, nem liverpooli, hanem budapesti szoci akcentussal (so leT iT ouT anD leT iT in...) igen vicces darab.
Mondjuk nemigen tudom, manapság mennyire menő dolog őt hallgatni, de én Felicián Józsefre gondoltam egyébként, gyermekkoromban még elég menő dalnoknak számított. Szerintem az egyik legjobb dolgozat, amit valaha is. Tíz pont és dícséret a szülőknek, (Felicián) mama jöjjön be a jövő héten.
Az én tízesem is más lenne... Rájöttem viszont, hogy a jealous guy jó kis reggeli zene, igaz, most nem János, hanem József előadásában, de azért annyira nem rossz ez sem, ugye, nos...
József? Valaki feldolgozta?:) Én a Bryan Ferry&Roxy Musicos feldolgozást szeretem nagyon. Ferry olyan, mintha őrült lenne:) Let's Stick Together...:)
Az én tízesem is más lenne... Rájöttem viszont, hogy a jealous guy jó kis reggeli zene, igaz, most nem János, hanem József előadásában, de azért annyira nem rossz ez sem, ugye, nos...
Hello mindenki!
eddig csak csendes olvasója voltam a fórumnak, de most valahogy kedvem támnadt beírni a 10 kedvenc lennon számomat:
persze a sorrend nem tükrözi a valóságot
i'm scared
watching the wheels
crippled inside
john sinclair
#9 dream
you dont know what you got
instant karma
oh my love
i found out
i'm losing you jealous guy working class hero
rohadtul ráérek, olvasgatom a többi ilyen rajongói topikot, és felfigyeltem rá, hogy mindegyikben fel-felbukkan ilyen 'kinek mi a 10 kedvenc száma/lemeze/borítója' jellegű téma, amikor éppen nem jut eszébe senkinek semmi értelmes dolog.
szóval: kinek mi a 10 kedvenc lennon-száma (szóló természetesen)?
Picit régi téma, de kifejtem...:) Nem sorrendben, de kb.
Nobody Loves You egyértelműen a kedvencem.
Only People
I'm Stepping Out
Crippled Inside
Imagine - van ez így...
Woman
Watching The Wheels
Jealous Guy
Happy Xmas - imádtam előadni az iskolai kórussal, valszeg azért.
A One Day At A Time szerintem az egyik legjobb Lennon-dal, de nagyon rosszul van meghangszerelve. Elton Johné sokkal jobb, de az ének egyiknek sem kedvező fekvés. Egy jazzistával isteni lenne.
Azért a klasszikus "leszterműben" sem volt civil. Legalábbis univerzális megatehetség - ettől persze most sem jobb nekem. A filmtől viszont igen, tenyérbemászó alkat volt és ezt nagyon rendben is találom, dacára a 2003-nak vagy éppen azért.
flower punk, mod, art mod, hard mod, swinger, groover, raver, biker, rocker, greaser, surfer, freakbeat, beatnik, folkie, kávéházi kovboj, acid freak, hipster, soulster, state, ticket, number, face, beautiful people, deadhead, monkee, kink, beatle, rolling stone fiatalok
figyelem !!!!!!!
Szeptember 12.-én péntek
Trafó
(1094 IX. ker, Liliom u. 41. metró: Ferenc krt)
Past Perfect Beat Club
program:
este 8-tól 10-ig filmvetítés óriás kivetítőn:
- Italian Job (1968) (Michael Caine, Noel Coward, Benny Hill)
- Quadrophenia (1979) (Sting, Phil Daniels)
- Love 1969 (Beatles, Rolling Stones, Thunderclap Newman, Amen Corner, Desmond Dekker, Marvin Gaye, Marmalade)
este 10-től:
60s groove club mod all-nighter rave-up love-in be-in happening
újra együtt a legendás lemezlovas páros: Grassman és C. Nemere
a preferált műfajok:
beat, california love, british psychedelia, stateside psychedelia, mod club, swing, british R’n’B, american R’n’B, maximum R’n’B, acid rock, northern soul, easy beat, freakbeat, flower punk, surf rock, classic girl groups, motown, brill building pop, teen idol pop, brit invázió, garage rock, paisley underground, psychedelic pop, canterbury színtér, merseybeat, tottenham sound, sunshine pop, psychedelic soul, baroque pop, beatles és a stones.
+
projektoros kivetítés egész este
ruhatár
kellemes hangulat
kellemes vibrációk
éjfélkor acid-teszt
narancslekvár-égbolt
ötödik dimenzió
kaleidoszkóp-szemű lányok
hanki tank wumenek
day tripperek
sunday driverek
yeah
Flower punk, mod, art mod, hard mod, swinger, groover, raver, biker, rocker, greaser, surfer, freakbeat, beatnik, folkie, kávéházi kovboj, acid freak, hipster, soulster, state, ticket, number, face, beautiful people, deadhead, kink, beatle, rolling stone fiatalok figyelem !!!!!!!
Szeptember 12.-én pénteken a Trafóban este 8-tól ellenkultúrális lázadás és rave-up, a preferált műfajok:
beat, california love, british psychedelia, stateside psychedelia, mod club, swing, british R’n’B, american R’n’B, maximum R’n’B, acid rock, northern soul, easy beat, freakbeat, flower punk, surf rock, classic girl groups, motown, brill building pop, teen idol pop, brit invázió, garage rock, paisley underground, psychedelic pop, canterbury színtér, merseybeat, tottenham sound, sunshine pop, psychedelic soul, baroque pop, beatles és a stones.