Ha most lakberendeznek egy kis lakast... tenyleg kicsit... es olcson... de jol... Valoszinu ezekbol valasztanek a nappaliba.
Szurke fal... nagyon nem tudom, hogy erzek felole. Igazan meg nem volt otthonos erzesem a szurke fallal - a melegebb szinek inkabb vonzanak. A szurke jo benne, de nem a fal.
Szekrenysor es laminalt padlo... osszhangban
Fal szine es a sotetito fuggony... osszhangban, kozelitsen a szekrenysor es padlo boritas szineihez, ne legyen kontraszt
Butor - egy szin csoport: szurke.
A fal szurkejet probalgattam az elso sotetito fuggonyos kepen, de... hideg meg mindig.
Ilyen anyag nincs. Ebben a hosszban és minőségben nincs. Nem kérkedni akarok, de hidd el rferi és én is tudnánk róla ha lenne. Nem arról van szó, hogy 5-8 cm széles fecnikből ne lehetne valamit összedobni, csak az nem ez látvány.
Szerencsétlen, még, ha akarna is alig tudna valamit dolgozni ilyenből, mert mindenki hátrahőköl az adódó költségek láttán!
A tölgyanyagainkat elviszik rönkben a franciák hordónak. Alig van kitermelt, asztalos minőségű, 120 centisnél hosszabb anyag, emiatt annak az ára az egekben. Szélezetlentől egy ilyen asztalig a kihozatal kb 50%, és köbmétere többszázezres tétel.
Múltkor ilyen minőségű tölgy anyagból kértem egy német cégtől árajánlatot egy 3mx 0.6m -es pultra 4cm vastagságban. 1300 Euro...... Hiába szeretnék ilyen anyagot itthon venni, nincs.
Egy német asztalos aki Baranyában lakik, de alapvetően a német piacra dolgozik Szlovéniából meg még a fene se tudja honnan szerzi be a fát.
És akkor adjál árajánlatot egy hasonló dologra! Nézik a pinteresten a képeket, hogy ilyet szeretnének aztán leesik az álluk, hogy milyen drága vagyok. Nem ismerek itthon olyan asztalost aki tömör szélezetlen faanyaghoz nyúlna rendszeresen.
Szerintem ez felétek nem probléma. Legalábbis innen nézve az amerikai asztalos infókat, arrafelé egyrészt van rendes faanyag, másrészt van rendes asztalos. Ezekből csak kettő hiányzik errefelé.
Nagy igazsag... bar nekem neha ott az az igeny, hogy modern legyen... most. Nem a sok evvel ezelotti modern. No meg vannak periodusok amiket soha nem szerettem. Sem elso alkalommal, sem felmelegitve.
Tudnátok nekem javasolni egy jó konyhabútor tervező programot?
Próbáltam az IKEÁ-sat, az jó is lenne, de sehogyan sem tudom azt megoldani vele, hogy az elektromos főzőlapot és a felette lévő szagelszívót 45 fokos szögben elforgatva a falsarokba helyezze el. Ha közel rakom a falhoz, akkor valamelyik oldalfalra ráforgatja, ha meg nem húzom közel a falhoz, akkor konyhaszigetnek helyezi el.
Arra gondolok, hogy azért nem engedi 45 fokban a sarokba rakni, mert az IKEA-nak nincs olyan sarokeleme, ami 45 fokos beépítést tenne lehetővé, persze lehet más ok is, ami miatt ez nem megy (akár az is lehet, hogy én vagyok a béna).
Szóval van olyan konyhatervező program, amivel be lehet rakni 45 fokban a sarokba a főzőlapot és szagelszívót?
Orulok, hogy a 90-es evekben nem volt penzem a konyhat rendbe rakni... mert nem volt olyan ami tetszett volna!!! Erdekes nezni, hany stilusnal volt az "ugorggyunk"...
Most jo lenne 10-20 evvel a jovbe latni... mi lesz a mostani divatbol... :))
Meg nem kaptam meg az eredmenyt a vizmintarol - de ahogy szaglom, a klor ott van rendesen az utolso vizmuves baj ota. Nem mindig, de erezni.
3 STAGE FILTRATION PROCESS: Micro Sediment Membranes, KDF-55 & Coconut Shell Carbon. The UC-200's Process Purifies the Water Without Removing Health Beneficial Hardness Minerals, The UC-200 DOES NOT REDUCE TDS READINGS, a PPM or TDS Meter is NOT Effective for testing. To Monitor The UC-200 with Testing, Utilize DPD#1 Chlorine Test Strips and Replace when Chlorine Breakthrough is Detected. Want TDS Removal? Search ASIN# B019N7VG1W on Amazon to View CuZn's Reverse Osmosis System.
BACTERIOSTATIC FILTRATION SYSTEM: Unlike Carbon Only Filters, The UC-200 is Bacteriostatic and Not Susceptible to Mold or Bacteria Growth
Hát, speciel én annak idején a nővéreméknek inkább raktam be olyat, amit két havonta ki kell dobni, minthogy az első napokban leszűrt piszok még öt évig ott álljon benne, és oldódjon belőle bármi.....
Miért lenne semmit sem érő az, amit sűrűn kell cserélni? Épp az telik meg hamarabb, ergo az szűrt ki sokkal több egészségtelen dolgot....
Aktív szenes, ezüsttel impregnáltat használtak, mert a kútjuk vize nagyon vasas volt....
Mas... viztisztitas... tegnap itt volt a vizvezetek szerelom, biztos akartam lenni abban, hogy ami van (a legalso hatar 30 dollar vagy ugy, havi, kethavi szuro csere) vizszuro nem er semmit sem - es ami ajanl a cege, a legmagasabb erteku (5000 dollar, 20-25 evig nem kell hozza nyulni) kozott van valami...
Vettem egy hazilag beepithetot... allitolag 5 evig nem kell vele semmit sem tenni... egy probat meger, 100 dollar, es ha jon en is be tudom szerelni...
Uj kedvenc haz alaprajz... elheto, szinte teljesen, atalakitas nelkul... de nem en lennek, ha nem tennem :)).
Modositasok... nem kell a kandallo... nem kell a lepcso a padlasra, nem kell ket mosdo - helyette a sarokba egy jo nagy zuhany... elheto, kellemes haz! Kulon tetszik a nagy terasz, a sok ablak, ajto...vilagos szep haz lehet. A konyha szinte mint az enyem - es a PLUSZ! A kamra... no meg a vesszoparipa, a takartio szereknek szekreny... az eloszoba tokeletes, es a mosokonyha/WC szinten. Szoval... a kulseje ocsmany volt, de hat nem kell ugy dekoralni mint a kepen volt...