Keresés

Részletes keresés

vjozso Creative Commons License 2013.02.17 0 0 5878

"három és fél órát szünet nélkül játszani megbocsáthatatlan merénylet volt a közönséggel szemben"

Nekem valahogy az az érzésem, hogy neked gőzöd se volt, hogy hová mégy... Ha másból nem, a jegyen láthattad: LGT Maraton :)  Ebből azért kiderülhetett volna, hogy ez nem egy másfél órás hakni lesz. 2007-ben a Szigeten is kaptak egy teljes nulladik napot, vajon miért?  
Frissítő? Friss levegő? Mi Debrecenből mentünk autóval, szóval a négy órás nézőtéri ücsörgéshez még hozzájött majd 5 óra autópálya, de meg se fordult a fejemben, hogy bármiért is kimenjek. 6 éve láttam őket utoljára, nehogy már holmi testi igények miatt lemaradjak valamiről... Mondjuk szó se róla, még ma reggel is zsibbadt a seggem :)

Előzmény: seven update sorbi (5876)
seven update sorbi Creative Commons License 2013.02.17 0 0 5877

" Az Arénát tényleg nem lehet úgy behangosítani, hogy mindenhol jól szóljon a zene. Ezért kell a színpad és a keverőpult között lenni :-)"

Meg kell, hogy cáfoljalak: mind a Leonard Cohen koncerten, mind a Roger Waters Fal-előadásán (ugyanitt voltak) nagyságrendekkel jobb volt a hangosítás. Ez most pocsék volt.

Előzmény: jenson64 (5875)
seven update sorbi Creative Commons License 2013.02.17 0 0 5876

"A tegnap esti Gondolj rám egészen egyszerűen nem sikerült. Előtte a Szívbajt hozod rám, utána a Kék asszony ugyanúgy szana széjjel volt csúszva szövegileg, mert Pressernél kicsit hosszúra nyúlt rövidzárlat lépett fel és egy árva sor nem jutott eszébe rendesen bő tíz percen keresztül, a Szívbajt a többi színpadon lévő zenész énekelte helyesen, a Kékasszonyt a közönség, ezzel próbálva áthidalni a nehézségeket, de a Gondolj rámnál ez annyira kibukott, hogy az öt versszakból az utolsó kettőt inkább teljesen ki is hagyta, az előző háromnál meg csak hümmögött és érthetetlenül motyogott. "

Ez pontosan így van, és ez a rövidzárlat is összefügg azzal a generális észrevétellel, hogy a koncert programja túl hosszúra sikeredett. Tipikusan a "kevesebb több lett volna" effekt lépett itt is fel. Ez a hároszámos blokk például tökéletesen kihagyható lett volna: nemhogy hozzátett valamit az este élvezetéhez, hanem egyenesen elvett belőle. Ugyanígy volt még öt-hat szám (akár a teljes "tabáni" rész), amit nyugodtan elhagyhattak volna a zenész urak a "mű" (koncert) évezet csökkenése nélkül.

Amit viszont továbbra is mondok, az az, hogy három és fél órát szünet nélkül játszani megbocsáthatatlan merénylet volt a közönséggel szemben. Ez a közönség abszolút lebecsülése és semmibe vevése volt, amit a magam részéről határozottan kikérek magamnak. Nem volt lehetőség sem kulturáltan - a közönségen való átmászás nélkül - wc-re menni, sem friss levegőt szívni, sem egy frissítőt meginni. Ez utóbbihoz tartozik, hogy - számomra szintén érthetetlen módon, a szünet hiányát valahogy korrigálandó - a küzdőtéren egy sörcsap - és büférész került kialakításra, aminek a kocsmazaja rohadt zavaró volt az egész előadás alatt, de különösen Pici bá memóriazavaros lassúzása közepette.

Ha a koncert fél 10-ig tart (ráadásokkal max 10-ig), ha elhagynak egy csomó tölteléket, ha a hangosítás megüti a sportcsarnokban elvárható minimum szintet, akkor ez a koncert (nem mint feltétlen és kritikátlan LGT-rajongás) még nagyon jó is lehetett volna. Így azonban ez a loksigépezet sajnos nem hagyott maradandó nyomokat.

Előzmény: _Colin_ (5872)
jenson64 Creative Commons License 2013.02.17 0 0 5875

Az LGT saját bevallása szerint még sohasem játszotta el kétszer ugyanúgy ugyanazt a számot :-) (ezért készültek a lemezek, hogy meghallgassuk ugynúgy 100x) ((és ezért megyünk el a koncertre, mert szeretnénk hallani, hogy sok év után most hogyan játsszák :-) na meg azért, mert szeretjük őket! (akkor is, ha elrontják :-))

Elrontották a szöveget (többször is ((Klebersberg, Főpróba, Koncert)), néha ugyanabban a dalban): aki nem tudta volna, annak ebből kiderült, hogy élőben ment a koncert :-)

Szerintem egy jól felépített, dinamikus koncert volt, és külön örültem Jánoska energiáinak :-)

Aki szerint lehetett volna jobban csinálni: lehet kapni hangszereket, tessék nekilátni -- kíváncsian várjuk :-)

Aki ugrálni akar koncerten, ne a felső karéjba vegyen jegyet :-)

Zenét hallgatni mentünk, néha belefért egy kis tánc is, de a csápolni/őrjöngeni vágyók menjenek heavy-metal koncertre.
Budapesten 3 helynek van jó akusztikája: Operaház, Zeneakadémia és MÜPA. Az Arénát tényleg nem lehet úgy behangosítani, hogy mindenhol jól szóljon a zene. Ezért kell a színpad és a keverőpult között lenni :-) (egyébként pénteken az első soban állva tökéletes volt a hang :-) Egyszer azért meghallgatnám az LGT-t a MÜPA-ban :-)) ((légyszi))

Ha valaki nem figyelt volna: kb. a 6. percben elhangzott: mi vagyunk a muzsikusok (szerintem a muzsikusok muzsikáljanak, és nagyon helyesen ezt tették :-) és a 15 perces darabokhoz csak annyit: aki volt a Tabánan, az emlékezhet 15-20 perces Ringasd el magad-okra, mikor pl. mindenki dobolt, aki a színpadon volt, és csak egyre nem emlékszem: hogy bárki is fújolt volna érte. (tehát nincsen helye panasznak: előre szóltak, hogy muzsikálni fognak :-) ((igen, a Sziget után is fanyalogtak, hogy hát nem úgy játszották, ahogyan ők emlékeznek rá: nem vettétek észre, hogy eltelt 10 (20) (30) év!)

Az LGT sosem volt nosztalgiazenekar (hála érte :-)

Kedves Tomi, Jánoska, Pici Bá és James! Nagyon köszönjük a muzsikát!

csalfa vak remény Creative Commons License 2013.02.17 0 0 5874

Paczári Károly valóban nem akárki: ő váltotta Karácsonyt a Generálban, akkor technikusból "lépett elő" gitárossá..

Előzmény: _Colin_ (5872)
Lomonoszov Creative Commons License 2013.02.17 0 0 5873
Keresek 2 jegyet a ma esti koncertre. 70 7766 868 vagy hungarokamion@gmail.com
_Colin_ Creative Commons License 2013.02.17 0 0 5872

Az LGT saját bevallása szerint még sosem koncertezett ekkora zárt térben. Márpedig ez az Aréna - akármennyire is itt lép fel szinte minden világsztár - nem feltétlenül a legtökéletesebb koncerthelyszín, a tér zártságának köszönhető különféle hangvisszaverődések miatt, amit (bár egyáltalán nem értek hozzá) szerintem lehetetlen a helyszín minden egyes szegleténél kiküszöbölni. Ültem már én is másik koncerten a színpadhoz képest oldalt-hátul és nem is szólt olyan jól, ami nem feltétlenül a hangmérnök hibája, én a magam részéről legalábbis betudtam a hely sajátosságának. Annál is inkább, hogy itt pl egy Paczári Károly ügyelt a minőségre, ő pedig nem akárki és bizony a küzdőtér 90%-ánál (persze leginkább a keverőpult környékén) a lehető legtisztább, legtökéletesebbnek tűnő hangzást lehetett élvezni. Külön érdekességként említeném meg, hogy aki kiemelt álló, tehát drágább jegyet vett és a színpadhoz legközelebb, az első sorokban állta végig a több mint három órát, az nem élvezhette olyan jól, mint aki 20-30 méterrel hátrébb merészkedett, mivel a nagy hangszórók kábé ott voltak kifüggesztve és ennek következtében csak onnantól szólt igazán jól az egész. És jól szólt. De egyszerűen nem lehet mindenhol minden tökéletes.

Ha valaki egy koncerten hangról hangra ugyanazt szeretné hallani, ahogyan a lemezen is szerepel a dal, az inkább ne menjen koncertre, ugyanis egy koncert pont arról szól, hogy nem a bármikor visszahallgatható eredeti verzió hangzik el (arra pontosan azért találták ki a hanghordozókat), hanem egy akkor és csak akkor hallható, kvázi külön arra az egyetlen szent alkalomra létrehozott, "csak neked írt" megismételhetetlen változat. Tulajdonképpen ezért fizetjük ki a jegy árát. Hiszen ha az album otthon már megvan, tehát egyszer már megvettem magamnak azt a dalt, akkor minek fizessek még egyszer egy teljesen ugyanolyanért? Nem baj tehát ha negyven év után picit máshogyan szól. És egyáltalán nem is lenne emberi, ha negyven év után száz százalékosan egy az egyben ugyanazt és ugyanúgy játszanák el, mert akkor meg azok a fanyalgók jöhetnének, akik azt mondják, hogy de hát ezek mindenféle maiság nélkül tök rutinból nyomják a régi, poros számokat, semmit nem voltak képesek fejlődni ennyi idő alatt...
("Szép" is lenne, ha mondjuk egy szeretkezés évtizedeken át ugyanazzal a partnerrel másodpercről másodpercre ugyanúgy zajlana minden egyes alkalommal.)

A tegnap esti Gondolj rám egészen egyszerűen nem sikerült. Előtte a Szívbajt hozod rám, utána a Kék asszony ugyanúgy szana széjjel volt csúszva szövegileg, mert Pressernél kicsit hosszúra nyúlt rövidzárlat lépett fel és egy árva sor nem jutott eszébe rendesen bő tíz percen keresztül, a Szívbajt a többi színpadon lévő zenész énekelte helyesen, a Kékasszonyt a közönség, ezzel próbálva áthidalni a nehézségeket, de a Gondolj rámnál ez annyira kibukott, hogy az öt versszakból az utolsó kettőt inkább teljesen ki is hagyta, az előző háromnál meg csak hümmögött és érthetetlenül motyogott. Előfordul az ilyen. (A Boogie a zongorán viszont tegnap szólt a legjobban.)
Sajnos a szombati közönséget ebből a szempontból nem vigasztalja, hogy pénteken viszont iszonyatosan a helyén volt minden és elképesztő erővel, lelkesedéssel nyomták végig az aznapi - egyébként sokkalta élettelibb - közönségnek. Úgy látszik, nagyon kell a zenekarnak a visszacsatolás, mondhatni: attól függ, milyen a koncert, hogy milyen a közönség.

bankfan Creative Commons License 2013.02.17 0 0 5871

Én még hozzátenném Solti szólót. Az azért nagyon ott volt.

Egyébként sajnos nekem sem volt "ütős". Jól zenéltek, de valahogy nem jött át. Ez van. Én is a kakasülőn voltam... Ez lehet, mindent elmond :(

Előzmény: Bartolomeo Diaz (5868)
Bartolomeo Diaz Creative Commons License 2013.02.17 0 0 5870
Lehet, hogy nekem a küzdőtéren ugrálás hiányzott, bár igazság szerint nem tudtam volna mire. A felső karéjban ülve a nagyon gyenge, szétfolyó hangosítás miatt alig jöttek át a nüanszok, hangulatok a színpadról.
Ami pozitív, hogy Somlónak és Karácsonynak még mindig nagyon jó hangja van.
pataporc Creative Commons License 2013.02.17 0 0 5869

"Hé, mondd mi lesz velem, ha elfáradtál a zenémtől?" 

Ellenpontoznám a fanyalgókat: szerintem fantasztikus buli volt. 

Nekem kimondottan tetszett, hogy nem Best of LGT karaoke buli volt, érdekes volt, izgalmas, hogy másképp szóltak a dalok, zseniális zenészek, játszottak és nem is akárhogy.

Én elégedett vagyok, mondjuk nekem az is mámorító volt, hogy egy LGT koncerten ugrálhatok a küzdőtéren. Sajnálom, ha valakinek ez már nem elég... lásd első mondat.

(ezt hiszem, hogy a Szigetes bulit is ilyenekért húzták le, nekem pont bejöttek a rendhagyó megoldások - ezentúl nyugodtan nyomhatja nálam az LGT házibuli jelleggel, én vagyok az ő közönségük :))) 

Előzmény: Bartolomeo Diaz (5868)
Bartolomeo Diaz Creative Commons License 2013.02.17 0 0 5868
Hát ez tragédia volt. Holnap senki ne menjen nagy reményekkel, felbuzdulva, mert hatalmasat fog koppanni, mint én ma (vegyük úgy, hogy éjfél előtt írtam). Sokan eljöttek két számmal a vége előtt, mert már nem bírták.
A számok nagy része úgy van előadva, hogy köze sincs a lemezen jól megszokotthoz. Le vannak csupaszítva, általában egy zongora, gitárszólók kispórolva (Kék asszony, Egy elfelejtett szó). Bonyolult Hammond szóló a Kotta nélkülben kispórolva, teljesen lebutítva. Csak Barta 3 száma vitte valamennyire a show-t, akkor a közönség se beszélgetett.
Ekkorát még nem csalódtam koncerten. Pedig lemezek alapján az LGT best of, főleg 71-74 között...
seven update sorbi Creative Commons License 2013.02.17 0 0 5867

Ahogy mondod...)

Előzmény: thalean (5866)
thalean Creative Commons License 2013.02.17 0 0 5866

Szegény te, nehéz estéd lehetett :((

Előzmény: seven update sorbi (5865)
seven update sorbi Creative Commons License 2013.02.17 0 0 5865

3 és fél órás koncertet leadni egy szünet nélkül...még mindig nem tértem magamhoz...:-(

Egyébként a hangosítás csapnivalóan rossz volt (a koncert első felében kb. sokol rádió színvonalú, utána valamivel feljebb jött, de még úgy sem ütötte meg a közepest sem), a fiúk jók voltak, a műsor hullámzó, elég sok üresjárattal.

kishatos Creative Commons License 2013.02.17 0 0 5864

Most értem haza, még csak nézek ki  fejemből. Szerintetek a "Gondolj rám" szövegét átírták vagy baki volt? Ha átírták, akkor valaki le tudja írni? Három sor más volt...Annyira szeretem ezt a dalt. Az ördögök után mártam a Mozit, mint a lemezen....

Hiában na, azért nem volt könnyű végigállni, a kor, de ülni sem lett volna jó. És ami nekem legjobb volt, hogy Pici bácsi ismét énekelt, nem dörmögött (csak talán a középső szinpadon egy kicsit), hanem gyönyörűen szóltak a magas hangok is. Ugye nem ez volt az utolsó???

seven update sorbi Creative Commons License 2013.02.16 0 0 5863
Neked írom a dalt. 1/4 óra.
seven update sorbi Creative Commons License 2013.02.16 0 0 5862
Ha 3 órás volt a koncert, hány órás lesz a ráadás?
seven update sorbi Creative Commons License 2013.02.16 0 0 5861
És még mindig nincs vége. Behalok
Előzmény: seven update sorbi (5860)
seven update sorbi Creative Commons License 2013.02.16 0 0 5860
Dögunalom.
Demeter Dániel Creative Commons License 2013.02.16 0 0 5859

Udv!

Holnapi napra van ket elado LGT koncertjegyem. 102. szektor, T sor 17. es 8. szek. Az art megbeszeljuk, ha erdekel. Egyenkent es egyutt is vihetok.

Erdeklodni: demeter.dani@gmail.com

+36309248899 

h633213peter Creative Commons License 2013.02.16 0 0 5858

Udv!

Felesegem 9. honapban van, es megengedtek a biztonsagiak, hogy leuljon az egyik beugroban pihenni, amikor elfaradt. Gondolom, hogy felesegednek is megengedik, csak elotte kell szolni a szervezoknek.

peter

Előzmény: salha9 (5850)
waters Creative Commons License 2013.02.16 0 0 5857

14-én is volt Ördögök....

Előzmény: kozakz (5854)
tungsram666 Creative Commons License 2013.02.16 0 0 5856
Mi a lentebb olvasható showtime-os közlemény előtt vettünk két 0-s tiszteletjegyet, az eladó állította, hogy nem kapott hozzá karszalagot és biztosan nem névre szól. Volt aki 0-s tiszteletjeggyel ment be tegnap és el tudná mondani, hogy mi volt a beléptetésnél? Kértek karszalagot, nevet, személyit?
Bartolomeo Diaz Creative Commons License 2013.02.16 0 0 5855
Eladó 1 db 12900 Ft-os ülőjegy 9000 Ft-ért a ma esti LGT koncertre.
Átvehető kb. 18:30-kor az Aréna előtt, telefonon egyeztetett pontos helyszínen.
Az ismerősöm sajnos nem tud eljönni.
Tel: +36 20 382 2791
kozakz Creative Commons License 2013.02.16 0 0 5854
kozakz Creative Commons License 2013.02.16 0 0 5853

A főpróbához képest pár számot átraktak máshova és mennyivel gördülékenyebb lett a koncert!

Kár hogy csak 2 ráadás szám van. Ez érdekes :)

Bborkedvelő Creative Commons License 2013.02.16 0 0 5852

Eladnám a 16.-i bulira szóló kiemelt állójegyeimet (2 db), 30e Ft összesen. tel: 30 kilencszázkilencven 2050

waters Creative Commons License 2013.02.16 0 0 5851

6

Előzmény: sziszkazo (5849)
salha9 Creative Commons License 2013.02.15 0 0 5850

továbbra is elcserélném a vasárnapi két kiemelt álló jegyemet ülőre. A párom gerincsérve miatt nem tud ennyit állni. 06/30/9909366

sziszkazo Creative Commons License 2013.02.15 0 0 5849

Sziasztok!

Megtudjátok mondani mikor lesz kapunyitás?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!