Sziasztok, gömb panoráma és gigapixeles képeket akarok csinálni tükörreflexes géppel, van megfelelően stabil állványom, panorámafejet keresek. Úgy látom, az olcsóbb lehetőségekből nem olyan sok van. Panosaurus 2.0 az 140 USD (31 ezer Ft) körül van, Pano-Maxx 180 Euro (54 ezer), Nodal Ninja 3 az 100 ezertől kapható, és találtam ezt a kínait 145 USD körül (33 ezer):
Nekem ez jobbnak tűnik a képek alapján, mint a Panosaurus/Pano-Maxx is, és még bőröndöt is adnak hozzá... Használ valaki ilyet? A fentiek közül mindegyik alkalmas lesz gigapixeles képek készítésére? Melyikkel lehet a legkönnyebb ilyet csinálni? Körpanorámákat is tudok majd mindegyikkel csinálni? Melyikkel lehet a legkönnyebb?
Mivel az elkövetkezőkben már az objektív tengelye alá esik a vázam állványmenete, feleslegessé vált egy Nodal Ninja T-adapter (T-30-II), ami lehetővé tesz max. 30 mm igazítást kompakt gépek furmányosan elhelyezett állványmeneteihez. Ha valakit épp ilyesmi érdekelne, szóljon. Nodal Ninja 3 és 5 kompatibilis.
Az ügyben kérek segítséget, hogy van egy összeállításom, amitől anyagi okoból meg kell vállnom. Azért gondoltam, hogy megkereslek bennetek, mivel ti ilyen összeállítással készíthető fotókkal foglalkoztok. Amennyiben titeket, vagy valaki ismerősötöket érdekel az összeállítás, légyszi jelezzetek.
Valóban meglepődtem hogy a gagyi munka milyen vitát váltott ki itt a fórumon. :)
Én is tanulni jöttem ide, és megint tanultam.. a függón és a vizszintező tényleg ragyogó és végtelenül egyszerü megoldás.. és segített volna, ha lett volna nálam.
A másik amit tanultam ebből, hogy többet tökéletlen munkát nem fogok felrakni, mert egyeseknek ez egyből bántja a szemét. Más viszont támogató ötlettel próbált ösztönözni a hibátlan munkában.
Laci hozzászólását támogatván azt viszont én is érdekesnek találom, hogy a jó panorámákahoz mostanában egy "grat szép munka volt" sem érkezik.... A jókat se rakjuk ki többet?
".. kézből lettek lőve," : ilyen esetben próbáld ki a függőónos módszert. Vegyél egy zsineget, az egyik végére köss egy nehezebb súlyt a másik végét hurkold az objektívre és igyekezz úgy fotózni, hogy a lelógatott súly mindig ugyanazon pont felett legyen. Ha van libellád, akkor azt használd! Sokat segít a kézből készült panorámák összerakásában.
A tower bridge tényleg hemzseg a hibáktól a korláton.És nagyon jól tudom,hogy elég nehéz összedolgozni.Sokat kell pepecselni. (Én csináltam 360 panorámát kányavári szigetre vezető híd közepén.Vért izzadtam,és még úgy is észre lehet venni a korláttoldásokat)
Egy kicsit eltűntem. :) Üdv az újaknak! Most néztem, hogy 2009 óta nem voltam fent a fórumon...
Eléggé belemélyedtünk a fejlesztésekbe és ennek most eredményét ki is próbálhatjátok.
Nemsokára Ti is tesztelhetitek a 3dvalóság webséta (virtuális túra) készítő rendszert. Persze, csak aki szeretné. Én minden esetre számítanék a véleményetekre mint mindig. Tavaszra készen leszünk a béta verzióval. Ha valaki már most szeretne jelentkezni dobjon rám egy mailt. (kb 10 fős teszt csoportot terveztünk és inkább az öreg rókák véleménye alapján mennénk tovább)
Amit már most is tud a rendszer: Klaus alapokat tovább fejlesztve készült hozzá egy online összefűző, címkéző, menükészítő, dizájnolható, jogosultsági szinteket kezelő alkalmazás, melyhez csak feldobálod a pano képeket és már szerkesztheted is a túrát.
Íme egy-két túra amit egy-egy panoráma fotós kollégátok készített a 3dv rendszerrel.
A címkéket és menüket már a tulaj készítette el hozzá online! :