Keresés

Részletes keresés

Geryson Creative Commons License 2021.07.07 -2 1 8502

A linken, amit küldtem, ki lehet választani, hogy melyik szigeten szeretnél túrázni.

Aki Mahén lesz, a Copolia trailt ki ne hagyja! Közepesen erős 1 óra (kamu, hogy easy), de az élmény brutális!

Előzmény: ZX71 (8500)
Geryson Creative Commons License 2021.07.07 -2 0 8501

Mi ez a portugál izé? A jövő héten szeretnék snorkeling vagy igazi búvár túrára menni. Van valami vadabb cucc most a vízben? 

Előzmény: Casady (8498)
ZX71 Creative Commons License 2021.07.07 -1 0 8500

Szia amiket írtál az Mahéra igaz? Mi júli végén indulunk de pont Mahén nem leszünk, csak Praslin és La Digue.

(túraútvonalak pl meg a többi)

Előzmény: Geryson (8497)
Paci90 Creative Commons License 2021.07.07 -2 0 8499

Szia ! Kérlek majd írd meg a véleményedet a Berjayaról, mi 19.-én indulunk :-) 

Előzmény: Casady (8498)
Casady Creative Commons License 2021.07.07 -4 1 8498

Sziasztok! Holnap megyünk át La Digue-ról Praslin-ra. anse volbert-en van a szállás (Berjaya), szeretnék tanácsot kérni, hogy Valle de mai-on kívül mit érdemes még megnézni, ami nem homokos strand?

Illetve azoktól kérdem akik mostanában voltak Praslinon, hogy ott mennyire problémás a portugál gálya helyzet? La digue-on sikerült olyan strandot találni ami tiszta, de sznorkeltúrán is gond volt, és az anse marron túrán konkrétan csónakkal mentettek ki minket ott ahol vízben halad a túraút, mert túravezetőt megcsípték. Üvöltött mint a sakál, a csapat meg persze majrézott

Geryson Creative Commons License 2021.07.07 0 4 8497

Sziasztok!

Az időjárás korábban téma volt, így leírom ezzel kapcsolatban is a tapasztalatom. Mondhatom, hogy SZERENCSÉRE közepesen/erősen felhős az ég, mert iszonyatosan erős a nap. :) Mondjuk volt egy közepes/majdnem erős alapszínünk, de aki e nélkül jön ki, az bátor. Eszméletlen változékony az idő amúgy, ilyen gyors felhőket talán a Maldív felett láttam. 10 perc alatt változik erősen felhősből felhőtlenbe és sokszor esőbe (gyenge, vagy nagyon erős, pár perces esőbe). A szél, most júliusban valóban erősebb, de mondjuk ez nagyon jól esik. Most éppen kristály tiszta az ég nyugat felé, ahogy kinézek, de ez fog változni. Amúgy az időjárás előrejelzés (Időkép) amúgy nagyrészt semmit nem ér. Saccol, aminek egy része bejön, egy része nem. Nem is igazán kell foglalkozni vele, komolyan mondom.

Trail útvonalak: nagyon javaslom őket! Sokan mennek rajtuk, nagyon szép helyeken vezet és pl. az Anse Major végén ott van egy cuki kis strand. Visszafelé fogtunk egy motorcsónakot és 400-ért eldobott Bel Ombrébe, a kikötőbe. Egyébként olyan erős 1 óra a túra. Bel Ombre utolsó házainál van egy nagyon kedves helyi ember (Richard) és az ő Bat Man névre hallgató, 26 éves gyümölcsevő denevére. Sajnos nem az az 1 méteres, amivel teli van a sziget és szerintem gyönyörűek, ahogy repülnek, de Bat Man is egy szép példány, simán lehet vagy 60 cm a fesztávja.

Aki tud, MINDENKÉPPEN menjen el most (DK-szelek idején) a Baie Ternay strandhoz! Kocsival sokáig be lehet menni, a végén meg gyalog. 5-en voltunk a sok árnyékkal és nulla hullámzással rendelkező strandon, ebből utána 2-en elmentek, szóval miénk volt a strand. Kristály tiszta, eszméletlen lapos víz. Az egyetlen negatívum, hogy úszni, lebegni kell egy idő után, mert szúrós az aljnövényzet. Egyedüllétre csúcs szuper. Akit érdekel, az Port Glaud településen (az utolsó település a strand felé) a lengő vezetékek telis-teli vannak azzal a hatalmas pókkal. Egy turista hívta fel a figyelmem rájuk. A strand felé meg óriási (10-15 cm-es) piros rákokkal, de ezer számra. A pók, úgy hallottam, hogy a világ legnagyobb nem-mérgező pókja (olyan 10-12 centire saccolom), a rákok meg nagyon félősek és elfutnak. Aki szereti a faunát, az szép fotókat fog csinálni.

Többen írták itt-ott, hogy nem javasolt a séta a járdamentes utak menték. Valóban oda kell figyelni! Keskeny és kanyargós az út, sötétben nagyon kevés a közvilágítás, szóval ezzel tényleg csak óvatosan. A busz nagyon sűrűn (és hangosan :) ) megáll, de nem tudom, hogy lehet-e már vele menni külföldieknek. Amúgy figyelnek rád, de amikor 20 centire megy el a busz melletted, az azért para (mert nem tud arrébb menni). Ha séta, akkor libasorban, egymás mögött, telefonnal világítva (sötétben).

Ahogy írtam, oltással senki nem foglalkozik. Egyes éttermek mérnek és dokumentálnak, a másik nem foglalkozik veled semmit. Az asztalok viszonylag messze vannak egymástól az éttermekben, de a boltban 20 centire állnak előtted és mögötted. A gyümölcspiacon (Victoria) szintén azért van zsufi, mint ahogy az egész városban, a halpiacra még ki sem mentem, mert gondolom, hogy mi lesz. Ahogy írtam, ők nem nagyon figyelnek erre a vírus dologra, neked kell helyettük.

Ma egy kis fővárosozás és a Copolia Trail lesz soron, utána valamelyik strand. Autóval rendkívül kényelmes ide-oda menni (440 ft / l az üzemanyag).

Én innen veszem az útvonal javaslatokat: https://www.seychelles.travel/en/explore/walks-and-trails

Törölt nick Creative Commons License 2021.07.06 -2 0 8496

Az EU-sat látjuk az app-ban is, mindkét oltás időpontjával, nevével, gyártójával, személyi adatokkal. Fura... Biztos ami biztos, megvan kinyomtatva is.

Előzmény: Siemens113 (8494)
COOP Creative Commons License 2021.07.05 -2 1 8495

igen, kinyomtatni ki lehet. Az app nem működik most, azt fejlesztik :)

Előzmény: Törölt nick (8493)
Siemens113 Creative Commons License 2021.07.05 0 0 8494

Lehet hogy Te az app-ra gondolsz? En az eeszt.gov.hu weboldalra (nem mobil app) ott gond nelkul eletheto. :) Az appban csak a ’magyar oltasi igazolvany’ elerheto az valoban nem jo semmire ebben a kontextusban legalabbis.

Előzmény: COOP (8492)
Törölt nick Creative Commons License 2021.07.05 -2 0 8493

Tegnap este gond nélkül elérhető volt, anyukám ervényes EU konform igazolását minden további nélkül letöltöttük.

Előzmény: COOP (8492)
COOP Creative Commons License 2021.07.04 -1 1 8492

3 napja az app nem elérhető- az enyémet korábban letöltöttem és javították, de mégsem megfelelő. A férjemnek akartam megcsinálni, de csütörtök óta nem elérhető ez a változata az EESZT-en... megfelelőre kreálják :)

Előzmény: Siemens113 (8489)
Geryson Creative Commons License 2021.07.03 -2 1 8491

Ja, még a pénzváltó kérdés. A reptéren a 2 pénzváltó pont bezárt ebédidő miatt. Az egyik diszkréten mondta, a másik diszkréten otthagyott mindent. :) 17.75 és 17.7 volt a 2 árfolyam. Bel Ombrén váltottam végül, 18-ért. Szóval végülis még jól is jártam. :) 

Geryson Creative Commons License 2021.07.03 0 3 8490

Sziasztok Fiatalok!

Annyi mindenkinek kellene válaszolnom név szerint, de most egyszerű(übb)en itt teszem:

- direkt nem mentem bele a hány oltás és társai válaszoka, mert látjuk hogy mit eredményez akár a kettő is. Olvassátok Ti is gondolom, ezért azt mondom, hogy maradjunk egészségesek, mindannyian. Nekünk van vészforgatókönyvünk, több is. Enélkül most nem szabad utazni.

- Az EESZT az uniós igazolás igazából, de szerintem azt is elfogadják. Én a sima magyar/angol kártyát szkenneltem be (tehát nem a papírt). Sem nem derül ki belőle az oltások száma, sem nem derül ki az oltóanyag, nekem még a dátum is rossz, de hát ettől magyar. :) 5 perc alatt megkaptam a "vízumot", így szerintem a PCR-t nézik csak. A papírt nem szkenneltem be, mert angol kártyát kérnek. Ettől függetlenül elhoztam magammal.

- Nem hittem volna (bár olvastam), de Sey miatt már (!!!) Budapesten elkérik a PCR-t (a Neumann Labs/HP Medical útlevélszánra állítja ki) ÉS a vízumot (beutazási engedélyt, csak ezt hosszabb leírni) is. Isztambulban is kimondottan megnézték Sey miatt. Másnak nem, nekem elő kellett vennem. A gépen kapsz kis papírkát és a reptéren mindent leadsz/bemutatsz megint.

- Robert Agnesnek hoztam volna bármit, de nekem 1 hét alatt nem válaszolt és 2 napja elindultunk. Amúgy nem Messengeren kell neki írni? Merthogy nem is olvasta el.

- Kocsit végül nem előre, hanem a reptéren bérletem. Szerintem olcsóbb, de ezt mindenki eldönti. 16 napra 500 euróra lealkudva. Vezetés mókás, de nem gáz (automata Hyundai I10).

- Türkish Airlines: életem egyik legjobb és le szomorúbb útja: 298 ember helyett talán 60-70. A pozitívum az az, hogy végig fekve aludtam az egész utat. Sey előtt 1 órával keltem. A pesti járat amúgy közel full-on volt.

- Adatkártya: 6 Gb-t vettem a reptéren, mind a 2 szolgáltató kint van és azonnal beüzemelik. A standon ülve írok most. A hotelben szuperjó a WiFi, de sajnos nekem kell a munkámhoz a telefon. 

- Időjárás: hááát nem a legjobb napok jönnek. Eső, borús és napos. Gondolom sokat fogunk most túrázni, de remélem azért ez lesz sokkal-sokkal jobb is.

A növényzet, az emberek, a minden eddig iszonyat jó benyomást kelt. Sajnos a vírusra nem figyelnek, de én igyekszem helyettük is. :) 

Siemens113 Creative Commons License 2021.07.02 -2 0 8489

Nekem reggel meg mukodott tegnap egy masik es ma reggel is egy masik geprol toltotte le :) (persze lehet hogy azota tortent valami) nekem egyertemuen az eus volt pdfben mentheto valtozat szerencsere helyes adatokkal. 

Előzmény: COOP (8488)
COOP Creative Commons License 2021.07.02 -2 0 8488

sajnos ez még nem az EU-s és ma már nem elérhető: ki van írva, hogy megfelelőre várni kell :)

Előzmény: Siemens113 (8486)
Siemens113 Creative Commons License 2021.07.02 -2 0 8487

Ti egyébként a mai Turkish-el érkeztetek? :) Jó nyaralás!!!

Előzmény: Geryson (8477)
Siemens113 Creative Commons License 2021.07.01 0 0 8486

Az EESZT-ből már elérhető az Uniós oltási igazolás én is épp most próbáltam. Annál jobb szerintem nincs :)

Előzmény: ZX71 (8480)
Casady Creative Commons License 2021.07.01 -2 0 8485

ja , azt nem említettem, hogy egyébként végig LA Digue-en és Praslin-on leszünk, tehát csak fél nap érkezéskor, és teljes nap hazautazáskor amit Mahén töltünk

Előzmény: Casady (8484)
Casady Creative Commons License 2021.07.01 -2 1 8484

Szia!

Pontosan! lesz egy pár óránk, amit arra szeretnénk szánni, hogy Mahé kikötőhöz közeli részét felfedezzük, vegyünk egy-két dolgot élelmiszer boltban. Utolsó nap lesz egy Mahé körút sofőrrel, de úgy vagyok vele, hogy annál több idő jut másra, ha a belvárost érkezéskor kipipálhatjuk

Előzmény: seci (8483)
seci Creative Commons License 2021.07.01 -3 0 8483

Ha jol sejtem, akkor a terv: repter -> ferry terminal -> check in (es/vagy csomagoktol megszabadulas) -> seta be Victoriaba.

A kalapot + 50-es naptejet ne feledjétek - ha nem sut a nap, akkor is x@rra fogtok égni.

-seci

Előzmény: Casady (8482)
Casady Creative Commons License 2021.07.01 0 0 8482

Köszönöm szépen!

Előzmény: seci (8481)
seci Creative Commons License 2021.07.01 -3 0 8481

Bar emlekeim szerint Praslin-on is volt csomagmegorzo, ugy tunik vagy rosszul emlekeztem, vagy már nincs.

https://www.seyferry.com/en_GB/faq => 

Are there luggage facilities where we can put our luggage while waiting for the boat to leave?
At the Mahé ferry jetty, you will find a left-luggage office where you can leave your luggage for the day. It is open daily from 06:30 to 19:00 and is free. Overnight storage is not allowed. Please confirm the opening hours on site, as they may be subject to change.
Alternatively, you can request to check in your baggage directly, which will be boarded by Cat Cocos staff, prior to departure.

On Praslin and La Digue, there is no luggage storage at the jetty. One possibility on Praslin would be at the Vallée de Mai National Park visitor center.

-seci

Előzmény: Casady (8479)
ZX71 Creative Commons License 2021.07.01 0 0 8480

Szia köszi h leírtad. Ha jól sejtem már úton vagy. Majd ha lesz időd, írd le lsz mit töltöttél fel az oltási papír helyett. Nekünk van oltásunk, második is, de nyilván magyar nyelvű. Nekünk van még pár hét indulásig.

Casady Creative Commons License 2021.07.01 -1 0 8479

Sziasztok!

OFF TOPIC

Ez egy kicsit kellemetlen, de eleget teszek a kérésnek és leírom ide. Ugye itt kaptam meg én is Robert Agnes elérhetőségét, ő az aki az anse Marron túrát szervezi La Digue-on. Messengeren beszélgetünk egy pár napja, egyeztetünk hogy melyik napra szervezzük, hol találkozzunk, stb. 

Már akkora haverok lettünk, hogy megkért, hogy vigyek már neki egy Iphone 8 Plus alaplapot amin a főgomb is rajta van. Kifizeti, csak náluk nehéz beszerezni ilyen alkatrészeket.

Nos, mondtam neki, hogy mi holnap indulunk (addig még van mit elintéznem), és nálunk sem úgy működik, hogy bemegyek a sarki kisboltba és beleteszem a kosárba. 

Minden esetre megígértem neki, hogy beírom ide a csoportba, hátha lesz olyan aki tud segíteni, és veszi a fáradságot.

Ezzel eleget tettem a kérésnek.

ON

Érdeklődnék azoktól akik megjárták már Mahét, hogy fél napunk lesz míg kompolni tudunk La Digue-ra. Fel lehet adni előre a poggyászt, hogy tudjunk kicsit várost nézni? vagy van ott valami csomagmegőrző a kikötőben? Köszi!

Előzmény: Geryson (8476)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.30 -1 0 8478

Nem volt anno (2020. február) semmilyen regisztráció, ezt csak a COVID miatt vezették be.

Második oltás nélkül nekiindulni azért bátorság, nekem ez az info kimaradt eddig. Nem követem a szabályozást április vége óta, de akkor még az volt a mondás, hogy oltás nélkül 10 nap karanténnal indítanak. Gondolom, akkor ez változott azóta.

Geryson Creative Commons License 2021.06.30 0 0 8477

Nem tudom, hogy régebben volt-e ez a meglehetősen részletes regisztráció, de leírom az én tapasztalatom:

Én mindent géppel, szkennelve készítettem elő (szelfie, útlevél, oltási kártya, PCR-teszt az összes személyre) + szállás visszaigazolása. Tudom, hogy telefonnal is lehetett volna, de nekem az nem esik úgy kézre. Ez azért mondjuk laza 1 óra volt, így az első próbálkozásomnál nem is tudtam befejezni a regisztrációt. Nem írt ki "timed out" hibát, de nem tudod a végét lezárni és az online help javasolta, hogy kezdjem előlről. Járatot, szállást, mindent megadsz de a biztosítást pl. nem kérte, csak rákérdezett és el kell fogadnod (hogy rendelkezel vele). Van egy jó pár kérdés az egészségügyi állapotra vonatkozóan, de egyéb kérdések is (hogy van-e Nálad 50.000 SCR feletti pénzösszeg) és vagy 20 másik kérdés. Meg egy megjegyzés rovat a végén, ide beleírtam a kötvényszámot és a részleteket, mint pl. "no limitation" (szerintem full feleslegesen).

A regisztráció nem igyenes: 10 euró a felnőtt és 5,40 a gyerkőcre. Még azt is megkérdezi, hogy akarok-e adakozni talán valami természetvédelmi (?) cuccra. A sürgősségi elfogadás ennek valami háromszorosa, ezt ki lehet választani fizetéskor. Lehet még tesztet is foglalni előre, amit majd a hotelben vesznek le, ha jól emlékszel akkor 112,50 euróért. Ezt egyenlőre kihagytam, mert majd kifaggatom a helyieket.

Mindenképpen mókás, hogy nem volt 5 perc az elfogadás, miközben ezt a hozzászólást írom, meg is kaptunk mindent. Gondolom ennek lehet az is az oka, hogy hajnali 1 óra múlt. :D

Szóval macerás, de nem lehetetlen. Nem tudom, hogy anno milyen volt.

Geryson Creative Commons License 2021.06.29 -1 0 8476

Elkezdtem feltölteni a dokumentumokat és bizony van egy olyan fül, ahová az angol nyelvű, második oltást is tartalmazó igazolványt fel kellene tölteni. Hát ilyen ugye nincs, mert a magyar oltási kártyán bizony egy időpont van csak. Bárhol nézem amúgy, azt írja, hogy "az oltás nem kötelező, de erősen ajánlott". Hozzáteszem, nekem nincs is meg a második, mert az Astrát itthon 12 hétre adják és még nem kaphattam meg. Mi lesz ebből... :O

@Casady: Köszönöm szépen Robert Agnes nevét, megkerestem őt!

Törölt nick Creative Commons License 2021.06.29 0 0 8475

Több mint egy éve indítottuk el, az eredeti dátum április lett volna, de a hotel ahova mennénk, csak július 1-én nyit ki, így eltoltuk 3 hónappal. Ma egyeztettük a dolgokat, visszaigazolás szerintem pár nap múlva lesz, mert nekik is el kellett tolni egy nappal mindkét szálláshelyet meg a programokat.

Előzmény: Paci90 (8474)
Paci90 Creative Commons License 2021.06.28 -1 0 8474

Szia ! 

Köszönöm a megnyugtató válaszodat ! Mi most megyünk először a Lagunnal és fura, hogy még mindig nincsen meg a fix indulási időpontunk, sem a repülőjegyünk. Ez lett volna a következő kérdésem, hogy melyik légitársasággal mentek. :-) 

Nektek ez már tuti ? Ti már megkaptátok tőlük a visszaigazolást ?

Előzmény: Törölt nick (8473)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.28 -1 0 8473

Közben a 21-i indulás 22-re lett átrakva, hogy kevesebb legyen az össz utazási idő.

Pont úgy jártunk ahogy lentebb is írták, hogy a 16 órási Emirates indulás azon a napon nem volt, normál esetben pedig vagy 2 átszállással lehetett volna megoldani, vagy 30 óra körüli össz utazási idővel, illetve visszafelé a 12 órás plusz várakozás Dubaiban.

Ehelyett most csúsztattunk egy napot indulásban és visszafelé is és Qatar-al megyünk.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!