Keresés

Részletes keresés

székkutas Creative Commons License 2001.06.20 0 0 161
Örülök, hogy felkeltettem a figyelmét, drága doktorom! Azt hiszem, ma már nem éltem hiába.
Mi olyannyira egy hullámhosszon vagyunk, hogy a jövőben elég, ha "csak" Gyurcsóknak képzeli magát. Hunyja be a szemét, gondoljon erősen arra amire akar, s meglátja, amikor enyhén melegedni kezd a szügye, akkor érnek el hozzám fényes gondolatsugarai. ezután még véletlenül se érintse meg számítógépe billenytyűit, mert gyógyító terápia helyett, csak olyan butaságokat kopog az éppen aktuális topikba, mint az imént, amelyre kénytelen voltam nem kevésbé értelmetlenül e néhány sorral válaszolni.
Szóval a jövőben tartsa emlékezetében, hogy mi ketten, szavak nélkül is megértjük egymást!
Üdv.
Előzmény: pszichiáter (159)
HAME Creative Commons License 2001.06.20 0 0 160
Májdír Derek,

anno, a törvény meghozásakor már elmeséltem a törvény hátterét, de elmondom mégegyszer. A külföldi szlovákok státuszáról szóló törvény, avagy köznyelven a külföldi szlovákigazolvány azért készült, mert bár a szlovák alkotmány nem zárja ki a többes állampolgárságot, a mai napig érvényben van egy ezerkilencszázhuszonvalahánya, már senki sem tudja mi okból köttetett Csehszlovák-USA államszerződés, amely kizárja e két ország, valamint jogutódjaik állampolgárjainak kettős állampolgárságát. Ezt az államközi szerződést kívánja megkerülni a szlovák státusztörvény, ám természetesen így ezt 1997-ben nem írhatták le. Azt hiszem a volt szoci országoknak is voltak ilyen kölcsönös szerződéseik (nem vagyok biztos benne, valamint abban sem, ha igen, érvényben vannak-e), ám ez nem jelenti szegény békéscsabai, vajdasági, vagy erdélyi tót atyafinak akár egy csipetnyi esélye is lenne elnyerni eme büszke igazolványt. Sőt egy icinkót diszkriminatív még a nem szlovák nemzetiségű volt állampogárokkal szemben is, mint pl. LA-ból hazatért Ottó barátommal szemben, aki itt született, itt lakott, itt végezte iskoláit, dolgozott, rendes szlovák állampolgár volt 1980-ig, amikor is disszidált. A felsorolt dokumentumokból prezentálni tudja a születési bizonyítványt, az állandó volt lakhelyet, az itteni iskolai bizonyítványokat, prágai egyetemi diplomáját, a vizijártassági igazolványt, a veszettség elleni védőltást, a KISZ tagságit, a dedikált úttörőnyakkendőjét, de mindezekbe az internacionalista okiratokba be van vezetve, nemzetisége: magyar.
Sőt! Állandó tartózkodási engedélye az nincs, ám itt van az állandó lakhelye (a saját házában, amit ugyan venni nem vehetett, ám megörökölt)! De igazolványa az nem lehet, mert csak. Persze lemondhatott volna az amerikai állampolgárságáról, de annyira nem hülye.
Szóval a törvényben leírtak az egy dolog, a valóság meg egy másik (a mai napig valami 40 igazolványt adtak ki). Viszont az írott szöveg alapján dicső pánszlávjaink most befoghatják a pofájukat, hisz pont ők írták ezt a törvényt.

Előzmény: Derek (155)
pszichiáter Creative Commons License 2001.06.20 0 0 159
Drága páciensem, ön már teljesítette a felvételi követelményeket Meciar és Funar pártjába egyszerre. Majd kirendelek néhány ápolót maga mellé, ha véletlenül és minden igyekezte ellenére magyarnak néznék.
Előzmény: székkutas (153)
székkutas Creative Commons License 2001.06.20 0 0 158
Elkezdődött...

Román jegyzékek a státustörvény nyomán

június 20. 20:19
[MTI]

A státustörvénnyel szembeni román kifogásokat, ellenérveket felsoroló szóbeli jegyzéket nyújtott át a román külügyminisztériumban Cristian Diaconescu államtitkár Íjgyártó István bukaresti magyar nagykövetnek - közölték szerdán román hírforrások. Hasonló tartalmú jegyzéket nyújtott át szerdán Románia budapesti nagykövete a magyar Külügyminisztériumban - jelentette a román rádió, amely arról is beszámolt, hogy Mircea Geoana, a román diplomácia vezetője közölte: Max van der Stoel, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) kisebbségi főbiztosa a magyar hatóságokhoz intézett levelében aggodalmát fejezte ki és fenntartásait fogalmazta meg a magyar státustörvénnyel kapcsolatban.

Pirítós Creative Commons License 2001.06.20 0 0 157
Kedves HAME!
Fogd már fel, hogy Neked, határontúli magyarnak most rossz!;-)
Miért vagy ijen értetlen, mikor akár egy 25 W gyertyaizzónál is világosabb, hogy ezekhez a határomntúli magyar ügyekhez a hazai libsik sokkal lyobban értenek, mint te?
Hali,
Pirítós
Előzmény: HAME (149)
geszthi Creative Commons License 2001.06.20 0 0 156
Kedves Medve,

Dehogy van nekem kudarc erzesem. Olvasd csak el mit irtam a Tamaska Nepszavzast HT topikjaban.
Felolem attelepulhet az osszes erdelyi magyar - csak ugye ezt nem szavazna meg a magyar lakossag, ennyit a nagy nemzeti erzesrol -, csak hat akkor ugye oda a trianonozas, akkor oda a mindig hasznalhato jobbodali (nacionalista)duma.

En egyetlen egy ponton nem ertek egyet vele az pedig az egeszsegugyi tamogatas (meg azt sem tagadom, hogy igenis gazdasagi okok miatt. Mint ahogy ti is emiatt vennetek igenybe.)

Ami bajom, ha mar igy akarod megfogalmazni, hogy ezt nem hiszem: "A státustörvény harmadára csökkenti az elvándorlási kedvet". Arrol mar beszelve, hogy ezt ugyan hogy a csudaba szamoltak ki?! Merni sem lehet majd igazan kesobb sem, mert mihez kepest?

Amit leirtal, nem vitatom mert nem mondom, hogy valotlansagot allitottal magadrol.

De azt nem ertem, hogy ugyan mitol lehetetlenult el a kapcsolatod M.o-gal eddig (hogy ez a torveny kellett hozza)?

Az itt szerzett plusz jovedelmed nem sajnalja senki elhiheted de ez csak idenymunkara eleg. Az meg ugye olyan munka amilyen (nem negativ szempontbol mondom, de azt mar negativbol, hogy aki ilyen munkat kinal erdekelt a fekete munkaban - mar csak a "felesleges cecok" miatt is, hisz 3 honapos idenymunkara nem a rendes adminisztracio, bejelentes a legfontosabb szamara, illetve abban erdekelt, hogy minel kisebb keresetet adjon hisz csak 1-2 honapra van szuksege valakire. Tehat ha ti ezentul legalisan dolgozhattok kerhettek tobbet mint feketen, majd keres feketen munkast hozza. Ahogy eddig)

No es ezt ki tudja igenybe venni? Arrol mar nem is beszelve, hogy ha rendes munkad van Romaniaban akkor, hogy tudsz ennyit idot tavollenni? Kevesebb idot itt dolgozni meg egyreszt hogy tudsz (azert az em ugy van, hogy van ket hetem szabad dolgoznek mar valamit)?
Tehat maradnak a diakok, meg a munkanelkuliek (az meg mar elnezest de ne M.o dolga legyen, hogy megoldja a Romania munkanelkuli problemakat).

Vegul az attelepules jelenleg foleg anyagi okok miatt tortenik (ezt tokeletesen bizonyitja az itt tanulo diakok hazameneteli %-a. Ok ugyanis lehetnenek elhivatottak, hogy segitek a szulofoldemen az itt szerzett diplomammal stb, de nem azok. Vajh miert?).

Ez a torveny nem fogja senki romaniai eletet annyira megjavitani, hogy azt mondja, no igy mar nem erdemes attelepulnom. Ha gondolkozott rola, ezutan is fog, ha fel sem merult benne ettol sem fog kevesbe.
Anyagilag nem (egyeduli javulas, hogy nem kell itthon utazasra koltened ha latogatoba jossz), de kulturalisan (=identitas) megugy sem (ez az amit en javasoltam ugyebar).
Tehat en semmi olyat nem latok, hogy ez miben lenne az attelepules ellen.

Ez az egesz torveny tkp. az itthoni feketemunka legalizalasara/felszamolasara, a szukseges munkaero alkalmazasanak segitesere tortent dolog nemzeti cukormazzal leontve. Mit mondnatok ha ez nem lenne benne? Vajon akkor hanyan kervenyeznek az igazolvanyt?

Ugyanis a tobbi juttatas (kiveve az egeszsegugyit, de ez lesz az elso ami meg fog bukni ha tomegesen jonnek at igenybe venni) csak porhintes, tkp semmi lenyegest nem kapnak a kisebbsegek.

Ha nem jossz M.o-ra akkor a juttatasok donto tobbsege ki van love !!. Akkor mond mar legyszi mi a csudat kaptal, amitol meggondolod, hogy ott maradj, vagy attelepulj?!

Es az a baj, hogy ilyenekre felhasznaljak oket, ok meg - helyesbitek a vezetoik egyresze lasd Tokes csodas megjegyzeset az szdszrol - ehhez boszen asszisztal. Es ez miert baj? Azert mert epp ezt hasznalva urugyul jonnek az ilyen Woland fele barmok a dumaikkal (es Tokes is sajnos, arrol nem is beszelve, hogy jon o ahhoz, hogy barmely magyar allampolgart vadoljon magyar ugyeben!).
Es kerdem en, miert kellene mindenkinek egyhanguan tamogatnia e torvenyt?!

Csak mert a magyar kisebbseggel kapcsolatos es az csak ugy lehet ahogy a jobboldali kormany eldonti? Jo, de ekkor erdekes, hogy amikor a hirhedt magyarveres tortent Romaniaban akkor nem jottek az Antall-kormany ellen nemzetellenes dumakkal, hogy hogyan hagyhatta, miert nem "uzent hadat" egybol a kisebbsegunk vedelmeben, miert nem szakitotta meg a diplomaciai kapcsolatokat egybol, miert nem rohant az ENSZhez stb.
(ez utobbi csak a kotozkodesi pelda. De ez az a szinvonal amit woland kepvisel)

Előzmény: medve (146)
Derek Creative Commons License 2001.06.20 0 0 155
Kerdesem, ez a szlovak statusztotveny tesz-e megkulonboztetest asszerint a szlovakok kozott,hogy MO-on el avagy Ausztraliaban. Mert ez nem tunik ki ebbol, es ha ez igy van, ha egy ilyen torvenyt fogadtak volna el nalunk,mint ez azzal kb 95 szazalekban egyet tudok erteni.
Mert ebben bizony benne van,hogy statuszszlovakok korlatozas nelkul vallalhatnak munkat otthon es valojaban csak abban van kulonbseg,hogy nem szlovak utleveluk van .

".) munkaviszony létesítését tartózkodási és munkavállalási engedély nélkül "

Ez egy nagyon lenyeges pont am.
Szoval ez a szlovak statusztorveny meg csak koszonoviszonyban sincs nagyon a magyarral.

Előzmény: HAME (149)
Aradi Zoltán Creative Commons License 2001.06.20 0 0 154
Rosszul látod, és nem értem, miért vagy ennyire ellensége saját hazádnak.

A jövő a jelenben döntetik el!" (W. Churchill)

Ez azt jelenti, hogy lesz újra Nagy Mo. ha erre rákészülünk, és célnak tekintjük. Nem határmódosítással. Gazdasági expanzióval.

Nézzük a realitást: Valamikor az összes környékbeli ország EU (vagy valami hasonló) tagja. Ki előbb, ki utóbb. Ekkor már nem lehet akadály pl. egy székelyföldinek magyar állampolgárként a Székelyföldön élni, hiszen ez az EU egyik alapokmányával ellenkezne. Egy kolozsvári vállalkozó, nem Bukarest felé fog kapcsolatokat keresni, hanem Budapest felé stb... Ezt a magyar nyelv csak segítheti. Ugyanez vonatkozik Kárpátaljára, Felvidékre stb... Csak azt kell elképzelni, hogyha elkészül az M3-as Miskolcig, akkor Kassa és Pozsony között Mo-on keresztül vezet majd a leggyorsabb összekötettés...

Aki ezt a jövőképet nem látja, az vagy nem akarja látni, vagy pedig hülye. A kisantant országai látják. Ezért ellenzik a státusztörvényt, mint ennek a folyamatnak az elindítóját...

Azt is látni kell, hogy pénzügyi döntésit tekintve az EU igen liberális szellemű. Csak idő kérdése, hogy mikor vezetik be a közvetlen EU adózást, ahonnan aztán az egyes (egykori országok) valamely szisztáma szerint kapnak vissza pénzeket Brüsszeltől. Innentől fogva pedig másodlagossá válik az, hogy ki hová fizet adót, mert mindenki csak Brüsszel felé fogja azt megtenni!
(copyright totola)

Előzmény: székkutas (153)
székkutas Creative Commons License 2001.06.20 0 0 153
Van Státusztörvényünk és ez a baj!

Egyre inkább bebizonyosodik, hogy legyen bár a világ egyik legtehetségesebb nemzete a magyar, a politika tudományában -mint oly sokszor bebizonyosodott történelmünk során- csak, mint elefánt a porcelánboltban, úgy vagyunk képesek közlekedni!

Mit is jelent az "elcsatolt területek" lakosságának e törvény?
Bajt és békétlenséget, borús jövőt! Mert szuverén országok belügyeibe avatkozik Magyarország azzal, hogy lajstromba veszi azokat, akik magyarnak mondják magukat és ennek fejében különféle kedvezményekkel kecsegteti őket. Gyakorlatilag gazdasági előnyök kilátásba helyezésével csábítja az ottlakókat arra, hogy magyarrá válljanak! Ezek az emberek nem magyar állampolgárok, lakhelyükön adóznak és joggal várják el a befogadó országtól, (attól az országtól, amelyikbe legtöbbjük már beleszületett és elsősorban vagy másodsorban -ez mindegy- hazájának tartja) hogy származásuktól függetlenül hasonlóan mint az "őslakosság", megkülönböztetés nélkül élhessenek. Sőt, mindezidáig, bizonyos pozitív diszkriminációt is elvártak, ami többekközött az anyanyelvi, kultúrális és oktatási és politizálási lehetőségek biztosítását jelentette, nem kevés plusszköltséget igényelve az adott ország költségvetéséből.
Ezen, az alapvetően európai nemzetiségi politizálás alól ad felmentést ez az otromba, diszkriminációs törvény! Gyakorlatilag Magyarország a magyar adófizetők pénzéből felmérhetetlen mennyiséget áramoltat segélyként külföldön élő, külföldi állampolgároknak. Nem véletlen, hogy az érintett országok -alattomos szándékot feltételezve- felháborodással nyilatkoznak e törvény megszületéséről. Nem értik, hogy miért nem a Magyarországon belüli nyomor és elégedetlenség enyhítésére használják fel e feltételezhetően milliárdos nagyságrendű forintfolyamot! Nem értik, hogy egy magát szocialistának mondó párt miképpen támogathatta, ezt a numerus clausust idéző törvényt! Nem értik, hogy a magyar kormány miért szítja az etnikai ellentéteket Európa szívében! Nem értik, hogy egy ilyen, az egyetemes emberi jogok nyilatkozatával szembeszegülő törvény megalkotásakor miért hallgat Európa "műveltebb" fele!
Szó sincs arról, hogy nincs joga a magyarságnak trianon fájdalmát felemlíteni, átélni! Szó sincs róla, hogy nincs joga a magyar kormánynak a külföldön élő magyarság érdekében fellépni!
De nem így!
Európa az egyesítés útját járja. A határok átjárhatóságának biztosításával, a nemzeti hovatartozás elsősorban nem a fizikai jelenlétet, hanem a szellemi együvétartozás érzését, a nemzeti kultúra ápolását és a nemzeti hagyományok őrzését fogja jelenteni.
Éljen a magyar, magyar földön, vagy bárhol másutt a világban. A lényeg az, hogy mindezt önként, saját belátása és érdeke és érzelmi kötödése szerint tehesse meg, hasonlóképpen mint más nemzetek szülöttei!

nemszadista Creative Commons License 2001.06.20 0 0 152
Ki a fene liberális???????
Előzmény: Törölt nick (151)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.20 0 0 150
Igen, rosszul. En kerdeztem, hogy ez, vagy az, nem megallapitottam es meg csak veletlenul se foglaltam allast, mar csak azert se, mert nem tudom.
Előzmény: medve (148)
HAME Creative Commons License 2001.06.20 0 0 149
No ide teszem a szlovák státusztörvény összes fontosabb részét. A jogászoktól elnézést kérek, a jogi bikkfanyelvet csak szlovákul tudom jogszerűen alkalmazni:)
Az SzDSz-nek külön gratuláció. A Szlovák Nemzeti Párt majdnem szóról szóra azonosult az érveikkel. Szép kis platform...

Tehát:

§2
Külföldi szlovák

(2) A külföldi szlovák státuszát, e törvény által megszabott kereteken bévül azon személynek lehet megítélni, aki nem állampolgára a Szlovák Köztársaságnak, szlovák nemzetisége vagy szlovák etnikai származása van és szlovák a kulturális-nyelvi tudata.
(3)Szlovák etnikai származásnak az számít, ha a személy, aki a külföldi szlovák státuszának elismerését kérvényezi (továbbiakban kérvényező), vagy valamelyik egyeneságú őse három generációig szlovák nemzetiségű volt.
(4) A kérvényező a szlovák nemzetiségét, vagy etnikai származását megfelelő okiratokkal bizonyítja. Ezek az okiratok elsősorban: születési bizonyítvány, keresztlevél, anyakönyvi kivonat, állampolgársági bizonylat, vagy bizonylat az állandó lakhelyről.
(5) Azon kérvényező, aki nem tudja a 4. pontban ismertetett okmányokat beszerezni,a lakhelye szerinti országos szlovák szervezet írásos bizonyítványával igazolhatja, vagy ha nincs ilyen szervezet, két olyan külföldi státuszú szlovák tanúsíthatja, akik a kérvényezővel egy erszágban élnek.
(6) Szlovák kulturális-nyelvi tudatnak a legalább passzív szlovák nyelvismeret számít...

§4 Az igazolvány
(2) Az igazolvány meghatározatlan időre adatik ki.

§5 belépés és tartózkodás
(1) belépéshez a külföldi státuszú szlováknak (KSSZ) nincs szüksége meghívólevélre, vízumra.
(2) a KSSZ-nak joga van huzamosabb ideig a SZK területén tartózkodni.
(3) a tartós tartózkodási engedélyt kérelmezi

§6 A KSSZ jogai
(1) A KSSZ a SZK területén tartózkodása idején kérvényezheti
a.) felvételét bármelyik szlovákiai iskolára
b.) munkaviszony létesítését tartózkodási és munkavállalási engedély nélkül
c.) a szlovák állampolgárságot méltányosságként kezelhető megokolással

(2) A KSSZ-nak joga van ingatlant birtokolni és szerezni
(3) Az állam a KSSZ-nak
a.) aki nyugdíjas, 50 %-os kedvezményt biztosít a helyi tömegközlekedésben, a belfölfi vasúton és a belföldi menetrendszerű buszjáratokon.
b.) aki elmult 70 éves ingyenes közlekedést biztosít mindezeken.

medve Creative Commons License 2001.06.20 0 0 148
Rby! Arra reagáltam, hogy szerinted az MSZP miért szavazta meg. Szerinted PR okokból, szerintem meg lehet, hogy egyetért a törvény gondolatával. Valamit rosszul értelmeztem?
Előzmény: Törölt nick (147)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.20 0 0 147
T. Geszti,

mar megint csak egyeterteni tudok.
Meg esetleg anyit hozzafuznek, hogy a konyvtarakat kihagytad a felsorolasbol.

Medve!
olvasd el megegyszer mit irtam, mert ugylatom elsore csak azt kerested mibe lehet belekotni.

Előzmény: geszthi (144)
medve Creative Commons License 2001.06.20 0 0 146
Geszthy! Az a bajotok, hogy a kudarcot látva, megpróbáljátok magatok sötét választási PR trükkel megmagyarázni a dolgot.

Nem olyan bonyolult. Erdélyi magyar vagyok. Szegényebb országban élek, mint Magyarország, ráadásul sok szempontból hátrányos megkülönböztetésben van részem. Logikus, hogy Magyarországra szeretnék áttelepülni.

De, van egy törvény. Biztosítja, hogy kapcsoplatom az anyaországgal nem fog ellehetlenülni, dolgozhatok bizonyos ideig és Magyarországon szerzett jövedelmem magasabb színvonalat biztosít odahaza, kapohatok támogatást, ha gyermekeim odahaza magyar iskolába járnak (ezen kívül a törvényben benne van, hogy a szülőföldön támogatják az iskolákat), stb. Magyarán román állampolgárként is részesülhetek valamennyire Magyarország fejlődéséből. Tehát nem muszály áttelepülnöm

De Geszthy! Felmérés is van erről, megjelent a sajtóban. A státustörvény harmadára csökkenti az elvándorlási kedvet. Mi a rossebb bajotok van? Nem olyan bonyolult!

Előzmény: geszthi (144)
geszthi Creative Commons License 2001.06.20 0 0 145
"Az előző kormányfőben csobog zsidó vér. Az eszdéeszt leszámítva a magyar pártok nem tartják nyilván vezetőik származását."
De te ugy latom igen! Es meg te dumalsz!

Latom megint jossz a Hitesekkel mint vegso erv. No pont te a nagy mu-vallasos.
Apropo elolvastad mar a Bibliat, vagy tovabbra is csak vered magad, meg jossz a barom szovegeiddel?

Előzmény: Woland (123)
geszthi Creative Commons License 2001.06.20 0 0 144
Ez igy szep, csak nem igaz a statusztorvenyre.

Milyen elonyokbol reszesul jelenleg ami szerinted megakadalyozza, hogy attelepuljon, de ott helyben segit az identitas megorzesben?

Az evi 4x 90% utazasi kedvezmeny, a 3 honapi munkavallalas (ami arra jo, hogy nesztek idenymunkara jok vagytok de egyebkent nem), az orvosi ellatas (Majd nezd meg a hatasat ha tomegesen veszik igenybe), az hogy itt tanulhat egyetemen (hany szazalekuk megy vissza?! No ennyit errol)?

Mert ez nem.

Ami segithetne az az ottani magyaroktatasuk tamogatasa. Sajna a 20ezres tamogatas semmi.

Nem inkabb arra kellene kolteni a penzt, hogy az ottani magyar altalanos, kozepiskolakat, egyetemet (mar ahol vannak annyian, hogy lehessen) tamogassuk? Nem arra kellene kolteni, hogy ottani magyar szinhazakat - de ad abszurdum magyar mozikat (olyan nyelvu filmek bemutatasat) - tamogassuk? Akar teljesen - szineszek fizetesevel egyutt - fenntarthatnank szinhazakat a megfelelo magyarlakta varosokban.

Mert ezek segitenek a kultura es identitas fenntartasaban. Ez nem okozna semmi problemat (irigyseg, visszaelesek, nem tesz kulonbseget a szarmazas alapjan stb), hisz csak az jaratja magyar suliba a gyereket, az jar magyar szinhazba, aki valoban akar, erdeklodik a magyar kultura irant stb. A helyben vegzettek ott maradnanak segiteni fenntartani a kozosseget stb.

Ez az amire szukseg lenne nem valasztasi meg PR celu melldongetes. Ettol a torvenytol ugyanis nem lesz jobb az eletuk, sem konnyebb Romaniaban. Itt Magyarorszagon igen.

No akkor vissza a kiindulo pontunkhoz.

Annyit adok, hogy hivatkozni lehessen ra de annyit nem hogy teljesen allampolgar lehess. Annyit adok, hogy hivatkozni lehessen ra, de annyit nem, hogy szulofoldeden jobb legyen a sorod. Annyit adok, hogy ne legyel torvenytelenul dolgozo fekete munkas, de annyit nem, hogy rendes munkat vallalhass.

Es erre vagyunk buszkek?!

Előzmény: medve (104)
tata Creative Commons License 2001.06.20 0 0 143
Te olvastad az eredetit? Egyébként nem vádolom elfogultsággal, csak az nem tetszik, amit a címe sugall. Amúgy meg elég az is, hogy korrekt, az már nem túl jó számunkra. De változatlanul azt mondom, a nyugat véleményénél most jobban izgat, hogy milyen magyarellenes atrocitásokat indukál ez a törvény a szomszédoknál. Adja Isten, hogy csak én legyek túl borulátó.
Előzmény: medve (141)
Hettie Creative Commons License 2001.06.20 0 0 142
Én ’88 márciusától öt évig teljes állásban voltam kint Frankfurtban (ma ez csak félállás), és különösen az elején keveset jártam haza, ezért az akkori vitákban csak kismértékben vettem részt. Az MSZP-vel való koalíció ügyében akkor nem képviseltem önálló álláspontot. A háromoldalú tárgyalásokon még a háttérben sem játszottam szerepet. Nem voltam itthon akkor sem...

id a beszélő interjúból.

És itt szálltam ki a témából. Még egyszer, bocsi medve, hogy belementem Wolanddal a vitába.

Előzmény: Woland (130)
medve Creative Commons License 2001.06.20 0 0 141
Tata! Hasonló terjedelemben fejti ki a magyar és a többi álláspontot. Ez a cikk korrekt, illetve nem elfogult.
Előzmény: tata (139)
tata Creative Commons License 2001.06.20 0 0 140
Arról nem is beszélve, hogy a nyugati véleményeknél perpillanat jobban érdekel, hogy mondjuk hány magyar fiatalt fognak megverni emiatt a törvény miatt mondjuk a romániai és/vagy szlovákiai szórakozóhelyeken a hétvégén.
Előzmény: tata (139)
tata Creative Commons License 2001.06.20 0 0 139
Hát a konkrét cikket nem olvastam, csak ezt az összefoglalót, de az hogy a magyar vélemény mellett szép részletesen felsorolja a környező országok és a nyugat kritikáit, hát, szerintem nem lehet túl pozitív számunkra a végkicsengése. Persze még mindig jobb, mintha egyoldalú cikk lenne, de hát ilyen címmel sok jót nem várhat tőle az ember.
Előzmény: medve (137)
medve Creative Commons License 2001.06.20 0 0 138
Rby! Vagy azért szavazta meg, mert bizonyos fenntartásokkal ugyan, de a lényeggel egyetért. Ezt teljesen kizárjátok?
Előzmény: Törölt nick (135)
medve Creative Commons License 2001.06.20 0 0 137
Tata! A spanyol cikket elolvasva, nincs abban semmi rossz, hanem ismerteti a tényeket.
Előzmény: tata (136)
tata Creative Commons License 2001.06.20 0 0 136

Romániában
és Szlovákiában nem alkalmazható a státustörvény

Heves bukaresti és pozsonyi reakciók




A magyar birodalom
- spanyol vélemény a státustörvényrõl




Jelentem, sikerült elérni a célotokat: ránk acsarognak
a szomszédos országok, és elitél minket a nyugat.
Ügyes húzás volt. Na, és szerintetek az átlag
román és az átlag szlovák kire fogja a dühét
konkrétan kivetíteni? Elárulom: a magyar szomszédjára.
Hogy lehet ilyen balfék módon olyan törvényt létrehozni,
amely pont az ellenkezõ hatást éri el, és még
büszkék is magukra! Gratulálok!

Törölt nick Creative Commons License 2001.06.20 0 0 135
Ezzel nagyon egyetertek!

Engem azert az is erdekelne, hogy az MSzP tenyleg egyetert a torvennyel, vagy csak azert szavazott a Fidesszel, mert a torvenyt a koala ugyis atviszi, akkor meg eleg, ha a SzDSz viszi a balhet egyedul?

Előzmény: geszthi (101)
Woland Creative Commons License 2001.06.20 0 0 134
Bauer és a státusztörvény egy téma, ha úgy vesszük.
Előzmény: medve (131)
Hettie Creative Commons License 2001.06.20 0 0 133
biztosan én hoztam össze a két dolgot.

Sajnálom Medve csitt, abbahagytam az offolást.

Előzmény: Woland (130)
Woland Creative Commons License 2001.06.20 0 0 132
http://www.c3.hu/scripta/beszelo/98/10/03bauer.htm
1998 október.

Németh Sándor rasszista gyalázkodásait az SZDSZ-hites topikokban megtalálod, azt már keresd meg mmagad.

Előzmény: Hettie (127)
medve Creative Commons License 2001.06.20 0 0 131
Woland! Könyörgöm, ne b@szd szét a topicomat!!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!