Sziasztok . Szeretnék érdeklődni hogy van-e valakinek tapasztalata helyi járatos buszus közlekedésben . Ezalat faliraki -rodoszra való utazás édekelne milyen sűrün járnak a buszok , milyen árban van , mivel 13 leszünk nem tudom máshogy megoldani . Esetleg faliraki kölcsönzőt tud-e valaki ahol 13 fős kis busz bérlésre van lehetőség ? Köszönöm elöre is
1zsakkrumpli: amint egy kis időm lesz, igyekszem még több infót adni, utánanézek. Symi jó ötlet egyébként.
Cirmi02: örülök, ha egy kis segítséget tudtam adni. Köszönöm :-) Már régen meg kellett volna csinálnom a 10 napos tervet is, próbálom behozni a lemaradást.
Vebber: nyugodtan bele vau-vau :-) Jó így is, ahogy Te írtad. De nekünk valami miatt a délutáni és a kora esti füdőzések jöttek be inkább. Mi 6-7-ig lent szoktunk lenni a parton, így a délutánt jobban ki tudjuk használni.
"A Rodosz városában található, 1,3 km-re az Óratoronytól található nappalijában síkképernyős TV található. A szálláshely 1,9 km-re fekszik a Grand Master's Palace épületétől és 1,9 km-re a Knights utcától.
A légkondicionált nyaraló 2 külön hálószobával, 2 fürdőszobával, hajszárítóval, ülősarokkal és nappalival rendelkezik. A szállásokhoz mosogatógéppel és sütővel felszerelt konyha tartozik. A nyaralóház grillezési lehetőséget kínál. A vendégek pihenhetnek a szálláshely kertjében."
Kőből XIV. században az óvárosban épült, felújított, 90 m2!!!
Eddig a szállás+ repjegy: 145.000.-Ft/fő/7 éjszaka.
Idén nekünk is cél -lenne- az egyéni szervezés, itt már olyan "sok" időt töltöttünk, hogy van annyi helyismeret, merünk bele vágni egyedül. Abból is elég már, hogy az átverős irodákat gazdagítsuk.
Írj kérlek konkrétumokat, mikor foglaltál, miből áll a 260ezer Ft.
"viszont éhesek nem maradtunk"
Ez az a mondat amitől feláll a hátamon ... :) Rodoszon (is) muszály egyénileg étkezni, legalább néhányszor. Pl. a Meze-Meze étteremben. Össze sem lehet hasonlítani az ételeket.
Itt minden frissen, saját kézzel, őszinte kedvességgel, minőségben készül. Még a krumplit is a zsákból kézzel hámozzák (a fagyasztott helyett), a szardellát is aznap reggel fogták a tengerből, stb.
Én is így kezdtem, csak még akkor 56.000 Ft/fő/oda-vissza volt, ráadásul kötött volt az időpontunk. Rájön még utanként/személyenként 14.000.- csomag+4.000.- helyjegy.
Nyilván nem kell egy családban mindenkinek csomagjegyet venni.
Összességében egy nagyon jó árat hoztok ki a családra vetítve.
Mi foglaltunk a héten a wizzairnél, 10 éjszakára, főszezonban, 46e/ fő, szerintem ez jó ár :) még nem voltunk Rodoszon, alig várjuk! Ha eszedbe jut még vmi, amit érdemes megnézni ne tartsd magadban :)
A TE terveidet alapul véve (pici módosítással), pár éve mi is sok helyre eljutottunk a szigeten. :-) Nagyon szuper, mindenkinek csak ajánlani tudom!!! Köszönjük! Mikor lesz tíznapos terv??? :-))
Nézegettem, az utazási irodák ajánlatait előfoglalási kedvezménnyel együtt is nagyon magasak. Eddig mindig így utaztunk de már évek óta fontolgatom, hogy önállóan menjünk főleg oda ahol már jártunk. Lehet azért is húzódott a dolog mert így kényelmesebb volt! Habár érdekes módon Tenerifére egyéni szervezésben voltunk. A mostani számításunk alapján a kedvezményes wizz jeggyel 8 napra mindennel együtt kb. 260 ezer körül meg álltunk volna + költőpénz. Az Anubis travelnál egy általunk ismert 3*-os hotelbe most előfoglalási kedvezménnyel 366 ezer lenne hármunknak. Azt is számításba vettem, hogy én apartmant bérelnék önellátással az utazási iroda által pedig all.inc. ellátással mennénk. De a kettő közötti különbség akkora, hogy annyit nem eszünk meg és azért azt is hozzá kell tennem, hogy ez egy 3*-os hotel és mint tudjuk ez Görögország és nem Törökország - nem ugyan azt jelenti az all.inc. (viszont éhesek nem maradtunk)!!!!! Szóval meggondolandó a dolog! De tudod ahogy mondani szokták kinek a pap kinek papné! :-)
Köszönöm a választ, és igen én is a Wizz-nél nézegetem a jegyárakat, gondolkodóba estem, hogy foglaljak-e de nagyon drágállom még a 20%-os akcióval a wizz discont clubtagságunkkal együtt is. Ha jól emlékszem akkor április környékén szoktak még akciózni, kockáztatok megvárom. Mi 3-an mennénk 1 gyerekkel. Viszont imádjuk a szigetet így már sokadszorra látogatunk vissza. Most első alkalommal önálló szervezésben szeretnénk megoldani (eddig utazási irodával voltunk - Anubis travel - de most iszonyúan magas árak vannak. Szerettünk volna 10 éjszakát eltölteni de vagy 8 vagy 12 napra tudunk csak a Wizz-nél jegyet venni. :-( Autót itthonról bérlünk így olcsóbb és már a reptéren felvesszük és ott is fogjuk leadni így már a transzfert is megoldjuk, és megoldva az ott létünk alatti szigeten való közlekedés is. Faliraki lesz a bázisunk, onnan megyünk mindennap valamerre. Lindost imádjuk, főleg a 8 éves kislányunk, mennyei a vízen ringatózni és közben a fehér házakat nézni a magasban a fellegvárral - szóval kihagyhatatlan. Igaz tényleg sokan vannak mindig. A másik kedvenc Tsambika beach, érdemes megnézni és a kis templomba fellépcsőzni - nem tudom hány évesek a gyerkőcök nem biztos, hogy értékelnék, viszont ha szeretnétek még gyermekáldást ne hagyjátok ki! :-)))) Rodosz régi ó város részét is nagyon szeretjük a zegzugos utcácskáival, mindig barangolunk ott, és felfedezünk újabb és újabb látnivalókat távolabb a bazárosoktól. A pillangók völgye nekünk tetszett, igaz nem volt nagy tömeg, és élveztük az erdő hűvösét, csendességét, meg a sok lepit! :-) Sokat tudnék mesélni mert nagyon szeretjük a szigetet, és nagyon sok mindent láttunk már, de megunhatatlan számunkra. Az viszont biztos, hogy 1 hét kevés, hogy mindent megnézz mert akkor csak rohanás van és 4 gyerekkel akik állandóan a vízben szeretnének lenni nagyon nehéz is. Itt a fórumon sokan írtak programokat kevesebb vagy több napra, anno én is innen vettem és kicsit módosítottam rajta. Szóval vissza kell térni - többször is! :-)))) Amennyiben bármi érdekelne még írj nyugodtan! :-)