Először is, köszönöm a gratulákat :), másodszor -de nem utolsó sorban- pedig a farkatlanságot illetően: rosszul fogalmaztam, mert azt kellett volna írnom, h. születetten farkatlan, tehát nem csonkolás miatt hiányzik a farkinca.
A farkatlanság szemidominánsan öröklődök, tehát a kiskutyák fele farkatlan lesz, ha a szülők is farkatlanok.
Természetesen két hosszúfarkú kutyától sohasem születik farkatlan kölyök.
Azt tartják, h. annak idején a pásztorok előnyben részesítették azokat a kutyákat, melyeknek hiányzott a farkuk, így ugyanis kevesebb támadási felületet nyújtottak a "betolakodóknak" és esetlegesen a támadó kosnak :P
Minden résztvevőnek és gazdáiknak gratulálok a Strázsás eredményekhez!
Pötyi tetszetős kislány, nagyon jó fomájú (persze kép alapján nem ítélünk, tudom :)!
Mi tegnap a puli klub évadzáró/nyitó közgyűlésén voltunk, egy kellemes napot töltöttünk el a pulisok között és ezzel tértünk haza:
De ami fajsúlyosabb, az az, h. Gábor új családtagját is magához vette visszafelé úton, aki nem más mint Beszédes A Mudim Cemende Cikta fekete, farkatlan mudi szuka. :)
Olyan jó látni a friss ringképeket, végre beindult a szezon. Nekem úgy tűnt, mintha igen sokan lettek volna. Mármint más fajták. A tibetkék még alszanak...:-))))
Mindenkinek gratulálok, ha ott nem tettem volna, bocs!
Az én kicsikoszosom már tiszta, a beigért pancsi megtörtént, most alszik mint a bunda.
A mai kiállításról néhány hangulat-fotót felrakok. Összesen 3 tibetke volt nevezve, a látogató-tibetkék is ennyien voltak :-)) A végén a nagy zűrzavarban elfelejtettem megkérdezni az eredményeket, bocsi, ezt majd a résztvevők remélem pontosan leírják.
Pandát kivittem cucializálódni, és nagyon jól vette az akadályt. Nem félt, nem morgott, szépen jött a pórázon, és mindenkivel (emberrel és kutyával is) barátságos volt, mindenkihez volt néhány jó szava (különösen azokhoz, akik éppen ettek valamit :-)))))
Nagy kő esett le szívemről, mert féltem kicsit attól, hogy mit szól a sok kutyához. De azért amikor hazaértünk, akkor szabadult fel igazán, hogy ismét itthon van.
Na, mutatom a képeket, először a versenyzőkről a ringben:
Én is igy gondolom!!! Akár még hő is eshet, hát nincs az a pénz amiért ott ácsingóznánk sz@r időben:)))
Persze szombatra mondanak rosszabb időt, majd meglátjuk, ha igy lesz akkor szombaton sem viszem magammal Pötyit, mert akkor tényleg nem tudom kiélvezni a masztifokat.
Jaj, én emlékszem a tavalyi Kamaraerdei versenyre....
Esett az eső, hideg volt a betonon, átfázott a Sang-po is, mire a zsűri elé értünk órák múlva, behúzta a nyakát, sőt, mindenét, a mozgása sem volt klassz, hát nem volt egy laza csávó. Inkább vesszen a nevezési díj. Én már így látom.