Keresés

Részletes keresés

cucu Creative Commons License 2007.01.11 0 0 194

Üdv

A mi időnkben is volt toborzás pilótának. Meg a Zrinyi Főiskolába is ellátogattunk, külön napot tartottak nekünk. Ezek szerint ez most is dívik, bár ma már nincs "hadseregünk" ellentétben korábbi írásoddal. Sőt, ma hallottam, hogy egy angol képviselő javaslatot tett hazánk NATO tagságának felfüggesztésére...

 

A digitális technika az egy külön műfaj, a távközlési hálózatok keretein belül tanultunk valamicskét, amit Rozsda tanított. (Nagy Ferenc tanárúr)

 

Tudtommal ma már sehol sincs cross-bar központ. Én amúgy PCM-technikát tanultam Győrben. A matávnál renszerbe állított EWSD, AXE központok fejleszthetők tehát sokáig ezek maradnak. Bár már jó ideje nem vagyok matávos...

Ha érdekel, mesélhetek róla.

TrogloBoy Creative Commons License 2007.01.11 0 0 193
tök érdekes, amiket írtok (Prusiról), hogy focizott meg kolesz meg ilyesmi. Nincs valami konkrét sztori? főleg koleszból. Szivesen hallanék a koleszos korokból. A vigh engem is tanit, nagyon jó arc. Az a baj hogy Prusi nagyon keveset szokottmesélni az iskola meg saját múltjáról. Úgy vettem észre, hogy szuámára minden pillanat fontos azórából. Például sohasem késik meg mindig 45ig tartja az órákat. Nem nevezhetó egy gátlástalan laza embernek. Értitek mire gondolok. Vigh néha mesél a sorkatonai éveiről ,meg humorizál. Prusi nem nagyon szeret.

Az a baj ,hogy nagyon sok mindne változott azóta, amióta ti a Pusiba jártatok. Őszintén szólva szerintem a ti korotokban jobb volt puskás diáknak lenni. Valahogy mostanában a diákok és a tanárok között nagyon nagy a szakadék. Ha értitek mire gondolok. Nincs közös foci, közös sörözés suli után vagy akármi. Kemény tanulás van.

VÁRJUK A RÉGI SZTORIKAT PRUSIRÓL VAGY AKÁRMIRŐL. ÍRJATOK!
xandros Creative Commons License 2007.01.11 0 0 192

Szia!

 

A Prusi nekem is oföm volt, követelt keményen, de ennek meg is lett a haszna.

Hozzánk lejárt tornaórára focizni (ha nem volt órája), szüreten keményen rámolta a csillékbe a szőlőt. Egy rossz szót sem tudok róla mondani.

 

A katonákat ne nagyon sajnáld, ők is "antiszociálisak" tudnak lenni a saját közegükben, tisztelet a kevés kivételnek. /én meg voltam 1,5 évig sorkatona is, de te megúsztad/

 

A crossbart ne bánd, már kiváltották őket /ha jól tudom/.Az EWSD-nek és az AXE-nak sincs túl nagy jövője már. Mindenki IP-ben nyomulna, meg mobilban.

 

Üdv,

        xandros.

Előzmény: TrogloBoy (190)
Laczy_ Creative Commons License 2007.01.11 0 0 191

(...húdenagyonrégjártamerre...)

 

Sziasztok!

 

Prusira - ha jól értem, kiről van szó - Cucu, Kizoti meg én akár emlékezhetünk is, hisz akkor járt oda negyedikbe, amikor mi mexeppent kis elsősök voltunk. Mióta vezeték nélküli a manyus? Vagy 10 éve a TOK-ban voltam vele egy tanfolyamon. Ha minden igaz, SDH volt és egy Vígh Sándor nevű hihetetlen fazon oktatta.

Prusi egyébként a koleszban is meghatározó fazon volt. Évfolyamtársainak sokhülyeségétől menekített meg minket.

(L.)

TrogloBoy Creative Commons License 2007.01.10 0 0 190
Hú ez nagyon érdekes. Érdi engem is tanít. pont ma kaptam egykettest tőle. Jó fej meg minden. Nagy arc. Heller igazgatóhelyettes, de nem tanít semmit (senkinek). Prusi az ofö és hát nagyoon kemény arc.

azt képzeljétek el, hogy ma volt nálunk a Hadseregtől 2 tiszt, hogy népszerűsítsék a ZMNE-n oktatott műszaki irányú képzéseket. Benn volt a Heller is. Erre bejön Prusi becsöngetés előtt 5 percel. Éppen a pilótaképzésről akart beszélni az őrnagy, "És hát akkor most megmutatom nektek a másik népszerű képzésünket.." Erre Prusi: "-Befejezni" -Micsoda? Hagyjam abba? -Igen de gyorsan- mondja Prusi . Aztán el is mentek. De eléggé hát had ne mondjam ki azt a p betűs szót hogy milyen volt. Egy tisztnek igy beszólni. Nemtom a ti korotokban milyen ember volt de kicsit nagyon hát hogy is mondjam...antiszociális:D.

A Rozsda az ki? Nem a Roska Miklós? Rozsdára nem emlékszem.

A központokról anyit. Hogy crossbart mi láttunk már de tanulni nem fogunk, pedig eléggé sok ilyne van kicsiny országukban még. a Rotary meg 7DU és társairól nem tudunk semmit. Néha megemliti Petya hogy ott ez nem volt meg ilyesmi, de nem anyag. Ami anyag az EWSD. AXE volt a tavalyiaknak de érdekes módon nekünk mintha már nem akarna lenni, vagy nemtudom.

Kérdés: Ti tanultatok digitályis technikát? Pl. PPI-t USART-ot, CTC, ITC és egyéb áramköröket? vagy ez csak pár éve van?

üdv...
cucu Creative Commons License 2007.01.10 0 0 189

Üdv

Nekem az RTV-t Hirling Endre tanárúr tanította. A távbeszt a Pepi, a többi szaktárgyat főleg a Rozsda, átvitelt "Néper" Nóra néni, matematikát Kuti Ági néni. 

Elsőben pedig a fizikát Kis Kálmán tanárúr, alias "Defi", a definícióból rövidítve. Másodikban Fodor József tanárúr vette át a fizikát, hála istennek...:))

A Fantom is tanított (Nagy József tanárúr) de nem emlékszem pontosan.

 

Emlékszem a vakdugaszos LB központra. Azt hiszem az ugyanaz, mint az esőlemezes.

Aztán 7A-1 ill. 7A-2, sőt, a 7DU mint helyközi központ, aztán a crossbar.

Én leginkább a távközlési hálózatokat, az RTV-t és a mikrohullámú technikát kedveltem. Az átvitelt kifejezetten száraznak tartottam, nem is szerettem.

üdv

Előzmény: feri60 (188)
feri60 Creative Commons License 2007.01.09 0 0 188
Gratula a négyeshez :)
A Prusira sajnos nem emlékezhetünk, amikor mi oda jártunk, akkor Ő még igencsak pályakezdő volt, és nem a Puskásban ;)
Minket Érdi Peti és Karner Judit kapott ajándékba az első éveikben, Hellerrel meg együtt jártunk cucu két, én meg egy évig. Ő negyedikes volt, amikor mi elsőbe ill. másodikba jártunk :)

Telefonból a rotary volt a sláger, crossbarr az újdonság. De még tanultunk esőlemezes LB központot is ;)
Előzmény: TrogloBoy (187)
TrogloBoy Creative Commons License 2007.01.06 0 0 187
Képzeljétek, tegnap négyest kaptam rádiótechnikából! a Prusitól. Nemtom ki emlékszik rá. Nagyon kemény volt, most kicsit elvagyok szállva:))))
Ma meg volt távbesz doga. Jó sok hülyeséggel :) Ti tanultatok T meg S kapcsolóról? Nagyon nemértem a témát;)
feri60 Creative Commons License 2007.01.05 0 0 186
cucu, mehetünk a levesbe :-o
Előzmény: cucu (183)
cucu Creative Commons License 2007.01.04 0 0 185

Olvasgass bele és használd a válasz feliratot!

(77-ben)

Előzmény: TrogloBoy (184)
TrogloBoy Creative Commons License 2007.01.04 0 0 184
nálunk is igy van ,ahogy elmondtad. Úgylátszik nem változott azóta sokminden.:)
Egyébként Te mikor végeztél ? Kollégista voltál?
cucu Creative Commons License 2007.01.04 0 0 183

Üdv

Hidd el, tudom miről szól a középiskola, meg a főiskola.

 

Akkoriban minden nap 6 óránk volt, és bizony készülni kellett. A magolást kifejezetten tiltották, ilyen reál jellegű iskolában hamar lebukik, aki magol. Arra ott vannak az általad is említett lexikonok. Amit az órán nem sikerült megérteni, azt délután pótolni kellett. De volt, amikor 8 óránk is volt! Testnevelés az rendszerint 2 órás volt, de a matek és egyes szaktárgyak is azok voltak. A labor meg 4 órás volt.

A ráfordított idő persze függ az egyéntől is. Nekem a legnagyobb problémámat az általános fáradtság, ill. kialvatlanság okozta.

Az 1 osztályban pedig szombaton műhely volt.

Előzmény: TrogloBoy (182)
TrogloBoy Creative Commons License 2007.01.04 0 0 182
cucu amit irtál az kikészitett. lehet hogy te az a fajta tanulo voltál, aki már nagyon kiment a divatbol. ez a 4-5 tantárgy / nap kicsit durva. Ennyit nem érne meg nekem a dolog. Napi 1 orát tanulok legfeljebb. Vizsgák elött többet. Ez a nagy helyzet. EZ NEM EGYETEM! EZT AZ APRÓ TÉNYEZŐT NE FELEJTSE EL SENKI. A középiskola meg nem arról szól ( egy szakma sem) hogy 5 lekszikonnyi adatot kell bevágnod. Sajnos ez a korszak még mindig tart a puskás életében. Gyakorlatunk meg egy nagy nulla. 9 óta még forrasztópákát sem fogtunk, esetleg önszorgalomból. Ez itt a nagy baj.
feri60 Creative Commons License 2007.01.03 0 0 181
Bár én sem sűrűn láttam / látom tanulni a gyerkőceimet ;)
Előzmény: cucu (180)
cucu Creative Commons License 2007.01.03 0 0 180
Csak megerősíteni tudom: minden másnapra tanulni kellett 4-5 tárgyból. Nehezen is ment.
Előzmény: feri60 (179)
feri60 Creative Commons License 2007.01.03 0 0 179
Szia!


"Azóta, amióta ti idejártatok, szerintem igen sok változás történhetett."

Valóban történt egy 's más. A szakmai fejlődés természetes, de ezen kívül pl. van egy olyan tornacsarnokotok, amire mi gondolni sem mertünk. Ha érdekel, nézz utána, milyen körülmények voltak ezen a területen Lacibácsi érkezéséig - meg fogsz lepődni :-o


"A 100. évi rendezvény kicsit unalmasra sikerült szerintem."

Szerintem is - bár én csak a szombat délutánt tudtam ott tölteni, de mástól is hasonló híreket kaptam. Kár érte :((


"Az iskola jelenleg is eléggé komoly szívosságot igényel. Ha jobban belegondolok ,mostantól kezdve 2 hétig minden nap kell valamire tanulnom. Durva!"

Minden együtérzésem a Tiéd :)
Nem gondolod, hogy ettől iskola egy iskola? :-o
Amikor én jártam oda, ez valahogy természetes volt számuknkra - cucu majd kijavít, ha tévednék ;)

Azt hiszem, eléggé ismerem a Puskás jelenét - nagyobbik fiam 3 éve végzett, a kicsi most másodikos - hidd el, hogy jóval többet kaptok Ti, mint az "átlag" középiskolás manapság. Gondolj csak az ösztöndíj-rendszerre, a külföldi utazások lehetőségére - persze ehhez teljesíteni kell.

Sok sikert a Kandóhoz - ahol sajna szintén tanulni kell(ett) -, van úgy, hogy hetekig is ;)
Előzmény: TrogloBoy (177)
cucu Creative Commons License 2007.01.03 0 0 178

Üdv

Ami engem illett, én sem tudtam még negyedikben sem, hogy mi is leszek valójában. (77-ben végeztem) Egyik tanárnak sem jutott eszébe, hogy erről tájékoztasson bennünket. Én amúgy a TV mániám miatt jelentkeztem oda.

Sőt, úgy végeztem el a középiskolát, hogy azt sem tudták, hogy élsportoló vagyok... Jó mi?

Előzmény: TrogloBoy (177)
TrogloBoy Creative Commons License 2007.01.03 0 0 177
Szervusztok kedves ?Öreg? diákok!

Én jelenleg is a Technikum tanulója vagyok (ötödikes). Először is tisztázzuk a félreértéseket, valaki irta valahol ,hogy a jövőben 2 éves lesz az érettségi után a képzés. Nos ez nem így van és tudtommal nem is lesz így. Maga a távközlési technikusi képzés 2 éves ,de ebből 1 évnyi anyagot úgymond a középiskolai években átveszünk.

Azóta, amióta ti idejártatok, szerintem igen sok változás történhetett. Azoknak a tanároknak egy része, akikről eddig itt olvastam már régen nem tanítanak itt. Blastik tanárúr mondjuk még engem is tanított, no meg Prusi(nszki).

Kicsit kihalt ez a fórum ,ami azért érdekes mert az iskola profilja a számítástechnika illetve az internet mint számítógépes hálózat. No de mindegy. A 100. évi rendezvény kicsit unalmasra sikerült szerintem. Nem kellett volna ennyi beszéd ,annál inkább olyna embereket elhívni, akik bár nem itt tanultak, híresek esetleg közük van a szakmához.
Mert így az egész csak egy magánrendezvény volt, sajtótól sem jöttek. Szerintem ezt másként kellett volna szervezni.

Az iskola jelenleg is eléggé komoly szívosságot igényel. Ha jobban belegondolok ,mostantól kezdve 2 hétig minden nap kell valamire tanulnom. Durva!
Persze lehet, hogy megéri. Ami a legdurvább hogy már 5 éve ide járok ,még mindig foggalmam sincs mit csinál effective egy t. technikus. Nagyjából elmagyarázták persze nekünk. Csakhogy én még életembe nem láttam olyan álláshírdetést ahol "távközlési technikusokat keresünk" címszó alatt hirdetnek. Itt olvastam egyet előbb. De ez volt az első! Az is lehet,hogy kicsit zárt a szakma és itt csak kapcsolatokkal lehet elhelyezkedni. Nem tippelek! De érdekes....
Ja amúgy jövőre kandós leszek én is:)...

Hogy visszatérjünk a szakmai részére a dolgoknak, az iskolában mostanában rengetek új labor épült/épül. Köztük a Magyari Endre labor (Prusi laborja) , ahol egy csomo digitális oszcilloszkóp van jelgenerátorokkal és feszültségmérőkkel no meg 1-1 PC mindegyikhez. Ez igen sokba került az iskolának. A műholdas és KTV labor nem igazán újulgatott mostanában ,de igy is világszinvonalú. ezenkívül van még vagy 3-4 számítógépes terem, Fax meg egyébes labor (SzGH) , távbeszélő labor. Ezenfelül a Kékvirág utcába szoktunk járni átviteltecdhnikai mérésekre ,hetente egyszer. Ezeket csak azért írtam le mert sokan érdeklödtek ,ha jol értelmeztem.

Akkor egyenlőre ennyi, kiváncsi vagyok ,mikor lesz ujabb hozzászolás. üdv mindenkinek
cucu Creative Commons License 2006.12.20 0 0 176

Hát igen. Változnak az idők...

 

Fodor tanár úr jó ember volt. Emlékszem, mindig úgy kezdte a felelő nevét, hogy latin előnevekkel színesítette... Benevolandusz-Maximiliánusz-Markusz.....

Előzmény: feri60 (175)
feri60 Creative Commons License 2006.12.20 0 0 175
A 100 éves rendezvényen hallottam én is :((
Kár érte.

Szeptemberben meg Sebján követte :((

Bornyi ott volt a 100-ason, kifejezetten jól néz ki, pedig úgy 80 körül lehet már az öregúr. Meglepő módon nem kifényesedett nadrág, nyúlt pulóver és tweed zakó volt rajta, hanem öltönyt viselt és nyakkendőt.

Biztos információm, hogy Gíróné és Postáné nyugdíjasként egy iskolában tanítanak, és nagyon jóban vannak :-O Erre azért 30 éve nem fogadtam volna :)
Előzmény: Foti (174)
Foti Creative Commons License 2006.12.20 0 0 174

Fodor Gyula (mat-fiz) 2006. június vége óta más dimenzióban foglalkozik butítványaival.

R.I.P.

 

feri60 Creative Commons License 2006.11.09 0 0 173
FONTOS!!!!

Aki hallja, adja tovább!!!!

100 éves a Puskás!

http://www.puskas.hu/100eves/100eves.htm
feri60 Creative Commons License 2006.10.02 0 0 172
Nagyon off :-/
Előzmény: gloster (171)
gloster Creative Commons License 2006.10.02 0 0 171
Sziasztok!

Kicsit offtopic de legalább hasznos off.

Budapesti távközléstechnikai céghez keresünk Puskáksos végzettségű diákot hosszú távra teljes munkaidőben.

A feladat telefonközpontok telepítése karbantartása, szervizelése. A különféle alközponti márkák programozói tanfolyamait ingyenesen biztosítjuk!

Céges mobil, autó, szintén volt puskáksos kollégák. Fizetés megegyezés szerint.

Jelentkezés Sándor Zoltánnál, 06202225701 vagy sandor.zoltan@gloster.hu
cucu Creative Commons License 2006.08.12 0 0 170

aha....

 

Jogos az 5 pont!

Előzmény: sezi (169)
Motivation Creative Commons License 2006.08.12 0 0 168

Ecseri Éva tanárnőről tud valaki?

cucu Creative Commons License 2006.08.12 0 0 167
Ezt hogyan kell érteni? :)))
Előzmény: sezi (166)
Luxi Ferios Creative Commons License 2006.05.23 0 0 165
cucu Creative Commons License 2006.05.08 0 0 164

Ma láttam a Márta nénit! Megint vele volt az unokája. Mindig vele van.

 

Hát ő sem lett fiatalabb, de azért jól tartja magát.

Törölt nick Creative Commons License 2006.02.05 0 0 163

Hali!

 

A Mikivel nagyon szeretnék találkozni, gondolom, róla írtad, hogy CsT-n lakik.

A címét ha tudod akkor a mailra ird meg nekem légyszi.

Járkálsz Te Pest felé,  beszélgetni kéne, ha a cucu is belép, már sörözhetünk is.

 

A Pistinek próbálok írni a fellelt címére. ???

 

 

BZ.

 

 

Előzmény: Laczy_ (162)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!