Keresés

Részletes keresés

vapiti Creative Commons License 2002.08.26 0 0 345
Hali!

Én is hasonló cipőben. Igaz nálam minden hajnalban pontosan 1 db. döglött példány. Azok viszont egyre nagyobbak. Már a padlóösszefolyót leszúnyoghálóztam, gyakorlatig az összes cső környékét és a parkettaszegőt leszilikonoztam, ma eljutottam odáig, hogy bedugtam a lefolyókat, és leragasztottam a túlfolyókat. Eddig terjedt a fantáziám. Holnap jönnek a Bábolnások.5500 Ft-ért egy alkalom, és még garanciát sem vállalnak, ha nem az egész házat írtják. Próba szerencse. Tavasszal lakáscsere.

Előzmény: Gombócartúrné (344)
Gombócartúrné Creative Commons License 2002.08.26 0 0 344
Üdv :)

Sz'al fogalmam sincs hol jönnek fel, de gondolom a vizescsöveknél, mert azokból ráadásul kettő is van, lévén, hogy a fürdő és a konyha távol van egymástól.
A vízóralyuk le van takarva, olyan jófajta házimódszerrel, fehér papírlap cellux-szal odaragasztva :)
Azt, hogy a szomszédok irtatnak-e, nem tudom, mert az irtós sosem mondta még meg. Az alattam lakó néni irtat, az biztos, a fölöttem lakó parasztban nem vagyok biztos.

eMM: tán elolvastam az egész topicot, de ettől még nem tudom miből kellene rájönnöm, hogy a szomszédban van-e, vagy sem...

Most édesanyám szerzett valami port egy irtós férfitől, azt mondta, két liter vízben oldjuk fel, és spricceljük be mindenhová, zárjunk be mindent, és egy napra hagyjuk magára a lakást... na, ezt majd kipróbáljuk.

PETYUS Creative Commons License 2002.08.25 0 0 343
Piretrin port hinteni az összes épületgépészeti közlekedési útvonalba de vastagon! Kéthetenként megismételve. Akkor a szomszédok is kénytelenek lesznek irtani, mert a csótik kimenekülnek a lakásokba.
Egyébként addig úgysem lesz eredményes a csótányirtás, amíg a távfűtővezetékek olyan beton védőcsatornákban vannak, amelyekben a csövek körül hely van. Azokban ugyanis bárhová eljutnak.
eMM Creative Commons License 2002.08.25 0 0 342
A gondd az lehet hogy a szomszédodban van valahol csoti és átvándorolnak.
Tán át kéne olvasni a topicot.
Azért feszültségoldónak, számodra jót tett a beírtásod :)
Előzmény: Gombócartúrné (339)
em Creative Commons License 2002.08.21 0 0 341
szerinted az ultra es "egyeb kloros cucc" segit kipusztitani a csotanyokat?? szerintem ezeknek az atomvillanas sem art.. :(( (mondjuk szerencsere nalam egyelore nincsen csotany otthon... de mindig felek tole, hogy egyszercsak bekoltoznek alberletbe)
Előzmény: Kükü (340)
Kükü Creative Commons License 2002.08.21 0 0 340
Hali

a szell?z?k és a wc mögötti vezetékrendszer a f? csotányvonulási útvonal. Valahonnan jönnie kell utánpótlásnak ha ennyi írtás után is van. Szomszédok is írtottak?
Szórj a vízóralyukba ultrát vagy más klóros cuccot.
És ott is spricceltesd be.
Aztán lesz ami lesz...

Kükü

Előzmény: Gombócartúrné (338)
Gombócartúrné Creative Commons License 2002.08.06 0 0 339
bocsi, hogy ilyen sokat írtam...
Gombócartúrné Creative Commons License 2002.08.06 0 0 338
Sziasztok!

Hát, ez a topic jól elsüllyedt, de én most felhozom, s leírom a problémám, ha segíteni nem is tudtok, de ti legalább megértetek.

Októberben lesz két éve, hogy beköltöztem a lakásomba. Csepel, dunadülő 10 emeletes. Jó környék... csótányilag mindenképpen.
A felújításkor a szőnyegpadlót kivéve minden ki lett cserélve a lakásban (konyhaszekrény, járólap, csempe, budi, csap, kád, minden), tehát ún. csótánymentes állapotban költöztem be (tudtam, hogy előtte már volt csótány, de mivel kicserélésre került minden, meg szigetelve lett, gondoltam, csak nem lesz már).
Az első döbbenet a beköltözés után már három héttel elért. Az edényszárítón egy csésze alatt lakozott a tetves dögje. Azóta nincs megállás. Folyamatosan "szórakoztatnak" a csótányok.
Hozzá kell tennem a dologhoz, hogy szerintem ez az egyetlen dolog, amivel engem tényleg meg lehetne ölni (természetesen az egyéb, fegyver, agyoncsapás dolgoktól eltekintve:). Ha egyet rámraknának, biztos, hogy menten szörnyethalnék.
Folyamatosan irtatok, három havonta járnak fújkálni valami büdös izét, ami azonban eddig teljesen hatástalannak bizonyult. Vettem már mortein féle késleltetett hatású mérget, bábolna csapdát, mortein, raid sprét, de ezek kiirthatatlanok.
Le volt most téve két csapda, mindkettő a konyhában, az egyik a mosogató alatt (elvégre ott jön be a vízvezeték), a másik pedig a konyha másik falánál, a falipult alatt. Én hozzájuk nem nyúlok azután, hogy leraktam őket, így a legutóbbi irtás után, mikor már másnap egy víg egyed cikázott a konyhában, a barátnőmet, aki azt is kiirtotta, megkértem, szedje be a csapdákat, és tegyünk le két újat. Beszedte őket, egyetlen megveszekedett példány sem volt egyikben sem. Erre rá olyan három napra egy tetszhalott feküdt a konyhában, sprével kiirtottam.
Tegnap viszont... a fürdőszobában épp a kezemet mostam, s épp hajoltam a tükrös szekrény felé, mikor annak kihúzott fiókjába oldalról mászingált be egy egyed, olyan közel tőlem, hogy majdnem az orromat használta ugródeszkának. Kirohantam a spréért, s mivel a fiók van olyan magas, hogy nem látok bele, vakon fújkáztam a sprét, mint egy eszement.
Namondom, most mit csinálok? Nem mertem kivenni a fiókot, attól féltem a legjobban: mivan, ha nincs benne? Így ismét áthívtam a barátnőm a szomszédból (este 1/4 12-kor), hogy valamit csináljon, mert én nem alszom itthon, ha ez nem döglött meg. Belenézett a fiókba... megdöglött... nem volt neki nehéz, fél centi vastagon állt a spré leve a fiókban. De az az igazság, hogy mostmár eljött az a pillanat, hogy már a fürdőszobába sem merek kimenni sötétedés után (a villanykapcsolás projekttől félek). Eddig ez a konyhára volt igaz, eztán már a fürdőre is.
Egyszerűen hatástalannak bizonyul minden, amit eddig használtam. Eddig felnőtt példányt, összesen egy darabot találtam megdögölve, élőt viszont annál többet (néhány kicsi biztos az anyai szoptatás hiányától pusztult el).
A tegnap történtek után megint fostam elaludni, a rettentő hőség ellenére is betakaróztam nyakig (nem mintha ez védene, de legalább a fílingje megvan), ráadásul 1/2 2-kor még a pisilhetnék is rámjött, és mivel a lakásom a jófajta panelban van, hát a fürdőben van a budi... gondolkodtam, hogy bepisiljek-e inkább, de győzött a vesém budira-kívánkozhatnékja.
Én már tényleg nem tudom mit csináljak... azon gondolkodtam, kihívom újra az irtókat, hogy garanciálisan, ingyé azonnal fújkáljanak újra. Sőt, ha nem ingyé csinálják, az sem érdekel... kifizetném :(

Kükü Creative Commons License 2002.04.17 0 0 337
vajon most hogy áll a hadjáratod?
Előzmény: klaaris (335)
edouard Creative Commons License 2002.04.05 0 0 336
csótánymentes?? azt nem tudom.
de két dolog:
1-víz kell nekik!! szerintem inkább egy kicsi hypot önts a lefolyókba.
2-kaja is kell, igaz anélkül tovább bírják, mint víz nélkül. tehát no morzsa!! no mosatlan edények!! no sokáig szerves kajamaradék a szemetesben!!

engem fiú létemre annak idején megtanítottak mosogatni, takarítani. a mocskok.

amúgy eddig profi vagy!! HAJRÁ!!

Előzmény: klaaris (335)
klaaris Creative Commons License 2002.04.05 0 0 335
Régi bérház 3 emeletén nálam is megjelentek a csótányok. Igazából csoda, hogy eddig nem voltak, étterem van a földszinten, és már többször volt riasztás a házban. Hétfőn 1 db, ekkor még reméltem, hogy ez talán nem is az, kedden már 2, a kicsi (1 cm körüli) fekete fajtából, mindhárman csúf halált haltak. Kedden tekintettel a számok riasztó növekedésére gyors pánikot követően megtettem a szükséges óvintézkedéseket (lefolyó leragasztása szigetelőszalaggal, villany állandó égetése - éljen a villanyszámla, rejtekhelynek használható zugok eltávolítása, ajtózárás, méreg), azóta másfél hét alatt semmi.

Most akkor nagyjából csótánymentesnek mondhatom magam? Vagy költözzek el?

em Creative Commons License 2002.04.05 0 0 334
aha.. le mernem fogadni, hogy az ettermek, elelmiszerboltok es hasonlok nagy reszenek raktara tele van csotanyokkal.... eleg gaz belegondolni....
Előzmény: edouard (333)
edouard Creative Commons License 2002.04.05 0 0 333
szasztok!!
régebben én is bújtam ezt a topickot, de mióta má-
sik albérletbe költöztem, elhanyagoltam a dolgot.

teljessen új oldalukról ismertem meg a csoteszokat!!
ugyanis a mai ebédemben egy úgynevezett gasztró-csotkó
tempózott. illetve már csak lebegett. asszem többet
nem rendelek kínai kaját!! de mielőtt általánosítás
indulna be, elmondom, hogy nem csak az arany tenger
kínai étterembe fordulnak elő. láttam egyszer a bécsi
szelet vendéglátóipari egységben, sőt az eszebaszott
nagy tisztaságáról híres McDonci-ban is. eddig sem
voltak illúzióim az éttermi kajáról, de ez egy kicsit
túl bizarr már nekem.

eMM Creative Commons License 2002.03.22 0 0 332
Addig jó, amíg nem az ablakon másznak ki :)
Előzmény: Nemozoli (330)
Nemozoli Creative Commons License 2002.03.22 0 0 331
leha,

ja, én is foglalkoztam aikidoval (sajnos időhiány miatt manapság már nem)...

Némó

Előzmény: leha (320)
Nemozoli Creative Commons License 2002.03.22 0 0 330
Bizony, felmásznának mindenhova, ha hagynám... :-)

a legutóbb is kiszabadult az egyik gekkó, alig bírtam kiszedni a könyvespolc mögül :-)

Némó

Előzmény: eMM (324)
em Creative Commons License 2002.03.13 0 0 329
en is:)))
azert szeretnem megelozni hogy bekoltozzenek hozzam alberletbe:)
Előzmény: lilla_ (327)
em Creative Commons License 2002.03.13 0 0 328
koszi:)) majd beszerzem ezeket az eszkozoket:)))
Előzmény: Kükü (326)
lilla_ Creative Commons License 2002.03.12 0 0 327
jujj, én félek a csótányoktól! :-))
Kükü Creative Commons License 2002.03.12 0 0 326
bejáratokhoz, csőblokkhoz ultraderm...
+ egy mintavevő bábolna csapda
Előzmény: em (325)
em Creative Commons License 2002.03.10 0 0 325
sziasztok!
kepzeljetek, tegnap talalkoztam a hazban a gondnokkal (panelhaz), es mondta, hogy tobb lakasban lattak csotanyokat! teljesen bepanikoltam, vettem gyorsan egy raid csotanyirto spray-t, nemtom mennyire hatasos, mindenesetre korbefujtam a lakast... eleg budos, remelem a csotanyok is igy gondoljak, es messze elkerulnek....
tudtok valami tuti modszert a csotany-invazio megelozesere? (a gekkokon kivul:))

eMM Creative Commons License 2002.03.07 0 0 324
És ezek a falra is meg aplafonra is felmásznak?
És ha majd megették a csótányokat, a gekkókat hogy gyűjtöd vissza?
Hívod őket hogy ciic ciic,vagy gekk gekk?:)
Előzmény: Nemozoli (319)
borzimorzi Creative Commons License 2002.03.07 0 0 323
Kedves Nemozoli, és bérbe nem adod őket a szomszédoknak? Ez jobb lenne, mint Mézga Aladár az esővízzel! Gratula!
Csót :)
b
Előzmény: Nemozoli (319)
Kükü Creative Commons License 2002.03.07 0 0 322
Természetfilm a speizban...
Állítólag Madagaszkáron él a legnagyobb típus (10-15cm).
Szóval a vérükben lehet...
Előzmény: Nemozoli (319)
em Creative Commons License 2002.03.07 0 0 321
Kedves Nemozoli! Akkor ha jol ertem te a gyikjaiddal akikidoztatod le a csotanyokat? :)
Előzmény: Nemozoli (319)
leha Creative Commons License 2002.03.07 0 0 320
nekem igen (ezért is kaptam fel a fejem), na de neked? nem tuttam : )
Nemozoli Creative Commons License 2002.03.07 0 0 319

Csótányellenes intézkedés:

Két hete betelepítettem a lakásba két madagaszkári óriás nappali gekkót (igaz, még csak terráriumban)

de ha látok csotikat, legfeljebb elengedem őket, és összeszedik mindet :-)

Némó

Nemozoli Creative Commons License 2002.03.07 0 0 318
Ikkyo, nikkyo, sankyo: alapfogások az aikido nevű harcművészetben...
leha számára talán ismerős lehet, nem?

Előzmény: em (313)
eMM Creative Commons License 2002.03.07 0 0 317
Nálam meg muslinca invázió van, hiába ők is szeretik a kombuchát.
De végülis nem bántanak senkit,szóval nem zavarnak :)
Előzmény: em (316)
em Creative Commons License 2002.03.06 0 0 316
nalam meg zsizsik (zsizsikek?) voltak ugy egy honapja a konyhaban, mint utobb kiderult egy reg nem hasznalt lisztes zacskoban rendezkedtek be... akkor gyorsan kilakoltattam oket, es kidobaltam minden szamukra eheto dolgot a lakasbol... meg neha latok egy-ket tulelo peldanyt, de aszem sikeresen kiirtottam oket:)))))) nagyon buszke vagyok am magamra:))))))
Előzmény: eMM (315)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!