Nos... akkor nulladik dörgedelem:
Mindenki ellenőrizze az email címét, ugyanis a nem működő (más néven döglött) címek segítségével ellophatók a nickek, ez esetben a moderatura semmit nem tud tenni az égadta egy világon a tiltáson kívül. És a szoft értesítéséeit se tudod olvasni.
"Sok vihart megélt Angyalföldön dolgozunk.
A Fáy utca már oly sok éve otthonunk.
A százezer barát, a NAGY VASAS CSALÁD mindig összetart,
Hát, énekeld velünk jóban rosszban ezt a dalt:
ZÚGJON A HAJRÁ, HAJRÁ, VASAS! ANGYALFÖLD!"
A Vasas 51 olimpiai bajnokot, 53 világbajnokot és 56 Európa-bajnokot adott különböző sportágakban.
1546 országos, felnőtt, magyar bajnokság
51 olimpiai arany-, 15 ezüst-, 32 bronzérem
56 világbajnoki arany-, 68 ezüst-, 56 bronzérem
63 Európa-bajnoki arany-, 96 ezüst-, 120 bronzérem
7 BEK győzelem
Az elmúlt 100 év alatt 31 szakosztály, illetve sportág működött Klubunkban.
HAJRÁ, VASAS!
A politikai témák megbeszélési helye nem ez a topik, hanem ez: VASAS-PolKlub.
Megnyugtatólag hatott volna rám, ha megírják, hogy Molnár miért nem védett? Remélem, az új edző nem a Kiss-Uram kettősben gondolkodik. Nincs különösebb bajom velük sem, csak szerintem Molnár Zsombor illik több szempontból is a kapunkba!
Ez a Maccabi adta a felsőpolcos edzőt a Fradinak, mondjuk ez egy sokkal jobb csapat, mint mi vagyunk, nincs egy ilyen edzőmeccsel semmi gond, még ha ötöt kapunk, akkor sem... Remélem Pávkovicsot elfelejtjük...
Ja, szerintem, ahogy mondani szokták win-win szituáció volt, ha így történt, hiszen valóban nem kellett a szó szoros értelmében kirúgni az utánpótlás válogatottól az eredményei miatt, így betették hozzánk. Lehet, hogy szúrta NM szemét, de az enyémet is, hiszen feljutó helyen vette át a csapatot, aztán tudjuk mi lett, ráadásul gondolom, NM nem rúghatta ki a bajnokság végeztével sem, csak akkor, amikor már a főszponzor számára is egyértelmű volt Zoltán hozzá nem értése, akármibe is lát(hat)ott bele!
Aztán, ha Kecskeméten ekkora ökrök voltak, hogy elküldték Szabót, akkor megkapták ők Zoltánt, meg is lett az eredménye, de ez már legyen az ő bajuk!
egy kis szösszenet az MLSZ elnökétől a kupadöntő kapcsán:
„A Ferencváros ultrái édesanyámról is megemlékeztek nem éppen pozitív kontextusban, amikor azt skandálták: ”Csányi, te állat, ba..d meg az anyádat„. Még ha nem is a Ferencváros elnöke, a Facebookon igen aktív Kubatov Gábor szervezte ezt a gyalázkodást,
talán akkor is joggal vártam volna el, hogy mint a klub első embere és az egyik politikai párt vezető személyisége – aki egyébként a nyilatkozatai szerint száműzni szeretné az obszcenitást a lelátókról –, elhatárolódjon ettől a megnyilvánulástól. Az, hogy ezt nem tette meg, meggyőződésem szerint nemcsak az ő, de a klubja, és a politikai közössége szégyene is.”
Fura infóid vannak. Gerát nem kirúgták az up-tól, hanem ő ment kunyerálni, hogy ő mostmár felnőtt csapatnál akar vezető edző lenni.
Erre felmegkapta a Vasast. Mindez NM feje fölött, ami nagyon csípte a szemét, meg a kibaszott nagy beteges egóját. Ki is fúrta Zolikat, amint lehetett.
Persze Zolika nem volt jó edző, ha az lett volna NM már nincs itt.
És ezzel zárul mókamiki mesetára, Tercsi , Fercsi, Kata, Klára és valahány név a naptárban, viszont látásra pajtások!
Nehéz kérdés az edző megítélése, persze Schindler kudarc volt az első csapatnál, ez nem is kérdés, ahogy kudarc volt, Kiss Károly, Bene, Pintér és Gera is és tulajdonképpen Kuttor is, Kondásról már nem is beszélve, de mi az, ami meghatározza a sikert? Nyilván a kitűzött célok. Itt nálunk a cél a feljutás, ezt sikeresen Szanyónak és Kuttornak sikerült megugornia! Jó edzők? Szanyó azt sem tudom edzősködik-e valahol, Kuttor meg mindenhol megbukik... Szerintem Schindler az utánpótlásban tökéletes lehet...
Mátyus mekkora istencsászár volt Budafokon, a fél nb1 őt akarta, aztán sorra mindenhol megbukott, szóval csak azt akartam mondani, hogy Gera előtt sokan egy keménykezű Pintért akartak a primadonnákhoz, aztán Pinyő egy kalap sz@rt tett le az asztalra a felkészültségével... A külföldi nagyágyú Lőw is simán elintézte, hogy a Lipcse ne jusson a BL-be, míg Slot megnyerte a Liverpoollal a bajnokságot. Nem tudsz okos lenni, jöhetne ide a Fradi ír edzője a "felső polcról", aki nagynehezen behúzta a bajnokságot, ő sem tudna csodát tenni és valószínűleg ennyi magyar szinten kiemelkedő légióssal Csank még most is megnyerné a bajnokságot.
Nem gondolnám, hogy Gerát NM rúgta volna ki, hanem ugyanaz, aki az utánpótlás válogatottól is eltávolította, azaz Sándor, szerintem ez nem is kérdés! Gondolom, kedveli, hiszen egy jó gyerek, ezért kapott újabb esélyt Kecskeméten...
De igazából nem is érdekel, de szerintem ennek semmilyen visszhangja nem volt, legalábbis én nem olvastam semmit erről! Ha így lenne, akkor az is nevetséges lenne, ahogy az évben minden címről lemaradó Real Madrid Barca meccse után ugyanolyan teltház volt valamilyen kieső csapat ellen, még ha a példa kicsit "erős" is...
Nem csak az eredmény számít. Ha a csapat mindent megtesz a győzelemért, de kikap 4:0-ra mint anno mi Gyirmóton, akkor a szurkoló kimegy és szurkol az utolsó pillanatig.
"Egy Vasasnak 4 gólt rúgni, nem kis fegyvertény. Ráadásul mai ellenfelünk nagyon egységes, szervezett csapat volt. Játékosaimat maximálisan meg kell dícsérnem. Úgy gondolom egy semleges nézőnek is jó mérkőzésnek tűnhetett a mai.
Elég régóta benne vagyok a labdarúgásban. De olyat még sosem tapasztaltam, hogy 0-4 után egy szurkolótábor így biztassa a vesztésre álló csapatot. Hihetetlen jó érzés volt ezt megélni. Gyönyörű gesztus volt ez részükről, hogy akkor is kedvenceik mellé állnak, amikor egy komoly vereség formálódott. Egy edzőnek, egy tanárnak jó hallani ilyet. Amikor a játékosokat, az edzőket oly sok kritika, bántás éri a nézőtereken, mindenképpen üde színfolt, ha ilyen határtalan szeretetet tapasztal az ember."
Ott voltam a szakadó esőben. Tudom, miről beszélünk.
Mostanában négy kilométert nem voltam hajlandó autózni az egy kedvéért.
A kettő kb. olyan szerethető csapat volt tavaly mint régen az egy. Nem sajnáltam rá pénzt és időt. Mert megérdemelték.
Azt nem tudom, hogy Gera mennyire tehetségtelen edző.
Tény, hogy a válogatottnál túl magas szinten kezdett edzősködni (de kikkel?), tán jobb lett volna neki lépcsőfokonként haladni az edzői pályán.
De, még mindig fiatal edző, sztem még simán viheti valamire.
Amúgy, a rálátása alatt azt értettem, hogy a cash flow meg a játékos ügyekre a Vasasnál valószínűleg már rálátott.
És ez még nem elég, ráadásul még Csányival is kontaktban volt/van.
Egy nagyon veszélyes szitu jött létre ebben a rendszerben...
De szerencsére éppen kézél volt egy másik csányi bébi.
Hogyha igazán sz.r edzőt akarunk megnevezni, annak itt van rögtön Schindler. Rá mi szükség van? A szakértelme? Már bizonyított? Mikor, hol? Persze tudom, valamikor 50 misit ért az értéke. A sz.r se tudja, hova ment az a pénz is. De nem is fontos, fő hogy el lett költve..
Schindler először 2021 májusában távozott a Vasas éléről, miután a klub nem jutott fel az NB I-be. Később, 2023 októberében már az NB III-as második csapatot irányította vezetőedzőként, segítője akkor László András volt. Nem sokkal később elfogadta az Ajka ajánlatát, ahol bravúros teljesítménnyel benntartotta a csapatot az NB II-ben.
A tavalyi NB II-es bajnokság hajrájában azonban menesztették Ajkán, és a kiesés ellen küzdő Gyirmót kispadjára ült le. A sorsdöntő utolsó fordulóban éppen az Ajka ellen dőlt el, hogy végül Schindler korábbi klubja maradt bent, míg a Gyirmót kiesett az NB II-ből, ezért újra távoznia kellejtt a posztjáról.
Schindler most tehát újra a Vasashoz került, ahol ezúttal László András munkáját segíti majd a második csapatnál.
A szakember motiváltan érkezett vissza a klubhoz, ahol – mint mondta – gyerekkora óta otthon érzi magát. Hangsúlyozta, hogy legfontosabb célként a fiatalok folyamatos fejlődését látja, illetve azt, hogy minél többen jussanak el a felnőtt csapatig.
VSZK nalam az egyetlen legitim . Szomoru ,hogy fentrol kerul kijelolesre egy szurkoloi klub. Tiszteletben tartva a csoport politikai erzekenyseget ez a hszt. igy le is zarom. De, az az ezkoz nyugtalansagra ad okot.
Szerintem simán lehetne átlagban 2-4ezer Vasas néző meccsenként mint régen, edzőmeccseken is, de se siker, se eredmények, és még a kommunikáció is szar.. csodálom a mérkőzésenkénti ezer nézőt is így.. hová akarnak ultra tábort szervezni?
Szerintem semmi baj nincs azzal, hogy az ultrák szervezkedni akarnak, sőt tök jó dolog. Csak valahogy nem néz ki jól na, ha maga a sportigazgató jelenti már be az új - papíron - szurkolói egyesület létezését is, azzal együtt, hogy ők az FC hivatalos brigádja (lényegében ezzel nyíltan elárulva, hogy a már meglévő vasasos szurkolói egyesület (VSZK) neki nem jó, mert nem elég simulékony). Ez így nem civil önszerveződésnek tűnik, attól persze lehet még az.
Örülök, hogy szóba hoztad, mert azért relatíve keveset beszélnek az emberek az akadémiáról, ahol egyébként NM tulajdonos, a sportszakmai vezető Tóth Csaba. És persze nagyon jó dolog egy U16-os bajnoki cím, de talán egy akadémia sikerességét mégsem ebben, hanem produktivitásban, vagyis a felnőttfutballba való áramoltatásban kellene mérni, nahát, abban meg a Kubala utolsó a kiemelt akadémiák között...
Persze, mindig mindent neki köszönhetünk, mert ő adja bele a pénzt, csak amikor sportszakmai vezetőként bejön a képbe, hirtelen a felelőssége is nagyobb lesz az egészben. Ami pedig a patás ördögösséget illeti: szerintem a szakmai balfaszságok és mélyrepülések sorozata közös kudarc Csányival, az edzőkkel, játékosokkal, megértem, hogy azért nem lehet egyedül pellengérre állítani, amit viszont kulturálisan tesz a klubbal és a szurkolói közösséggel (kamuprofilok, véleménytiltások, uszítás, propaganda), azért ő az egyszemélyi felelős, és sokkal károsabb dolog, mint sokadszor is az NB II-ben maradni...
Ne viccelj már! Rajtunk röhögött az egész magyar focitársadalom. Minden médium azon élcelődött, hogy a tábor nem leb@szta, hanem megtapsolta a feljutásról lemaradt csapatot. Ha szerinted is tapsot érdemelt az a Honvéd elleni produkció, akkor nagyon másképp látjuk a világot.
Ennyire nem vagyok otthon a VSZK vs sportvezető kommunikációját illetően, de szerinted szükség van arra, hogy bárkit is maga mellé állítson? Azért nem szólt egyik meccsen sem telitorokból 1200 nézőtől az "NM takarodj", mert nem vagyunk sajnos többen egy-egy meccsen, szóval én nem látom, mi szüksége lenne "pártoló tagságra", de nem tudom? Gondolom ezek a srácok voltak azok is, akik a Bvsc pályán le akarták vetetni a mezt a játékosokkal.