Azért úgy hallom, a Vario azért süvölt a flikkflakkban. Az összes többi, az rövidcsuklós felépítésű, fusson is szebben. Tényleg, a Combino visÍt a Szeréminél?
Az Avenio forgóváza fölött ugyanolyan a lábtér, mint a mi Combinónkban, vagy az is jobb lett?
Hááát, ízlések és pofonok, meg egyéb közmondások, de ebben a klipben én sose találtam meg a zenét, és itt nem is folytatom, viszont ennél azért jobb zenékkel is emlékezhetünk rá.
Annak ellenére, hogy ezt a klipet annak idején rongyosra játszották az MTV-n, igazából nem is tudatosodott bennem, hogy mennyire zseniális, mind zeneileg, mind képileg, gyakorlatilag minden másodperce aranyat ér. Valahogy régebben olyan természetesnek és megszokottnak tűnt, ha egy videolkip kurvajól meg volt csinálva. Szegény Tom Petty, nyugodj békében.
Ezt köszönöm, érdekes volt. Ha legközelebb megyek, majd figyelem a fejleményeket. Vlore-ban is aludtunk, de nyoma nem volt vonatnak.
Busz viszont van, a hegyekben kis Transit meg Transporter, amúgy meg nagy luxusbuszok. Csak lassú. Ahogy itt írták is, nem volt autó az országban a rendszerváltásig. (1990 körül olyan 600 autó volt az egész országban.) Így nagyon vezetni sem tudnak/mernek, minden kanyar előtt 20-as tábla van (még az autópályán is helyenként!), és be is tartja a többség. Ha megtervezel egy utat, kiad a gps 140 km-re 3-4 órányi menetidőt. Szóval kéne oda a vasút.
Hallgasd meg pár egyéb számukat is (Black Betty pl, tudom, nem az övék, de mégis tőlük). Te szereted az ilyen zenét, mostanában sok új nem termett ezen nap alatt, de ez nagyon jó. Szerintem.
Más:
Tekeregtem 850km-t motorral Albániában. Képzeljétek, az egy olyan ország, ahol nem kell a vasúti átjáróban dekkolni hosszú perceket. Mert nincs. Vasút sincs.
Ami viszont érdekes, Tirana-tól északra az út mellett munkagépek szedték le a földet - egy sínpárról. És tisztogatták, a síneket már nem szedték fel. Na most abból mi lesz? Ezek szerint volt ott valaha vasút? Ott most éppen minden épül-szépül, jók az utak, a hotelek, a tengerpart, modern nyüzsgő és pofátlanul olcsó. Terveim szerint a jövő hónapban visszamegyünk vásárolni - kocsival :-)
Mindegy, az az érzésem volt, hogy ezek ott vasutat akarnak csinálni a kb. semmiből. (A hegyekben meg volt 1-2 elhagyatottnak látszó vasúti híd szerűség, de sínek nélkül.)
Érdekes, hogy nem modernizáltak az idők során. Nálunk egy idő után közforgalomból kikopott kéttengelyes személykocsikat használtak ilyen célra. Gyerekkoromból még emlékszem ilyenekre. (Gőzös topikban volt mostanában csomó DSO link, ott láthatóak voltak ilyen kocsik is.)
Hát, nekem legalábbis ezt mondták. Mindenesetre annak néz ki, még olyan kis kukucskáló dóm is van az oldalán, ami nélkül még a közelmúltban se volt csehszlovák vonat :)
Hivatásos vasútbaráti körben égő a Nohabot szeretni, pontosabban menő fikázni azt, aki szereti, szóval mittudomén. Én imádom a kutyafejűeket, szóval emiatt biztos nem lesz kevesebb kép róluk nálam :)