Keresés

Részletes keresés

karrier Creative Commons License 2009.04.07 0 0 7443
Ha egyszer erre vet a sors, meghívlak a Lénárdhoz egy jó soproni babgulyásra! Csak ne felejts el előtte szólni.

Karrier
Előzmény: Tőr a Szívbe (7441)
karrier Creative Commons License 2009.04.07 0 0 7442
Most nem a kötözködés végett, de miért is?
"- a minőségi kérdések javítása, a világszínvonalat jelentő legfeljebb 8%, helyett aljas módon a fele sem (nem árulom el, hogy 1 % alatt vagyunk, mert nagyképűnek gondolnátok, pedig, amikor idejöttem, még elmaradtunk a világszínvonaltól és azóta sem kaptunk új gépeket),
- szakmai együttműködés a német és osztrák kollégákkal (ami annyit tesz, hogy idejárnak tanulni, de ezt sem árulom el, mert beképzeltnek hinnétek)."

Én nem gondollak sem nagyképűnek sem beképzeltnek. Sőt! Örülök annak, hogy valaki jól csinálja azt amihez ért. Csak így tovább! Büszke vagyok arra, hogy egy velem egy alomból kikerült társam viszi valamire.
Én is tudom hogy kurva jó vagyok, abban amit csinálok, és én meg is szoktam mondani, hogy ez most tökéletes lett. Meg azt is amikor nem lett az. :) De inkább az szokott lenni. Ezzel semmi baj nincs. Az embernek tudnia kell magát értékelni, elhelyezni a piacon.
Úgyhogy csak rajta Szacsa! Így tovább! Mutass jó példát a felnövekvő generációnak!

LFS a kohásznak!
Előzmény: öntőszacsa (7435)
Tőr a Szívbe Creative Commons License 2009.04.07 0 0 7441
Nem tudom miért, én nem szeretem a halászlevet annyira, a levét az bekanalazom, de a halnak a húsát valahogy nem kedvelem. Egy jó aratógulyás, vagy babgulyás mindent visz nálam.
öntőszacsa Creative Commons License 2009.04.07 0 0 7440

Ismereteim szerint a két alapvető halászlé (tiszai, dunai) mellett van egy harmadik fajta, amelyet mindkettőből lehet csinálni, ám mégis külön klategória. A korhely halászlé, ami némi babérlevéllel, citromlével és tejföllel több, néhol dobnak bele egy kis kaprot, a lágy savanykásság miatt.

Ugyan vannak még olyan receptek, ahol tesznek bele lecsót, bort, krumplit is, mégis a két ősi az igazi, még korhelyesítve is.

Előzmény: Antenna (7439)
Antenna Creative Commons License 2009.04.07 0 0 7439
Köszönöm!

"Autó téma:"
A régebbi japánok, de főleg a Toyota marha jók voltak megbízhatóság szempontjából.
Manapság két ismerősöm is sír miattuk. Egyik a volt szerelőm aki folyamatosan javításra kényszerül, a másik a főnököm akinek a Nissanja kb havonta szervizben tölt pár napot.
A Toyota szerintem az előző tulaj miatt problémás... ha a kötelező szervizek nincsenek betartva akkor megette a fene, legyen az bármilyen jó autó.

Karrier barátait anno úgy ismertem meg hogy elhívtak Bajára Halászléfőző népünnepélyre, ami szerintem egy marhajó rendezvény! Bár nem voltam, és nem is vagyok egy halászlé rajongó, azért megeszem. Én két irányzatot ismerek, egyik ugyebár a bajai tésztával és kb egyben belefőzve a hal, a másik talán a tiszai bár nem tudom a pontos nevét, ahol a halat paszírozzák és hát egy sűrűbb állagú levest kapunk. Mi a harmadik?

Láttam hogy megnyílt a fürdő, milyen belépő árakkal dolgoznak? Sokan vannak? Jól van megcsinálva?

"A melóhelyen sok dolgunk van, foglalkozni kell az alábbiakkal (jól és okosan átgondolt módon működtetett nehézipar)"...
Ezekből ítélve titeket egyáltalán nem érintett a válság, vagy legalábbis annyira nem durván mint az autó gyártást...

A Montreal tényleg szép... két öreg álom alfám közül az egyik:
http://www.alfaamore.hu/tipusok/montreal

A másik: http://www.alfaamore.hu/files/galleries/00579/00007.gif

Csodásak, bár marhára nincs belőlük jó állapotú Magyarországon.
Montrealból talán nincs is, GTV6ból meg kb 20.

Egyébként AlfaCityben jövő hét hétvégén lesz mindegyikből néhány. Gyertek el egy kellemes időtöltésre, Monostori Erőd autók nélkül is nagyon szép, rengeteg látnivalóval, múzeummal... Fejenként 1000Ftot megér szerintem.


Antenna
Előzmény: öntőszacsa (7435)
öntőszacsa Creative Commons License 2009.04.07 0 0 7438

Jó kérdések.

 

1. tyúklopás, vagy 500 mill. Nincs különbség. Kell a szomszéd tyúkja? Átmegy és elmondja, hogy szívesen leszedi a cseresznyéjét, a cseresznye egy részéért, majd este főzzék meg tyúkot egy közös vacsorá keretében. Csak az elvet értsd, ne a szavak konkrét jelentését!

Ez olyan mint régen a balek kussss!. Nem azt nézték, hogy mit mondtunk, hanem, hogy pofáztunk.

2. Van büntetés:

- gázolásért, "x", ha valóban a sofőr a hibás, abban az esetben, ha a sofőr betartja az amúgy érvényes szabályokat és a delikvens kvázi eléveti magát, akkor a delikvens a hibás. De ez nem igényel több hónap bizonyítást, hiszen a sérülés mértéke, a féknyom, stb. egyértelműsíti a sebességet, a gázolás helye pedig az átkelő meglétét, hiányát.

- különös kegyetlenségért, "y",

- előre tervezésért, "z",

- hidegvérért, "h",

Kinél mit kell összeadni. Egyszerű matematika. A fentiek betarthatósága másik kérdés, ami általános érvényű: ne hozzunk idióta törvényeket, szabályokat.

Ezek nem kiskapuk, hanem egyértelműen definiálható dolgok. Ennyiben igaza volt ennek a derékl taljánnak.

Ami visszataszító a mai jogban, amikor azt írják, hogy "tól-ig adható". Nem! Egyértelműnek kell lennie. Ahány szál hóvirág van a kezében, amikor lebukik, annyi 40 órás közmunka hét, ennyi.

 

Szacsa

 

Előzmény: Tőr a Szívbe (7437)
Tőr a Szívbe Creative Commons License 2009.04.07 0 0 7437
Beccaria valóban olasz volt, de az apropó, amiért megírta A bűnökről és büntetésekről című művét, az franciaországi eseményekre vezethető vissza, tovább Voltaire kérésére publikálta azt, úgy tudom.

A büntetés mértékének függnie kell a bűn mértékétől, ha valaki saját megélhetése miatt lop el egy kiflit, vagy tyúkot az semmilyen körülmények között sem kaphatja ugyanazt a büntetést, mint amikor valaki 500 misit sikkaszt el. Ha például elgázol egy sofőr egy járókelőt és azt nem hagyja cserben kihívja a mentőt, de a járókelőt nem lehet megmenteni, akkor a sofőr ugyanazt a büntetést érdemli, mint aki kéjből, hidegvérrel, különös kegyetlenséggel mészárol le tizenéves gyerekeket?
öntőszacsa Creative Commons License 2009.04.07 0 0 7436

Cesare Beccaria nem olasz volt? Asszem az ő ötlete, hogy a törvény nem visszamenőleges és mindent szabad, amit a törvény nem tílt, a bűnt csakis a törvény definiálhatja, tíltakozott a halálbüntetés ellen és kimondta, hogy a büntetés a következő bűncselekmény elkövetésének visszatartó erejének kell lennie. A legnagyobb faszsága az volt, hogy a büntetés legyen arányos a bűnnel.

Szerintem a lopás az akkor is lopás, ha egy tyúkot visznek el és akkor is, ha egy egész ménest. Ha lehet mérlegelni, akkor már jön a patkánykodás.

Előzmény: Tőr a Szívbe (7434)
öntőszacsa Creative Commons License 2009.04.07 0 0 7435

Ha úgy gondolod, hogy itt senki nem kíváncsi a véleményemre, akkor ennek megfelelően cselekszem.

 

Csatlakozhatom hozzátok?

Autó téma: én japán autó fan vagyok, nekem használni kell az autó (évi 60-70 e km-t megyek), nem szervízbe hordani. Családi flotta: Suzuki Swift 162 e km-el semmi baja, a kötelező szervízeken kívül nem volt más, Toyota Carina E 300 e km, a kötelező szervízeken kívül nem volt más, Nissan Vanette Cargo 140 e km, a kötelező szervízeken kívül, a hűtővízcső kétszer eldurrant, 1× kuplung javítás.

A juhtúrós sztrapacskát utálom, mint minden túrós ételt, családi vonás.

A halászlevet viszont szeretem, mind a három félét.

 

 

Nehogy csak a "kesergést" lássátok:

 

A hétvégén GÉMSZ napon vettünk részt a SZL tagokkal. Idén is megnyertük a GÉMSZ kupát (főzőverseny 1. helyezés, fociverseny 1. helyezés). A menű egy saját recept volt, Leopárd ragu névre hallgat, a Budapest ragu átalakított változata. A részvevő csapat és az ellenfelek is jó társaság volt. Az esti bálban is jót mulattunk.

Vasárnap kellemeset úszkáltunk, beszélgettünk az újvárosi élményfürdőben, ahol jó látni a közönséget kiszolgáló fejlődést (többen beírtunk a vendégkönyvbe, fasz módon keseregve). Tegnap este megnéztük a "Szörnyek az űrlények ellen" című animációs filmet, könnyed esti szórakozásnak kiváló.

A múlt héten is elvoltam az Adonyban most felfedezett masszőrnél, aki 2000 Ft-ért masszíroz 50 percen keresztül, az andalító zenével, kellemes illattal kiváló ellazulási lehetőség, igazán üdítő.

 

Munkába menet hangoskönyvet hallgatok, legjobban Hrabal művei tetszenek, Wass Albert is kiváló.

 

A főiskolai anyagmérnök hallgatókkal elkezdtünk egy olyan komoly munkát ami az alábbiakat érinti, anyagmérnök szakon belül:

- tanulmányi elmaradások és azok pótlása,

- olyan fajta tanulmányi összhang, amely hidat képez az évfolyamok között ( első éves a harmadévessel ír közösen TDK-t, majd szakdolgozatot, folytatólagos elvvel)

- hagyománytörténeti elfeledett tények újra ismertetése, pontosítása,

- a korábbi szokások felélesztése, aktualizálása.

 

Az én szerepem a moderátori feladat, a végrehajtás a diákoké. A résztvevők köre gyarapszik, a feladatokat végrehajtják és elmondásuk szerint élvezik. Egyben egyetértenek: szükség volt már egy ilyen összefogásra.

 

A melóhelyen sok dolgunk van, foglalkozni kell az alábbiakkal (jól és okosan átgondolt módon működtetett nehézipar):

- gyárbővítés,

- létszám felvétel, a jelentkezők kiválasztása,

- termelési terv elkészítése, batartása a tavaly tervezetthez képest duplájára növekedett megrendelés kielégítésére,

- a minőségi kérdések javítása, a világszínvonalat jelentő legfeljebb 8%, helyett aljas módon a fele sem (nem árulom el, hogy 1 % alatt vagyunk, mert nagyképűnek gondolnátok, pedig, amikor idejöttem, még elmaradtunk a világszínvonaltól és azóta sem kaptunk új gépeket),

- szakmai együttműködés a német és osztrák kollégákkal (ami annyit tesz, hogy idejárnak tanulni, de ezt sem árulom el, mert beképzeltnek hinnétek).

 

 

Érték, ha tudunk örülni egymás sikereinek. Probléma, ha a mostani sikertelennek tűnő Magyarországon, pusztán álszentségből nem ismertetjük meg egymással a személyes sikereket, véleményeket.

 

Kérhetném azt, hogy a fórumot alakítsuk át egy kicsit "goodnews" jellegűre? Persze ehhez arra van szükség, hogy kiöljük a szívünkből a féltékenységet, irígységet.

 

Szacsa

 

ui: az Alfa Romeo Montreal igazán szép autó.

http://www.geocities.com/MotorCity/Track/7802/pics/alfamontreal74a.jpg

 

Előzmény: Antenna (7433)
Tőr a Szívbe Creative Commons License 2009.04.07 0 0 7434
Hogy miért jogra jelentkeztem? Leginkább a francia felvilágosodás eszméi miatt, természetjog, Cesare Beccaria, Rousseau Társadalmi szerződés.

Gondolkoztam a bölcsészeten is, de úgy gondoltam, hogy talán ezzel többet tudok tenni az emberekért. Nem igazán körvonalazódott bennem, hogy merre szeretnék orientálódni, hogy ügyvéd, büntetőügyész, vagy politikus leszek azt még nem tudhatom, bár ha politikai pályára tévednék, akkor nagymamámék egészen biztos kiborulnának, mert az egész falu azzal cseszegetné őket, hogy az unokájukat már most megvették kilóra.:D

Antenna Creative Commons License 2009.04.07 0 0 7433
reménytelen vagy...

Keserű mondatokkal bombázod pl Tőrt akinek vajmi kevés köze van hozzá hogy neked kellemetlen élményeid voltak ügyvédekkel. Mégis aljas trógernek nevezed a szakmáját.

Tedd meg máshol, erre itt baromira nincs szükség. Hallasd a hangod ott ahol kíváncsiak rá!
Komolyan Szacsa itt csak a feszültséget kelted és az nem vezet semmilyen megoldásra.


Antenna
Előzmény: öntőszacsa (7432)
öntőszacsa Creative Commons License 2009.04.07 0 0 7432

Jó szerencsét!

 

Attól könnyebb elviselni a gondokat, ha beszélünk róla. Kár, hogy veletek csak addig lehet eljutni, hogy felvetődik egy probléma, majd megoldási ötlet helyett bárgyú mosolygás.

 

Az egész ország depressziós, még azok is, akik álmosolyt mutatnak, ők talán még inkább.

 

4-5 éve annyit mondtam, hogy szomorú, hogy a KAT megáll a siránkozásnál. Azt is mondtam, hogy szükség van az általatok képviselt "romantikus" vonalra is. Megjegyeztem azt is, hogy célszerű lenne hatásosabb módon közelednetek a közösség tagjaihoz. Majd megoldásként javasoltam egy bográcsozást, nótázással, kiserdő kitakarítással. Ami részben meg is valósult, Romeo szervezésében.

 

Ha figyelnél arra, amit mondok, akkor láthatnád, hogy minden egyes problémafelvetés mellé odabiggyesztek egy megoldási ötletet is. Ezt nem hívnám nyavalygásnak. De ha annak hívjuk, az sem érdekel, szilárd meggyőződésem, hogy előrébb visz, mint a bárgyú mosoly struccpolitikával, a "minden mindegy, mert nem tudunk, nem kell, nem a mi dolgunk rá hatni" című beleltörődésnek álcázott közösségi felelősség lepergetés beszariság. Legyen szó hagyományokról, vagy a való életről.

 

így kerek a világ.

 

Szacsa

 

ui: Ahol csak tehetem, hallatom a hangom. Nem érdekel, hány embernek nem tetszik. Ha minden évben csak egy valaki hallja és érti meg, már megérte. Ha némileg átformálja is a mondandómat (miért ne tenné, tegye hozzá ő is a gondolatait), akkor is megérte, mert legalább foglalkoztunk az üggyel és nem csak úgy voltunk bele a világba bárgyú mosollyal az arcunkon.

 

Előzmény: Antenna (7431)
Antenna Creative Commons License 2009.04.07 0 0 7431
Jó szerencsét!

Jobb neked attól hogy sanyargatod magad és a környezeted életét az örökös nyavalygásoddal? Egyikünk se tapsol a jelenlegi és a közelmúltbéli események miatt, de ettől még nem esik senki neki a másiknak minden apróság miatt rázúdítva ezer év fájdalmát.

Legalább a barátság és a közös élmények, nosztalgia, anekdóták adjanak kis mosolyra okot, valamint energiát hogy a hétköznap marhaságai ne depresszióba kergessenek.

4-5 éve te mondtad még a KAT idején hogy mekkora hülyék vagyunk hogy csak siránkozni tudunk, siratni a múltat és nyavalyogni a balekok jelenkori nevelése miatt.
Vedd már észre hogy ennyi erővel most akár fel is varrathatod azt a foltot amid van, mert pont olyan szenilis, érzelgős, nyavalygós "vénember" lettél ami ellen küzdöttél.


Antenna
Előzmény: öntőszacsa (7430)
öntőszacsa Creative Commons License 2009.04.07 0 0 7430

Jó szerencsét!

 

Nem is tudtam, hogy Sopronban oktatnak távgyógyítást és pszichológiát. Két apróság:

- nem tudom úgy élvezni a napsütést, ha közben kilopják a zsebemből a pénzemet,

- könnyebben lazulnék el, ha szép hazámban az emberek legalább 97 %-a nem szarna a világra egy nagyot, figyelnénk egymásra, környezetünkre, gyermekeinkre, a saját, gyermekeink és közösségünk jövőjére.

 

Nem nagy dolgok ám ezek, viszont van olyan (mint pl. én is), aki nem tud bárgyú mosollyal az arcán elmenni azon dolgok mellett, amelyek nyílvánvalóan rosszak.

 

 

Szacsa

 

ui: Tőr a szívbe! baleknak: te miért akarsz jogász lenni?

Előzmény: karrier (7429)
karrier Creative Commons License 2009.04.06 0 0 7429
Azért nehéz lehet ezzel az életfelfogással élni. Őszintén sajnállak, hogy nem tudod magad elengedni néha és egy kicsit élvezni azt ami az életből jutott.
Vedd már le azt az őrületesen negatív szemüveget, és hagyd hátra egy kicsit ezt az egészet. Koncentrálj a szép dolgokra, lásd a nyíló virágokat. Szépen süt a nap. Ébred a világ a téli pihenőből. Lazulj egy kicsit te is. Hidd el megéri!

LFS a kohásznak!

Karrier
Előzmény: öntőszacsa (7428)
öntőszacsa Creative Commons License 2009.04.06 0 0 7428

Jó szerencsét!

 

Azokról a határőrökről beszélünk, akik a rendszerváltás környékén rengeteg pénzt kerestek a nyugatról becsempészett videókazetta-illatszer-zsebszámológép-egyébfiszfasz üggyekel, akik a szerb háború alatt kiterjedt üzemanyagcsempéyzetet működtettek, akik résztvettek az olajszőkítésben, akik komoly pénzeket kerestek a színesfém és cigarettacsempészettel, akik segítői voltak a hamísított ruhák behozatalának?

Ezzel nem azt mondom, hogy édesapád résztvett az ilyen ügyekben. De ne kiáltsuk ki a határőröket szenteknek, mert nem azok.

Mindezek mellett, ha te igaz emberként fogod a jogot közvetíteni, akkor rendben is van az ügy. Sok sikert!

 

Szacsa

 

 

Antenna Creative Commons License 2009.04.06 0 0 7427
Az neked nem elég hogy kb minden évben nullára hoztuk ki az anyagbeszerzést a kaja eladásból? :D

Antenna
Előzmény: karrier (7426)
karrier Creative Commons License 2009.04.06 0 0 7426
De az idén most már tényleg "győzelem, vagy halál". Nyerni kéne, amit soha nem fogunk.
Valószínűleg azért mert 6unknak több foga van mint a rajtunk kívül versenyző csapatoknak összesen. :) És nem sztrapacskával kelünk-fekszünk.

De mint mindig idén is bárkit szivesen látunk majd, Vanyarcon Nógrádban, szeptemberben.

Jó szerencsét!
Előzmény: Antenna (7425)
Antenna Creative Commons License 2009.04.06 0 0 7425
egyébként ha szereted a sztrapacskát akkor javaslom szeptember első, vagy második (majd Karrier kijavít) hétvégéjét és a Haluska fesztivált ahol amolyan soproni-újvárosi családias keretek közt karrier család és Antenna+barátai család indul a sztrapacska főző versenyen. :)
Idén már 3. éve! :)

Antenna
Előzmény: Tőr a Szívbe (7422)
karrier Creative Commons License 2009.04.06 0 0 7424
Látod! Egyenes út a patkányjogászatba... :)

Unicummal öblögess!
Előzmény: Tőr a Szívbe (7422)
Antenna Creative Commons License 2009.04.06 0 0 7423
Addig se beszélsz... :D Mindennek van előnye és hátránya! Egyébként meg Unicum megold mindent. Csak a mennyiség a kérdéses.

Antenna
Előzmény: Tőr a Szívbe (7422)
Tőr a Szívbe Creative Commons License 2009.04.06 0 0 7422
Apám határőr ezredes volt, anyukám pedig patikai asszisztens.

Tegnap én is juhtúrós sztrapacskát ettem, maradt még egy kevés meg is enném, ha nem most nőne a bölcsességfogam, kettő olyan békésen mászott ki, ez meg nem engedi, hogy kinyissam, vagy bezárjam a számat teljesen, nagyon ócska.
Antenna Creative Commons License 2009.04.06 0 0 7421
Steiger Olimpia:

Vágottsör



Antenna
öntőszacsa Creative Commons License 2009.04.06 0 0 7420

Jó szerencsét!

 

Annyiban vitatkozom veled, hogy a mai huszonévesek teljesen máshogy szocializálódtak, mint a harmincas, vagy idősebb társaik. Ne felejtsük el azt, hogy a fiatalság alapvetően a rendszerváltást követően szocialaizálódott, egy olyan közösségben és közfelefpgásban, ahol a szabadság annyit jelentett, hogy mindent szabad csak legyen gorenje hűtő, meg tengerparti nyaralás. A szűlőknek nem volt idejük nevelni a gyermekeket, az anyagi jólét igénye megette a szellemi/közösségi fejlődést.

Ahhoz, hogy ki milyen szakra jár, nagyban van köze a felfogásának. Alapvetően jogász szülők gyermekei mennek jogásznak és humán beállítottsűgú szülők gyermekei mennek bölcsésznek, az egyéb szakmáknál is van ilyesfajta "családi örökség". Így belátható, hogy a rendszerváltás után gyarapodó jogászszülők gyermekei a gerinctelenséget, a patkányságot látták, hallották otthon, hiszen szüleik csak így tudtak érvényesülni. Míg egy műszaki foglalkozású szülő arról beszélt, hogy a komcsivilágból itt maradt rozsdás kacatokkal kell megfelelni az elvárásoknak, vagy külföldről hoztak ide nyugati rozsdás kacatokat és azzal kellett megfelelni. Egészen más a két ügy éls biztosan lehet még szaporítani a választékot.

 

Ennek mennyiben van köze a selmeci ügyhöz? Egyszerű, a neveltetés megmutatja a hozzáállást és fordítva.

 

Szacsa

Előzmény: SzendGab (7413)
Antenna Creative Commons License 2009.04.06 0 0 7419
Jó szerencsét!

Karrier, azt még pesti korodból véled tudni hogy a disznókat kell permetezni, és kapálni? :D

Antenna

u.i.: Selmecen volt juhtúró is meg sztrapacska is... :D
Előzmény: karrier (7418)
karrier Creative Commons License 2009.04.06 0 0 7418
Néha arra gondolok, hogy elcserélném ám a várost a "Mátraalján, falu szélén lakik az én öreg néném"-re. Őzikézni, meg málnázni, meg paradicsomot nevelgetni. Békében, nyugalomban. Bár valószínű, hogy ez csak amolyan városi legenda, hogy arrafelé béke és nyugalom van. Pláne ha belegondolok, hogy 7kor már ki kell engedni a csirkéket, meg mennyikőadisznyóknakennyiannyi, és kapálni kell, meg permetezni.... :)
... és még brindza sincsen.
Előzmény: SzendGab (7417)
SzendGab Creative Commons License 2009.04.06 0 0 7417
Jó Szerencsét!

A lelőhelyeket én is tudom, de azért köszi. Egyébként kb. 20-25 km. Csak az lepett meg, hogy egy nekem ennyire hétköznapinak tűnő cuccot rendelésre kell hozni. És 3 hét alatt se érkezik meg. Legközelebb majd tudjuk, hogy előtte a nagyvárosban kell ilyesmit keresni.

Üdv:

Pici
Előzmény: karrier (7416)
karrier Creative Commons License 2009.04.06 0 0 7416
Jó szerencsét! Üdv az erdésznek!

Ha van a közelben valahol P*nny M*rket vagy Pl*s, ott néha elő szokott fordulni. Kis sötétezüst csomagolásban van, kék betűvel. Nem drága és jó az íze.

Karrier
Előzmény: SzendGab (7414)
ZE Creative Commons License 2009.04.05 0 0 7415
Káposztás sztrapacska?
Előzmény: SzendGab (7414)
SzendGab Creative Commons License 2009.04.05 0 0 7414
Jó Szerencsét!

A kulináris részekhez pedig a következőket tudom hozzátenni:

Horváth János a. Csam barátomtól kaptam mézbort. Egészen iható. Egyik ismerősöm úgy jellemezte nagyon találóan, hogy olyan, mint a Tokaji aszú.

A tavasz közeledtét nálunk a konyhában a sztrapacska és a tojásos nokedli jelenti. A múltkor úgy gondoltuk a feleségemmel, hogy ennénk egy jót a tótok étkéből. Csakhogy abban a 4.000 fő körüli kisvárosban, ahol lakunk nem lehetett juhtúrót kapni. A válasz annyi volt, hogy majd rendelnek. Ez volt 3 hete. Azóta sincs.

Üdv:

Pici

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!