Keresés

Részletes keresés

Pacemaker Creative Commons License 2000.02.16 0 0 62
13. szintról 22-re fejlődni kicsit furának tartom, valami bug lehetett??? 13. szinten elég sok XP-t kellene gyujteni hozzá.
Előzmény: silas (60)
ehe Creative Commons License 2000.02.16 0 0 61
ja, fallout.
nem tudom ti hogy vagytok vele, de a jateknak neha tok olyan filingje mint a falloutnak, a zene is tok hasonlo, meg a mozdulatok is. no persze ez nem baj csak neha ramjon egy kis dezsavu...
silas Creative Commons License 2000.02.15 0 0 60
Hát nem tudom, hogyan fejezted be ilyen alacsony szinten,nekem 23fighter-8mage lett a végén. Igaz, hogy a legvégén egy küldetéstol 9!!!! szintet fejlodtem. Nekem csak az, volt a problémám, hogy mutatóban vannak csak a 9, szintu spellek benne, mert úgy sem lesz idod használni oket (ld fennt). Meg az is kicsit furcsa volt, hogy egyetlen 6. szintu papi spell van csak. És még mindig azt mondom, hogy a Fallout 1-2 után a legjobb rpg amivel játszottam (nem véletlen, hogy ugyanazok írták).
Előzmény: Biohazard (58)
Kwisatz Haderach Creative Commons License 2000.02.15 0 0 59
azért nekem ez az XP nem egyértelmű

tegnap elkezdtem szórakozni, van egy küldetés a Curstben, amiért 150.000xP-t oszt le a gép

kipróbáltam a 6 fő csapattal, mindenki 25.000 XP-t kapott

kirúgtam mindenkit (20 wisdom) a N.O. 180.000 XP-t kapott (120%)
kicseréltem a szemét (épp az volt bennt neki, ami csökkenti -1 a wisdomot, tehát lett 21 wisdomja) a kapott XP 184.500 lett (123%)

szóval elég érdekes

más
megmondaná valaki, hogy hogyan kapják a HP-t a karakterek, nem igazán értem a kézikönyv végén levő táblázatokat, úgy tudtam, hogy a fighter 10 kockával dobatik, na most tegnap szórakozás közben kb. 4 szintlépés zajlott le, és mindig minimális értékekű HP-t (1-3) szerzett szerencsétlen N.O. fighterként, mit jelent az pl. (idézet a könyvből):
Hit Dice (10-sided dice): 8. levelnél 8; 9 levelnél 9; 10 levelnél 9+3 points; 11 levelnél 9+6 points..stb. stb.
ezt én nem értem, megmagyarázná valaki?

VIGYÁZAT!*spoiler*spoiler*!
Morteval meg mindenképpen érdemes komolyan elbeszélgetni (miután FfG közli, hogy büdös, meg hogy nem is mimir), nem tudom próbáltátok-e, a dumcsi végén kapott +4 strength, +2 constitutiont, +2 dexterity pontot...így már biztos nem fogom kidobni :)

Biohazard!
Hogy lettél LG???

Biohazard Creative Commons License 2000.02.15 0 0 58
Udv!

Jajaj gyerekek! Micsoda hatalmas gondjaitok vannak! :)
Imho EN vegignyomtam!! :)
Biza! Es L.G votlam meg a vegen is...hhm bar a legvegere aszem visszaalla T.N. jellemre(?)!
Kisse rohejes lett a vege...az XP-szerzestol sirogorcsot kaptam:pl: vidd vissza a papucsat a nagymamamnak! Rohangalas ide-oda,beszelgetes itt-ott,aztan kb 100.000!!!! XP! Najo,ez a pelda santit,mert nem volt aszem ijen quest,de jol mutatja,hogy mijen nagyon komoj dolgokkal kell a vegen foglalkozni...erdekes ,amikor az isteni(20) inteliganciaval megaldott zombi,a lebego koponya,1 githzeray Limbo-rol,egy Succubus,egy langolo hulla es 1 'farkas' noszemenly nekiindul es nyomozgat... :))Szal a veget ittis elszurtak,de nagyon! Az ordogoket is csak agyutotlteleknek hasznaltak,sehol-semmi rejtej,vagy barmi! Jon 1 lerakat ordog,oszt lehet gyakni! :(( Bar tul sokat nem ernek,mert atlagosan 10000xp 1 ordog es mire ide erunk a 10000-bol 1 fore kb 1600 jut...eppen semmire nem jo. Az AC(armor class) pedig vmi felelmetesen el lett qrva! A sajat karakteremnek -7 es AC-je volt a vegere...megis rohogve ledaralta a legutolso Abashai is!! Pedig a Compendium alapjan azoknak 15-os THAC0-juk van..lehet szamolni. :/
THAC0 dolog: nincs osszesitett THAC0 sehol(aszem) van az alap,aztan van a magikus bonusz a fegyverbol,a kepzettseg bonusz(aszem ez csak a sebzeshez ad),meg az erobol jaro bonusok..de osszesitve tudtommal nincs...bar probald meg atallitani,hogy mutassa a csataban a dobasokat!
Jo jellem: enis kerdezni akartam,hogy azon a +1 CON-t ado cuccon kivul van ertelme LG maradni?!
Van meg 1-2 turheto fegyver,de sok ertelmet nem lattam.A jellemet az aktualis beszelgetesek befojasoljak a legjobban..nem a jovoben,hanem azonnal jelentkeznek a hazugsagok hatasai...jellemvaltas sok hazugsag utan!
Osszegzes: a vegere ha jol emlexem 13. szintu mage lettem...6th level fighter es 7th level thief.. STR:11 INT:20 CON:22(!!!) erre en szinte alig raktam DEX:19 WIS:18 CHA:16
Pofatlanul sok tapolasi lehetoseg van! Permanens tulajdonsag novelesek! :/
A jatek maga osszessegeben jo.Ha a veget nem szurtak volna el ennyire,akkor meg akar nagyon jonak is mondhatnam! A storry nagyonjo! Mar a kozepe fele elvesztettem a fonalat es allandoan utanna kellett olvasni a diariban,hogy mivan...A harcrol jobb nem beszelni..Ha vkinek vmi kerdese van,valaszolok ra,ha tudok,persze leginkabb ide a forumra..Egyenlore ennyi!
BYE

ehe Creative Commons License 2000.02.14 0 0 57
persze hogy, nem.
a wisdom fuggvenye. vagy is hat nem fuggveny hanem egy konstans szorzo ami a wisdommal valtozik. ennek aranyaban ossza szet a parti tagok kozt az xp.t.
egy sokaccorra feltett kerdes: hol lehet megnezni az osszesitett tachot(mer ami a profiles-ben van az csak a szinthez tartozo alapertek),amiben a fegyver a tatto stb. modositoi is benne vannak? meggebedek se talalom. van egyaltalan ilyen?
Kwisatz Haderach Creative Commons License 2000.02.14 0 0 56
ja, még valami, ha még egyáltalán nem beszélgettél vele, akkor először nem jön fel ez az oktatás-kérés lehetőség, addig el kell valahogy jutni a párbeszéd során...valahogy arra kell terelni a szót, hogy ő tudna-e téged tanítani, vagy valami ilyesmi
Előzmény: Kwisatz Haderach (55)
Kwisatz Haderach Creative Commons License 2000.02.14 0 0 55
remélem jól emléxem, szóval ne utálj nagyon
ha megnyomod a jobb klikket, van egy olyan lehetőség is, hogy "beszélgetés-szöveg-ablak"...már bocs a kretén megfogalmazásért, na szóval így tudsz beszélgetni a társaiddal, és van egy olyan opció, lehetőség a párbeszéd során, hogy a tanítási dolgairól beszélgecc vele, ha fighter vagy mágussá képez át (Art), ha meg mágus fighter lehetsz a beszélgetés után
remélem ma este én is le tudm csekkolni :)

van egy nagyon genyó ötletem a tápolásra
szóval, itt a társak nem mennek el ha kirakod őket a csapatból (l. BG), én a Curst területen ébredtem rá, hogy milyen szépen lehet felnyomni a karaktert (ekkor már többé-kevésbé mindenki 8-9-10 szinten van), ha kirúgsz mindenkit egy quest teljesítése után, te zsebelheted be az összes pontot, ami azon a terülten már 100.000 XP felett van, és így elég könnyen mehecc feljebb
(vagy ezzel tudsz szelektálni, ha valamelyik társadat nem akarod nyomni...én pl. az odakozmált varázslóval vagyok így, mert tudom, hogy ki akarom dobni)

elég kellemes megoldás, bár alapjaiban elítélendő az elején még nem érdemes, de a vége felé szerintem már meggondolandó

egyébként én úgy tapasztaltam, hogy nem egyenlően ossza el a gép a szerzett XP-ket, nektek mi a véleményetek?

Előzmény: Locklear (54)
Locklear Creative Commons License 2000.02.14 0 0 54
Húha!
Dakkon, az a szakállas harcos-mágus (vmi gwi*-vmi), akit a Füstölgő Hullában lehet felvenni, és aki folyton olyan idétlen dumát nyomat (This is not "known" to me" meg ilyenek)?
(Most nincs előttem a játék, de este igen, akkor meg már nem tudok netezni)
Ő most már csapattag, hogyan vegyem rá, hogy mágust csináljon belőlem?
Az télleg gagyi, hogy a "Névtelen" nem lehet mult-class (a BG-t multi-class harcos-mágussal nyomtam végig és nem bántam meg!).
Ja, és utálom a pofáját. (A BG-be a sajátomat raktam :-) Más bajom nincs :-)
Locklear
Előzmény: Kwisatz Haderach (53)
Kwisatz Haderach Creative Commons License 2000.02.14 0 0 53
Hallóóó!
bár nem játszottam a legutóbbi hozzászólásom óta, tök jó, hogy megy a topic!

Locklear:
mágus elvileg dakkon segítségével is lehetsz, de ha nem vetted fel még valami miatt, akkor mielőtt lementél volna "Pharod labirintusába" a Midwife néni is átállíthatott volna (bár ott kell néhány fárasztóan rohangálós subquest hozzá, de kapsz egy tápos fülbevalót is)...a katakombákban nem tudom van-e rá esély :( (esetleg a pa főskeleton nem csinál ilyet?...erre már nem emlékszem pontosan)

Lawful karakter: én igazán kíváncsi vagyok sikerül-e valakinek így végezni a játékkal,én pl. mindig az igazat mondtam eddig (bár lopni már loptam), szvsz nem csak ezen múlhat, én valahogy döntőnek érezeztem azt a questet, amikor meg lehet menteni a rabszolgapiacról egy nőcit, ott volt egy olyan válasz, hogy ha a TÖRVÉNYszerint bűnös, akkor csak adják el rabszolgának...persze ezt ki nem sz@rja le? ;)

az biztos hogy később táp a lawfull good, olyan jó kis cuccokat lehet felszedni (kezdve a legelején azzal a +1 constitutiont adó itemmel)

Locklear Creative Commons License 2000.02.14 0 0 52
Ja még vmi.
Eddig kétszer hazudtam (Pharodnak, meg vmi másik csókának, aki a nagynénjét kereste) ennek később lesz jelentősége? (Jellemvonások) Vagy csak olyan kamu dolog, mint az hogy a BG-ben a true neutralokat zavarja a csapatban, ha túl jó gyerekek vagyunk? (néha ugatnak, de különben semmi).
Locklear Creative Commons License 2000.02.14 0 0 51
Na lenyomtam a Baldur/Talez, és a hétvégén nekiestem a Planscape-nek...
Hát, azért azt nem mondanám, hogy veri a BG-t.
A szövegrészek, párbeszédek és a karakterek télleg sokkal cool-abbak, mint a BG-ben és az is nagyon állat, hogy ennyire számít, hogy kinek mit mondasz. Ennek ellenére szerintem kicsit túlzás, hogy ilyen sok xp-t kapsz vmi ügyes szófordulatért (500, 1000 stb) és ilyen keveset egy rosszarcú lenyomásáért (50-200 kb.) Másrészt néha azért kicsit unalmas volt egy-két hosszabb párbeszéd, szerintem a Baldur-ban ez jobban ki volt egyensúlyozva. Ami különösen nem tetszett, az a gagyi harc rész (most vagy a Pharod alatti katakombákban - itt már javulgat, de még itt sem az igazi.) Néhány mag.-ban azt írták, hogy mennyire klassz, átlátható a menűrendszer, hát szerintem a BG-hez képest egyáltalán nem az. A napló rész és a küldetések managelése viszont télleg jobbak. (Azt nagyon elqrták a BG-ben).
Lenne pár kérdésem plíz:
Hogy a fenében leszek majd mágus? Tolvaj már lehettem volna, de ahhoz nem volt kedvem, mágussal viszont még nem találkoztam. Már a katakombában vagyok, Pharodnak keresek vmi cuccost, és unom a sok bénán megcsinált hack -and-slasht-t (ha mán hákánszlás, akkó Dijabló!).
A sokadik küldetést már nem jegyzi be a naplójába a csóka (Pharod "kérését" pedig elvállaltam, de nem írja ki) Ti is tapasztaltatok ilyet? Felraktam az update-et, lehet hogy azért van?
Locklear
ehe Creative Commons License 2000.02.12 0 0 50
bazmeg baszart a cd-romom.....
ehe Creative Commons License 2000.02.12 0 0 49
ja ja ja. ez igy van. a bg-n kivul meg nem volt olyan jatek aminek ketszer nekialltam volna, ha mar eccer vegig vittem. a bg meg sokadjara is izgis. ettol fuggetlenul a pt-ben nagyon sok olyan otlet van(mind kezelhetoseg, mind rpg szinten) ami szinten egyedive teszi a jatekot.

kerdes:
hol lehet megnezni azt az erteket ami fegyverrel meg tetovalassal egyutt mutatja a tacho-mat.
mer a prof.-ba csak az alapertek van benn! pliiiz segiccsetek mer' kurva idegesito hogy nem talalom(van egyaltalan?, vaccsak bugos jatekom?)

Pacemaker Creative Commons License 2000.02.12 0 0 48
Biztos vagyok benne hogy nekem is jobban tetszene, ha angolul perfect lennék, de maga a szereplő nem kapott meg úgy mint a BG-ben amikor én választhattam ki a legjobban tetszőt.
A másik A Bg többször ujrajátszható , vissza importált karakterrel is élvezetes, ujabb partitaggal, A PT szerintem egyszeri szorakozást nyújt , ha befejezted nem fogod ujra elkezdeni.
silas Creative Commons License 2000.02.11 0 0 47
Angoltanár létemre engem is néha elgondolkodtatott, a Torment. Azzal én is egyetértek, hogy egy átlagos amerikai biztosan nem olvas el minden szöveget, de én eléggé elfogult vagyok és imádom ezt a játékot. Szerintem ez az a Game ami a legközelebb áll egy szerepjátékhoz. Erre a legfőbb indok az, ahogyan a párbeszédek formálják a jellemedet. A másik pedig, hogy szinte mindent meg lehet oldani többféleképpen, harccal, beszélgetéssel, lopakodva stb. Nem tehetek róla, de imádom ezt a játékot.
ehe Creative Commons License 2000.02.11 0 0 46
hat igen, az amcsik nem valami nagy olvasogepek, az ma igaz...:)))
a szotar az nalam is hasonlo, avval a kulonbseggel hogy a szobatarsam gepe be van kapcsolva es azon a sztaki angolszotarat hasznalom.:)) igy kicsit kenyelmesebb.
egyebkent en a bg2.-ot varom.
Assassin ketkezes harccal, pappam, az lesz majd az igazi:)))
Pacemaker Creative Commons License 2000.02.11 0 0 45
Hát igen esetleg egy bárdnál, nem lennék meglepve hogy a szövegr kapná az XP-t. HArcosnál az üsd vágd a nyerő, mármint nálam.
Nekem a ranger a legkedvesebb karakterem gondolom erre semmi esély a tormentben.
MAjd aZ Interplay eldönti az eladások alapján mi is a nyerő a beszélgetés vagy a csihi puhi.
VAlahol a megfelelő arányt kell eltalálni, ami a Bg-nél ill TOSC-nál jó volt.
Ez egy subjectiv vélemyény amibe besegit a nem megfelelő angoltudás is,
nem szeretek ennyit szótárazni.
De szerintem az amcsi gyerekek sem szeretnek ennyit olvani. :-)
ehe Creative Commons License 2000.02.11 0 0 44
hat igen tenyleg mas mint a bg.
ott valoban az akcio dominalt.
a tormentben hihetetlen nagy hangsuly van a szovegen pl. egy kis felrebeszelessel elbaszarinthacc tobb ezer xp-t. pl. mikor githzerai citizennel beszelgetett dakkon en meg figyeltem mint a hujegyerek es utanna elkeztem faggatni csak ugy pojenbol a githzerai nyelvrol(eccer mar kerdeztem rola adott is erte kb. 500 xpt)aszta lass csodat ojan frankon belemelegedtunk a dologba, hogy eloszor adott 3000 xpt aszta meg 6000(!)-et.
hat baszmeg ekkora randomot...jo oke, lehet hogy van aki ezt rutinbol igy csinalta, de en kurvara meglepodtem.
meg hat igaz az is hogy szerintem egy harcosnak nem csak a pofazaser kene kapni a nagy xp hegyeket. nem?

Pacemaker Creative Commons License 2000.02.11 0 0 43
MAgyar leirasféle van e valahol, az az igazsáhg hogy elkzdtm de nincs időm összevissza rohangalni de a game azert erdekeln.
Mi a véleményetek a BG -nél jobb e ha jobb akkor miért.
Nekem a Bg akciodusabbnak imponál ami Diablon nevelkedett szívemnek jobban tetszik.
A tormentben az zavar hogy nem lehet igazán élesen megkülönböztetni ki is az ellenség és ki van veled, tudom az élet is ilyen de a játékokban szeretem ha egyértelmübb a helyzet. Mint ahogy ehe is mondta ő az elején kinyirta a dusmanokat, de meglehet ugy is oldani hogy élve maradt mindegyik, igazán a játék szempontjából ez mindegy de ugye az emberben aztán kétségek jönnek hogy mégse kellett volna, szerintem ezek a gondolatok jobb ha a mindennapi életben vannak csak, mármint hogy jól döntöttem e, Egy játékban csak jó döntések legyenek a játékos részéről vagyis érezze ugy. Erre jó példa a BG ott rögtön egyértelmü volt kit is kell kinyirni.
ehe Creative Commons License 2000.02.11 0 0 42
meg meg egy.:

van egy fegyverem(bone dagger) aminek +1 -es a tacho-ja.(edged)
meg van egy masik aminek nincs semmi plusszja es az is edged tipuso.
viszont akar melyik is van a kezemben a proficiencies-ben aszt mutatja hogy ugyanakkora a tacho. most akko hogy van ez? no csak nem irja ki, vagy mi van?
meg meg egy:
hogyan kell felhasznalni az unused slotokat? mar van 5 db.

ehe Creative Commons License 2000.02.10 0 0 41
meg egy kerdes.
ti hogy tuttatok visszaszerezni Gravesendtol annak az Angyar manusnak a szerodeset, amiben eladja magat a dustmannek halala utan? en akar mit mondok nem akarja nekem adni. megmutatni megmutattyja, de oda nem adja a goreny.:))
ehe Creative Commons License 2000.02.10 0 0 40
kosz spring.
a karakterpont, az amit szetosztasz a tulajdonsagaid kozt. mikor szitet lep a nameless akko' en pl. 1 et kapok, amit valamelyik kepessegemre rakhatok. az a kerdes hogy fugg e a kapott kar.pontok szama valamely kepessegtol? pl ha 18as az iq. akko' szintlepesekkor kaphatok e tobbet mint egy?

ehe
Spring. Creative Commons License 2000.02.10 0 0 39
hello!

A thug-ok néha akkor is megtámadnak, ha nem nyírtál ki senkit. Úgyhogy szerintem nincs összefüggés.

Az első npc, akitől fegyver skill-eket tanulhatsz. Annál a kapunál áll, ami az északkeleti (ahol a mortuary bejárata van), és az északnyugati városrész között van. Egy kicsit távolabb a kaputól az északnyugati városrészben. Ez egy szerzetes, aki arra kér, hogy erőszak nélkül szerezd vissza a rózsafűzérét. Ő csak ++ ig tud fejleszteni.

Mi az a karakterpont?

ehe Creative Commons License 2000.02.10 0 0 38
az fugg valamitol hogy szintenkent hany karakterpontot kaphatok?
ehe Creative Commons License 2000.02.10 0 0 37
van egy kérdésem.: (elorebocsátom hogy nagyon a játék elején vagyok:)
szóval még a játék tök elején kinyírtam egy dustman-t és utánna az összes többi nekem jött. oké persze ez tiszta sor, be is lettek darálva.
csak aszt nem értem hogy utánna sigilben mia halálér támadnak nekem az uccán lófráló fegyveres bácsik? de nem ám mindig, hanem csak néha néha, ha rájuk jön, vagy túl sokáig vagyok mellettük vagy ha, túl közel megyek el mellettük. van valami összefüggés e között meg hogy az elején megöltem a dustmant? annyuuu, mostmá mindig meg fognak támadni?:))))
meg még valami: hogy is van ez az empty slotos + jellé alakításos móka? melyik azaz npc és hol van akitol lehet tanulni?
elore is köszi.

ehe
ehe Creative Commons License 2000.02.10 0 0 36
MEGVAN A TORMENT!!!!!!!!
EGY HETI HIDEGÉLELEM BEPAKOLVA, ASZTÁ KEZDODIK A HENT.:)))))))

egyébként van egy kérdésem: ti legálisan szereztétek be a tormentet vagy fujj alatt?
csak azér mer tudományos kutatást végzek a témában....:))))

ehe

silas Creative Commons License 2000.02.10 0 0 35
A wisdom is számít néha a párbeszédopcióknál. A jellemről csak annyit, hogy azt is a párbszédek alakítják, mint tudjuk ugy, egy lawful karakter nem hazudik... Egyébként a lawful good elág táp lesz később, hiszen ...
Spring. Creative Commons License 2000.02.09 0 0 34
Háj.

A weapon prof. pontokat úgy nézheted meg, hogy lehívod a karakter tulajdonság paneljét, és jobb oldalon lefelé görgeted a szöveget. Egy idő múlva lesz valami olyasmi, hogy fist++ ha jól emlékszem. Egy fegyvercsoportnál minélt több + jel látható, annál profibb vagy a kezelésében. 4-5 + jelecske már elég kellemes tudást takar.

Az elején van asszem egy vagy két + a fist-re, és van ha jól emlékszem 3 empty slot-od. Ezeket a slotokat + jelecskékké alakíthatod, ha megkérsz egy fighter-t, hogy tanítson téged. Ez többnyire egy NPC lesz. A játék első felében csak egy olyan fighter-t ismersz meg, aki max két ++-ra tud kiképezni. Az a lényeg, hogy ne lődd el az összes empty slot-odat itt, tartogasd későbbre, amit nem tudsz egy fegyvernemre költeni. Empty slot-ot ugyanis asszem csak két szintenként kapsz egyet. Ez a lényeg...:)

Pacemaker Creative Commons License 2000.02.09 0 0 33
Hi én most kezdem majd el a gamet, mi az a weapon proficiency, hogy ne csesszem én is el.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!