Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Vw mark Creative Commons License 2019.06.25 0 0 9197

Sziasztok! Kérdésem lenni mi a véleményetek volkswagen passat 1.6 benzinel! AHL MOTORKOD! Előre is köszönöm! 

Robi fsi Creative Commons License 2019.06.09 0 0 9196

Sziasztok!

Van egy Wgolf plusz-om 1.6 fsi motorral és olyan problémám van mikor megvettem indításkor 2-3 másodpercig kerregett,úgy gondolom a vezérmű lánc volt.Ez 

tavaly volt még.Elvittem szerelőhöz ahol szokás szerint új autó vásárlásnál kell olajcsere,szűrök stb csere volt és teljes vezérlés volt cserélve feszítővel,vezetővel mindennel.Pár hónapig szinte csak 1-2 szer adta újra indításkor ezt a kerregő hangot.Kb egy hónapja elkezdte szinte minden hideg indításkor és már ott tartok hogy melegen is kezdi a kerregést.Az autóval egyébként meg vagyok elégedve és a motorja is tökéletes,szépen csendesen jár,persze kerregés után.Szerintetek mi lehet az okozója,nagyon idegesít és bosszant.Előre is köszönöm a válaszokat.

Tiba153 Creative Commons License 2019.06.04 0 0 9195

Sziasztok! Gyári VW lemezfelni 6,5×16  5×100 lyukkiosztású ET42-es 4db 20.000Ft-ert eladó. 

dakobacsi86 Creative Commons License 2019.05.30 0 0 9194

Sziasztok.
A videón hallható ( 10másodpercnél a lényeg) "ciccenő"hangot  mi okozhatja szerintetek?   1.9  pd 105 le motorról van szó. Ugyanezt a hangot figyeltem meg saját autómon is nem tudom mi okozhatja, nemrég tűnt fel a jelenség :)

https://www.youtube.com/watch?v=NxNa9SuaxXs   

Köszi előre is Üdvw

Legugy Creative Commons License 2019.05.16 0 0 9193

Szia Mindenki!

2011-es Golf Varianthoz keresek magyar nyelvű kézikönyvet (németországi  behozatal)

Előre is köszönöm a segítséget!

kamfor69nekannyi Creative Commons License 2019.05.14 0 0 9192

Ok, köszönöm, hogy próbáltál segíteni!

Előzmény: gerics (9191)
gerics Creative Commons License 2019.05.14 0 0 9191

Ez egy új Touareg. Ha az autó hotspotján van a teló működik.

Előzmény: kamfor69nekannyi (9190)
kamfor69nekannyi Creative Commons License 2019.05.14 0 0 9190

Én is iphone-nal használom (xs, ios 12.2). Nyilván nem létfontosságú, de engem bosszant, ha valaminek működnie kéne, mégsem teszi... Amikor megvettem az autót, a Carplay sem akart elsőre működni, a márkaszerviz válasza persze akkor is az volt, hogy nem is fog (nincs engedélyezve Magyarországon), aztán kiderült, hogy mégiscsak működik :/ Egyébként engem is főleg az egyszerűbb címmegadás miatt érdekel a Media Control, mert a beépített Google-keresés kicsit béna, a Car-Net-es címleküldés meg pláne macera. Tök jó lenne, ha menet közben a barátnőm tudna a telefonról útvonalat módosítani (pl. éttermet, vagy akármit útbaejteni, ami épp az eszünkbe jut).

Nekem beépített sim nincs az autóban, a mobilrouterben van a sim, az osztja a netet.De ahogy írtam, lehet hotspot a router, a mobil és az autó is, mindig ugyanaz a hibaüzi. Ami egyébként azt jelenti, hogy sikeresen kapcsolódik a médiaegységhez, mert ha más hálózaton van a mobil, mint az autó, a hibaüzi is más.

Neked mi az autó típusa/évjárata, ill. a médialejátszó típusa? Esetleg hardver/szoftver verziót is meg tudod osztani, mint a csatolt képen ()? 

Előzmény: gerics (9189)
gerics Creative Commons License 2019.05.14 0 0 9189

Szia! Én iphone-n néztem meg. Az autóba sim kártyát tettem, onnan veszi a mobil adatot. Beállítottam, hogy mobil hotspotként lehessen használni az autót, kvázi mintha egy wifirouter lenne. Rácsatlakozok a telefonnal, elindítom az alkalmazást, akkor már látja az alkalmazás az autót. Egyedül ami ebben jópofa, hogy a navinak sokkal könnyebb címet beadni, ill térképen böngészni. Kedvencek közé rakod és az autó átveszi. De amúgy emiatt ne kapj infarktust, jó poén de nem fogod használni...

Előzmény: kamfor69nekannyi (9188)
kamfor69nekannyi Creative Commons License 2019.05.14 0 0 9188

Köszönöm! Neked egyébként működik?

Én eddig ezeket próbáltam:

Az autó médiaegységében engedélyezve van a mobilalkalmazások adatátvitele. 

a) van egy Huawei mobilrouter az autóban, alapból erre csatlakozik az autó, így van Car-Net, forgalmi info a naviban, stb. Ugyanerre a wifi hálózatra csatlakozok a mobillal is és így próbálom csatlakoztatni a Media Control alkalmazást
b) az autó a mobilrouterre csatlakozik, de létrehozok az autó beállításaiban egy wifi hotspotot és erre csatlakozok a mobillal, majd így indítom az alkalmazást (az autó hotspotjára csatlakozva egyébként a mobilon csak helyi hálózat működik, internetkapcsolat nincs (az autó médiaegységén van internet is)

c) a mobilról osztom meg a wifit, erre csatlakozok az autóval és így indítom az alkalmazást

Mindhárom esetben a következő üzenetet írja ki az alkalmazás a csatlakozási kísérlet végén:

"A VW Media Control alkalmazás nincs engedélyezve az infotainment rendszerben. Forduljon Volkswagen Partneréhez!"

Természetesen megjártam a márkaszervizt, ahol 1 napig próbálkoztak. Frissítették a médiaegység szoftverét, de hiába. Végül ara jutottak, hogy az alkalmazás csak akkor működik, ha 

- beépített SIM-kártya van az autóban (nincs)

- VW Carstick-en keresztül csatlakozik internetre az autó (a tartozékos kolléga viszont megerősítette, amit én is olvastam a neten, hogy a Carstick csak a kisebb, Discover Media fejegységgel kompatibilis, a Discover Pro-val nem).

Az alkalmazás beépített súgója szerint is működnie kellene a fenti módon megosztott hálózattal, csak a gyakorlatban nem hajlandó összejönni a dolog.

Internetet végigtúrtam, sehol nincs értelmes info, max. különböző külföldi fórumokon szintén sikertelen próbálkozások.

Szóval nagyon kíváncsi lennék, hogy valakinek sikerült-e működésre bírnia az alkalmazást és ha igen, milyen módon?

Előzmény: gerics (9187)
gerics Creative Commons License 2019.05.13 0 0 9187

Szia! Akkor működik ha a telefonoddal az autód hotspotjára csatlakozol.

Előzmény: kamfor69nekannyi (9186)
kamfor69nekannyi Creative Commons License 2019.05.13 0 0 9186

Sziasztok! Használja esetleg valaki a Media Control nevű mobilalkalmazást, amivel menet közben utas tudja mobilról/tabletről vezérelni a navigációt és zenelejátszást? Passat B8 Discover Pro fejegységgel próbálom összekapcsolni, eddig sikertelenül.

-Grandmaster- Creative Commons License 2019.05.11 0 0 9185

Köszönöm a válaszokat. Esetleg tudod/tudja valaki, hogy egy donor gyári motoros napfénytetőjét át lehet hegeszteni olyan kocsira, amin sosem volt? Vagy esetleg más módon rögzíteni? Nem igazán szerelgettem kocsikat, mindig motorjaim voltak. 

Előzmény: 409 (9184)
409 Creative Commons License 2019.05.11 0 0 9184

Ebből a szempontból nincs különbség a két típus között.

Előzmény: -Grandmaster- (9183)
-Grandmaster- Creative Commons License 2019.05.11 0 0 9183

Értem. Igen így utólag meggondolandó egy donor beszerzése.Esetleg egy 3-as golf vr6 is megfelelne donornak? Bár nem hiszem, a kábelezés miatt. VR6 ventot donornak találni szerintem lehetetlen.  

Előzmény: 409 (9181)
diablo3000 Creative Commons License 2019.05.10 0 0 9182

Sziasztok!

Van egy 2007-es EOS 2 literes TSI autóm navigációval, de a dvd ami volt hozzá sérült(mechanikailag).Szereztem gyári dvd-t 2019-es mappal, de nem akarja elfogadni. Szerintem a firmware régi, még 28-as, 30-asra kellene cserélni. Valaki tudna segíteni, hogy hol lehet letölteni a frissítést?

Megköszönök minden segítséget.

409 Creative Commons License 2019.05.10 0 0 9181

Ha a "pár dolog" között szerepel a váltó, a kuplung, a féltengelyek, a kerékagyak, a fékek, a felnik, a gólyalábak, a stabilizátor, a kábelköteg, a motorvezérlő, a tank, az üzacsövek, az üzapumpa, a kipufogó, a tartóbakok*, akkor fizikailag igen. Jogilag meg valószínűleg nem lesz kedved végigvinni.

* + még ezer apróság ami megint egy vagyon lesz. Szóval ezt úgy érdemes csinálni, ha van hozzá komplett donor.

Előzmény: -Grandmaster- (9180)
-Grandmaster- Creative Commons License 2019.05.10 0 0 9180

Sziasztok! Egy 1997-es 1.9TD ventoba VR6-os motort cserélnék. Ez megoldható szerintetek? Vennék egy VR6 motort meg pár dolgot, és egy szerelővel be rakatnám. Köszi a válaszokat. 

Czupi Martin Creative Commons License 2019.05.05 0 0 9179

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, VW Passat B8 2015-ös évjárat 150lóerő, manuális váltó, 2.0 TDi típusú autó vásárlása előtt állok, a kiszemeltem már megvan, érdeklődnék afelől, hogy ezeknek a típusoknak, milyen típushibáik vannak, mire figyeljek? Köszönettel, Martin

Csaba LT 1967 Creative Commons License 2019.03.25 0 0 9178

Sziasztok! Segitséget keresek egy VW LT2.8 TDI 2002, kocsival kapcsolatban. Injektor csere, turbó felújitás után van a kocsi, 40000 km-rel,de tegnap leállt, majd inditáskor csattogó hangot ad, olyan mint egy benzines kocsinál nem megfelelö lenne a gyujtási sorrend, ha véletlen beindul akkor nagy fordulatról az alapjáratra visszaállás felé berángat a motor, minden csattanásnál fekete füst jön ki, az injektoroknál lévö stekkerekis ki vannak cserélve.az injektorokat Bosch szerviz végezte 660000ft-ért,azóta 40000 km ment, Várom válaszotok!

adamka24 Creative Commons License 2019.03.24 0 0 9177

Szisztok,

Segítséget kérnék,van egy 1.9pd sharanom, bvk motorkód, azt csinalha kb egy nap állás után indításkor brutál kék füstöt nyom ki 4-5 mp-ig és utána semmi. Indul pöccre, egyenletesen jár, csak nyomja kis ideig a kék füstöt. Olyan mintha olaj jutna a hengerbe míg áll a motor. Létezhet ilyen? Turbómál vagy szeleszár szimerringnél? Ha vkinek volt ilyen problémája, kérem segítsen. Köszi elöre is.

409 Creative Commons License 2019.03.17 0 0 9176

Tehát a pedálnál kettő kapcsoló van. Mindkettő be van kötve a motorvezérlőbe. Az egyik, pedálnyomásra zár, ez működteti a féklámpákat is. A másik, pedálnyomásra nyit. Diagnosztikában mutatja a két kapcsoló működését valamelyik csatornában. De kimérhető a motorvezérlőnél is. 23-as pin, pedál felengedve 0V, benyomva akku feszültség. 51-es pin, az előző fordítottja.

Előzmény: persie (9175)
persie Creative Commons License 2019.03.16 0 0 9175

1.4 60 le. AKK motorkód. 

Előzmény: 409 (9174)
409 Creative Commons License 2019.03.16 0 0 9174

1.4-ből abban az évben 7 változat készült......    ???

Előzmény: persie (9173)
persie Creative Commons License 2019.03.15 0 0 9173

Nem sikerült megoldanom a hibát. Mindenhol a megfelelő izzó van. Kábel hibát nem találok. Akkor nem jön csak vissza a hiba, ha kiszedem az izzókat. Szerinted hol lehet még gond? Köszi 

Előzmény: 409 (9171)
persie Creative Commons License 2019.03.11 0 0 9172

Köszi. Utána nézek. Lehet biztosíték is pl? Vagy esetleg a középső led izzó sor? Mert ott van valami kontakt hiba. 

Előzmény: 409 (9171)
409 Creative Commons License 2019.03.11 0 0 9171

Biztosan nem kapcsoló hibát ír ki. A diag csak áramköröket tud vizsgálni, annak az egyes elemeit nem.

Ez a hibakód valószínűtlen jel-ről szól, azaz nem azt a feszültséget/ellenállást látja a vezérlő amit elvár. Hogy ezt az áramkör melyik része okozza, azt kell megkeresni. Pl. lehet egy nem bele való izzó is.

Előzmény: persie (9169)
409 Creative Commons License 2019.03.11 0 0 9170

Bocs, de nincs kedvem tovább faggatózni. :/

Előzmény: Palika85 (9168)
persie Creative Commons License 2019.03.11 0 0 9169

Üdv.
Olyan problémám lenne,hogy Polo Classic 1.4 2000 évjárat P0571 féklámpa kapcsoló hibát ír. Az EPC világít. Két kapcsoló van. Kiszedtük,kitisztítottuk,kimértük, és mindkét kapcsoló működik. Féklámpa világít,de a hiba nem szűnik meg. Valakinek valami ötlet?Köszi

Palika85 Creative Commons License 2019.03.11 0 0 9168

Az olajnyomás mérés megvolt. Gyári értékeket produkált. Gyári olajnyomás szenzort rendeltettem bele és arra cseréltem ki. 

Előzmény: 409 (9166)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!