Van egy Wgolf plusz-om 1.6 fsi motorral és olyan problémám van mikor megvettem indításkor 2-3 másodpercig kerregett,úgy gondolom a vezérmű lánc volt.Ez
tavaly volt még.Elvittem szerelőhöz ahol szokás szerint új autó vásárlásnál kell olajcsere,szűrök stb csere volt és teljes vezérlés volt cserélve feszítővel,vezetővel mindennel.Pár hónapig szinte csak 1-2 szer adta újra indításkor ezt a kerregő hangot.Kb egy hónapja elkezdte szinte minden hideg indításkor és már ott tartok hogy melegen is kezdi a kerregést.Az autóval egyébként meg vagyok elégedve és a motorja is tökéletes,szépen csendesen jár,persze kerregés után.Szerintetek mi lehet az okozója,nagyon idegesít és bosszant.Előre is köszönöm a válaszokat.
Sziasztok. A videón hallható ( 10másodpercnél a lényeg) "ciccenő"hangot mi okozhatja szerintetek? 1.9 pd 105 le motorról van szó. Ugyanezt a hangot figyeltem meg saját autómon is nem tudom mi okozhatja, nemrég tűnt fel a jelenség :)
Én is iphone-nal használom (xs, ios 12.2). Nyilván nem létfontosságú, de engem bosszant, ha valaminek működnie kéne, mégsem teszi... Amikor megvettem az autót, a Carplay sem akart elsőre működni, a márkaszerviz válasza persze akkor is az volt, hogy nem is fog (nincs engedélyezve Magyarországon), aztán kiderült, hogy mégiscsak működik :/ Egyébként engem is főleg az egyszerűbb címmegadás miatt érdekel a Media Control, mert a beépített Google-keresés kicsit béna, a Car-Net-es címleküldés meg pláne macera. Tök jó lenne, ha menet közben a barátnőm tudna a telefonról útvonalat módosítani (pl. éttermet, vagy akármit útbaejteni, ami épp az eszünkbe jut).
Nekem beépített sim nincs az autóban, a mobilrouterben van a sim, az osztja a netet.De ahogy írtam, lehet hotspot a router, a mobil és az autó is, mindig ugyanaz a hibaüzi. Ami egyébként azt jelenti, hogy sikeresen kapcsolódik a médiaegységhez, mert ha más hálózaton van a mobil, mint az autó, a hibaüzi is más.
Neked mi az autó típusa/évjárata, ill. a médialejátszó típusa? Esetleg hardver/szoftver verziót is meg tudod osztani, mint a csatolt képen ()?
Szia! Én iphone-n néztem meg. Az autóba sim kártyát tettem, onnan veszi a mobil adatot. Beállítottam, hogy mobil hotspotként lehessen használni az autót, kvázi mintha egy wifirouter lenne. Rácsatlakozok a telefonnal, elindítom az alkalmazást, akkor már látja az alkalmazás az autót. Egyedül ami ebben jópofa, hogy a navinak sokkal könnyebb címet beadni, ill térképen böngészni. Kedvencek közé rakod és az autó átveszi. De amúgy emiatt ne kapj infarktust, jó poén de nem fogod használni...
Az autó médiaegységében engedélyezve van a mobilalkalmazások adatátvitele.
a) van egy Huawei mobilrouter az autóban, alapból erre csatlakozik az autó, így van Car-Net, forgalmi info a naviban, stb. Ugyanerre a wifi hálózatra csatlakozok a mobillal is és így próbálom csatlakoztatni a Media Control alkalmazást b) az autó a mobilrouterre csatlakozik, de létrehozok az autó beállításaiban egy wifi hotspotot és erre csatlakozok a mobillal, majd így indítom az alkalmazást (az autó hotspotjára csatlakozva egyébként a mobilon csak helyi hálózat működik, internetkapcsolat nincs (az autó médiaegységén van internet is)
c) a mobilról osztom meg a wifit, erre csatlakozok az autóval és így indítom az alkalmazást
Mindhárom esetben a következő üzenetet írja ki az alkalmazás a csatlakozási kísérlet végén:
"A VW Media Control alkalmazás nincs engedélyezve az infotainment rendszerben. Forduljon Volkswagen Partneréhez!"
Természetesen megjártam a márkaszervizt, ahol 1 napig próbálkoztak. Frissítették a médiaegység szoftverét, de hiába. Végül ara jutottak, hogy az alkalmazás csak akkor működik, ha
- beépített SIM-kártya van az autóban (nincs)
- VW Carstick-en keresztül csatlakozik internetre az autó (a tartozékos kolléga viszont megerősítette, amit én is olvastam a neten, hogy a Carstick csak a kisebb, Discover Media fejegységgel kompatibilis, a Discover Pro-val nem).
Az alkalmazás beépített súgója szerint is működnie kellene a fenti módon megosztott hálózattal, csak a gyakorlatban nem hajlandó összejönni a dolog.
Internetet végigtúrtam, sehol nincs értelmes info, max. különböző külföldi fórumokon szintén sikertelen próbálkozások.
Szóval nagyon kíváncsi lennék, hogy valakinek sikerült-e működésre bírnia az alkalmazást és ha igen, milyen módon?
Sziasztok! Használja esetleg valaki a Media Control nevű mobilalkalmazást, amivel menet közben utas tudja mobilról/tabletről vezérelni a navigációt és zenelejátszást? Passat B8 Discover Pro fejegységgel próbálom összekapcsolni, eddig sikertelenül.
Köszönöm a válaszokat. Esetleg tudod/tudja valaki, hogy egy donor gyári motoros napfénytetőjét át lehet hegeszteni olyan kocsira, amin sosem volt? Vagy esetleg más módon rögzíteni? Nem igazán szerelgettem kocsikat, mindig motorjaim voltak.
Értem. Igen így utólag meggondolandó egy donor beszerzése.Esetleg egy 3-as golf vr6 is megfelelne donornak? Bár nem hiszem, a kábelezés miatt. VR6 ventot donornak találni szerintem lehetetlen.
Van egy 2007-es EOS 2 literes TSI autóm navigációval, de a dvd ami volt hozzá sérült(mechanikailag).Szereztem gyári dvd-t 2019-es mappal, de nem akarja elfogadni. Szerintem a firmware régi, még 28-as, 30-asra kellene cserélni. Valaki tudna segíteni, hogy hol lehet letölteni a frissítést?
Ha a "pár dolog" között szerepel a váltó, a kuplung, a féltengelyek, a kerékagyak, a fékek, a felnik, a gólyalábak, a stabilizátor, a kábelköteg, a motorvezérlő, a tank, az üzacsövek, az üzapumpa, a kipufogó, a tartóbakok*, akkor fizikailag igen. Jogilag meg valószínűleg nem lesz kedved végigvinni.
* + még ezer apróság ami megint egy vagyon lesz. Szóval ezt úgy érdemes csinálni, ha van hozzá komplett donor.
Sziasztok! Egy 1997-es 1.9TD ventoba VR6-os motort cserélnék. Ez megoldható szerintetek? Vennék egy VR6 motort meg pár dolgot, és egy szerelővel be rakatnám. Köszi a válaszokat.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, VW Passat B8 2015-ös évjárat 150lóerő, manuális váltó, 2.0 TDi típusú autó vásárlása előtt állok, a kiszemeltem már megvan, érdeklődnék afelől, hogy ezeknek a típusoknak, milyen típushibáik vannak, mire figyeljek? Köszönettel, Martin
Sziasztok! Segitséget keresek egy VW LT2.8 TDI 2002, kocsival kapcsolatban. Injektor csere, turbó felújitás után van a kocsi, 40000 km-rel,de tegnap leállt, majd inditáskor csattogó hangot ad, olyan mint egy benzines kocsinál nem megfelelö lenne a gyujtási sorrend, ha véletlen beindul akkor nagy fordulatról az alapjáratra visszaállás felé berángat a motor, minden csattanásnál fekete füst jön ki, az injektoroknál lévö stekkerekis ki vannak cserélve.az injektorokat Bosch szerviz végezte 660000ft-ért,azóta 40000 km ment, Várom válaszotok!
Segítséget kérnék,van egy 1.9pd sharanom, bvk motorkód, azt csinalha kb egy nap állás után indításkor brutál kék füstöt nyom ki 4-5 mp-ig és utána semmi. Indul pöccre, egyenletesen jár, csak nyomja kis ideig a kék füstöt. Olyan mintha olaj jutna a hengerbe míg áll a motor. Létezhet ilyen? Turbómál vagy szeleszár szimerringnél? Ha vkinek volt ilyen problémája, kérem segítsen. Köszi elöre is.
Tehát a pedálnál kettő kapcsoló van. Mindkettő be van kötve a motorvezérlőbe. Az egyik, pedálnyomásra zár, ez működteti a féklámpákat is. A másik, pedálnyomásra nyit. Diagnosztikában mutatja a két kapcsoló működését valamelyik csatornában. De kimérhető a motorvezérlőnél is. 23-as pin, pedál felengedve 0V, benyomva akku feszültség. 51-es pin, az előző fordítottja.
Nem sikerült megoldanom a hibát. Mindenhol a megfelelő izzó van. Kábel hibát nem találok. Akkor nem jön csak vissza a hiba, ha kiszedem az izzókat. Szerinted hol lehet még gond? Köszi
Biztosan nem kapcsoló hibát ír ki. A diag csak áramköröket tud vizsgálni, annak az egyes elemeit nem.
Ez a hibakód valószínűtlen jel-ről szól, azaz nem azt a feszültséget/ellenállást látja a vezérlő amit elvár. Hogy ezt az áramkör melyik része okozza, azt kell megkeresni. Pl. lehet egy nem bele való izzó is.
Üdv. Olyan problémám lenne,hogy Polo Classic 1.4 2000 évjárat P0571 féklámpa kapcsoló hibát ír. Az EPC világít. Két kapcsoló van. Kiszedtük,kitisztítottuk,kimértük, és mindkét kapcsoló működik. Féklámpa világít,de a hiba nem szűnik meg. Valakinek valami ötlet?Köszi