a kocsi Móron készült, a készítőjét személyesen is ismerem, de az autó jelenlegi állapotáról nem tudok nyilatkozni, mert évekkel ezelőtt adta el, akkor már lejárt műszakival.
Ha azóta volt is vizsgán, akkor biztos, hogy "levelezőn", mert az átalakítások miatt biztos nem ment volna át normál úton (összes nyílászáró elektromos nyitású, ablakfólia, stb)
Legalábbis nem hiszem, hogy lenne még egy matt fekete 120-as, itthon.
Ezek szerint "helyben" ment el ?
Te vetted meg talán ? Ha igen akkor gratula.
Lehet tudni az autóról valami bővebbet ? Hol készült meg ilyesmi.
Kértem egy pár képet, mert hozzám képest az autó az ország másik felén volt, és írtam, hogy ha lemegyek el is hozom, de nem akartam potyára átautózni az országon, a netes képek alapján meg akármilyen is lehetett.
Ne viccelj, ezek a teljesítményparaméterek szinte cakkra megegyeznek az Octavia 1,6-os motorjáéval. Egy 100-asban utcára az több, mint elég. A 7 literes fogyasztás pedig maga a tökély. Egy ilyen tuning motort majd egyszer én is szeretnék egy majdani tuning autómba. Gratulálok!
Ha egyszer nekem lesz egy ilyen motorom, egy dolgon fogok változtatni: injektoros lesz. Amióta a 105-ös injektorral üzemel teljesen hiba- és gondozásmentes és akármilyen karbival is próbálkoztam, egyikkel sem volt ilyen egyenletes a teljesítményleadása. Karbival nyersebb, sportosabb volt a tengelyes 136-os moci, de most úgy gyorsul mintha villanymotor lenne benne és ez nekem utcára jobban bejön.
Karbi és balul sikerült fejlesztési tévutak nélkül kb. mennyiből lehet összehozni egy olyan motort, mint a tied? (Jöhet maggánban is az itteni címemre)
A fabian belul az 1,4 MPI 60-68Le blokk a nyero.Csak ez a 2 skodablok meg.A 75Le es a feletti blokkok mar wolsvagen eredetuek.ezzeket is be lehet teni kozbetettel,de ezzeket karbisitani nehezebb.
Az 1.4mpi blokk be megy de kell kisebb atalakitas.Fotengely vegebe csapagy ami a nyelestengelyel oszejon,ezzert a fotengelyt ki kell veni a blokkbol.Farosba a vezermufedelet es olajpumpat,karteral es gyujtaselosztoval celszeru egy faviblokkbol atteni.(olajtekno 120)
Motortarto bakkokat fel alkotni.Egyik oldalt csak jukat kell furni a blokkba,hogy felcsavarozd,masik oldalt mokolni kell de nem nagy ugy.
Favi Hf paszol a fabiara is,de vezermutengely nem jo a favije,oda vagy a gyarijat fokoltatod kivant meretre,vagy a nagycsapos feliciajet.
Nekem a fabia gyari tengely van felkoszorulve 290re,(Szurominal) hidrotokek kihajitva es favi cseszek es felicia alu szelepemelo rudak vannak. Amiket 2dr iker fekvo 40es Dellortoval etettek. Eredmeny: jo nyomatekos moci ami mar 50tol megy 5ben (hosszu atttetel) es meg 5ben elforog 5500ig is. (3100/142Nm 5700/105,2Le ) Sokan leszoltak hogy keves meg tudna tobbet is ha.... de ha nem zavarom elmegy 7L vagy meg az allat is 100Km.
Az 1,3as favi blokkot huvejfurasal 78ra fel lehet hozni 1,4re (1375ccm) 77es furatal (1340ccm).Ehez a blokkot meg nem kell furni eleg a huvejeket.Dugatyut rendelesre ontenek ilyen meretben.A skodaklubb bazarban regebben volt is hirdetes ilyenekkel.
A masik es kezenfekvobb megoldas a Fabia blokk, nagyban hasonlit a favira de ennek a fotengelye 78mm loketu es igy nyomatekosabb is es tartosabb is egyutal. Ezt a fotengelyt be lehet faragni a favi blokba is,de en javasolnam inkab a teljes blokot.Egyszerubb,es erosebb is mert a fabia blokk erositet a favihoz kepest.A favi es fabia blokk furatai meg egyeznek (75,5mm) de a nagyobb loket miatt a fabia mar 1,4re jon ki.Ezt tovabb furva (csak huvejel) 77mm-78mm =1,5. Vagy 79,5mm dugoval 1548ccm.Ez van nekem is.De ehez mar a gyari huvej tul kicsi igy azt rendelesre kell csinaltatni. Nekem Szatmarnemetiben 79,5mm (Gyari) Renault dugatyukhoz csinaltak huvejt es furtak a blokkot hogy be terjen.Ez tartosabb mint az utangyartot dugatyuk ami nekem 2honap allatt kirepedt. Ezzek mar egy eve bent vannak es szepen mukodnek tobb ezer-kmrel,pedig volt gyilkolva rendesen.Tobb verseny,autopalya stb.
Karbik:.Irtam lejebb.Nincs mit mondani roluk.Fel kell teni es beallitani es mukodnek.
Keres meg imelben vagy telefonon.arpiskoda100@gmail.com 0040744807573! Arpi.
Segítséget szeretnék kérni 100-as skoda szélvédő kédergumi beszerzése ügyében! Ha valaki tudna segíteni honnan és miként lehet beszerezni azt megköszönném!
Karbi fugo.Van amelyiknek van szinkronteszter vakum stucnija van amelyiknek meg csak egy levego fuvoka van a hejen. Az enyemnek volt es oszekotottem oket. Ha nincs meglehet furni a szivocsonkot es ad kotozgetni a vakumcsoveket.
Köszönöm a magyarázatot.Akkor megpróbálom bekötni a vákumot a gyújtásra.Ha jól láttam akkor a dellorton van egy egy csonk amire rá tudom kötni a csövet.Neked a szívócsonkon vannak kis csonkok és így van a 4 összekötve?Ha én a két karbiról összekötöm a csöveket az ugyanolyan jó lessz?