Keresés

Részletes keresés

MsME Creative Commons License 2001.06.27 0 0 8523
Sziasztok!
Tudnátok ajánlati kisbabának valami rovarriasztó spray-t v. krémet? Olyat, ami nemcsak a szúnyogokat, hanem mindenféle más bogarat is elriaszt?!
Köszi
ME
kriszi Creative Commons License 2001.06.27 0 0 8522
Így már 3-an lennénk. :-)) Nem csatlakozik még valaki?
Előzmény: Hopihe (8521)
Hopihe Creative Commons License 2001.06.27 0 0 8521
Sziasztok!

Én is kaptam a Liberotól állatkerti belépőt, benne lennénk a taliba.

Van Amwayos ismerős, ha kell valakinek.

Sziasztok

Hopihe Creative Commons License 2001.06.26 0 0 8520
Sziasztok!

Köszönöm a bicikliüléssel kapcsolatos válaszokat.

szinténzenész,
mi a Nestle szója - rizspépet használjuk kb. Eszter 5 hónapos korától kiegészítésként, bár mennyiségre volt elég tejci, de keveset gyarapodott, így a doki kitalálta ezt. Az elején próbáltuk a Sinlac-ot is, de azt nem volt hajlandó megenni, csak úgy, ha sűrítőnek használtam pl. a gyümölcshöz. Egyébként nagyon praktikus, mert bárhova megyünk termoszban mindig tudok vinni magammal melegvizet, meg ezt a port, és 2 perc alatt készen van. Most már csak reggel és este szopiztatok, ekkor használom már csak kiegészítésnek. Amíg van még valamennyi tejci, addig nem akarom elkezdeni a tápszert, ezt meg imádja.

szinténzenész,
egy költő veszett(?) el benned! J:)))))))))
Nekünk is van ilyen összecsuktató utazóágyunk, Eszter most 11 hónapos. Mi azt használjuk itthon járókának is, már amikor. Az a baja, hogy amikor a baba már mozgékonyabbá válik, akkor nem túl stabil az alja, rá is van írva, hogy nem járóka, hanem csak alvásra jó. Mi vágattunk az aljába egy falapot és arra tettük rá a kiságy aljába való anyaggal bevont összecsukható lapot, így teljesen stabil, akár ugrálhat is benne. Így bárhova megyünk nem kell kiságyat és járókát is vinni, a falap pedig befér a kocsi csomagtartójának az aljába.

Nufi,
Kekünk a védőnő azt mondta, hogy újkrumplit magába ne adjak, mert nem elég tápláló, mert túl vizes, de mással együtt okés. Mondjuk én azt is hallottam, hogy az is a gond, hogy sok benne a keményítő. Én adom zöldséggel együtt, semmi gond eddig. Lehet, hogy egy párhonapos babánál gondot okoz, szerintem kérdezd meg a dokidat.

Quizas,
Nem hiszem, hogy a késői fektetés miatt lenne. Nálunk is pont az a helyzet, mint nálatok. Apa későn ér haza, általában 8 körül, 9-kor fürcsi, utána szopi + vacsi, 10-kor alvás, már ha ő is így akarja, van hogy nem akar elaludni és megy a nyafizás. Eszter kb. 4 hónapos kora óta nem kel fel éjjel, sőt alszik ált. reggel 9-ig, ritkán 10-ig. Apa nálunk is későn kel, szóval ez így jó mindenkinek. Bár néha megkapom, hogy mi az, hogy ilyen későn teszem le a babát, de úgy gondolom, hogy amíg a baba vidám, jól érzi magát, kiegyensúlyozott, addig ez jól van így. Azt találtuk ki, hogy majd késő ősszel előrébb hozzuk az egészet 1 órával, amikor át kett állítani az órákat, hiszen akkor a gyerek már 9 helyett 8-kor várja majd a fürcsit, tavasszal meg visszatérünk ehhez. A doki azt mondta, hogy ovi előtt 3-4 hónappal ráérünk fokozatosan átállni a korábbi alvásra és kelésre, úgy hogy naponta pár perccel korábra tesszük. Nekünk a 9-22 óráig olyan, mint másnak a 7-8-ig csak el van tolódva minden 2 órával hozzájuk képest.

Bocsi a maratoni hozzászólásért.

Sziasztok

nik Creative Commons License 2001.06.26 0 0 8519
Sziasztok!

Ugyan a VII. kerületben nem tudok, de hátha valakit érdekel, hogy a XXII. kerületi Campona-Sárkányvárban is szokott lenni babamasszázs, bár most nyári szünet van szeptemberig. Igaz itt egy alkalom 800 Ft volt, de nekem nagyon tetszett a foglalkozás, pedig mi 8 hetesen voltunk először.

Nik

márkó-bébi Creative Commons License 2001.06.26 0 0 8518
Andrea-r: Szerintem ideális korban viszed Mátét, hiszen már van egy kialakult kapcsolat köztetek, már figyelni tud rád, én úgy érzem ha hamarabb kezdtük volna Márk türelmetlenebb és kevésbé segítőkész lett volna. Sajnálattal értesítelek viszont, hogy az oktató “műbabája” (amelyen bemutatja fogásokat) már foglalt, mert Márk és közte fellángolt a szerelem: az első órán csak nézte, ahogy mellette feküdt, a másodikon már a pelenkáját kihúzta alóla, az elmúlt alkalommal már ölelgette, “puszilgatta” az arcát, SŐT elvette az oktató kezéből! Szóval, nagy a szerelem.
Márkó kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb lett, ami a hiperaktív természetének jót tesz.
Itthon majdnem mindennap fürdés előtt végezzük.

Babamasszázsról még röviden: abszolút ajánlom (hatása többek közt: fogzás alatti fájdalom enyhítése, hasfájós babáknak ajánlott, immunerősítő, anya-gyermek közti kapcsolat erősítése, tejserkentő hatás).
Az oktatást Némethné Gregor Judit tartja. Mivel mi csoportos foglalkozásba már nem fértünk bele – nyár lévén hamar betelt a létszám – egyénileg foglalkozik velünk a II. Női Klinikán. Csoportos foglalkozás keretében 6 alkalom, egyéni foglalkozás keretében 4 alkalommal sajátítható el a masszázs. Teljesen ingyenes, (én nagyon elégedett vagyok az oktatással ezért honorálni fogom némi pénzzel.) Az oktató nagyon készséges, türelmes és minden kérdésre szívesen válaszol.
Úgy tudom a csoportos foglalkozások az Aktív Szülés program kereti közt zajlanak, ezért lehet, hogy a Soroksári úton is van óra. Telefonszámot tudok adni, de a kismama újságban is megtalálhatjátok a számát.
Ha valaki még nem látta Márkot a www.nexus.hu/markobebi megnézheti.
Üdv
Éva

márkó-bébi Creative Commons License 2001.06.26 0 0 8517
Masszázsolajnak a Johnson's baba olajat használjuk, nincs speciális masszázsolaj babuciknak. Ez nagyon bevállt, a baj csak az, hogy amikor a kezét bekapja kis fintort vág, mert az íze nem jó.
Előzmény: szilvasgomboc (8503)
Lovászi Creative Commons License 2001.06.26 0 0 8516
Cár, kedves, ezen szinte minden fiús szülő átmegy :-)))
A mi kisfiúnk a 2 éves korában nyáron találta meg a kukacát, mivel akkor szoktattuk szobatisztaságra, csak gatyó volt rajta, és villámgyorsan rájött hogyan kell oldalt benyúlni, és a lényegre térni... Mi egy darabig rászóltunk, aztán ráhagytuk, egy idő után már nem volt akkora "újdonság", és leszokott róla. Szvsz Roli még túl pici, hogy megpróbáljátok lebeszélni róla, meg ő még zömmel pelusban van, azon keresztül meg nem hiszem, hogy olyan sokat foglalkozna vele. Lesz ez még rosszabb is... Ez itt a "vigasztalás" volt :-)))

Tímea

Előzmény: cár (8510)
mzsperx Creative Commons License 2001.06.26 0 0 8515
miért nem etted meg? szerintem ezek fincsik ;-)
Előzmény: Sica (8498)
szinténzenész Creative Commons License 2001.06.26 0 0 8514
Most látom, én voltam a 8500.!!!!! Hajrá én!
:o)))))))))))))))))))))))))))))))))
szinténzenész Creative Commons License 2001.06.26 0 0 8513
Vomitné!
Köszi! Nagyon hálás vagyok, ha valaki azt mondja, amit hallani szeretnék :o))))))))))))))
Előzmény: vomitné (8508)
Elayne Creative Commons License 2001.06.26 0 0 8512
simine,
az itteni pelyhekbe nem tesznek tejet, legalabbis meg olyan fajtat nem lattam, csak vagy magaban vannak, vagy esetleg bananporral keverik. Legalabb ugy varialjuk ahogy akarjuk. :)
Előzmény: simine (8504)
Elayne Creative Commons License 2001.06.26 0 0 8511
Szia Car!

Egy otletem van: figyelemeltereles. Adjatok mindket kezebe valami erdekes jatekot , es amig le nem szokik rola, legyen rajta a pelenka, igy egy ido utan hatha elfelejti. Az, hogy neha oda-oda kap az nem lenne baj, de ha folyton, jatek helyett is piszkalja, az nem jo. Az en fiam amugy nem csinalt ilyet pici koraban (mondjuk nem sokat volt csupaszon), sajnos most szokott ra :(.

szintenzenesz,
mielott megfulladnal a tejpeptengerben :), a tejmentes gabonapepeket gyumolccsel keverve azert kostolgathatjak :))

cár Creative Commons License 2001.06.26 0 0 8510
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem azokhoz a tapasztaltokhoz, akiknek Rolitól (9. hó) valamivel idősebb fiacskájuk van. Egy ideje Roli megtalálta a kukacát, ami önmagában még nem is lenne gond, de ha szabadon van, akkor mindig azt gyűri. A dolog már odáig fajult, hogyha csupaszon van, állandóan azt szorongatja és huzigálja, még pisilés közben sem engedi el, így a tenyerébe pisil. Tegnapi allűrje az volt, hogy négykézláb megfogta a kukacát, és gondolta összekötei a kellemeset a hasznossal, és tovább mászik a kukiját szorongatva. Sajna a kukacot szorongató keze hiányzott a mászáshoz, így szépen, látványosan orra bukott.
A lényeg: Mennyit szorongatta hasonkorú fiacskátok a kukacát a pelenkázások és csupaszkodások alatt? Mennyi a normális?

Üdv

Robi

portáska Creative Commons License 2001.06.26 0 0 8509
Sziasztok!

Rég írtam én is. Kérdésem nincs, csak büszkélkedni valóm.
Encsi baba tegnap reggel hosszas szemlélődés után rájött, hogy van lába. Ma már egyszer meg is fogta.
Ma pedig egész sokáig lefoglalta a babakocsira, babaülésrerakható csörgő bigyo. Kezdi püfölgetni. A kiságyába továbbra is csak a forgó-enélő köti le, azt még csak nézi, bár elég magasan is van.

Viszont holnap megyünk a három hónapos oltásra, csütörtökön tölti a három hónapot. Kicsit tartok tőle. Ma elzarándokoltunk az Újpest központba lévő babaáruházba és vettünk cumis lázmérőt, Ki ia próbáltam, azrt hiszem be fog vállni, mert Encsi cumizik ugyhogy ezt is elfogadta. Azért van itthon hagyományos hőmérő is.

Majd holnap beszámolok, hogy mi volt.

Babamasszázs illeve babausztatás engem is érdekelne lassan időszerü. Babauszás ha jól tudom van az Alámássi téren, az van hozánk a legközelebb, arról tud valaki valamit?
Babamasszázst tudtok a hetedik kerületbe valahol? Keleti környékén lakunk.

Köszi
Portatyó

vomitné Creative Commons License 2001.06.26 0 0 8508
Sziasztok,

jó régen írtam ide, remélem még azért van aki emlékszik rám :-)

Kedves szinténzenész

A mi doktornénink és védőnőnk egybehangzóan állítja, hogy egy szoptatott, kiegyensúlyozottan gyarapodó babának semmi szüksége a pépekre. Ezek ugyanis tejfehérjét tartalmaznak, kiváló forrása az allergiának, ráadásul a felnőttkori zsírszövet nagy része ebben a korban alakul ki, tehát a súlyfölösleg megalapozója lehet. 9 hónapos kor körül az étrend változatossá tételére esetleg lehet, de szoptatott babánál nem is kellene. Ha jól emlékszem a te iker-lányaid 7 hónaposak, bőven ráértek még, különösen most nyáron, amikor rengeteg friss gyümölcs, zöldség van, kiegészítésnek inkább ezeket.
A 4 éves lányom annak idején szerette a tejpépeket, de egy ideig csak a Milupákat. 6 hónapig csak anyatej, 9 hónaposan kapta először. Aztán bejött a Nutriciának a Mildipép és ez árban is, ízben is nagyon bevált. Tápszerre soha nem volt szükségünk, ezeket a pépeket viszont volt, hogy hígabban cumisüvegből kapta estére a szopás után. A most 7 és fél hónapos fiam eddig még nem kapott, csak kóstolgatta az ajándékmintát, de szívből utálta - a védőnő szerint ez is azt jelenti, hogy a gyerekeknek mennyi eszük van. :-)
A maradékot nálunk két lelkes kutya nyalja be, nagyon jóban vannak a gyerekeimmel :-)). Én a pépeket amúgy nem tejjel, hanem forralt vízzel kevertem, tejeset nem adtam soha, és általában pici víz plusz almapép, most friss meggy, őszibarack mehet bele. Így a gyümölcsnél egy kicsit táplálóbb, talán ezért jó, az esti szopás mellé van még valami ami megtömi a hasat.

Quizas: szerintem ne koncentrálj görcsösen a napirendre, majd egyszer csak azt veszed észre, hogy közel egyformák a napok. Az elején nálunk is 10 körül volt esti lefekvés, aztán összehangoltuk a két gyerkőcöt 7 óra körülre. Együtt fürdenek a nagy kádban, a kisebbik kap cicit, és utána szigorúan irány az ágy. Anna még kijön velem locsolni, megnézni, hogy nőtt-e eper tegnap óta stb. :-)) Tegnap kétszer kellett új pizsamát adnom rá, mert először még homokozott egy kicsit, aztán lelolcsolta magát a vizipisztollyal, és kapott puszit a komondortól is :-(. Ő 9 felé alszik el.

Én úgy tudom azért nem tanácsos az újkrumpli, mert magas lehet a növényvédőszer-rovarírtó stb. tartalma, valahogy mint az új sárgarépának.

Mindenkinek szép nyarat és jó pihenést, mi pénteken utazunk el, kíváncsi vagyok, hogy a legkisebb mit szól majd a nyaraláshoz. Majd beszámolok a tapasztalatokról :-)
sziasztok
vomitné

rgranc Creative Commons License 2001.06.26 0 0 8507
kriszi
mi kaptunk es tervezunk is menni!

Tenyleg, jonne meg valaki?

Előzmény: kriszi (8506)
kriszi Creative Commons License 2001.06.26 0 0 8506
Sziasztok!
Nem kaptatok a Liberotól állatkerti belépőt? Esetleg egy tali?
Andrea-r Creative Commons License 2001.06.26 0 0 8505
Jó reggelt!

Márkó-Évi!
Hova jártok masszázsra? Én is elvinném Máté babát, mert így legalább rendszeres lenne.
Igaz, csak aug.-tól, mert júliusban nem leszünk itthon. De még akkor sem késő, nem?

Andrea

simine Creative Commons License 2001.06.26 0 0 8504
Sziasztok!

Tejszag ide tejszag oda, Emese meg csak mellettem akar este megnyugodni es elaludni. Az apjat csipi, marja, rugja es kozben visit, de ha en odamegyek, csak a homlokomat az O homlokahoz nyomom es 2 masodperc mulva elhallgat es csukja le a szemet. NApkozben nagyon jol elvan az apjaval, ezt csak az esti lefekves elotti bolond idoszakban csinalja. Ezt fejtsetek meg!

Szintenzenesz!

Emese 5 honapos es most kezdtuk a rizspelyhet kostolgatni, mint 1. szilard kajat. Nem vagyok benne biztos, de ez olyan lehet mint a tejpep (javitsatok ki ha tevedek). Emesenek izlik, en meg nem idegenkedem tole.

sziasztok
simine

szilvasgomboc Creative Commons License 2001.06.26 0 0 8503
szépjóreggelt! :)

Márkó-bébi: milyen masszázsolajat használtok?

nufi: az egyik homeopátiás oldalon volt: "Homeopatias szer: Alfalfa D6 a szoptatas elott 15-20 perccel, szinte nyomban hat. Ha mégsem, akkor Urtica urens-szel lehet próbálkozni."

Ma sem semmi éjszaka volt, kisLackó 2 óránként keltr, nagyon nyűgösködött közben is többször. Lehet jön a foga?

márkó-bébi Creative Commons License 2001.06.25 0 0 8502
Máté-baba alszik? Márk is kergeti a kiscsajszikat Álomországban.
Előzmény: Andrea-r (8500)
márkó-bébi Creative Commons License 2001.06.25 0 0 8501
nufi:Az újpesti központban lévő patikában vettem (azt hiszem az még az Árpád utca) ára kb 600.- volt, Ol.ricini.D6 van ráírva és nem lett több tejem tőle. (csupán az említett tünetek)
Főzelék-téma: új krumplit valóban nem szabad adni, Corában találtam előre csomagolt régi krumplit.
Ma babamasszázson voltunk megint, nagyon szereti Márkó, ajánlom mindenkinek. Sokkal közelebb érzem magamhoz és a nyugalma rám is átragad.
Üdv
Éva
Andrea-r Creative Commons License 2001.06.25 0 0 8500
Sziasztok!

Köszi a főzelékes tanácsokat.

Mámi!
All Fabric Bleach nevű tisztítószer, amit kipróbálnék. A helyzet, hogy most szombattól aug. 5.-ig nem leszünk itthon, de utána jó lenne, ha tudnál segíteni. Jó, ha akkor visszatérünk a dologra?

Jó éjt Nektek!

Andrea

szinténzenész Creative Commons License 2001.06.25 0 0 8499
Hát igen, ezt a kidobósdit én sem komálom! Egyenlőre a pempőkből is csak keveset hajlandóak. Amíg az nem állt be, illetve rendesen gyarapodnak, tejem, mint a tenger, addig asszem, listán tartom.
Előzmény: Sica (8498)
Sica Creative Commons License 2001.06.25 0 0 8498
Sziasztok!

Én azért szoktam le a tejpépekről, mert Domcsi nagyon válogatott köztük. Egy darabig megette az (azt hiszem) Milupa banánosát, meg az almás-vaníliásat, aztán már azt sem. Viszont ugye én jó anya módjára próbálkoztam, megvettem minden fajtából az ízeket, és utána sorra dobtam ki őket. És nem is az az egy tányérnyi zavart, hanem hogy az egész doboz ment a szemétbe. Elajándékozni meg nem lehet, mert senkinek nem kell, ha már ki van bontva, közvetlen ismerős baba meg nincs nálunk. Így elég sok pénz landolt a szemetesben, és egy idő után abbahagytam. Szóval Domcsi nem nagyon tejpépezett.

Lencsi Creative Commons License 2001.06.25 0 0 8497
Sziasztok
Kedves Szinténzenész: én eléggé szoptatáspárti-csakanyatejsemmimáspárti vagyok, de azért én is adtam neki pépeket, kb 7 hónapos kortól. Azért, mert vendégségben is könnyen elkészíthető, laktatóbb mint a gyümölcs, zöldség. Olyan rántásos fajta főzeléket nem adtam, csak zöldségpürét, abból nem evett akkora mennyiséget, amitől jól lehet lakni. Akkoriban már nem gyarapodott kellő ütemben, gondoltam ezekkel a vackokkal majd felhízlalom :-) Nem sikerült :-)
A pépek ellen szól, hogy nem mindegyiket eszi meg a gyerek. Némelyiket még én sem, pedig utálok kaját kidobni. A Mildipép tejberizs bevált, még néhánnyal próbálkoztam, aztán ennél maradtam. A Milupa tejpép szerintem iszonyú (a lányom is így gondolta), a Milupép pedig gondolom megszünt, mert én a Kisbaba csomagban találkoztam vele utoljára (pedig az ízlett a lányomnak).
Lencsi
Mámi Creative Commons License 2001.06.25 0 0 8496
Sziasztok,

nekem van emvéjes ismerősöm (kicsit szégyenlem is-- na, ez azért vicc volt), aki állandóan b@szogat. Ha kell vmi, megímélhettyük, roppant boldog lesz, ha szerzek neki vevőt.

Előzmény: Andrea-r (8489)
szilvasgomboc Creative Commons License 2001.06.25 0 0 8495
sziasztok :)

quizas: nem hiszem, hogy azért lenne (persze ki tudja). Nálunk is Apa dolga ezek, régebben Ő is össze-vissza járt haza, de jó ideje ragaszkodunk a pontban 7 órás fürdetéshez, így is 3/4 6 és fél 8 között bármikor ébredhet. Tegnap pl az Őrségi Vásárban voltunk, jól elfáradt, még 1 alvást is kihagyott du., este 10-kor fürdettük csak, mert későn értünk haza. Gondoltam jól alszik majd, erre: 2 óránként kelt és végleg 3/4 6-kor. Hát ez van :) Persze gondolom hamar kialakul..majd.

nufi: azt hiszem, hogy nálunk homeopátiás gyógyszertár az Ezerjófű Patika. Wesselényi u., ott van, ahol régebben a Bencsikék is rendeltek.

Teljesen odavagyok, kisLackó néhány napja már a földön (a takaróján) levő játékait is fel tudja venni és megrágcsálni :) Néha nagyokat nevetek, ahogy szinte vadászik rájuk :)

szinténzenész Creative Commons License 2001.06.25 0 0 8494
Kösz a javallatot!
Előzmény: Elayne (8491)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!