Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.01.14 0 0 398
Egyik ismerősöm Jordant "a 20. század legnagyobb fantasy szófosója"-ként jellemezte. Igazat kell adnom neki:-)) Ráadásul a könyveiben hemzsegnek a logikátlanságok, következetlenségek, gyermeteg pontatlanságok. Ne is hasonlítsuk Tolkienhez, messze nem egy ligában játszanak:-))
Előzmény: Liquid_FX (392)
Golem Creative Commons License 2002.01.14 0 0 397
Sajnos fogtok találni benne, és magam is találtam, mindegy.:)
Golem Creative Commons License 2002.01.14 0 0 396
Üdv mindenkinek! Én nem Golem vagyok, hanem az ő 21 év körüli Kati nevű nővére, csak sajnos nem tudtam magam regisztrálni, mivel az öcsém használja az e-mail címem. Nem tudom, hogy miért ezt használja itt, hiszen több saját e-mail címe is van, és erről a dologról el is "beszélgettem" vele. Azt viszont ennél sokkal etikátlanabbnak tartom, hogy ismeretlen emberek magánjellegű levelezésébe beleolvass, Degeczi. Az ember nem olvassa el engedély nélkül más leveleit, tehát sem az öcsémét, sem az enyémet, de még csak a közeli hozzátartozóiét sem. Ez a dolog azt hiszem nagyban minősít Téged, finoman fogalmazva is bunkóságnak tartom, amit műveltél és sajnálom, hogy nem tudtál tiszteletet, becsületet meríteni a kedvenc könyved "szebb világából".

A Gyűrűk Urát nem olvastam és nem is láttam, viszont nem is érdekel. Ezért nem tudok és nem is akarok róla véleményt alkotni, csak annyit fűznék hozzá, hogy veszélyesnek tartom ezt a nagy mizériát vele kapcsolatban. 10-12 éves gyerekek nekiállnak Gyűrűk Urát meg Harry Pottert olvasni(a kettő között csak annyiban vonok párhuzamot, hogy mindkettő most lett nagy szenzáció), és félő, hogy mondjuk annyira megtetszik neki, hogy el sem kezdenek másjellegű irodalmat is olvasni. Ez viszont szerintem már komoly probléma. Tehát súgy gondolom, hogy lehet olvasni ilyen könyveket (személy szerint azért műveknek nem nevezném őket), de semmiképp sem első könyvként, nem ezt kell venni etalonnak. És Degeczi etikátlan viselkedése után ez a "szép erkölcsös világ" szöveg sem fog tudni meggyőzni. Remélem, nem találtatok túl nagy kivetnivalót a stílusomben és a helyesírásomban. Kati

Holdwine The Real Creative Commons License 2002.01.14 0 0 395
Jordantől volt szerencsém fordítani ... Hát ...
Ugye, doki?
Liquid_FX Creative Commons License 2002.01.14 0 0 394
Jah, nyáron én is szembesültem a teljes polcot elfoglaló WoT-sorozattal.. :-) Mindegy, majd valahogy megbírkózom vele, mert a terjengőssége ellenére nagyon stílusos.
Előzmény: Bal (393)
Bal Creative Commons License 2002.01.14 0 0 393
Akkor készülj fel a legrosszabbra: angolul már a 9. könyv is megjelent (mind olvastam), tavaszra várják a tizediket. Az első kötet igazán pergősnek számít az utolsókhoz képest... azért nem mondanám, hogy Tolkien maga a megtestesült szűkszavúság, és ha Jordan mellé kellene állítanom, nem tudom melyik vinné el a pálmát. Mármint szűkszavúságban. Talán Tolkien összefogottabb. De ő már meghalt, sietnie kellett, hehe...
Liquid_FX Creative Commons License 2002.01.14 0 0 392
Ha túl "terjengős" neki a GyU, akkor próbálkozzon a Wheel of Time ciklussal. Másfél éve olvasom az első könyvet (nem mintha olyan hosszú lenne), tulajdonképpen tetszik, de ez a Jordan olyan részletessen leír mindent, hogy eddig kb háromszor hagytam abba, mert állandóan elaludtam rajta.
Előzmény: Törölt nick (391)
dr_strange Creative Commons License 2002.01.14 0 0 390
mit szólna ez a jóember Thomas Covenanthoz?? leprás a lelkem, szociopata, és úgy kezdi létét a parallel világban, hogy megerőszakolja az első nőt, aki a szeme elé kerül:-PP és mégis ő lesz a pozitív hős:-))
Előzmény: Holdwine The Real (387)
Iranon Creative Commons License 2002.01.14 0 0 389
Vagy arra, hogy: papírral, és jegyzetfüzettel olvassa-e a könyvet, és az általa logikátlannak vélt dolgokat kiírja, és idetárja elénk. :)
Liquid_FX Creative Commons License 2002.01.14 0 0 388
A jó öreg Bombadilra tippelek én is, bár én ezek után csakazértis végigolvasnám. :-)
Előzmény: Törölt nick (386)
Holdwine The Real Creative Commons License 2002.01.14 0 0 387
5 cent az Öregerdőre.
Konrad Creative Commons License 2002.01.14 0 0 385
Ebben az esetben vagy Brínél, vagy a Tanácsnál kihullik a versenyző :-)
Előzmény: Törölt nick (384)
Iranon Creative Commons License 2002.01.14 0 0 383
ja meg most egészítette ki a listát, hogy szerinte "badarság ennyire részletesen leírni valamit". Senki se kötelezi arra, hogy elolvassa; ha nem érdekli a világ, akkor ne!
Előzmény: Iranon (382)
Iranon Creative Commons License 2002.01.14 0 0 382
Hát ez egy jó kérdés! :)
Már a megjelentét is eléggé...érdekesnek tartom. Idejön a "Gyűrűk Ura fanok" topickba, és elkezdi szidalmazni a Tolkien-t, hogy "biztosan megrázta anyja korai halála", meg "találat érte a háborúban", hogy megírta a könyvet. Egy ilyen szintű mocskolódás után nem is tudom, hogy hogyan lehetne hozzáállni.
Utána azzal jön, hogy mennyire buták vagyunk, mert csak fantasyt olvasunk.
Jön azzal is, hogy minden fantasy "ócska ponyvaregény".
Persze ez még nem minden, utána megmagyarázza - nagy szakértőként -, hogy "a HPotter egy sz.r fantasy, a Gyűrűk Ura is az" (a HPotterben egyetértünk, de ez most nem volt a kérdésben :) )
+ fantasyt csak a "divatdeszkások olvasnak".
Utána jön azzal, hogy aki fantasyt olvas, az mennyire beképzelt, mennyire olvasottnak képzeli magát, miközben azt sem tudja, hogy ki az a Jókai.
Plusz még az is eléggé érdekes, hogy logikával akarja megmagyarázni egyes dolgok hülyeségét, miközben köztudott, hogy a fantázia szüleményei egy részében nem szabad logikát keresni (mint pld. hogy egy darab nyílvesszővel hogyan lehet megölni 3 orkot...a mágiát nem lehet megmagyarázni [bár az is igaz, hogy a filmet még nem láttam, szóval nem ismerem a pontos helyzetet]).

Persze még azt is Tolkien hibájának tudja be, hogy ma mennyire divat a "thx", meg egyéb amerikai szleng szavak használata. :>
De ez még csak néhány apróság Golemről. :))

Én is ugyanezt kérdezem: Most szerinted akkor mi van? :))

Előzmény: Törölt nick (377)
Golem Creative Commons License 2002.01.14 0 0 381
Nézd,egy szóval nem mondtam,hogy rossz a könyv.Én csak abba gondoltam bele,hogy mennyire badarság ennyire részletesen a hobbitok szokásait.
Előzmény: Törölt nick (377)
Liquid_FX Creative Commons License 2002.01.14 0 0 380
Másrészről pedig üdvözöllek a Kaland, Játék, Kockázat-műveken túlmútató high-fantasy irodalom olvasói között. A LOTR (egyik) fő erénye az, hogy NAGYON részletes hátteret alkotott hozzá Tolkien apó. A kritikákat/kritikusokat hallva-olvasva nekem egyre inkább úgy tűnik, hogy hiányzott nekik a filmből az ölés-b@szás-patraszállás hármas, meg a huszonöt fireball-t egyszerre kilövő ősmágus, hogy a félpucér elf-hercegnőről ne is beszéljünk.
Előzmény: Liquid_FX (378)
Liquid_FX Creative Commons License 2002.01.14 0 0 378
Nem szerintem nem csoporttársa a nővérednek, csak van némi tapasztalata a social engineering-ben... :-)
Mindegy, a lényeg: szólj a nővérednek, hogy még ma változtassa meg a freemailes postafiókjának a jelszavát. Jótanács: legközelebb ne az ő mailcímét ad meg egy forum-regisztációnál, hanem a sajátodat. Vagy csinál egy újat, kb 2 perc, megéri.
Előzmény: Golem (371)
Iranon Creative Commons License 2002.01.14 0 0 376
:))
A végén meg csodálkozni fog, ha még mindig "badarságnak" tűnik az egész. :|
Előzmény: Törölt nick (375)
Iranon Creative Commons License 2002.01.14 0 0 374
Előítéletekkel nem lehet könyvet olvasni...
Előzmény: Golem (371)
Louie Creative Commons License 2002.01.14 0 0 373
Szerintem jó lett, főleg mert nem az angol film alapján írták át, hanem a magyar könyv szerint. Ami ritkaság! :-))
Előzmény: Golem (372)
Golem Creative Commons License 2002.01.14 0 0 372
Én a dunaplazaban néztem meg feliratosan.Tényleg,a szinkronizalas rossz lett?
Előzmény: Ghanima (370)
Golem Creative Commons License 2002.01.14 0 0 371
Degeczi tasztaltársnak azt tudom csak mondani,hogy testvérem a 21 éves hölgy aki még nem házasodott meg.No és te ki vagy és honnan ismered a nővérkém? Esetleg csoporttársa vagy?
ui.: már elkezdtem a könyvet,nagy váó.Elég mókásnak találom,hogy ennyire részletesen írja le azt a "badarságot" amit ő maga talált ki.De egyébként jó.
Előzmény: Liquid_FX (356)
Ghanima Creative Commons License 2002.01.14 0 0 370
zsutyesz, kedves!
Pesten itt-ott látható aláírásos változatban is, nézd meg jól a Pesti Estet!
üdv,
Ghanima
Előzmény: zsutyesz (361)
Nusy Creative Commons License 2002.01.14 0 0 369
Hali Mindenkinek!

Üdv, Ordas!

Mond csak, Te a KJK könyveket fantasy irodalomnak tekinted? Tíz éve olvasol fantasyt, s nem tudod mi az "A Gy?r?k Ura"?

Mert, ha ennyi idö alatt nem hallottál a AGYU-ról és nem merült fel az igény az elolvasására, akkor igen érdekes könyveket olvashatsz.

Okulásodra:

A film története majd' egy az egyben a könyv cselekménye. A könyv pedig a fantasy irodalom klasszikusa (talán lehet alapmünek is nevezni), nem érdemtelenül.
Mielött, butaságok miatt püfölnéd a billentyüzetet, tájékozódj!

Üdv,

Nusy

Előzmény: Ordas (264)
nightwish Creative Commons License 2002.01.14 0 0 368
Én is idézek kettôt a mögöttem ülô csaj kommentárjaiból:

1. "De kár, hogy egy év múlva hozzák a következôt, addigra elfelejtem, mirôl szólt ez!"

2. "Ha jobban megnézzük, a SW trilógia darabjai is külön történetek, de most hogyan lehetett ezt itt befejezni?"

Kínomban a falat kapartam. A lány barátja meg csak bólogatott, ahelyett, hogy felvilágosította volna róla, mekkora barom.

Előzmény: Törölt nick (359)
nuu0018 Creative Commons License 2002.01.14 0 0 367
HUU Golem
( es koszontes mindenkinek )

te tenyleg lany vagy ? es jol nezel ki ?
Mar vagy ezer eve nincs baratnom es kinomban
mar a James Joyce ,Ulysses-et olvasom

Na jo eleg a viccbol ,

Eleg sokat olvasom , es sajat megitelesem
( he he ) szerint jo konyveket a
GYuruk urat regen olvastam de jo konyv
( el fogom meg egyszer olvasni azt hiszem )

A harry pottert nem reg olvastam de Szerintem
nagyon bena , Ezt tenyleg egy rossz ertelembe
vett tanarno irta .

nuu0018

Törölt nick Creative Commons License 2002.01.14 0 0 366
Ooops, tényleg, baki:)
Konrad Creative Commons License 2002.01.14 0 0 365
Inkább Új Zéland... nem ugyanaz...
Ott nyugisabbak a népek, és a kormány is támogatta filmet...
Előzmény: Törölt nick (362)
objektiv Creative Commons License 2002.01.14 0 0 364
Megneztem, detto penteken. Tobbszor nem akarom megnezni, isten ments! Mert nem akarom, hogy azt a varazslatos erzest amit a film keltett elmossa az, hogy masodjara mar nem izgulnek, a digitrukkoket is jobban eszrevennem. Az eredeti tortenethez kepest sok helyen elter a film, de nem baj! Az elso film, ahol nem hasonlitottam azonnal a mozifilmet a papirmuhoz.

Nehany aprosag:
Amikor futnak Moriaban az orkok elott a csarnokban es korbemegy a kamera latszik, hogy digitrukk (a csapat mozgasan). A ket szobornal a folyon amikor bird view es elmegy a kamera a szobrok mellett tul szintetikus a kep, latszik rajta (masra nem emlexem - harom oras film!)

Elrond karakterenek en olyat gondoltam volna, amin jobban latszik a "3000 ev tapasztalata".

Galadrielnek is tapasztaltabb feelinget szerettem volna.

Mindenkinek csak ajanlani tudom parom szavait idezve: - Tudom, hogy mi fog tortenni megis izgulok.

Artur823 Creative Commons License 2002.01.14 0 0 363
Uff mindenkinek!
Pénteken megnéztem! Majdnem (?) felért egy orgazmussal! AKAROMMÉG! :o))))
Állati volt, hogy az egyik csatajelenet után, és a film végén tapsolni kezdtek! Bár egyeseknek gondot okozott ennyi időt pofázás és vihorászás nélkül kibírni, de sebaj!
Annyira tetszett, hogy még az apróbb változtatások is csak később estek le... :o)
Decembert akarok! :o)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!