Ezt a hülyeséget már egyszer elsütötted. A feladat aluldefiniált, így nem alkalmas a megoldásra. Add meg a folyókeresztmetszet X függvényében a folyófelszin áramlási-sebesség eloszlását is!
Melyik a nagyobb gyorsulás: ha az autóm 140 méteren gyorsul fel százra, vagy ha 10 másodperc alatt gyorsul fel százra? [Egyenesvonalú egyenletesen gyorsuló mozgásra gondoljunk, nincs légellenállás és sebességkorlátozás.]
(Gyengébbek kedvéért: ez középiskolás matekfeladat szintfelmérő célzattal.)
Nem fogadja el, hogy ehhez nincs tehetsége. Ezért mindent kitalál, idéz, szélmalom harcot folytat, hogy legalább saját magát meggyőzze, hogy nem buta ő, hanem mások tévednek. Régen lemondott arról, hogy megértse - már csak saját magát győzködi.
Ezért reménytelen a vita. Arról kellene meggyőznünk, hogy tényleg olyan buta, mint ahogy állítjuk. Hiába ez a szomorú tény, nem igazás sanszos, hogy rábólint. :-)
Mi a "gravitációs mező" a relativitáselméletben? Téridő görbület. Akkor is, ha homogén. A triviális eset az, ha nincs gravitáció - de éppen te hajtogatod, hogy nincs olyan, hogy nincs gravitáció. Tehát nincs olyan, hogy egyenes fény-világvonal.
Kényszeres, ahogy mma írta. Tudom, hogy semmit se akar tanulni, megértésre sem képes, de mégis azt érzem, hogy aki ilyen szinten nem ért valamit, annak illik röviden elmagyarázni.
Ahhoz képest, hogy milyen sokszínű ekézést követtem el, nagyon toleráns a moderáció. Vsz látják, hogy van olyan vitastílus, amire ez a természetes reakció.
Dehogynem. Érthetetlen okból sík hülyeséget mondogatsz, mint a papagáj.
Teljesen és tökéletesen érdektelen, hogy létezik-e tökéletesen homogén mező, vagy bármi egyéb idealizált eset. Az idealizált esetekre vonatkozó következtetések nem azért érdekesek és hasznosak, mert ha találnánk egy ideális esetet, akkor azt az egyet ki lehetne vele számítani.
Hanem azért, mert a nem ideális esetekre is jók közelítésekkel, integrál számítással stb. Ez nem csak a gravitációval kapcsolatos képleteknél van így, hanem a fizika bármely képlete esetében.
"Inkább arra reagáljál, amit ténylegesen mondtam."
Amit mondtál, az ostobaság.
Ha valaki valóban érdemben reagál rá, akkor számíthat arra hogy "személyeskedésért" a moderáció kivágja. Merthát sajnos az eszelős hülyéknek nem szabad megírni, hogy eszelős hülyék, helyette simogatni kell a buksi fejüket, hogy "Ügyi vagy Ödönke!".