Keresés

Részletes keresés

öreg_néne_b Creative Commons License 2019.03.17 0 0 98520

Meleg van a szobádban. ;)
Egyébként idő kell ahhoz is, hogy a hidegben megdermedjen.

Előzmény: sickamic (98514)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.17 0 0 98519

Gondolom, nem jégkocka tartókban fagyasztottad, egy tömbben volt.

 

Előzmény: sickamic (98518)
sickamic Creative Commons License 2019.03.17 0 0 98518

Hogy ne kelljen várni a kockázással amíg kienged.

Előzmény: nagypapi51 (98517)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.17 0 0 98517

Attól semmiképp nem lehet, a víz melegítéskor kimegy belőle.

Miért is volt felkockázva a fagyasztóban?

- túl magas a "szobahőmérsékleted" :)

 

Előzmény: sickamic (98515)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2019.03.17 0 0 98516

várjál még egy ideig szerintem

Előzmény: sickamic (98515)
sickamic Creative Commons License 2019.03.17 0 0 98515

Betettem a hűtőbe, ott sem akar. Előzőleg kis kockákra vágva a fagyasztóban volt a szalonna, lehet hogy emiatt?

Előzmény: sickamic (98514)
sickamic Creative Commons License 2019.03.17 0 0 98514

Szerintetek mi az oka, ha a szalonnából sk. olvasztott zsír nem alvad meg szoba hőmérsékleten?

joy Creative Commons License 2019.03.17 0 0 98513

Mé? Jól bejön.
2-en vagyunk az utódokat vártuk, csak ...onykór miatt elmaradtak. A 8 személyes adagot 2 napig ettük. Volt vanília sodóval, anélkül...
Tárolása: zsírpapír (butterbrotpapier)-sütisdoboz.
"...
-Hess onnan, már megint piszkálod?
-Fogynia köll, mer kiszárad!
-Fogy az, nem úgy, mint te!
..." :o)

Előzmény: Boszorka (98501)
joy Creative Commons License 2019.03.17 0 0 98512

Nem a szerelmes szakácsné levesére gondoltam!
:o)

Előzmény: nagypapi51 (98500)
joy Creative Commons License 2019.03.17 0 0 98511

A receptet én írtam le, hogy bárkinek bejöjjön, mert addig csak az arány volt meg, ahogyan Anyu készítette...
:o)

Mazsolát a trónörökös unoka tagadta ki ("bogár van benne"), én meg összeházítottam a gyümölcsrizs és a rizskochot.
(Eredetileg []kázott őszibefőtt volt.)
Az aprónép miatt vaníliamártás jár hozzá.
Ha előre +kérdezem, akkor csak csoki-csoki-csokimártás-csokikrém-csokipuding-csokival...(becsokiztam)

Előzmény: Boszorka (98498)
Boszorka Creative Commons License 2019.03.16 0 0 98510

A vaniliasodó komoly hiba.:-)

Előzmény: nagypapi51 (98508)
ZsuR Creative Commons License 2019.03.16 0 0 98509

:))  De lehet, hogy lehet...

Előzmény: nagypapi51 (98507)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.16 0 0 98508

A kantinban minden második pénteken készítenek, egy tartalmas leves után tökéletes második fogás.

Igaz, itt vaniliasodóval adják. :(

 

Előzmény: Boszorka (98506)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.16 0 0 98507

Fagyasztásra érdemes mennyiség soha nem maradt.

 

 

 

Előzmény: ZsuR (98505)
Boszorka Creative Commons License 2019.03.16 0 0 98506

Majd télen egyszer talán belendülök. Biztos van 25 éve annak, hogy csináltam utóljára. Akkor vendégek ették meg a felesleget.

Előzmény: nagypapi51 (98504)
ZsuR Creative Commons License 2019.03.16 0 0 98505

...fagyasztas?

Előzmény: nagypapi51 (98504)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.16 0 0 98504

Két főre tényleg macerás, min. négyemberes adagot kell sütni.

Viszont jó hír, hogy remekül melegíthető(mikrózható).

 

Előzmény: Boszorka (98501)
ZsuR Creative Commons License 2019.03.15 0 0 98503

Az Anyum sem tett semmilyen nokedliba es tesztakba sot... sos vizben fozte.

 

Előzmény: Bubo.Bubo. (98502)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2019.03.15 0 0 98502

ez úgy jött, hogy nem tudtam megmagyarázni, miért NEM kell a grízgaluskába só (anyukám tanított így, szerintem nem volt teljesen igaza, valószínűleg a nokedlibe tényleg nem szabad, de a grízgaluskának mindegy)

 

szóval a grízgaluska felveszi azt a kis sót a levesből

Előzmény: nagypapi51 (98500)
Boszorka Creative Commons License 2019.03.15 0 0 98501

Ahhoz is jó, de az sokkal ritkábban fordult elő nálunk, nálam meg soha nem fordul elő. Csinálj te 2 embernek aranygaluskát.:-(((

Előzmény: nagypapi51 (98499)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.15 0 0 98500

...A leves sós...

Az baj, de egy felszeletelt nyers krumplival még menthető a dolog. :)

Egy csipet só mindenbe mehet, még a nokedli tésztájába is, persze nem ekkor kell belőni a végső sósságot.

 

Előzmény: joy (98497)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.15 0 0 98499

Nálunk aranygaluska mellé kötelező a borsodó.

Előzmény: Boszorka (98498)
Boszorka Creative Commons License 2019.03.15 0 0 98498

Nálam csak mazsola van benne. Receptem nincs, úgy készítem, ahogy otthon láttam. Nálunk soha nem volt benne gyümölcs, viszont kötelezően borsodó volt mellé.:-)

Előzmény: joy (98496)
joy Creative Commons License 2019.03.15 0 0 98497

A leves sós.
:o)

Előzmény: Bubo.Bubo. (98492)
joy Creative Commons License 2019.03.15 0 0 98496

Visszanézve nem, csak az egér gyöngült, (-1) hozzá tartozó.
Az ananász bármiféle -nem piros- gyümivel helyettesíthető, de az őszi-sárga barack konzervet aprítani kell, és csupán végén beletenni, különben panccsá fő!
:o)

Előzmény: Boszorka (98487)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.15 0 0 98495

Anyám így készítette: 1 tojást habosra kevert 3-4 dkg puha zsírral/vajjal, bele csipet só, és 10 dkg dara (kukoricadarával is működik!). kb fél órát állni hagyta, majd a gyöngyöző levesbe szaggatta és 15-20 percet főzte. A kanalat célszerű minden galuska előtt a forró lébe mártani, így nem tapad rá a massza. Hajrá!

Előzmény: homerx (98494)
homerx Creative Commons License 2019.03.15 0 0 98494

koszi szepen!

Előzmény: Bubo.Bubo. (98492)
ZsuR Creative Commons License 2019.03.14 0 0 98493

En is koszonom!!! :))

Előzmény: Bubo.Bubo. (98492)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2019.03.14 0 0 98492

én csak érzésre szoktam, és a legegyszerűbben: egy tojást felverek villával, és annyi grízt szórok bele, hogy keverés közben lágy legyen a massza (a galuskánál lágyabb, majdnem folyós)

 

utána hagyom állni, a gríz megszívja magát

 

húslevesbe, zöldséglevesbe szaggatom: a levesbe mártok egy kávéskanalat és kicsi adagokat szedek a masszából azt belerakom a fövő/zubogó levesbe, amíg el nem fogy (lehetne deszkáról is szaggatni, én így szoktam)

 

úgy tanultam, hogy nem kell a masszába só, de ezt nem tudom megmagyarázni, miért

Előzmény: homerx (98491)
homerx Creative Commons License 2019.03.14 0 0 98491

grizgaluska. hm, gyerekkorom ota nem ettem. akkor nagyon szerettem. olvasgatom neha, hogy csinaltok. egy receptet kuldhetnetek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!