Keresés

Részletes keresés

Kitten Creative Commons License 2000.09.19 0 0 87
Faguriga... (hogy ammeg minek...???)

A mail télleg szenvedve szülödött, én próbálok olyasféle választ írni, de mire befejezek 1 mailt neked, nem értem, mit írtam, oszt akkor storno.
Minek az álladnak bérgyilkos?
A shtnőt a diktatúra ne bujtogasd, valszeg buja anélkül isss... :)

B. Kitten
szülő

Előzmény: Night Hunter (86)
Night Hunter Creative Commons License 2000.09.19 0 0 86
Ráadásul kiszenvedek neki egy mailt, erre azt sem mondja faguriga! Hát csezég hol van most egy bérgyilkos, mikor az államnak ilyen nagy szüksége lenne rá?
Előzmény: Night Hunter (84)
Kitten Creative Commons License 2000.09.19 0 0 85
Nem értem ezt az egész hercehurcát a területtel + a szuverenitással.

Teljesen 1értelmü, beszivárgásos módszerrrel kell országot szerezni.
Testületileg áttelepszünk valahova, elfoglaljuk a gazdaság legfelsőbb pozícióit, a törvényhozó hatalom csúcsára jutunk, az ott élőket és megszokott életüket ellehetetlenítő törvényeket hozunk (jogászunk, ugye, vanik), aztán ripsz-ropsz kész a rabsz.tart. dikt. Nem is kellene rabszolgákat importálni...

Az esetleges lázadásokat leveri az erőszakszervezet (sakálcsoport, ugyebár, vanik), előzetesen felszámolja az ellenlábas szervezett bünözködést, mint a gazdasági hatalom alappillérét, utat nyitva nekem/nekünk a bábuk elhelyezéséhez.

Az eredeti politikai elitet lerendezi egynéhány botránnyal közkedvelt titkosszolg állatunk, oszt akkor jöhet tőlem akár császár isss; s ha mindez megvan (+ +' a szükséges aszeszoárok), már olyan nevet adhatunk teljese kézben tartott, nemzetközileg elismert, valamennyi történelemmel(!) rendelkező országunknak, amilyen csak tetszik.

B. Kitten
nincs az Iszoldában(!!!!)

Night Hunter Creative Commons License 2000.09.19 0 0 84
Figyelj csak Sörhastáncosnő, volna egy kis meló.
Ez a Kitten itt nagyon kukacoskodik. Van még abból a múltkori golyóból?
Előzmény: sörhastáncosnő (76)
Kitten Creative Commons License 2000.09.19 0 0 83
Na szóval...
Itten én vagyok a bünözködés, és nem szervezett, mert aztat nem karmolom...
Ha a bicnicre ácsingózol, kapsz jó sok kavicsot, oszt akkor hallgatsz; ui. úgy megkövezlek, hogy nem győzöd vérzéssel... :)
Ráadásul egy másik hozzáírásodból kiderül, hogy gazdasági antidollár isss vagy, olyat + pláne nem veszek be :)
Mint legális bünözködés ezennel monopóliumot jelentek be üdítőitalgyártásra és forgalmazásra, valamint leánykereskedelemre, s 50 procenttel benne vagyok a fiúkereskedelemben isss...

B. Kitten
fehérgalléros

Előzmény: Ozon (68)
Kitten Creative Commons License 2000.09.19 0 0 82
A diktaturiátus tagjai (l. alább) csak teljes egyetértésben hozhatnak döntéseket (korlátozókat isss!), maszkimum javasolhacc betiltást...:(
Pedig az ötlet jó, csak hát... VETO!!!!!

B. Kitten
kukacoskodó

Előzmény: Night Hunter (67)
Kitten Creative Commons License 2000.09.19 0 0 81
Vapiti, fogjunk össze: te a diktatúrát döntöd +...
Előzmény: vapiti (64)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.19 0 0 80
Az ENSZ nem fog felvenni.

Hiába veszel meg egy egész szigetet, a sziget a tiéd lesz, de attól még nem lesz ebből új ország. Egyébként van több olyan sziget, mely teljes egészében egyetlen ember tulajdona. Ezek közül egy próbálkozott a saját országgal, de persze sikertelenül.

Előzmény: Raha (79)
Raha Creative Commons License 2000.09.19 0 0 79
Ez nem rossz, tetszik!

Mondjuk akkor veszek egy földet.
Nagyon fog hasonlítani a magyar útlevélre. Kimegyek vele mondjuk Horvátországba. A határőr lepecsételi, téved.
Hazajövök, és a saját lakásomat kinevezem nagyköveti rezidenciának. Meghívatom magam egy fogadásra, ahová a Mo-ra akkreditált követeket hívták meg. Tegyük fel, sikerül.

Akkor elismertnek kiáltom ki Mandulát, és erre a magyar állam kiad egy nyilatkozatot, hogy nem ismerik el. Erre ezt a létezés bizonyítékaként viszem el az ENSZ-hez, ahol tagfelvételt kérek.

Ez milyen?

Esetleg vehetnénk egy szigetet valahol Indonéziában vagy Óceániában. Szerintem sok pénzért eladnák…
Akkor mehet?
Vagy csak állam vehet államtól?
Akkor pedig hivatkozva az előbb leírtakra teszem meg. No?

Előzmény: Törölt nick (78)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.19 0 0 78
Jogász nem vagyok, csak bölcsész, s másoddiplomás jogászhallgató vagyok, de a téma régóta foglalkoztat, meg talán már van az átlagosnál több jogi tudásom is az egyetemi tanulmányoknak köszönhetően, talán rámragadt valami az eddigi vizsgákon... :-)))

A földtulajdon és a szuverenitás két különböző dolog. Ha egy magyar vesz egy tengerparti telket Horvátországban, attól még nem lesz Magyarországból tengerparti állam. A szuverenitásnak semmi köze a tulajdonhoz. Új szuverenitás csak akkor keletkezik, ha egy ország elad egy nagyobb földdarabot egy másik országnak, pl. így Dánia az 1910-es években eladta az USÁ-nak a Virgin-szigetek dán fennhatóságú részét. Vagy Alaszka esete is ez: a múlt században Oroszország eladta az USÁ-nak. Egy ilyen szerződésben benne van, hogy a szuverenitás átváltozik. Ha ilyen nincs benne, akkor csak a tulajdonos személye változik, semmi egyéb. Ha eladod a házadat egy osztráknak, attól még Magyarország területe marad a telek, ahol a házad áll, ott továbbra is kizárólag a magyar törvények lesznek érvényesek. Ha Magyarország pl. elad egy telket Ausztriának abból a célból, hogy ott Ausztria új nagykövetséget építsen magának, a telek Magyarország marad. (Ne menjünk most bele a diplomáciai létesítmények különleges státuszába, mert semmi köze a témához.)

Kérdezed, hogy ha a telek a tied, akkor miért tart rá igényt az állam. Az állam nem tulajdonosként tart rá igényt, hanem államként. Azaz a te tulajdonosságodat semmi sem zavarja (kivéve a jogszabályokban meglevő korlátozásokat), de az állami szuverenitás nem a tied, azaz az állam jogosult szabályokat megállapítani a telkeddel kapcsolatban. Ha pl. a helyi önkormányzat úgy dönt, hogy az önkormányzat területén nem létesíthető pl. repülőtér (most ez egy direkt hülye példa volt), akkor nem létesíthetsz, s kész, s ha mégis létesítesz, akkor a bíróság előtt fogod végezni.

Ha egy ország lemond szuverenitásáról, akkor persze nincs semmi probléma. De erre soha nem volt még példa. Régebben, 200 évvel ezelőtt, marha egyszerű volt a dolog: csak fegyverrel el kellett foglalni az idegen területet, s aztán megtartani egy bizonyos ideig, majd berendezkedni ott. Ugyanis akkoriban a fegyverrel való foglalás jogosnak minősült (pl. amikor a XVI. században a törökök meghódították fél Magyarországot, az az akkori közgondolkodás szerint jogilag tiszta ügynek minősült). Ma az ilyesmit tiltja az ENSZ-alapokmány, azaz nem lehet fegyverrel jogot szerezni területre. Szintén tiltja az ENSZ az agresszív módon történő elszakadást - bár itt már voltak ellenpéldák, de azokhoz nagyhatalmi érdek fűzödött, míg ez a te esetetben nem megy, ugyanis nem hiszem, hogy nagyhatalmi érdek fűzödne ahhoz, hogy te országot alapítsál... :-)

Egyetlen olyan eset van eddig, mely jogilag valamennyire komoly. Gondolom ismered Seeland történetét. Ott ugyanis az történt, hogy egy mesterséges szigetet vasbetonból épített Anglia a II. vh. idején, az angol felségvizeken kívül, majd Anglia elhagyta a szigetet. Így uratlan föld lett belőle, amit el is foglalt egy emberke és kikiáltotta saját országát. Anglia persze arra hivatkozik, hogy a sziget az angol hadsereg tulajdona, ezért nem lett uratlan, meg arra, hogy az angol gazdasági övezetben fekszik. Természetesen senki sem ismerte el Seeland hercegséget, de mindesetre ez az egyetlen komoly eset, amikor ténylegesen vita volt a kialakult helyzet miatt. Vannak jogászok, akik szerint Seeland valóban önálló állam.

Sok országalapító megelégszik egy véletlenszerű elismeréssel is. Azaz az új állam útlevelet bocsát ki, majd azzal valaki megpróbál átmenni valamilyen valóban létező országhatáron, s esetleg a tudatlan határőr lepecsételi az útlevet. De ez persze csak amolyan vicces érdekesség, nem állami elismerés. Ennél többet ért el a Nyugat-Ausztráliai Királyság nevezetű "állam", ugyanis az állam hong-kongi "főkonzulját" a hong-kongi hatóságok néhányszor tévedésből meghívták állami rendezvényekre. Majd amikor rájöttek, hogy egy tisztviselő hibázott, kénytelenek voltak kiadni egy hivatalos nyilatkozatot, mely szerint "Hong-Kong nem ismeri el Nyugat-Ausztraliát", de ez a nyilatkozat nagyon sokat ér, ugyanis ha valakit nem ismernek el és erről még hivatalos papírt is kiadnak, az majd olyan, mintha azt mondanánk "létezek, de nem ismerünk el"...

A táncosnővel kapcsolatban... Ismered a régi viccet?
- Ehhez az álláshoz szükség van felsőfokú eszperantó tudásra.
- Ó, ez nálam nem probléma, öt teljes évig éltem Eszperantóban!
:-)

Előzmény: Raha (74)
Raha Creative Commons License 2000.09.19 0 0 77
Tudod, búvár vagyok..
Előzmény: sörhastáncosnő (76)
sörhastáncosnő Creative Commons License 2000.09.19 0 0 76
A fenébe!
Csak tudnám hogy a fenébe bírta leszedni a bilincset a kezeiről, levágni a mázsás követ amit a lábára kötöztem, kibújni a zsákból és felszínre úszni mielőtt megfulladt volna.
Mindezt egy golyóval a fejében.

Előzmény: Raha (75)
Raha Creative Commons License 2000.09.19 0 0 75
Ja, és még valami. Mi a baj az enklávéval?

Egyébként én teljesen komolyan gondoltam. Már régóta agyalok rajta, ez lehetne életem nagy vállalkozása.

A szigettel az a baj, hogy az infrastruktúrát ki kell építeni, és az gáz. A látogatók tömege, és a bankok betelepülése is nehezebb.

Hogy lehetne a közelben megoldani?

Előzmény: Törölt nick (73)
Raha Creative Commons License 2000.09.19 0 0 74
Az alapító visszatért!
A hatóságok megpróbáltak visszatartani eme kisköztársaság létrehozásától, de sikertelenül - ellenálltam! Hű maradtam kis országunkhoz!

Szóval:

News Reader!
Tetszik a komoly hozzászólásod, talán jogász vagy?
Az jó lenne, mert kell egy komoly szaktudás ehhez a vállalkozáshoz.
Az, hogy megveszzük a földet nem elég? Miért nem?
Ha az enyém, akkor miért tarthat rá jogot az állam? :-(((
Nincs a javasolt megoldás mellett valami más?
Jogászok! Ötleteket várok!

Mi van akkor, ha az adott ország lemond a jogáról, és engedi az új ország létrehozását?

Szerintem kell legyen egy megoldás! És ha van, akkor vehetjük magunkat komolyan is, sok ötletem van hogyan lehetne pénzt keríteni rá.

A neve lehetne mondjuk MANDULA. Nem jelent semmit, de Franciaországban sok helyen elhitték, hogy onnan jöttem. Volt aki tudni vélte, sőt, egy próbálkozó táncosnő (egy lokálban fogyasztásra próbált rábírni) volt is ott!!!!

Szóval?
Mi kell ahhoz, hogy kikiáltsunk egy országot, az ENSZ-be belépjünk, elismerjék, legyen pénzünk, törvénykezséünk, stb, és békében éljünk ott?

Előzmény: Törölt nick (73)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.19 0 0 73
Megszólal a szakértő... 15 éve foglalkozom a témával, csak azért nem akartam soha a valóságban is megcsinálni, mert nem volt kedvem hozzá, hogy kiröhögjön az összes szomszéd, viszont tanácsadóként nagyon szívesen készek állok, hogy megosszam a témával kapcsolatos elképzeléseimet.

Úgy látom, hogy itt komoly gondolat merült fel, nem csupán játék. Mert ha játék, akkor kilépek most azonnak, ugyanis hasonló játékállamból már van kb. 50 ezer darab.

Kezdjük az enklávéval. Ennek semmi köze a témához.

A vétel nem elég, ugyanis egy terület tulajdonjoga nem jelenti azt, hogy az illető ország, ahol a terület van, lemondott róla. Tehát lehet venni bármekkora területet, ebből új ország nem lesz.

Uratlan föld lefoglalása sem megy, mivel ilyen nem maradt sehol a Földön. Arra persze lehet számítani, hogy valamilyen vulkanikus tevékenység folytán holnap sziget keletkezik egy olyan helyen, mely ma nemzetközi víz, s aztán mi megyünk oda először, de ennek a valószínűsége kb. nulla, azaz ezzel sem érdemes foglalkozni.

Elszakadni egy létező országtól lehet szintén, de ilyen próbálkozásból van több száz, s egyiket sem vesz senki az ég világon komolyan. Azaz nem megy.

Szerintem az egyetlen komoly lehetőség az, hogy kiszemel az országalapító egy nemzetközi vízen - mely egyúttal nem tartozik egyetlen állam gazdasági övezetéhez sem - egy viszonylag sekély részt, majd odahord több száz hajórakomány földet, s felépít egy kicsi, mondjuk fél négyzetkilométeres szigetet. Jogilag ez ellen nem lehetne semmi kifogása senkinek. Azaz az egész kizárólag pénzkérdés. Nálam okosabb embernek ki kéne számolnia, hogy milyen költség ez. Szerintem úgy 100 milliárd Ft kellene. Részvénytársaságot kellene alapítani a pénz összeszedésére. Mondjuk ha találunk 10 millió érdeklődöt, akik adnak személyenként 10 ezer Ft-ot, akkor meg is van a pénz.

Előzmény: Raha (-)
Sumo Creative Commons License 2000.09.19 0 0 72
vonult a fene, csak a havi munkaidom mindossze 15 ora, azt meg be kell osztani valahogyan! hiszen nem terhelhetem ra a tuloradijamat a szegeny adofizetokre...
Előzmény: lolka_bolka (70)
nso csi Creative Commons License 2000.09.19 0 0 71
Akkor tehát a diktatúra tagjai:
Raha (elhunyt királyunk),
Nigh Hunter (fopénztárnok, éjjelior)
jkarhu
lolka-bolka (szexipar, szerencsejáték felügyelet)
Bogoj
vapiti (boszorkány),
Kitten (eltartó),
http (triumvirátustag),
sörhastáncosno (bérgyilkos, jelenleg diktátor),
wzindbad
Vandorr (udvari varázsló),
BLo0m (országújság foszerkeszto),
nso csi (törzsfonök lánya),
Ozon (a titkosszolgálat egyedül),
Sumo (szervezett bünozés elleni sakál csoport igazgatója).

Miután a reggeli lovaglás csak szórakozás a munkából is szeretném kivenni a részem. Vállalom a rádió és TV elnökségét, a lemezkiadást, a filmforgalmazást, koncertek szervezését. A szinházakat átengedem különös tekintettel a nemzetire.

lolka_bolka Creative Commons License 2000.09.19 0 0 70
Sumo: latod, meg meg sem kornyekeztelek, s maris visszavonultal :)) Jol meg leszunk mi igy :)
Jut eszembe, az elso heten a lotto ingyenes lesz, a nyeremeny marad! (gratisz) az orszag lakoinak, hogy lassatok milyen joszivu vagyok. Es szeretnem kozolni, hogy szervezett bunozesrol pedig szo sincs, s en mint 4 hozzaszolo, tehat alapitotag, szeretnem ha nem is lenne! Ez itt teljesen torvenyes lesz, hiszen a torvenyeinket ugy is mi magink alkotjuk :)

vapiti: protekciod termeszetesen lesz, mint mint minden alapito tagnak.

Jut eszembe, estere meghivtam a Playboy foszerkesztoet, es meg par befolyasos embert, egy kis garden partira elozetes egyeztetesekre, lesz allofogadas, tuzijatek, nem hianyozhatnak termeszetesen a nyuszik sem, szauna, pezsgofurdo, masszazsszalon, es tancoslanyok.

Rengeteg lany jelentkezett mar, de madam -nak meg egy sem. Kerem holgyek jelentkezeset :)

Korrupcio pedig nem lesz! (De par kavicsert barki meggyozhet hogy legyen :))

Lolka

Előzmény: Sumo (65)
Ozon Creative Commons License 2000.09.19 0 0 69
így csak dupla mennyiségű kessünk lenne, de az értéke ugyanannyi lenne, mert nem a kavics az érték, hanem "ami mögötte van!"...
;))))))
Előzmény: Night Hunter (67)
Ozon Creative Commons License 2000.09.19 0 0 68
Akkor én most megtudok mindent Kitten gyanús üzelmeiről és jó sok kavicsért elhallgatom, sőt, ha bevesz a bizniszbe, még titkosíttatom is az aktákat legalább 200 évre!;)
Night Hunter Creative Commons License 2000.09.19 0 0 67
Műanyag kavicsot nagytételben átveszem, 1 igazit adok kettőért.

Aztán pedig betiltatom a műanyagkavics gyártást, és kinevezem a törvényes fizetőeszköznek a műanyag kavicsot.

Így megduplázzuk az ország vagyonát.
Na milyen kincstárnok vagyok, csezég?

Előzmény: Kitten (61)
sörhastáncosnő Creative Commons License 2000.09.19 0 0 66
Az új hozzászólók pozíciója annyiban módosulhat, hogy ha legalább egy régi hozzászóló kezességet vállal értük, akkor kiemelkedhetnek a rabszolgasorból.

(De azért vigyázzunk, mert ha nincs elég rabszolga, akkor a végén még nekünk is dolgoznunk kell!)

Előzmény: vapiti (64)
Sumo Creative Commons License 2000.09.19 0 0 65
tyuh, ez kozel volt...:)

kell a fenenek a titokszoli, meg a vegen lelonek az ellenek. inkabb a jo zsiros korrupcio.
:)

Előzmény: sörhastáncosnő (63)
vapiti Creative Commons License 2000.09.19 0 0 64
Az új hozzászólók pozíciójáról nem lehetne inkább dönteni? Ellenkezo esetben kénytelen leszek megdönteni a diktatúrát.
Előzmény: sörhastáncosnő (63)
sörhastáncosnő Creative Commons License 2000.09.19 0 0 63
Kedves mindnyájan.

Kérdésetekre szeretném közölni, hogy az országalapító sajnálatos baleset folytán eltávozott körünkből, így őt többet ne keressétek.

A jó hír viszont, hogy elhaláloz… akarom mondani eltávozása előtt az összes (országalapítói) jogát és hatalmát rám ruházta át.

Az új államforma: Rabszolgatartó diktatúra.

A tejhatalmú (pasztőrözött, csokis és kakaós is) diktátor, természetesen én vagyok. Diktatúrám tagjai az összess eddigi hozzászóló, az általuk kért pozíciókban. A rabszolgák: ettől a hozzászólástól számított minden új hozzászóló, aki eddig itt még nem szerepelt.

Akinek ellenvéleménye van, kérem a pincei tárgyalóhelyiségben beszéljük meg.

vapiti Creative Commons License 2000.09.19 0 0 62
De titkosszolgálat ne akarj lenni, mert az már elkelt mindenféle spéci kellékekkel.
Előzmény: Sumo (60)
Kitten Creative Commons License 2000.09.19 0 0 61
Rendben, a hamisítás profitjából eltartom a sakálokat isss...

(A boss-orgányokat alapszimpátiából bevállaltam)

Kit kell még eltartani?????

B.

Előzmény: Sumo (60)
Sumo Creative Commons License 2000.09.19 0 0 60
oke, akkor lehetnek en a szervezett bunozes elleni sakal csoport igazgatoja? emellett termeszetesen az orszagos korrupcios bizottsag elnoke is. rendorfonok lehet valaki mas is, de csak abban az esetben, ha en nem tartozom neki felelosseggel. :)
Előzmény: vapiti (58)
Kitten Creative Commons License 2000.09.19 0 0 59
Mint boss-orgány tudhattad volna eztet előre..., ui. randőrnak senki sem akaródzott; mozs+ "nanézdmá". Persze, hogy megjelent.
Izé, nem neked kellett pénzdögivel???
Dög ugyan +' nincs, de idjexün k itten...

B.

Előzmény: vapiti (58)
vapiti Creative Commons License 2000.09.19 0 0 58
Na nézd már! Megjelent a szervezett bunözés!
Előzmény: Kitten (57)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!