Bongeszoben? Ha igen, akkor 2 egymas utan prompt() fuggvenyhivassal beolvasod a korabbi es kesobbi idopontot. Konzolban readline()
Regex-szel ellenorizheted, hogy megfelel-e a oo:pp:mm formatumnak. Ha nem, akkor hibauzenet, hogy hibas adatok es ennyi.
split()-tel felbontod a bemenetet ':' menten , 2x3 elemu tombot kapsz (a, b) (itt is megnezheted, hogy 0 <= oo <= 23, 0 <= pp, mm <= 59). A = a[0] * 3600 + a[1] * 60 + a[2] ill. ugyanigy B = .... . Ha B < A, az serti a feltetelt, hogy kesobbi idopontot kell megadni.
(B - A) az eltelt masodpercek szama, ezt elosztod 3600-zal, veszed az egesz reszet, megkapod, hany ora telt el, a maradekot elosztod 60-nal, az egesz resze megadja a perceket, utobbi osztas maradeka meg a mp-eket. Ezeket meg beformazod oo:pp:mm formatumba es megjelenited.
Készítsetek programot, mely beolvas egy időpontot (óra, perc, másodperc) a billentyűzetről, majd beolvas egy másik, az előzőnél későbbi időpontot! (A két időpont egy napra esik.) A program határozza meg és írja képernyőre, hogy a két időpont között mennyi az eltelt idő óra:perc:másodperc formátumban! (Az időpontokat 24 órás formátumban adjuk meg, tehát 12:59:59 után 13:00:00 következik.)
Esetleg van elképzelésed arról, hogy -javascripttől függetlenül- hogyan oldanád meg?
Én így:
Javascriptben van olyan standard függvény, amely megadja neked, hogy az adott hónap 1. napja a hét melyik napjára esik, azt is tudod, hogy a hónap hány napos. Innen már csak számokat kell beledobálni az adott táblázat megfelelő sorának a megfelelő cellájába.
Ettől van egy -szerintem- kicsit egyszerűbb megoldás, amikor a táblázat eleve nem létezik, és a saját függvényed építi fel és tölti fel en passant. Ez azért egyszerűbb, mert nem kell arra figyelni, hogy hányadik sorba, hányadik cellába tegye a nap sorszámát. Amikor hétfőhöz ér, akkor egyszerűen beszúr egy új sort majd cellákat tesz bele, amiket feltölt.
Üdv! A HTML megy de sajnos a javascript tudásom a béka segge alatt, ha valaki segítene merő kedvességből azt értékelném. egy function-t kellene megírni. Legyen ez a napi jó cselekedet ;) Előre is köszi!
/* Ezt a függvényt kell megírni. Az űrlap 'ev' és 'ho' mezőinek alapján kéne feltölteni a 'naptar' azonosítójú táblázat 'napok' részében lévő cellákat a megfelelő napok sorszámával.
Ha futtatom, nem történik meg a form reset. Ha simán kiveszem a reset részt a toggle callback-jéből, akkor megtörténik, de látható, mert azonnal lefut az animáció elindulása után.
Már szétgugliztam magam, de mindenhol azt írják, hogy a fenti script a jó módszer. Akkor mi a gond?
Szomorúan hallom. Persze megtehetnéd, hogy beidézed a releváns programrészt meg a hibaüzenetet/hibajelenséget, csak vigyázz, mert a fórum megfelezi a \visszaper jeleket: ezt írod be: \\\\ és ez lesz helyette: \\
(Persze ezt így kellett beírjam: ezt írod be: \\\\\\\\ és ez lesz helyette: \\\\)
Egyesek csodát várnak a jquerytől ... én nem vagyok annyira elájulva tőle, bár kétségtelen, hogy a szervernek való adatküldés, illetve a válaszok feldolgozása sokkal egyszerűbb. Más gyakorlati hasznát egyelőre nem látom.
De ha beteszem feltételbe, hogy && (parseFloat($('#price').val()) <= parseFloat($('#onSalePrc').val())), akkor már nem. Pedig maga az összehasonlítás is helyesen működik (alert true false próba ok).
Kéne egy kis segítség a jQuery Validation plugin használatában.
Van három mező:
egy szám (price), ami mindig required;
egy dátum (onSaleFrom), ami üresen is maradhat;
egy másik szám (onSalePrc), ami ha üres a dátum (onSaleFrom), akkor üres maradhat, de ha van dátum, akkor kisebbnek kell lennie az előző számnál (price).
Na erre kellene összehozni egy feltételes ellenőrzést. Eddig jutottam:
Ezt egy fórumból vettem (a doksi nem foglalkozik a témával), de nem működik. A validation lefut (tehát a szintaxis jó), de nem követeli meg az onSalePrc mezőt akkor sem, ha az onSaleFrom nem üres. És még sehol nincs az összehasonlítás a price és az onSalePrc között... Szerveroldalon persze nem gond az egész, de minek van validation az utasoldalon, ha nem tud mindent..?
Üdv! JavaScript programozói segítségre van szükségem! Legfeljebb 2-3 órás munkát igényelhet a probléma megoldása!
Teljes egészében kell lemásolni egy létező domain címen futó funkciót, gondolom a forráskódokból kihámozható a script nagyrésze, csak személyre kellene szabni azt, majd beüzemelni!
Kérlek jelentkezz emailben, és ott megbeszéljük a részleteket: pejalev[KUKAC]gmail.com