Hello!
Nekem az OTPnél van számlám, de nagyon nem vagyok megelégedve velük. Gondoltam, hogy átmegyek a CIBhez, mert róluk még nem hallottam rosszat, igaz lehet, hogy ez csak véletlen...
Aki esetleg használ CIB bankot az mondja meg, hogy mennyire jó, jobb-e az OTPnél, magyarul nem esek-e csöbörből vödörbe, ha bankot váltok? Ja, lakossági számlám van.
Kösz!
Nem tudja vki, hogy interneten keresztül igényelhetek-e CIB Internek kártyát, ha már van számlám és bankkártyám a Cib Banknál, vagy ehhez is be kell menni vmelyik bankfiókba?
Te tudod, de most egy kalap kaki a CIB Ak. Minden nagy ak jön ki sorra az újabbnál újabb alapokkal, ezek meg a belső problémáikkal szerencsétlenkednek. Van egy csomó nyomulós, ügyes másik cég: Pioneer, MKB, KH, Rafi, OTP, de a kis Dialóg is egész klassz. A díjai is egész barátiak, úgy tudom.
Én is gondolkodom más alapkezelőhöz való áthajításon (Pioneer, Erste, utóbbinál még bef. szlám is van) egyelőre várok hogy kicsit jobban álljon, legalább a leendő tranzakciós költségeimet "termelje meg". helyesebben jusson el arra a szintre legalább, ahol május közepén volt, most ugyanis a május eleji szinten trónol, ez kb. 1 milkás megtakarításnál közel 2000 HUF-nyi hozam elpárolgását okozta. Jó, még fél éves távban is erősen pluszban vagyok, de más pp-i alapokkal összevetve kb minusz 1% az eddigiek alapján éves szintre vetített hozam, arról nem is beszélve, hogy inflációkövetést felejthetem.
Hát, izé, tudod, most ott vannak gondok. Az IEB-vel egyesülgetnek, de úgy, hogy az ex-IEB-sekkel kibasztak. Nekik ígérték az alapkezelő vezetését, de aztán segget csináltak a szájukból, így valszeg folyik a belső züllesztés.
Ami jó hír: van más alapkezelő, és van más pp-i alap.
A CIB alapkezelőt használja valaki közületek? Az általában stabil növekedésű pénzpiaci alapok utóbbi egy hónapos "növekedése" kb mint egy EKG görbe, baszott nagy esésekkel.
Tom, itt sem garantált semmi, de más bankoknál, illetve alapkezelőknél nincs ekkore ingadozás pénzpiaci alapoknál.
A csoportos beszedesi megbizasok ingyenesek, a kp felvet sajat automatanal 100 Ft (az eslo barhol ingyenes), ha havi minimum 50e erkezik a szamlara akkor meg a szamlavezetes 149 Ft az online csomaggal. Ha interneten utalsz, azok is. Ha viszont fiokba mesz, ott nagyobbak a koltsegek, de szerintem a muveletek 90%-hoz nem kell bankfiok.
Nézd, a kondilisták nyilvánosak, kiszámolhatod, melyik mennyibe kerül. Melyikhez van ingyen bankkártya, melyikhez nincs stb.
Annyi még hozzá, hogy a devizamarzsok mások. Ha sokat vásárolsz külföldön (internetet is beleértve), az OTP-vel nyersz 1,5-2 százalékot minden tranzakción.
Mondjuk en egy kicsit masképp élem az eletemet mintahogy a számoló kalkulált. Nekem 14 csoportos beszedési megbízásom van, illetve 2-3 alkalommal van pénzkivét is automatából.
A költségek ott vannak a kondilistában, ahhoz nem kell tapasztalat, elég ha megnézed a kondikat. Tapasztalatokat más szempontból írtak ide eleget OTP vs. CIB ügyben.
Átváltani az OTP-ben érdemes, mert ott csak 1 forintot buksz egy eurón. Ott a legalacsonyabb a devizmarzs. OTP-s euróautomatából is kiveheted devizaeladásin az eurót kp-ben. A többi bank szar ilyen szempontból, 3-4-5 forintot buksz 1 eurón.
Most eléggé lenn van az Euró, szerintetek megérné átváltani az eddigi megtakarításaim nagy részét euróba? Azért az annyira nem romlik mint a forint, bár amint hallom mi van az USA-ban itt is lehet hogy nagy gebasz lesz.
Melyik bankba érdemes betenni? (én Raffiban vok) hol nagyon jó az Euró megtakarítás kamata? Hol érdemes átváltani, állítólag a bankok rosszl váltanak. Valami tipp? köszi
visszahivtak, aszontak tevesen vittek be az arfolyamot. A tizedes pont lemarad. Igy 6 nullaval elcsusztak.
azert biztos megboritott volna nehany dolgot, ha azonnal eladom az osszes allampapirt. :)
Volt mar olyan, hogy ketszer irtak jova ugyanazt, de par nap mulva korrigaltak. Az otp is elkovetett ilyet, de ok vmi egy honap mulva 'jottek' ra, igaz az csak nehany tizezer ft nagysagrendvolt, de eppen eleg volt ahhoz, hogy ne vegyem eszre, oszt elkoltsem, utanna meg meglepodjek.
Na valami oriasi gaz van az ertekpapirszamlan. Cirka hat nagysagrendet teved az elszamolas. A poen az, hogy engedte is a dolgokat. Eladtam 10 e Ft neverteku diszkont kincstarjegyet, majdnem tiz milliardot irtak jova. A kamatado is egy varos koltsegvetese. Nemreg utaltam kozel nyolcmilliardot. es szazas nagysagrendu lottootosnyi van a szamlan papiron :)))
Felhivtam oket, nem tudtak a hibarol, leallitottam mindent. Egyszer az egykori Postabanknal volt vmi gaz, par napra megjelent nehany szazezer forint a szamlamon, allitolag engedte is volna felvenni. De ez akkor volt, mikor volt vmi osszeeskuves jellegu dolog, hogy ugyfelek szamlajat hasznaltak vmi furcsa tranzakciohoz. De utanna a papiron kikuldott szamlakivonaton nyoma sem volt.
Hát a t*köm tele van a CIB netbankjával, már megint nem megy. Átmeneti hiba... Szerintem itt van vége az egésznek és megyek a Citibankhoz, csak valahol tudnám megnézni a netbankjukat. Na meg akkor anyumnak és a barátnőmnek is át kellene jönni. Nem igaz!!!!! Legyen már jó ez a tetves Netbank!!!!!!!!!!!!!!!!