Keresés

Részletes keresés

endrepp Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142335

Önts vizet a hordótetőre meglátod, hogy a kotyogó tövében kifúj-e.

Előzmény: Fo Goj (142333)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142334

már korántsem olyan édes.

 

 

Akkor erjed. Sz@rd le a kotyogót...

Előzmény: Fo Goj (142333)
Fo Goj Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142333

Lecseréltem a hordó tetőket, továbbra sem kotyog. Must ízű, de már korántsem olyan édes.

Előzmény: öreg_néne_b (142332)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142332

Megkóstolod, szőlőlé vagy murci? Kicsit megkevered, pezseg?

Előzmény: Fo Goj (142331)
Fo Goj Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142331

Két hete még az almánál tömörített. Mindenesetre, kicserélem a tetőket.

Előzmény: öreg_néne_b (142330)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142330

Gond nincs, csak nem tömít a hordód teteje.

Előzmény: Fo Goj (142329)
Fo Goj Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142329

Sziasztok!

 

Vasárnap Otellót cefréztem. 60 l must és kb ugyanennyi törköly lett, külön, két ennek a mennyiségnek megfelelő hordóban. Mindkettőt azonnal beoltottam hidegtűrő élesztővel, jelenleg 15 °C-ban vannak. a kérdésem az, hogy van valami gond, amiért a kotyogókban a víz még mindig meg sem mozdul?

 

 

kupeci Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142328

Ezt a "kezdettől fogva" kifejezést nem értem, én a végén hígítok. Még az is lehet hogy csak egy hét múlva......

 

Előzmény: Kisbvb (142325)
beetee Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142327

Miért ne lehetne gyorsítani?

Akármelyik borászati szaküzletben találsz jócsomó derítőszert.

Ha személyesen érdeklődsz, akkor még tanácsokat is kaphatsz, hogy mivel és hogyan a legegyszerűbb/legjobb...

 

Előzmény: macokk (142326)
macokk Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142326

Köszönöm a tanácsokat! 8-10 éve már egyszer csináltam diólikőrt, akkor fűszereket is tettem bele. Akkor is küzdöttem eleget a tisztulással. Több év alatt letisztul, de gondoltam, hátha lehet gyorsítani...

Kisbvb Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142325

Úgy értem, hogy pl. a kétlépcsős főzés esetén a második főzés után megkapott középpárlatot ugyanazzal a fokolóval lehetne higítani kezdettől fogva a fogyasztási alkoholfokra. Így már érted? :)

Előzmény: kupeci (142324)
kupeci Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142324

"Ezzel a kezdetektől lehetne higítani a fogyasztási fokra.".....ezt hogyan is érted?

Előzmény: Kisbvb (142321)
kupeci Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142323

Ingyen leves nincs:)

Előzmény: 1zsakkrumpli (142318)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142322

Számolás alapján szoktam hígítani, nem méregetem.

Én magamnak főzök. Nem igazán érdekel, ha pl. a 45 fokosnak szánt pálinka 44 vagy 46 fokos lett.

Előzmény: Kisbvb (142321)
Kisbvb Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142321

Sziasztok!

Arra gondoltam, hogy a kész pálinka higításához jól jönne egy 35-75% -ös hőmérős fokoló. A nagy méret, hogy viszonylag jól lehessen leolvasni. Ezzel a kezdetektől lehetne higítani a fogyasztási fokra.

Érdekelne ez valakit?

1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142320

2 literhez nincs elég kicsi kóstolópohár :)))

Előzmény: Jolida (142319)
Jolida Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142319

Talán ha nem vizespohárral kóstolnál... :-ppp

Előzmény: 1zsakkrumpli (142318)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142318

Oké, de akkor elfogy :)))

Előzmény: kupeci (142315)
kupeci Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142317

"Éj fekete lett" miből csináltad?

Előzmény: ksanyi52 (142314)
kupeci Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142316

:)

Előzmény: endrepp (142299)
kupeci Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142315

Ebben Te döntesz, ha sokáig rajta tartod a magíz lesz a dominánsabb, ha kevés ideig, akkor halványabb színt kapsz. Green megmondta: Kóstolni Kóstolni! Itt most nem lehet, hanem kötelező!:)

Előzmény: 1zsakkrumpli (142313)
ksanyi52 Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142314

Most hogy mondtátok én is megnéztem. Éj fekete lett , de egyáltalán nem keserű. Többet tettem bele de kivettem időben. És akkor még keserű volt kicsit. Pihentetni kel pihentetni!

 

Előzmény: öreg_néne_b (142302)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142313

Meddig kell ilyen arányokkal érlelni?

Előzmény: kupeci (142311)
pickup007 Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142312

Sziasztok!

Egy ötven literes főzőben, aminek a réz üstfedő + sisakja 20 literes mennyi az a minimális alszesz, amit még érdemes finomítani?

kupeci Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142311

(bocs ezt csak szimplán gondoltam)

Előzmény: kupeci (142309)
kupeci Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142310

Igaz,igaz.

Előzmény: öreg_néne_b (142306)
kupeci Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142309

Az arány jónak tűnik,az arány jónak tűnik.

Előzmény: 1zsakkrumpli (142298)
Figyelget Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142308

Ebben az esetben nincs más, mint kóstolni, kóstolni, kóstolni... :)

Előzmény: öreg_néne_b (142306)
endrepp Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142307

Elképzelhető egy olyan eset is, hogy a tea mennyisége sok és az idő rendben van. Konkrétan én arra gondoltam, hogy 1zsákkrumpli a mennyiségetemelte, azért lett sötét hamar, az idő nem lehet sok, hiszen pár napot említett.

Előzmény: öreg_néne_b (142306)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142306

Nem igazán. Egy túláztatott, csersavas teát nem tudsz annyira hígítani, hogy finom és illatos legyen.

Előzmény: Figyelget (142304)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!