Vasárnap Otellót cefréztem. 60 l must és kb ugyanennyi törköly lett, külön, két ennek a mennyiségnek megfelelő hordóban. Mindkettőt azonnal beoltottam hidegtűrő élesztővel, jelenleg 15 °C-ban vannak. a kérdésem az, hogy van valami gond, amiért a kotyogókban a víz még mindig meg sem mozdul?
Köszönöm a tanácsokat! 8-10 éve már egyszer csináltam diólikőrt, akkor fűszereket is tettem bele. Akkor is küzdöttem eleget a tisztulással. Több év alatt letisztul, de gondoltam, hátha lehet gyorsítani...
Úgy értem, hogy pl. a kétlépcsős főzés esetén a második főzés után megkapott középpárlatot ugyanazzal a fokolóval lehetne higítani kezdettől fogva a fogyasztási alkoholfokra. Így már érted? :)
Arra gondoltam, hogy a kész pálinka higításához jól jönne egy 35-75% -ös hőmérős fokoló. A nagy méret, hogy viszonylag jól lehessen leolvasni. Ezzel a kezdetektől lehetne higítani a fogyasztási fokra.
Ebben Te döntesz, ha sokáig rajta tartod a magíz lesz a dominánsabb, ha kevés ideig, akkor halványabb színt kapsz. Green megmondta: Kóstolni Kóstolni! Itt most nem lehet, hanem kötelező!:)
Most hogy mondtátok én is megnéztem. Éj fekete lett , de egyáltalán nem keserű. Többet tettem bele de kivettem időben. És akkor még keserű volt kicsit. Pihentetni kel pihentetni!
Elképzelhető egy olyan eset is, hogy a tea mennyisége sok és az idő rendben van. Konkrétan én arra gondoltam, hogy 1zsákkrumpli a mennyiségetemelte, azért lett sötét hamar, az idő nem lehet sok, hiszen pár napot említett.