Keresés

Részletes keresés

lükepék Creative Commons License 2011.01.06 0 0 31668

Javasolnám, hogy írd ide be, hogy hány ágyat foglaltál, és akkor listázhatnánk, hogy ki jön tutira és akkor mindenki látja, hogy van-e még helye, vagy sem-e. :) Mi 2 fő+kutya jövünk.

Előzmény: olahtamas (31667)
olahtamas Creative Commons License 2011.01.06 0 0 31667

Nem a szaunás helyet választottuk, mert az ölég drága.

Viszont a közös beszélgetés és vacsorázás az is jó program.

Ha van kedved, jöhetsz nyugodtan pénteken, mi ott leszünk a Garan vendégházba és lesz hely.

Fürdőszoba van, de szauna nincs benne.

Előtte azért pár nappal szólni kell a tulajnak, hogy hány szintet fűtsön be.

Elég ha annyi időt kerítesz, hogy rámcsörögj, vagy beírj ide és én intézem tovább.

Reggel 7-kor indulunk jelen állás szerint a Garan vendégháztól (központból) és 07:15-kor vagyunk a Kossuth barlang előtt.

Ha korábban Jósvafőre érsz nyugodtan gyere be hozzánk egy velkámdrinkre :)

Előzmény: Törölt nick (31666)
Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2011.01.05 0 0 31665

Éjszaka? Hm én olyankor párnacsatázni szoktam ;)

Kinek a paplan, kinek a paplak... :DDD

Még kb két hét.... lehet centiket vágni! ;-)))

Előzmény: olahtamas (31664)
olahtamas Creative Commons License 2011.01.04 0 0 31664

Akkor azt éjszakára halasztjuk :D

Előzmény: Remélemilyennicknincs (31663)
Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2011.01.04 0 0 31663

Ok legyen így de amint kitör a gps vetélkedő én már ott sem vagyok! :)
Előzmény: olahtamas (31662)
olahtamas Creative Commons License 2011.01.04 0 0 31662

Tulajdonképpen most már 2 rugalmas szállásunk van, úgyhogy akinek egyik sem jó, az valóban jobb ha magának foglal.

A két fix pont stimmel, ha egyéb igény miatt netán valamelyik módosul, akkor azt úgy is előre fixáljuk.

A papírfecni nem rossz módszer, legyen nálad!

Én úgy is csak a GPS-ben viszem az információkat.

A köveket meg görgesse a Mick Jagger :)

Előzmény: Remélemilyennicknincs (31661)
Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2011.01.04 0 0 31661

Hát szerintem jónak hangzik, azokat az embereket kellene megkérdezni, akiknek a listáját átküldted, hogy ki jön.

Önző módon még továbbra is azt tartom, hogy szerintem mindenki foglaljon magának, mert kevesebb stressz és mindenki oda megy, ahova akar.

Még akkor is, ha viszonylag olcsó szállást nézünk ki és szép magyar szóval kikommunikáljuk, hogy hova van a menet, lehet hogy valaki azért lép vissza, mert máshova akart volna menni vagy azért mert olcsó, vagy azért mert drága, mert van benne yakuzza vagy yakuzzi, vagy azért mert nincs.

Szerintem hagyjuk folyni a dolgokat és legyen két pont fix:

a jan 21 este 7 találkozó a Tengerszem étteremben és

a jan 22 reggel 7.15 gyülekező a Kossuth barlangnál

Akiket leírtál mind saját kocsival jönnek, aki meg fuvart szeretne az jelezheti itt és akkor azt leszervezzük telekocsival.

Én erre a túrára nagyjából így készülnék, nem fektetnék bele felesleges energiát és köröket.

Annyit viszont tuttira meg fogok csinálni, hogy fogom a szokásos összehajtogatott A4es papíromat és a túrára rá fogom írni az életbevágóan fontos infókat (busz menetrend, kiugrási lehetőségek, távok, idők stb stb) és aztán ezzel jövök el a túrára.

Látom, hogy Te nagyon összeszedett ember vagy, meg rutinos túraszervező, vezető, úgyhogy nem akarlak befolyásolni, én most csak azt írtam le, hogy részemről a dolog hogy néz ki. ;-)

Én tuttira nem fogok szállásfoglalással bíbelődni.

Ha valaki úgy dönt, hogy jön a Kutatóházba, és szól nekem, akkor azt természetesen jelzem a gondnok felé, de többre nem tudok és bevallom nem is akarok vállalkozni.

Na jöhetnek a kövek! ;-)

Előzmény: olahtamas (31660)
olahtamas Creative Commons License 2011.01.04 0 0 31660

Beszéltem a tulajjal, már csak a pontos létszámot kell leadni, igény szerinti bontásban!

A felső részen vannak fürdőszobás szobák, az alsó részen meg 10 főig turistaszálló jellegű dolog kandallóval.

Most szilveszterkor 20-an voltak valami nagyobb asztal körül, szóval elég tágasnak kell lennie :)

Üdülési csekk OK.

Előzmény: Remélemilyennicknincs (31657)
zamangi Creative Commons License 2011.01.03 0 0 31659

Sziasztok! Szeretném kihelyesbíteni a bográcsozást,ami tavasztól őssz végéig értendő! Köszönöm a megértéseteket! Angéla

zamangi Creative Commons License 2011.01.03 0 0 31658

Sziasztok! Szeretném veletek tudatni,hogy Bakonykútiban ismét van Bolt és Presszó. A Boltban gyümölcsöktől az élelmiszerig minden megtalálható. A Presszóban sok finomság fogyasztható(pl.:szendvicsek,zsíroskezsér,minden második hétvégén bogrács főzés)

Várunk mindenkit sok szeretettel!!!         Angéla

Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2011.01.03 0 0 31657

Hát ha GARAN-táltan jó, akkor hajrá! ;-)

Előzmény: olahtamas (31656)
olahtamas Creative Commons License 2011.01.03 0 0 31656

A http://www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu/okt_forum?a=dh&id=122 topikon többen is ajánlották a Garan vendégházat.

Előzmény: olahtamas (31655)
olahtamas Creative Commons License 2011.01.03 0 0 31655

Én bátornak nem vagyok mondható, de itt olyan társaságról van szó, akikre lehet számítani!

Viszont én első körben azért 3500 alatti és lehetőleg üdülési csekkes megoldást támogatnék.

Még az is felmerülhet, ha van konyha, akkor főzzünk valami egyszerűt ?

Előzmény: Remélemilyennicknincs (31653)
Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2011.01.02 0 0 31653

Szép! Két dolog:

Ha közösen foglalunk szállást, akkor ezt valakinek koordinálnia kell, le kell foglalnia esetleg utalnia kell az előleget (ezen a környéken szokás 25-50%ot előre bekérni szállásért).

Van ki oly bátor és merész, hogy ezt bevállalja?

Ha viszont külön foglalunk, akkor egy teherrel kevesebb.

Azt viszont meg lehet beszélni, hogy melyik helyre fussanak be a külön-külön foglalások és esetleg a tulajnál lehetne jelezni, hogy 10 fős csoport várható és a bejelentkező egy ebből a csoportból.

Másik gondolat:

Mivel itt családosok is jönnek - értem ezalatt férj-feleség felállásokat - én kapásból kiejteném a Bakkancsost, mert ott két szobába van mindenki bezsúfolva, szobánként 5 ággyal. Kajálni ennyien együtt ott nem lehet ilyenkor, mert a háziakkal közös a konyha és nincs benne ennyi emberre asztal. Közösségi hely sincs.

Kutatóháznál a felcaplatás mellett még azt is figyelembe kell venni, hogy mindössze egy darab wc és zuhanyzó van. Konyha is, meg közösségi hely is van, de két külön emeleten külső lépcsővel. Fűtés saját kezűleg cserépkályáhában.

Mondom ezt azért, hogy teljes legyen a kép, ne legyen csalódás, ha valaki oda tervez.

Az Öreg Malom szép hely, pont a harangláb alatt van szintén a központban.

A többieket nem ismerem.

Más farkával élve én a Tengerszemet és a Fészket javasolnám...

Előzmény: olahtamas (31652)
olahtamas Creative Commons License 2011.01.02 0 0 31652

Előzmény: olahtamas (31651)
olahtamas Creative Commons License 2011.01.02 0 0 31651

Akkor lassan elkezdhetjük gyűjteni a szavazatokat, hogy melyik szállásra szavazzunk.

Ha a többség a kutatóházat támogatja, akkor annak sem vagyok ellene, csak a lustaságom tiltakozik, mert oda fel kell cipelni a pizsamát :)

Előzmény: Remélemilyennicknincs (31650)
Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2011.01.02 0 0 31650

A napokat tényleg nem néztem, azt hittem, egy nap volt a 20 per fej.

8 óra után a faluban már csak a kocsma, a vendéglő bezár

A hotelben elvileg akkor még van élet.

7 órától gyülekezünk az sztem okés.

Szelcepusztánál kiszállni nem rövidítés, hanem túlélés lehet alkalmasint, lévén ott a vadászház, amiben lehet melegedni, pihenni másrészt pedig onnan betonút megy le Színbe, tehát már nem kell harcolni a bokáig-térdig érő hóval. A táv nem kevesebb, de pihentetőbb. Megaprobléma esetén haverost oda tudom ugrasztani.

De mondom ez mint vészkijárat lenne csak betervezve részemről. ;-)

Azt az arcon szökdécselőst feltétlen mutasd majd meg, nagyon érdekel!  :DDDD

Előzmény: olahtamas (31649)
olahtamas Creative Commons License 2011.01.02 0 0 31649

A napok számával se felejtsed elosztani a szumma árat :)

Nyilván a 16:30-at csak terv szintjén írtam le, magamból kiindulva :)

Nem tudom meddig van nyitva az étterem, így nem kockáztatnám a 8 óra utáni érkezést, mert a végén még éhen maradok :D

A 6 km/h az most szóba sem jöhet, Szögligetig a 18 km-t megtenni 2 km/h-s átlagot jelent, amit azért arcon szögdelve is teljesíteni tudunk!

A 9 óra ebből jött ki, de természetesen ezt rugalmasan kezelhetjük, időjárástól függően.

Ennél csak akkor lehet jelentősen hosszabb a táv, ha pl. felmegyünk Szádvárhoz

Szelcepusztánál kiszállni meg nem jelent rövidítést, hiszen busz úgy is csak Szin környékén van.

Előzmény: Remélemilyennicknincs (31648)
Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2011.01.02 0 0 31648

Ööö izé, ha 5 főre 70 valamennyi, akkor ez bizony per kopf kb 15 000HUF.

Hm ezért már a Tengerszemben is kapsz szobát étteremmel, parkolóval stb.

Na jó Rátok bízom, ti mentek oda ;-))))

Tamás a túraterved jó, csak mondjuk én nem tudom garantálni, hogy 16.30kor el tudok indulni.

Mi lenne, ha nem ennyire sarkosan intéznénk, hanem megállapodnánk abban, hogy mindenki indul Budapestről meg ahonnan még jön akkor, amikor és mondjuk 7 órától találkozó a Tengerszem Hotelnél - azért ott, mert ott van normális étterem, a faluban lévő a kocsma háta mögött - hát mit mondjak.... hacsak nem akarjátok felidézni a menza-feelinget....

A többi része jó a tervnek én akkor 7.15kor leballagok a Tohonya-Lófejvölgy kereszteződéséhez és ott várlak majd Benneteket.

A buszhoz is majd azért nézzünk több opciót és vegyük bele Színt is, mert én tudom, hogy itt mindenki izmos lábakkal és 6km/órával megy, de ha netán mégsem, mondjuk mert olyan a terep, akkor ne legyen gond kiszállni Szelcepusztánál és lemenni Színbe buszhoz illetve az a 9 óra sem feltétlen 9 óra.

;-)

Előzmény: olahtamas (31647)
olahtamas Creative Commons License 2011.01.02 0 0 31647

Akkor még egy kis adaléknak összeállítottam egy kiinduló időtervet véleményezésre:

Péntek
16:30 Indulás Budapestről
19:30-21:00 Vacsora (Étteremben, vagy a szálláson)
21:00-22:00 Kötetlen beszélgetés esetleg dalárda :)

Szombat  Napkelte 07:20     Napnyugta 16:30
07:15 indulás (mondjuk a Kossuth barlang előtti pihenőhelytől.)
9 óra gyaloglás / 18-25 km. Igény szerint időjárástól függően.
16:32 Szögligetről busz vissza. (15:41,16:32,18:32)

Vasárnap kirándulás a környéken
pl.: OKT Jósvafő - Aggtelek szakasza, majd vissza a zöld+ és zöld sáv jelzésen (12km) esetleg némi barlanglátogatással kombinálva.

Előzmény: Remélemilyennicknincs (31638)
olahtamas Creative Commons License 2011.01.02 0 0 31646
Előzmény: Törölt nick (31645)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.01 0 0 31645

Ja és akkor a kérdésedre válasz:visszanéztem,5főre,három éjszakára fizettünk összesen 70 800ft-ot,ami soknak tűnik kicsit,de ha úgy vesszük hogy a ház tényleg 10 fő elszállásolására is alkalmas (maximum),akkor meg már nem annyira sok.Huszonpár ezerre jön ki egy éjszaka,ami akár 6-8 ember esetén már egészen jónak mondható.És tényleg nem szól hozzád senki,tied az egész ház,kiváló hely családoknak,vagy baráti társaságnak akár.Utolsó kép: :-)

Előzmény: Remélemilyennicknincs (31634)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.01 0 0 31644

Várjatok egy pillanatra!Nem azt mondtam hogy megyek,mert még én sem tudom,és a szállás esetében is csak tényeket közöltem,miszerint ez jó hely.

De szauna az tényleg van,bent ült az egész család minden este,a ház része a szauna is és a sarokkád is és a kandalló is.Különálló épület ez,egy kis ház,holland tulajdonos,jósvafői gondnokhölgy,de gyakorlatilag a kecó akár a tiéd lenne ha már kivetted,a kutya nem zavar az ot

tlét alatt.Kertben szalonnasütő hely is van,csak hogy teljes legyen a kép...:-)

A macskák a lovárdából vannak ugyan,de annyira aranyosak,hogy bedobtam őket is a képek közé.:-))

A lovarda udvarából nézve ott középen az az említett házikó.

Előzmény: Törölt nick (31641)
jzp2107 Creative Commons License 2011.01.01 0 0 31642

Ha topik-túrára lenne rajtam kívül antihedonista-aszkéta szombat hajnali indulással, szóljon.

(budai-)H.G. Creative Commons License 2011.01.01 0 0 31639

Már megint akcióba lépett a baltás jelzésgyilkos? :o(

Előzmény: olahtamas- (31628)
Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2011.01.01 0 0 31638

Hörpölin nagyon köszönöm!!! Ez fantasztikus lenne!

Közben megkaptam a listát, hát szerintem Hobo szállása ha totálban lenne 20 000, akkor jó lehet, mert 10 főnél fejenként 2000re jönne ki durván...

Ja és kb 10 lépésre van a helyi patikától és közösségi dalkörtől.... :DDDD

hörpölin Creative Commons License 2011.01.01 0 0 31637

Úgy látszik, még nem hevertem ki teljesen a szilveszteri pezsgőmámort! Természetesen az előző hsz-ben a DVD-ket Remélemilyennicknincs-nek ígértem meg, neki is fogom majd átadni a jövő szombaton! :-))

Előzmény: hörpölin (31636)
hörpölin Creative Commons License 2011.01.01 0 0 31636

A dvd-ket már én is megígértem eccer-kéccer, úgy illlik hogy most már be is tartsak! :-DD

Szombaton viszem majd őket a buék20-ra!! De már odaadom a startban, cipeld Te őket a körtúrán!

Boldog Új Évet mindenkinek!

Előzmény: olahtamas- (31631)
Vagdalthús Creative Commons License 2011.01.01 0 0 31635

Sajnos a HHH környékén évről évre rendszeresen lekaparják a kék jelzéseket :-(

Előzmény: olahtamas- (31628)
Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2011.01.01 0 0 31634

Itt van minden:

http://www.iranymagyarorszag.hu/keres/josvafo/szallasok-p1/

A 20 000HUF per kopf per éj vagy egyszerűen ennyi az, hogy bárki bemegy a házba egy éjszakára?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!