Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Subi78 Creative Commons License 2005.05.01 0 0 1022

Ami kimaradt , van még 2 db piros (szintén állítható) hátsó olajos gátlóm , 8e-ért , és 2 db kemény (márkát nem tudok) gázos , 5e-ért (pár)

Üdv

Subi

Előzmény: Subi78 (1021)
Subi78 Creative Commons License 2005.05.01 0 0 1021
Kadett gsi bontásból akciós áron  :

Komplett c20ne motor , computerrel , kábelköteggel , mindennel együtt     30E

256-os ATE-s gsi fék tárcsákkal , betétekkel , 2db nyereggel                       5E

Gt (gsi) recaro ülés kockás kárpittal , naggyon szép állapotban

Kiszakadás és kiégetés-mentesen  (1pár)                                                        10E

Gsi digital tacho , pipás , minden jeladójával                                                  10E

Gsi hűtő kompletten , semmi baja , a 3cm-es változat                                     5E

Generátor 55A                                                                                                   5E

Önindító (c20ne)                                                                                                5E

Németben készült üvegszálas M3 optikás küszöb alapozva                             10E

C20ne (20seh) Hf-ek :

1 db széria                                                                                                         8E

1 db teljesen felújított (németből)                                                                      8E

1 db tuning , síkolva –1mm , csatornák tágítva 37mm-re polírozva ,

polírozott szelepekkel ,                                                                                        12

Komplett féléves FK futómű –75/60 (megabrutál) , négy darab rugó+gátló       30E

4 Db sárga Koni (állítható keménységű) , az első gázos és a toronycsapágynál állítható , a hátsó olajos                                                                                                            20E

FK 60/40-es rugószett                                                                                           10E

Noname (felirat nélkül) de kísértetiesen hasonlít a H&R-re  60/40 rugószett      8E

Elektromos Ac-k házzal , szűrővel , takaróval                                                      4E/db

Napfénytető (100%-os) kompletten                                                                       4E

Első lámpák (szép foncsor , Manuális garello)                                                     5E/pár

Ezeken felül rengeteg motoralkatrész , légtömegmérők ,légszűrőházak , computerek és vezetékkötegek  , alapjárati motor , gyújtás , stb….

Nah meg persze mindenféle cucc 3 és 4 ajtós kadetthoz (ajtók , kárpitok , stb)

Janosz Creative Commons License 2005.04.30 0 0 1020

Kösz a tippeket! :)

Ezeket végigpróbáltuk.

Először kellett állítani a kézifékbowdenen középen.

Aztán a dobot leszedtük, a távtartón állítottunk (ilyen csavargatós fogaskerekes anya van rajta, ezért nem kell hegeszteni), megáztattam az egészet féktisztítóval, de semmi. Az a gond, hogy míg a jobb oldalinál a kézifékbowden kb 5 mm-t húz, a másikon csak kb 3-at. A lábfék eltérése 18% volt az előműszakin, ami jó. Sajna nincs fékpadom, oda csak hétfőn tudom vinni.

Nemértem hogy ez a 2mm különbség miből adódik. :(

Előzmény: Sztpeti (1019)
Sztpeti Creative Commons License 2005.04.29 0 0 1019

Hahó!

milyen kocsiról van szó?

Ha dobfék van hátul, akkor én lekapnám a fékdobot,

megnézném, hogy mi ujság van alatta.

Ha külsőleg minden ok, akkor a gyengébbik oldalról kiszedném a távtartó pálcát,

belehegesztenék egy picit, visszatenném, és ujramérném.

Lábfék hogy muzsikál? Ott nem erősebb vmelyik oldal?

Vagy a másik kellemes módszer (ha csak müszakira kell) hogy megfujod az erősebbik oldalt 1 kis csvarlazitóval, és máris közelednek az értékek.

Persze ehhez tapasztalat szükségeltetik, mert ha tulzottan megáztatod, akkor megszünik fogni a fék. ;)

Vagy a legjobb megoldás: ne foglalkozz vele, mert lehet hogy csak a bowden kezd berágódni, vagy berohadni valahol.

Ámen! :)

Előzmény: Janosz (1018)
Janosz Creative Commons License 2005.04.29 0 0 1018

Sziasztok!

Kézifék állítással akadt most meg problémám.

Először nem fogott, tekertem a bowdennél az anyán, most jó, de csak a jobb oldala fog be, mikor menet közben berántom. A bal oldal is azért fékez, de nem úgy, mint a jobb. Tudok én ezen valahogy állítani? Mert ahogy néztem, mikor kettéoszlik a bowden, ott nem tudok csavargatni semmit, hogy mondjuk a bal oldali rövidüljön.

Törölt nick Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1017
A hűtőtőmtő valami lisztszármazék, mindenhová lerakódik és csak ecetben lehet kifőzni, marha nagy meló.
Előzmény: Janosz (1016)
Janosz Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1016

Köszi a választ!

A hűtőtömítőt többen is javasolták, köztük egy autószerelő. :-I

A munkatársamnak ez megoldotta a fűtőradiátor folyást. Sajna nekem nem :(

A középkonzolt már kiszedtem (nem volt nehéz), lóg a fűtéscsap és egyéb dolgok, a radiátort látom. Már csak az újat várom. Akkor ez a légtelenítés nem lehet nagy cucc.

És a hűtőmosóról mi a vélemény? Mert akkor átmosnám azzal.

Üdv

Előzmény: Törölt nick (1014)
Max2004 Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1015

Sziasztok!

Eladóvá vált egy csomó E Kadett alkatrész 1.3S, 1.8i (Astra motoros) és 2.0i-ből: motor, váltó, futómű, karosszéria elemek, kárpitok, ülések, üvegek, Hella ködlámpás GSI lökhárítók.   Budapesten

Tel.: 06 70 520 8808, vagy 06 70 313 8924

Törölt nick Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1014
(folyt) engedd le a vizet és ki kell szedni a középkonzolt, ha nem klimás a kocsid nem olyan nehéz dolog. Alulra le lehet venni a radiátort, de több órás meló.

A hűtőtömítőt be kellene tiltani, annyi kárt okoz !
Előzmény: Törölt nick (1013)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1013
Már ne is haragudj, de jól rábasztál a hűtőtömítőre, leraokótt a trutyi egy csomó helyen, hengerfejben, utasradiátorban, mindenhol, ez a legnagyobb hülyeség, amit csak lehet tenni egy motorral...

A kérdésedre válaszolva a c20ne/c20xe motorok önmagukat lelégtelenítik pár óra üzem után...
Előzmény: Janosz (1012)
Janosz Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1012

Sziasztok!

Újabb problémába ütköztem. Minden hétre jut egy :)

Lyukas a fűtőradiátor, és a hűtőtömítő se segített. Szereztem is újat. Még ki is cserélném szívem szerint, csak mire figyeljek? Aki már csinált ilyet, írhatna pár szót. Át is szeretném öblíteni az egész hűtőrendszert ilyen hűtőtisztítóval.

Azt nem tudom igazán, hogy légtelenísem a hűtőrendszert.

A könyv azt írja, hogy a hőfokérzékelőt kell kicsavarni, majd be.

Máskor meg azt írja, hogy ez nem elég.

Várom tanító szavaitokat :)

Üdv

LML.GSI Creative Commons License 2005.04.19 0 0 1011

Sziasztok.

Keresek E-Kadetthez való első szélvédőt.

Bontott tökéletes, jöhet színezett, és sima fehér is, úgyis fóliacsík megy a tetejére.

Semmi repedés, vagy felverődés nem lehet rajta.

30/3674989 vagy lml@vipmail.hu

Köszi előre is.

Eladó gyári 3 ajtós Kadett GSi jobbos-balos visszapillantó. Feketemetál színű, tökéletes állapotban.

Erre ajánlatokat várok, de a szélvédő csere lenne a legjobb. :)

schusuka Creative Commons License 2005.04.19 0 0 1010
Megint bontok egy jó calibra turbót, van motor, váltó, stb... keres kinálba irtam többet is
Janosz Creative Commons License 2005.04.16 0 0 1009

Üdv!

Szerintem nincs rossz helyen, eccerűen, ahogy már leírtam hátrafelé tolja a motorháztetőt, ezért nem akar a zár a helyére ugrani, hanem kb 1 centivel följebb próbálja magát a lyukba tolni.

sajna az a gond, hogy a hátsóajtó telóknálá 8-as csavar van, a motorháztetőnél meg 6-os. ezért azok fölé fúrtunk egy nyolcast, ahogy a lentebbi képen is, és a másik vége meg a sárvédő egyik csavarjának helyére bepasszolt. lecsukódásnál még van 3 cm hely a telónak becsukódásra, miután a biztonsági zár beugrott a helyére.

Előzmény: Subi78 (1008)
Subi78 Creative Commons License 2005.04.16 0 0 1008

Hello !!!

Hátsó ajtó-telókat használsz ?

Honap megnézem Neked a garázsban , de az TUTTI HOGY ROSSZ HELYEN VAN !!!

Nekem a tetőnél az egyik csavar helyén van , ugyanígy a sárvédőnél is....

Holnap lefényképezem...

Üdv

Subi

Előzmény: Janosz (1003)
Janosz Creative Commons License 2005.04.15 0 0 1007
Nem rossz ár. Csak + postaköltség + átutalás költsége. :(
Előzmény: Törölt nick (1005)
Janosz Creative Commons License 2005.04.15 0 0 1006

Azt megnéztük, nem hosszú, még van 2-3 cm, miután a biztonsági zár beakad.

Az a gond, hogy hátrafelé tolja a motorháztetőt, és a biztonsági zár, és a rendes zár is nem a helyére akar belemenni. :(

Előzmény: Nutty (1004)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.14 0 0 1005
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=44175&item=7966572068&rd=1

Ennyiért nem is érdemes variálni a kocsin ...
Nutty Creative Commons License 2005.04.14 0 0 1004
szerintem hosszúak a gázrugók, így nem tud lecsukódni rendesen a tető
Janosz Creative Commons License 2005.04.14 0 0 1003

Újabb probléma jött elő. :(

Meg akartam csinálni, hogy gázrugók támasszák ki a motorháztetőmet. Sikerült is berakni a telókat, csak az a gond, hogy nem csukódik le a motorháztető. (a rugók hátrébb nyomják az egész motorháztetőt, és a biztonsági kallantyú alig, a zár meg sehogyse akar beugrani a helyére.

Lehet ezen állítani? Valahol a motorháztető csuklójánál előrébb húzni, vagy ilyesmi?

Kadettba való gázrugókat használok, a képen látható módon csavaroztam fel őket:

Ez nem az én kocsim, csak így csináltam :)
Janosz Creative Commons License 2005.04.13 0 0 1002

Na megoldottam. A lambdaszonda vezérlő jelének kábele árnyékolt. (olyan mint a koax). Ajánlom mindenkinek, hogy erre vigyázzon, mert elég sok galibát okozhat, ha az árnyékolt kábelt rövidre zárja. Érdemes előtte átbogarászni a kapcsolásirajzot, ott gyönyörűen jelölve van.

Ezért cseréltettem ki a lambdaszondát. :-( Nem kellett volna, így:

Eladó egy c20ne motorba való (de jó másba is) 3 vezetékes lambdaszonda. Használt, de semmi baja. Ár: 6.000 HUF

Előzmény: Janosz (1001)
Janosz Creative Commons License 2005.04.13 0 0 1001

Ez komoly? :)

Ja ma megmértem a lambdaszonda vezérlő szála és a test között nincs ellenállás. Ez nemtom jó-e így.

Előzmény: fehérgsi (997)
Gsi8v Creative Commons License 2005.04.13 0 0 1000

Keresek Kadett 1.8 Gsi-hez pillangószelep házat ami nincs kikopva !

Asconáé is jó 18E motorkód.

podlocz@freemail.hu

Üdv.

m.g.m Creative Commons License 2005.04.13 0 0 999

Sziasztok!

Eladnák egy vadonat új E Kadett 3 ajtós kivitelre való jobb hátsó sárvédőt.

Ára fix:13eFt.

Tel:06 306492 4062 

racokre Creative Commons License 2005.04.13 0 0 998
SZIASZTOK ELADNÁM BMW320 KABRIÓM KÉPEK E36 ON
fehérgsi Creative Commons License 2005.04.13 0 0 997

egy tanácsot tudok adni .Eddig már ez sokat bevált.

1-2-3 leszabályzásig forgasd na meg alapjáraton---------------------szerintem szünni fog a problémád.

Ha megcsináltad számolj be?

Janosz Creative Commons License 2005.04.12 0 0 996

Üdv!

Problémába ütköztünk. A motor nagy terhelésénél elkezdett világítani a kis köcsög hibajelző lámpa. Egy idő után már el se aludt. Kiolvastam a hibát: 38-as, lambdaszonda feszültség alacsony. Bevittem Opel szervízbe, megnézték, ők is ezt mondták. Miközben megmozgatták a lambdaszonda csatlakozót, néha jó volt. Otthon szépen levágtam a csatlakozót, és raktam rá sorkapcsot, hogy biztosan érintkezzen. Vittem autószerelőhöz, nem tudott semmi lambdaszonda feszkót mérni. Aszonta 99%, hogy a lambdaszonda bedöglött. Hozott egy újat, beleraktuk, azzal is ugyanezt csinálja...

Néztem szakadást a Motronic 28-as kapcsa és a lambdaszonda vezérlője között, minden stimmel. Kipucoltam a nagy motronic csatlakozót, befújtam WD40-el. De a hiba szűnni nem akar.

Tehát a hibajelenség most:

Ha akkut leveszem, és visszarakom, akkor nem jelez. Megyek vele, 130-140-nél kigyullad, és úgy is marad. Ha alatta maradok, nem gyullad ki. A lambda szonda tök új. Mi lehet még a hiba oka?

Ja és a fogyasztás városban 15 liter körül mozog. A kocsi c20ne motoros Kadett GSi, 1989-es.

Valami nem stimmel, de micsoda?

Segítségeteket előre is köszi!

fehérgsi Creative Commons License 2005.04.12 0 0 995

Zozo___ Creative Commons License 2005.04.11 0 0 994
Lehet motort csereltek benne
Előzmény: kalman76 (993)
kalman76 Creative Commons License 2005.04.11 0 0 993

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!