Kadett gsi bontásból akciós áron :
Komplett c20ne motor , computerrel , kábelköteggel , mindennel együtt 30E
256-os ATE-s gsi fék tárcsákkal , betétekkel , 2db nyereggel 5E
Gt (gsi) recaro ülés kockás kárpittal , naggyon szép állapotban
Kiszakadás és kiégetés-mentesen (1pár) 10E
Gsi digital tacho , pipás , minden jeladójával 10E
Gsi hűtő kompletten , semmi baja , a 3cm-es változat 5E
Generátor 55A 5E
Önindító (c20ne) 5E
Németben készült üvegszálas M3 optikás küszöb alapozva 10E
C20ne (20seh) Hf-ek :
1 db széria 8E
1 db teljesen felújított (németből) 8E
1 db tuning , síkolva 1mm , csatornák tágítva 37mm-re polírozva ,
polírozott szelepekkel , 12
Komplett féléves FK futómű 75/60 (megabrutál) , négy darab rugó+gátló 30E
4 Db sárga Koni (állítható keménységű) , az első gázos és a toronycsapágynál állítható , a hátsó olajos 20E
FK 60/40-es rugószett 10E
Noname (felirat nélkül) de kísértetiesen hasonlít a H&R-re 60/40 rugószett 8E
Elektromos Ac-k házzal , szűrővel , takaróval 4E/db
Napfénytető (100%-os) kompletten 4E
Első lámpák (szép foncsor , Manuális garello) 5E/pár
Ezeken felül rengeteg motoralkatrész , légtömegmérők ,légszűrőházak , computerek és vezetékkötegek , alapjárati motor , gyújtás , stb .
Nah meg persze mindenféle cucc 3 és 4 ajtós kadetthoz (ajtók , kárpitok , stb)
Először kellett állítani a kézifékbowdenen középen.
Aztán a dobot leszedtük, a távtartón állítottunk (ilyen csavargatós fogaskerekes anya van rajta, ezért nem kell hegeszteni), megáztattam az egészet féktisztítóval, de semmi. Az a gond, hogy míg a jobb oldalinál a kézifékbowden kb 5 mm-t húz, a másikon csak kb 3-at. A lábfék eltérése 18% volt az előműszakin, ami jó. Sajna nincs fékpadom, oda csak hétfőn tudom vinni.
Először nem fogott, tekertem a bowdennél az anyán, most jó, de csak a jobb oldala fog be, mikor menet közben berántom. A bal oldal is azért fékez, de nem úgy, mint a jobb. Tudok én ezen valahogy állítani? Mert ahogy néztem, mikor kettéoszlik a bowden, ott nem tudok csavargatni semmit, hogy mondjuk a bal oldali rövidüljön.
A hűtőtömítőt többen is javasolták, köztük egy autószerelő. :-I
A munkatársamnak ez megoldotta a fűtőradiátor folyást. Sajna nekem nem :(
A középkonzolt már kiszedtem (nem volt nehéz), lóg a fűtéscsap és egyéb dolgok, a radiátort látom. Már csak az újat várom. Akkor ez a légtelenítés nem lehet nagy cucc.
És a hűtőmosóról mi a vélemény? Mert akkor átmosnám azzal.
(folyt) engedd le a vizet és ki kell szedni a középkonzolt, ha nem klimás a kocsid nem olyan nehéz dolog. Alulra le lehet venni a radiátort, de több órás meló.
A hűtőtömítőt be kellene tiltani, annyi kárt okoz !
Már ne is haragudj, de jól rábasztál a hűtőtömítőre, leraokótt a trutyi egy csomó helyen, hengerfejben, utasradiátorban, mindenhol, ez a legnagyobb hülyeség, amit csak lehet tenni egy motorral...
A kérdésedre válaszolva a c20ne/c20xe motorok önmagukat lelégtelenítik pár óra üzem után...
Újabb problémába ütköztem. Minden hétre jut egy :)
Lyukas a fűtőradiátor, és a hűtőtömítő se segített. Szereztem is újat. Még ki is cserélném szívem szerint, csak mire figyeljek? Aki már csinált ilyet, írhatna pár szót. Át is szeretném öblíteni az egész hűtőrendszert ilyen hűtőtisztítóval.
Azt nem tudom igazán, hogy légtelenísem a hűtőrendszert.
A könyv azt írja, hogy a hőfokérzékelőt kell kicsavarni, majd be.
Szerintem nincs rossz helyen, eccerűen, ahogy már leírtam hátrafelé tolja a motorháztetőt, ezért nem akar a zár a helyére ugrani, hanem kb 1 centivel följebb próbálja magát a lyukba tolni.
sajna az a gond, hogy a hátsóajtó telóknálá 8-as csavar van, a motorháztetőnél meg 6-os. ezért azok fölé fúrtunk egy nyolcast, ahogy a lentebbi képen is, és a másik vége meg a sárvédő egyik csavarjának helyére bepasszolt. lecsukódásnál még van 3 cm hely a telónak becsukódásra, miután a biztonsági zár beugrott a helyére.
Meg akartam csinálni, hogy gázrugók támasszák ki a motorháztetőmet. Sikerült is berakni a telókat, csak az a gond, hogy nem csukódik le a motorháztető. (a rugók hátrébb nyomják az egész motorháztetőt, és a biztonsági kallantyú alig, a zár meg sehogyse akar beugrani a helyére.
Lehet ezen állítani? Valahol a motorháztető csuklójánál előrébb húzni, vagy ilyesmi?
Kadettba való gázrugókat használok, a képen látható módon csavaroztam fel őket:
Na megoldottam. A lambdaszonda vezérlő jelének kábele árnyékolt. (olyan mint a koax). Ajánlom mindenkinek, hogy erre vigyázzon, mert elég sok galibát okozhat, ha az árnyékolt kábelt rövidre zárja. Érdemes előtte átbogarászni a kapcsolásirajzot, ott gyönyörűen jelölve van.
Ezért cseréltettem ki a lambdaszondát. :-( Nem kellett volna, így:
Eladó egy c20ne motorba való (de jó másba is) 3 vezetékes lambdaszonda. Használt, de semmi baja. Ár: 6.000 HUF
Problémába ütköztünk. A motor nagy terhelésénél elkezdett világítani a kis köcsög hibajelző lámpa. Egy idő után már el se aludt. Kiolvastam a hibát: 38-as, lambdaszonda feszültség alacsony. Bevittem Opel szervízbe, megnézték, ők is ezt mondták. Miközben megmozgatták a lambdaszonda csatlakozót, néha jó volt. Otthon szépen levágtam a csatlakozót, és raktam rá sorkapcsot, hogy biztosan érintkezzen. Vittem autószerelőhöz, nem tudott semmi lambdaszonda feszkót mérni. Aszonta 99%, hogy a lambdaszonda bedöglött. Hozott egy újat, beleraktuk, azzal is ugyanezt csinálja...
Néztem szakadást a Motronic 28-as kapcsa és a lambdaszonda vezérlője között, minden stimmel. Kipucoltam a nagy motronic csatlakozót, befújtam WD40-el. De a hiba szűnni nem akar.
Tehát a hibajelenség most:
Ha akkut leveszem, és visszarakom, akkor nem jelez. Megyek vele, 130-140-nél kigyullad, és úgy is marad. Ha alatta maradok, nem gyullad ki. A lambda szonda tök új. Mi lehet még a hiba oka?
Ja és a fogyasztás városban 15 liter körül mozog. A kocsi c20ne motoros Kadett GSi, 1989-es.