Valóban "sűrűbb" (nagyobb sűrűségű - fajsúlyú), de NEM olajosabb. Sőt, olajban szegényebb. A felső réteg azért tisztább, mert a magasabb alkoholtartalom miatt az olaj még oldott állapotban van.
Megfigyelhetted volna, hogy az utópárlat szedése során az alkoholban szegényebb párlat szépen "aláfolyik" a fölül lévő, alkoholban dúsabb párlatnak. Eközben valamennyi alkoholosabb fázist magával ragad, és alul összekeveredik. Mert a kozmaolaj az biza csak az alkoholban dús elegyben oldódik. Vizesebb közegben kiválik.
Nekem a kísérletből az jön le, hogy a sűrűbb (nehezebb) folyadék (olaj) van alul.Mikor a könnyebb (alkohol) folyadékot elkezdjük vízzel sűríteni, akkor az olaj lesz a könnyebb és a alkohol-víz keverék tetejére feljön.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Sziasztok! Minden reggel leszoktam nyomkodni a bundát és a következőket tapasztaltam.: Hétfő, bunda fent, alig szusszan. Kedd megfordult, bunda lent, lé fent, alig szusszant. Szerda, csütörtök nem nyúltam hozzá. Péntek: menni akartunk feltenni. Bunda fent , úgy fújt mint egy bálna. Mi történt?
Everzym liquid pektinbontóból mennyit ajánlotok birshez /100kg? 3 grammot (~60 csepp) ír a használati útmutató almához, szilvához birshez stb.. de úgy gondolom, hogy a birs azért többet is elbír mint mondjuk egy szilva..