Keresés

Részletes keresés

jerk Creative Commons License 2008.03.01 0 0 166
A Duna vize –víz. A desztillált, RO víz – tiszta víz. A kettőt a szennyeződés foka különbözteti meg. Addig, míg a testbe élelmen, levegőn keresztül bejutott „szennyezés” nagyobb mint a vízben levő, - egykutya milyen vizet iszunk. Természetesen, eltekintettem a bakteriális, vírusos fertőzés lehetőségétől.

Az állítás, hogy a deszt./RO víz finom, badarság. Semmi íze sincs. Egy víz ízét a benne oldott ásványok adják. Én személyesen nem mondanék le a 18-as keménységű, ellenőrizett mélykútvizemről, csak azért mert az RO víz fertőződésmentséget szavatol.
Mert, hogy ez utóbbi kioldaná szervezetemben lerakódott köveket, az csak "szőke" csajoknak lehet téma. Vagy RO készülékeket forgalmazóknak...
J.M.S Creative Commons License 2008.02.23 0 1 165

 

 

 

  Erről jut eszembe, tudtátok, hogy a magyarok ősei terjesztették el Európában a főzés kultúráját? Előttünk, csak sütőtték a húst.

 Erről, meg az jut az eszembe, hogy Bulcsú Vezér és egézs serege az instant leves ősének ( szárított hús porrá őrölve és fűszerezve ) , és persze szervezés, logisztika segítségével úgy kelt át az Alpokon, hogy utánna rögtön gyöztes csatát tudott vívni. Hannibálnak nem sikerült! Ez a tény az amerikai West Point Katonai Akadémiai tananyag része. Ott ezt tanítják!

 Szerintetek erről szó esik a mgyarországi Zrinyi Miklós Katonai Akadémián? ..,és ha nem, úgy miért nem?

 Akkoriban a leesett csapadékot, havat még tényleg desztillált víznek lehetett tekinteni, nem volt a levegőben annyi szennyezőanyag, mint most. Úgy látszik Bulcsú Vezér és harcosainak nem ártott a szárított húshoz hozzákevert hó.

 Egyébként sok helyen a világban ciszternákban fogják fel az essővízet, ívóvíznek, ami végeredményben desztillált víz.

 Az eszkimók egész életükben olvasztott havat isznak, azzal főznek, ami szintén desztillált víznek felel meg.(más kérdés, hogy az utóbbi két evszázadban lehüllott csapadék, vagyis desztillált víz mennyire szennyezett?) eddig még nem hallottam, hogy rengeteg közöttük az érelmeszesedésben, magas vérnyomásban szenvedő, vagy túl sok lenne náluk az infarktusban elhalálozottak száma. Nem úgy mint nálunk! Valami nincs rendben ezen a téren sem, SZERINTETEK A VÍZMÚVEK FEJLESZTÉSÉRE FORDÍTOTT ÖSSZEG ELEGENDŐ, VAGY AZ ÉHES BENDŐKET TÖMENDŐ PÉNZ KELENDŐ?

 Sajnos olyan világot élünk, hogy majdnem mindenben, így víz kérdésben is meg vagyunk vezetve, elhisszük, mert el akarjuk hinni, (nem akarunk még ezzel is foglalkozni) hogy minden rendben, a magyaroszági víz tiszta, egészséges, hiszen "Magyarország híres a vízeiről".  Ez sajnos nem ilyen egyszerű, jobban körbe kell táncolni ezt a témát: MIT ADAGOLNAK A VÍZBE, ÉS MENNYIT? ENNEK MILYEN HATÁSA LEHET AZ EMBERI ÉLETMÍNŐSÉGRE HOSSZÚ TÁVON  ? 0-90 évig. SZERINTETEK VALAKI, VAGY VALAKIK EZT VIZSGÁLTA, VAGY VIZSGÁLJA? VAGY LEGALLÁBB IS BÍZTOK BENNE? MINDIG VAN AKI GONDOSKODIK RÓLATOK HELYETTETEK?  NINCS! NINCS!

Előzmény: tükörvarrógépkezel (49)
NevemTeve Creative Commons License 2008.02.22 0 0 164
Ez nem a Tudomány fórum akart volna lenni?
J.M.S Creative Commons License 2008.02.22 0 1 163

 

 

 

  Skidrów5 egyfejűnek!

 

  Az autódat, és a vasalódat kímélendó, azokba persze desztillált vízet teszel?

 Te tudod mi az, hogy H-O-H? Amennyiben nem, úgy segítek: VÍZ - MINDENFAJTA MÁS ANYAG NÉLKÜL, tehát desztillált víz, amibe nem pisilt, kakilt bele senki a Duna felsőbb folyásánál, de azért te csak nyugodtan fogyaszd -- bízva a Vízművek, és az ÁNTSZ hurrá optimista nyilatkozataiban, és az az ellenvélemény, hogy én csak sört, bort, pálinkát iszom, az nem ér, ugyanis anyukád, vagy feleséged biztos szokott neked ételt készíteni olyan vízből, amibe legkevesebb 4 000 000 ember már elvégezte szükségletét, a gyárak beleengedték a szennyezőanyagot ( szerinted a Rába nem a Dunába folyik? ) stb. Azért ezt nem kell ám kellő körültekintéssel végiggondolnod, hörpölj jóízűen a vasárnapi bablevesedből. "Egészségedre" !

Előzmény: skidrow5 (149)
giyandeva Creative Commons License 2008.02.13 0 1 162
Én több mint egy évig desztillált vizet ittam (http://www.desztillaltviz.hu/), teljesen egészséges vagyok, pedig sportoltam ezerrel! Tévhitek amit összehordtok a desztillált vízzel kapcsolatban. És JÓ szomjoltó is.
Tavaly tavasz óta RO vizet iszom, azért váltottam mert a deszt. víz előállítása drága volt a RO hoz képest...
Én teljesen meg vagyok elégedve, és tapasztalatból azt mondom, a ivóvíz legyen minél jobb oldószer, legyen a legtisztább ! az RO rendszer az egyik legjobb megoldás szerintem. Lágy vízből könnyű meginni napi 3-5 litert is :) És ráadásul finom is, nemcsak egészséges!


Üdv., Gábor
jerk Creative Commons License 2008.01.26 0 0 161
nemcsak pulóvert, latexxel keverve kotont is!
Előzmény: Who111 (160)
Who111 Creative Commons License 2007.08.07 0 0 160

Állítólag pulóvert csinálnak belőle a kínaiak... :-)

 

Egyébként tényleg sokféle felhasználása lehetséges.

Talán az Öko-Pannon honlapján lehet tájékoztatásokat olvasni erről...

 

Nah, megkerestem: pl. PET palack, műanyag háztartási eszközök, polár pulóver, DVD-tok, stb.

Előzmény: skidrow5 (157)
pint Creative Commons License 2007.08.07 0 0 159
"A kérdés, hogy mennyire iható az a csapvíz"

az miért is kérdés?
Előzmény: limno (158)
limno Creative Commons License 2007.08.07 0 0 158

Ennek elég könnyű utánanézni.

 

A környezeti hatást tekintve csapvíz:palackozott víz 1:4, az alábbi tanulmány szerint.

 

http://www.esu-services.ch/download/jungbluth-2006-LCA-water.pdf

 

A kérdés, hogy mennyire iható az a csapvíz és mekkora a kumulált TB költsége a csapvíz-fogyasztásnak.

 

Jelentős mennyiségű CO2 kibocsátással is jár az ásványvíz palackozás.

Előzmény: skidrow5 (157)
skidrow5 Creative Commons License 2007.08.07 0 0 157
A műanyag palackokkal mi történik? Hogyan hasznosítják újra, mennyit hasznosítanak újra, mennyi természetes vizet (és természetet) szennyeznek el az palackgyártás és újrahasznosítás mai méreteivel? Lehetséges, hogy ez egy viszonylag tiszta iparág?
skidrow5 Creative Commons License 2007.08.07 0 0 156
Ok, bocs mindenkitől!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!limno Creative Commons License 2007.08.06 0 0 155

Egyetértek, a desztvíz fogyasztás finoman szólva valóban ésszerűtlen dolog. Viszont nem értek egyet az alábbival:

"A rohadt tisztaságmániával megmérgeztük a Földet! Az indiai a Gangeszban lubickol a tehenével együtt, hörpöl belőle egy kortyot, de mégsem lesz semmi baja. "

 

Nem a tisztaságmániával van a baj, hanem a népességgel és az ipari teljesítménnyel. Ami némiképp összefügg, de a Föld népességének elhanyagolható része engedheti meg a sterilizált környezetet. Az indiai analógia sem stimmel, 5 évet éltem Indiában és elmondhatom, hogy igenis lesz baja, sőt van is. A szennyezett víz a legnagyobb probléma minden fejlődő országban és nagymértékben összefügg a várható élettartammal.

 

Ha desztillálni nem is érdemes, de tisztítani mindenképpen kell. Az ivovíz hormonkoncentrációja (női, fogamzást gátló, növekedési, stb) eléggé magas. A régi, ólomcsövek sem túl biztatóak. Meg az sem, hogy a vezetékes víz hálózati ellátó rendszere nem egészen tömör.

 

Én a szénsavval dúsított ásványvízre szavazok, a savazás bizonyítottan csökkenti a csíraszámot.

 

 

Előzmény: skidrow5 (149)
Who111 Creative Commons License 2007.08.06 0 0 154

Az előző hozzászólásoddal maximálisan egyetértek, de ennek valami baromi

mocskos stílusa volt nem gondolod? Mijafaszér személyeskedsz, mikor semmi rosszat

nem mondott? Mindenkinek lehet rossz napja, de ezt itt és most hagyd abba!

A válaszoló csak arra utalt, hogy kissé túlspiráztad érzelmileg a hozzászólást...

Előzmény: skidrow5 (151)
pint Creative Commons License 2007.08.05 0 0 153
most ugyan mi baj van? örültem, hogy nem kell fizetned egy csomó pénzt. ez csak nem baj?
Előzmény: skidrow5 (151)
Törőlt_nick Creative Commons License 2007.08.05 0 0 152
na azért ne legyen már akkora arcod ember. tényleg mi a faszomnak kell ennyi nyomorult felkiáltójel?
Előzmény: skidrow5 (151)
skidrow5 Creative Commons License 2007.08.05 0 0 151
Űbersajtkukac, liberális pint Úr/Asszony/Homokos
Maga csk lágyítsa a vizét mágnessel és fogyasszon desztvizet, sőt ajánlom önnek a steril húgyutakon érkező ~36°C-os pisit.
pint Creative Commons License 2007.08.03 0 0 150
azért az jó dolog, hogy ingyen van a felkiáltójel. képzeld, ha azért is fizetni kéne.
Előzmény: skidrow5 (149)
skidrow5 Creative Commons License 2007.08.03 0 0 149
Ehhez a desztvizes ökörséghez: KEDVES DESZTVÍZIVÓ, DE LEGALÁBBIS EZT PÁRTOLÓ ATYAFIAK ÉS ANYAJÁNYOK! Hát gondolkozzatok már egy kicsit!!! Szerintetek miért van az, hogy ha pl. Indiába utazik egy hozzátok hasonló europid, azt közel tucat oltással kell ellátni, nehogy gyászút legyen a nászútból? Hát persze hogy azért, mert egyre életrevalótlanabbak vagyunk!!! A rohadt tisztaságmániával megmérgeztük a Földet! Az indiai a Gangeszban lubickol a tehenével együtt, hörpöl belőle egy kortyot, de mégsem lesz semmi baja. Ezt próbálád utánacsinálni....! Aki nem bízik meg a csapvíz ihatóságában, az ásványvizek ivóvízminőségében, annak azt ajánlom, hogy valóban igyon desztvizet, aztán majd meglátjuk melyik az egészségtelenebb! A tanulatlan, ámde "civilizált" embernél nincs is ostobább a világon!!!!!!!! Lúgozzátok csak ki magatokat az egészség jegyében! A desztvíz ugyanis kimos minden létfontosságú iont, elemet....amit persze pótolhatsz tablettákkal, aztán te leszel legjobban felháborodva, ha majd néhány év múlva eljut hozzád is az infó, miszerint "bocs, de a tabletta sajnos tartalmaz a megannyi kiváló alkotón kívül némi eddig ártalmatlannak hitt anyagot is(uganis ezeket a kedvező anyagokat igen sokszor ártalmas vívőanyagok szállítják el a szervezetben)!!!! És akkor a RLT Club reggeli színvonalas műsorában egy igen színvonalas Sütő E. nevű szépasszon bíztatja a barmot heti rendszerességgel, hogy igyon desztvizet! Hát ez még azt sem tudja, hogy mi az a desztvíz!!!!!
kisharsány Creative Commons License 2007.07.02 0 0 147

 

 Természetesen: szerintem sem illik. Nem is illhet, mert ezen "tudományos gondolkodók" a legkevésbé sem "mernek" szintetizálni - mint ahogy utánad Who 111 (remélem fejből jól írtam) írja. Márpedig ezen nyelvezet (felismerés) használhatásához több területen található - sokszor "alternatívnak minősített" felismerést is be kell vonni. Amikor meg nem, akkor is úgy kell nézni a dolgokat, amiket a skolasztikus merevedettség "genetilailag" nem tesz lehetővé. Hogy világosabban fogalmazzak: A kirakósjáték (puzzle) darabjai nem foglalkoznak avval, kin milyen szemüveg van. Őket "csak egy érinti" látja-e a szem őket, vagy nem látja.

 

 kisharsány

Előzmény: Törölt nick (145)
Who111 Creative Commons License 2007.07.02 0 0 146
Sokan kutatják ezt.
Ha valaki elér valamit, amit tetszőlegesen meg lehet ismételni, akkor már csak a
magyarázatát kell kitalálni. Na innentől fog a tudomány a képbe jönni.
Persze a kutatás is tudomány, és biztosan van aki tudományos módszerekkel
kutatja. (Jegyzetek, kísérletek, eredmények összevetése, szignifikánsak kiválasztása,
stb.)
Itt a magyarázat az, aminek nem szabad ellentétben állnia a jelenlegi princípiákkal.
Vagyis állhat, de akkor kisebb a befogadási hajlam. :-)

Higgyétek el, az összeesküvés elméletek nem igazak. A tudomány siet lecsapni az
új dolgokra. De arra viszont nagyon vigyáz minden tudós, hogy nehogy elveszítse
a hitelét. Jól körülszaglássza a dolgot, és ha gyanús, akkor vagy hagyja, vagy fű
alatt kísérletezik kicsit, és csak akkor jelentkezik, ha vannak eredmények.
Előzmény: Törölt nick (145)
kisharsány Creative Commons License 2007.07.02 0 0 144

 

 A víz - mint olyan - maga a misztikum ! Sokkal, de sokkal több, mint azt a H2O alapján feltételezni lehetne róla. Valószínűleg az élet tényleges alapja, de nem csak úgy ahogy ma azt tanítják.

 

 kisharsány

kisharsány Creative Commons License 2007.07.02 0 0 143

 

 Emoto vallás-, és misztifikációmentesen (meg csodamentesen) ennél jóval tovább jutott az információátvétel, és tárolás vizgálatában. A Silva-módszer pedig az alapok vizsgálata nélkül, csupán a "száraz" bizonyítékok alapján használja fel.

 

  kisharsány

Előzmény: Who111 (142)
Who111 Creative Commons License 2007.07.02 0 0 142

Jah, az "emlékező víz"-re meg ilyenekre gondolsz.

Abban én sem vagyok teljesen biztos, hogy nincs hasonló jelenség, persze nem kell

mindenféle csodát meg vallást belevinni.

Valószínűleg a Van der Waals kötésről lehet szó.

"A Van der Wals összetartó erő nagyon gyenge, az atomok saját vagy indukált dipólusmomentumából származik, és a távolsággal gyorsan csökken 1/r6 törvény szerint. Ezért a molekularácsos szerkezetű anyagok (elemek és vegyületek) alacsony olvadás- és forráspontúak. Közönséges körülmények között gáz halmazállapotúak vagy folyékonyak" Wikipédia

Tehát elméletileg mágneses indukcióval össze lehetne ragasztani a vízmolekulákat.

Ez egy másodlagos kötés, és az érdekesség kedvéért hoztam fel.

Ilyen módon valóban lehet azt mondani, hogy "információt" tárol.

Előzmény: Törölt nick (141)
Who111 Creative Commons License 2007.07.01 0 0 140
A tisztításnak én sem vagyok ellene.
Talán egy karszthegységből kitermelt jó nagy mészkövön kéne átnyomni az ro-val
szűrt vizet. Persze arra a porózus fajtára gondoltam, mint a sóskúti kő.
Ki tudja, talán az is jó lenne. :-)
Előzmény: Törölt nick (138)
kisharsány Creative Commons License 2007.07.01 0 0 139

 

 Kedves théta

 

 "Samoto-féle kísérletsorozat"
  ...?

 

 bocs.: Masaru Emoto. Tudod az én fejemben így ragadt meg, hogy samoto

 

 kisharsány

Előzmény: Törölt nick (115)
Bozonth Creative Commons License 2007.07.01 0 0 137

Mifelénk egy bioboltban Tündévizet lehet kapni. Ezt nem tudom micsoda, de nemrég még Pi-vizet árultak, ami ugyanaz mint az ioncserélt víz.

cszita Creative Commons License 2007.07.01 0 0 136

A korábbi vitákhoz:

 

1. Én gyerekkoromban (1-13 évig) a tehén tőgye mellett ittam a langyos tejet  zsajtárból habosan azaz forralatlanul és nem volt sose semmi bajom. (akkor)


2. Én is olvastam manapság hogy kísérletek igazolják mely szerint 100 vizsgált személy közül 50 naponta ivott x hónapig napi 3 dl tejet 50 egyáltalán nem és akik ittak azoknál a kálciumszint egyrész csökkent a vérben meg több is volt a csontritkulásos hajalmú a a tejfogyasztók körében. Állítólag mivel a tejfehérje állati eredetű meg nehezen emészthető az emberi immunrendszer védekezőmehanizmusa feléled ha felismeri hogy ártson ezért felerősödik. A védekező mehanizmus során kálciumot magnézumot és káliumot dolgoz fel hogy a tejet feldolgozza és sokszor többet mint ami magában a tejben van.


3. Szintén olvastam hogy a tej vitamintartalma egy felmérés ha 1976 os tejben lévő vitamintartalmat 100% nak vesszük akkor 1990-ben annak az 5% maradt meg.
Egyébként 100 gramot nézve a legtöbb kálcium amúgy is a mákban van a szezámmagban mogyoróban mandulában csokoládéban, tojásban dióban stb. és csak 18. helyen van a tej!!!! A kálciummiatt nem érdemes inni.

 

4. Nincs laktózallergiám (vizsgálták) de 1 dl tejnél ha többet iszom ma már megfuttat. (WC) Azaz gyanítom nekem nem jó. De ha szorulásom van akkor használom :)))) Egyébként nem iszom.


5. Az ozmózisos víz szerintem nem természetes mert ugyanúgy géppel állítjuk elő a vizet plusz patronnal viszahelyezük az ásványokat bele. Abszulult természetlellenes nekem. Lehet hogy pár év aztán erről is kiderül hogy rákot okoz mint minden nagy találmány.

 

és egyáltalán... A fórum is tükrözi a vitákat ami az én fejemben is kavart okoz mert pro és kontra mindeki meg tudja indokolni ez vagy az miért rosz vagy jó ezért: Iszom ásványvizet de hetente váltom a márkát. Iszom csapvizet de nem azzal élek. Iszom gyümölcsleveket, meg hébe hóba tejet. Eszek vitaminokat de tartok vele szüneteket meg variálom a termékeket is. Figyelmmel kísérem a desztillált víz és ozmózisos víz őrületet de nem akarok egyenlőre kísérleti nyúl lenni. Talán pár év múlva kiderül valóban jó e vagy sem.

cszita Creative Commons License 2007.07.01 0 0 135
Nemrég pont erről írtam, hogy egy Vízkutató céget megkérdeztem mi ez és állítólag az elektródák az ásványi anyagokat csapják ki és azt mutatáják be koszként hogy jól megijedjünk és vegyük meg a terméket. Ismerősöm meg is vette és a patront rosszul helyezték neki fel ami az ásványi anyagot nyomja vissza a vízbe és az egész családnak napokig furán fájt a feje amig azt itták. Aztán rájöttek mi volt a gond.
Előzmény: Törölt nick (134)
Who111 Creative Commons License 2007.06.30 0 0 132
Vagy nagyon nem tudom...
(Illetve nagyon okos, mert van aki elhiszi, és ő ebből pénzt csinál.)

A gyanús jelek:
1. Belekeveri Istent egy olyan ember, aki állítólag a legkommunistább korszak
legkommunistább üzemében volt vezető beosztásban, vagyis jó elvtársnak kellett
lennie. De ez már politika, nem itt a helye, csak megemlítettem a vonatkozások miatt.
2. Egy tudományos társaság a freeweb-en talál csak helyet magának. Na ne...
3. Összeesküvés elméleteket gyárt. Ezt azok szokták tenni, akik nem látnak át
bizonyos folyamatokat, illetve egy okos, számító magatartást takar, hiszen a
kevésbé iskolázott emberek ezeket elhiszik.

A deszt. víz aloldal egy röhely. Valaki megfejtette miért tették oda azokat a fókákat?
Aszongya: Desztillált vízzel készítem az ételt. Na azt az egyet lehet. A többi majd
kioldódik a kajából.
Aszongya: Frakcionált desztillált vizet készíthet otthon!
Nos frakcionáló tornyokról hallottam már az olajiparban. A lepárlást takarja.
A lepárolt víz koránt sem lesz desztillált, esetleg csíramentes. Veszít valamennyi
ásványt is valóban, de azért még nem desztillált.
Azután az egyik helyen 6Ft-nál, egy másikon 10Ft-nál kisebb költségről beszél / liter.
"A fordított ozmózis szűrőn átjutnak a mezőgazdasági mérgek..." Na ne!
Bemutat egy kuktát a gáztűzhelyen, felette egy műanyaghordó a lecsapatáshoz.
Öles betűk, hogy milyen szabadalomról van szó. Csak sajnos ez egy házi pálinkafőző.
Van még az oldalon, de sztem ennyi elég is. :-)))
Jó, hogy belinkelted, rég nem nevettem ennyit.
Előzmény: lajkoimi (128)
lajkoimi Creative Commons License 2007.06.30 0 0 131
Már kezdtem elhinni,hogy jobb az "igazi" só a nátriumszegény,kálium-klorid-os(jól irtam?)
sónál...
Szegény Tejfalussy bácsi.....
Előzmény: Mungo (130)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!