Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Nekem úgy tűnik, te vagy ön nem látja a fától az erdőt. Mint ahogy leíródót, amit természetesen magam is tudtam, csak fegyvermester javíthat légpuskát. Vagyis ne beszéljük semmiféle tuningrol mert az biz szabálytalan, de csak akkor, ha azt magunk végezzük, ellenben beszélni azt lehet róla, még olvasni is, nem tiltja semmiféle törvény. Ha valakit érdekel, bizony olvashat, kérdezhet, tanácsot is kaphat. Az ő saját felelősége, hogy azt alkalmazza-e!!!Részemről lezárva még mielőtt viccet csinálnánk ebből a topikból, is mint a társ topikból (tuning???) Nem kel figyelmeztetni, képmutatás!
csak fegyvermesteri vizsgával rendelkező személy.....
és itt az a baj,hogy egy dugótömités,ami pl.400ft,amíg elviszed hozzá(ha nincs közelben)sokkal,de sokkal többe kerül,ez a dolog hátulütője,a másik meg az hogy nem szívesen foglalkoznak léggel,főleg ha komolyabb régi német vasakat viszel.
Nem vagyok aktív szó szólója a légpuskás topikoknak, de már hosszú évek óta olvasgatom úgy heti egy-két alkalommal. Rengeteg haszontalan dolog íródik, néha használható tanulságos. Tisztelem azon sport lövészeket, mester, és amatőr javítókat, akik megosztják tapasztalatikat kezdő, illetve hobbi légpuskásokkal. Sajnos magyar oldalakon légpuskákról nagyon kevés hasznos műszaki leírás található, nem úgy, mint Angol, Német, Lengyel, Orosz oldalakon. Vajon miért? Sajna kis hazánk törvényei morcosak. :-(( Talán pont ezért, vagy, mert mindig valaki figyelmeztet. Én úgy gondolom, hogy az általam belinkelt tuning igen hasznos olyan ember számára, akinek van kelő műszaki felkészültsége, és mielőtt szétszedné, légpuskáját megismerje annak belső szerkezetét működését, nem feltétlen teljesítmény növelése céljából.
Egy kérdés: Ki javíthat légpuskát Magyarországon? :-)
Nemrég én is boldog tulajdonosa lettem egy HW 100 FSB-nek. Nem tudom milyen tuningra gondoltál, én ez idáig egy komlói állítható szereléket tettem rá. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Sokféle tuningot elkövethetsz rengeteg írást találsz a neten. Csak egy link ízelítőnek, sok sikert hozzá.
Mivel ez egy olyan topik ami tuningal kapcsolatos is , az lenne a kérdésem egy gyári HW 100-s Hosszúcsövűt , mennyire lehet tuningolni ???Igazán hálás lennék ha valaki segítene,vagy esetleg saját tapasztalatait megosztaná velem :) Üdv
Ismerem, mert volt egy pcp-m! Akkor végigjártam mindent! De szerintem körülményes fegyver, pumpa vagy palack és ha nem versenyzel szerintem felesleges, meg elég sok pénzem is állt benn!
Én úgy tudom, hogy a V-MACH, különböző tuningszettet kínál a HW 77,és 97 légfegyverekhez, de csak 16 joule, és a gyári teljesítmény (FAC) torkolati energiához, valamint, 4,5 mm-es, és 5,5 mm-es kaliber változatokban. Nekem a HW 97-ben egy innen vásárolt rúgó van, ami 1 m/s alatti sebesség ingadozást tud az eredeti gyári tömítéssel.
A 194 hsz-a szerint ismeri az eljárást a 7,5 J feletti légfegyverek esetében. Fegyver ismereti vizsga + sport egyesületi tagság + sport orvosi érvényesség...
Ezzel a részével tisztába vagyok, egyszer már végig jártam egy pcp-vel, de kellet a pénz és megváltam tőle! Így van meg még az egyesületi tagságom :-) Inkább most csak az foglalkoztat hogy mit építsek ebből, hogy a legjobbat hozzam ki belőle!
Fegyvermesterrel vizsgáztasd le, mert erre már nincs jogosítványod! Meg kell kérni rá a megszerzési engedélyt és csak annak a birtokában lehet bevinni a yard-ra beíratni.
CSak, hogy tudd ez egy örökségből vettem meg az örökösnek nem kellet! A fegyver rozsdás volt és a tömitéseknek is oda kemények mint a kő, nem tudom mit kent rá az ember! NEm kerestem ezt a fegyvert csak jött Az eladó kollégám ő enyit kért érte, én meg megvettem, mert tudtam hogy jó puskák a hw-k! Van fegyvertartásim mivel vadászok illetve fegyveres erőknél szolgálok! Erre még nincs semmim mert 1 hetes, de meg lesz ha 7,5 fölé megyek! Sportegyesületi tagságom van orvosi lejárt már!Fegyverismereti vizsga is meg van!
Ha van lőfegyver tartási engedélyed erre a légpuskára, akkor a 16 J-os szettet érdemes bele tenni. Ha a nem engedély köteles kategóriában akarsz maradni, akkor a 7,5 J-ost. Az OX rúgót én nem kedvelem, inkább a Makari-t ajánlom, mert minimálisan változik csak a beépítést követően.
Ez a puska HFT és sziluett lövészetre kiválóan alkalmas, érdemes vele foglalkozni.