Keresés

Részletes keresés

Lizike2323 Creative Commons License 2012.01.30 0 0 3722

SZiasztok!!23 èves làny vagyok èn korubelul junius ota vagyok Franciàba Pontosabban Rhone Alpes Bourg-en Bress!

Kozelemben èlo emberkèket keresek, beszelgetès cèljàbol!

En a szuleimmel lakom. Nevelo apukàm francia!

Dolgozni mèg nem dolgozok mert elèg sok volt a csalàdi gond mostanàban ès nem volt idonk elmenni a papirjaimat intèzni!

De màr folyamatban van! Remèlem mielobb talàlok valami munkàt mert kezdek becsavarodni!!!

Vàrom a jelentkezoket! Az sem baj ha messze vagy! Szivesen beszelgetek akkor is! :)

Szèp napot mindenkinek!

Aliz

Rufella Creative Commons License 2012.01.30 0 0 3721

Sziasztok!

Hoztam nektek egy kis csemegét:

http://www.wikistrike.com/article-la-carte-de-france-vue-de-l-etranger-96256730.html

Szerintem elég talàlò jellemzés. :)

Szandra55 Creative Commons License 2012.01.29 0 0 3720

Szia! En nem reg koltoztem Toulousba, es szivesen talalkoznek magyarokkal! Ha gondolod, irj mail-t! :)

Előzmény: Törölt nick (3507)
piela Creative Commons License 2012.01.28 0 0 3719

Nekünk is free van, internet és telefon teljesen ok! Mobilt megrendeltük, 3 napon belül meg is kaptuk, minden rendben volt,

szóval csak ajánlani tudom.:)

Előzmény: GrG (3714)
GrG Creative Commons License 2012.01.28 0 0 3718
A free most lehet huseg nelkul 19.99€ egy ho a mi ilnal korlatlan vez es mob Fr+ vezetekes Eu
Előzmény: Kittens (3716)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.27 0 0 3717

Igen, ugy, mint otthon 12 vagy 24 honap....

Wifi az szinte mindenhol van, àllomàsok, Mcdo parkolo, Nagyobb bevàsàrloközpontok aulàja, kàvézok, etc......

Billy

Előzmény: Kittens (3716)
Kittens Creative Commons License 2012.01.27 0 0 3716

Köszönöm szépen az infóka!!!! Sokat segítettetek! Még annyit kérdeznék, hogy kell hűségnyilatkozatot alárírni? vagy lehet addig ameddig ?!?!?! Hol lehet netezni internet kávézókon kívül? pl wifi? parkokban?  köszi

GrG Creative Commons License 2012.01.27 0 0 3715
Ja free mobil akkor is megeri ha mast nem kersz toluk
Előzmény: GrG (3714)
GrG Creative Commons License 2012.01.27 0 0 3714
Nekunk free van, a net kiraly, a telefon neha szorakozik (havonta egyszer 10percig nem tudsz hivni atlagban azzal hogy njncs eleg vonal) a tvt nem tudom megitelni. Viszont az uj settopbox bluray lejatszo is egyben ami eleg jo. Meg tud nas es mediaplayer funkciot.
A mobilt viszont hiaba rendeltem meg az elso nap hogy lehetett semmi hir rola
Előzmény: yaouank (3712)
yaouank Creative Commons License 2012.01.26 0 0 3713

Ja és Interneten lehet mindent intézni, csomagban küldik a cuccot.

ya

Előzmény: yaouank (3712)
yaouank Creative Commons License 2012.01.26 0 0 3712

Szerintem érdemes a Free -t is megnézni. www.free,fr

40 Euro alatti összegért adnak :

Internetet, TV-t, korlátlan telefonálást (külföldi , francia fixre és francia mobilra)

és most van akcójuk mobiltelefonra is

ya

Előzmény: Kittens (3708)
reka-reka Creative Commons License 2012.01.26 0 0 3711

Sziasztok, a nevem Reka es hetfon koltoztem ki Franciorszagban (Besancon varosaba) es szeretnek erdeklodni munka vagy akar lakas lehetosegek utan, vagy szobatarsat keresek akivel tudnak lakast berelni, vagy csak valaki aki itt el es fel tudnam fele venni a kapcsolatot.Elore is koszonom.

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.26 0 0 3710

Hllo,

Nekem SFR mobilnetem van, 39,90 € havonta.... Nem a leggyorsabb, de egész jo a lefedettsége az egész orszàgban..... Viszont, ha van àllando lakhely, akkor érdemesebb a Neuf - LiveBox (fixnet és a mobilnet együttes megkôtése - env 49,90 €/ho) és arra az Orange vagy a Neuf szolgàltato àllitolag jobb !

A szerzödést szinte minden nagyàruhàzban (bevàsàrlo központban) meg lehet kôtni, és Pàrizsban szinte minden sarkon van SFR szaküzlet...

Az egyetlen böki :

A szerzôdéskötéshez kell :

- Francia bankszàmlakivonat és egy sztornozott csekk,

- Egy lakcimigazolàs (villanyzsàmla, gàzszàmla, etc....)

- Egy érvényes utlevél/szemig

Remélem, tudtam segiteni,

Billy

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.26 0 0 3709

"Orange"-nál mindent megtalálhat.

Kittens Creative Commons License 2012.01.26 0 0 3708

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek!

Elkezdtem visszaolvani a hozzászólásokat, de nagyon sok lenne talán mire találnék segítséget!

Anyukám egy hete ment ki Párizsba dolgozni, és szeretne internetet! A kérdésem az lenne, hogy milyen szolgáltatóhoz menjen, ahol akár mobilnetet is tud kötni??? gyors legyen és viszonylag olcsó?!?!

A másik a mobil szolgáltató? Érdemes külföldi kártyát venni és úgy tartani a kapcsolatot az itthoniakkal? Bár ha lesz net, akkor igazából nem fontos!:)

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!!!!

Noémi

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.26 0 0 3707

Ezeknek a videoknak mennyi köze van a "franciaorszàgi magyarokhoz" ????????????????????

- Esetleg vannak franciaorszàgi magyarok a videon ??????????? (asouth parkban, nemhiszem)....

???????

Előzmény: Törölt nick (3706)
Tuco Benedicto Pacífico Creative Commons License 2012.01.25 0 0 3704
Udv fonok

Lol......majd csak figyeld, ha olyan tema lesz ami erdekel, mi lesz itt;)
Tudod, a rajongok....az ur lehetne kicsit elnezobb, vagy konstruktivabb. De nincs gaz, ez a rokonok dolga :-)

Előzmény: Törölt nick (3701)
Nichinyo Creative Commons License 2012.01.24 0 0 3703

Nem tudom megnézni. Pàr éve màr làttam egy hasonlò témàju  videot, a Feroé szigeteken zajlo  delfinmészàrlàsròl. Ugyanazt màr nem lehet megnézni, mert nagyon sokkolò, de ezt igen:

Előzmény: Törölt nick (3692)
GrG Creative Commons License 2012.01.24 0 0 3702

Itt próbáld meg vagy a Magyar Intézetben

mafi_paris@yahoogroups.com

La lettre d'information des Mardis hongrois de Paris n° 359
A párizsi magyar kedd hirlevele
Mercredi 18 janvier 2012

Prochaine soirée des Mardis hongrois de Paris à la brasserie Flam's  62, rue des Lombards 75001 Paris métro Châtelet le mardi 31 janvier 2012 à partir de 20 h***

Előzmény: Törölt nick (3699)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.24 0 0 3701

Mivel ez egy forum, mindenki megmondhatja a magàét szabadon..... Természetesen vulgaritàsok nélkül.....

A franciaorszàgi magyarok forumàn elég ritka, hogy "egymàsnak esünk", mivel itt olyan emberek "laknak" akik "elszoktak" az otthoni "mentalitàstol".....

Tisztelettel,

Billy

Előzmény: Zavasi László (3700)
Zavasi László Creative Commons License 2012.01.23 0 0 3700

Jogosan vagy nem jogosan, ezen lehetne vitázni, azon viszont nem, hogy legalább fél óráig fogalmazta és körmölte az elémebetegje ezt a okádást amivel inkább őt saját magát járatta le.

Előzmény: GrG (3697)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.23 0 0 3699

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy Párisba hol található azok a helyek ahol magyarok gyűlnek össze beszélgetni?

GrG Creative Commons License 2012.01.23 0 0 3698

Egy kis komolyság (bár ez létezik magyarul is, de mondjuk, hogy az első francia vicces írások egyike amit megértettem):

Q1. Dans quelle bataille Napoléon est-il mort ?

- A sa dernière bataille

Q2. Où a été signée la déclaration d'indépendance ?

- Au bas de la page

Q3. Dans quel état se trouve la rivière Rio-Grande ?

- Liquide

Q4. Quelle est la raison principale de divorce ?

- Le mariage

Q5. Quelle est la raison principale de l'échec ?

- Les examens

Q6. Qu’est-ce que vous ne pouvez jamais manger au petit déjeuner ?

- Un dîner ou un souper

Q7. Qu’est-ce qui ressemble le plus à une demi-pomme ?

- L'autre moitié

Q8. Si vous jetez une Pierre bleue dans la mer Rouge qu’est-ce qu'elle va devenir ?

- Elle va devenir humide

Q9. Comment un homme peut rester huit jours sans dormir ?

- Il dort la nuit.

Q10. Comment pouvez-vous soulever un éléphant avec une seule main ?

- Impossible, vous ne trouverez jamais un éléphant avec une seule main..

Q11. Si vous aviez trois pommes et quatre oranges dans une main et quatre pommes et trois oranges d'autre part, qu'auriez-vous ?

- De grandes mains

Q12. Si ça prend 8 heures à 10 hommes pour construire un mur, combien de temps cela prendrait-il à quatre hommes pour le construire ?

- Aucun car, le mur a déjà été construit.

Q13. Comment peux-tu laisser tomber un œuf cru sur un sol en béton sans le fissurer ?

- Pas de problème, les planchers de béton sont très difficile à fissurer.

GrG Creative Commons License 2012.01.23 0 0 3697
Olvass mar vissza, hogy hanyszor kuldte mar el ugyan ezt a szoveget az epiteyzmernok, raadasul paran probaltak segiteni es nem is igazan reagalt ra. Ugyhogy tok jogosan kapta a kioktatast.
Előzmény: Zavasi László (3695)
GrG Creative Commons License 2012.01.23 0 0 3696
Szerintem van annyi sör/bor/tömény, amitől vagy filózofus vagy hadtörténész leszel
Előzmény: Dobri (3694)
Zavasi László Creative Commons License 2012.01.22 0 0 3695

Úristen ennyi karaktert leütni valakinek a lejáratása érdekében.

KI a fasz vagy te csak nem egy scientológus aki nem bírja Eric Cartman humorát?

Előzmény: Tuco Benedicto Pacífico (3690)
Dobri Creative Commons License 2012.01.22 0 0 3694

Miért ne lehetnék filozófia professzor?:)))

Előzmény: Törölt nick (3691)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.22 0 0 3691

LOL, LOL, LOL

+1

Hozzátenném, ha ő épitészmérnök, akkor Almásiné az angol királynő, és Dobri a filozófia professzora Oxfordban. 

Előzmény: Tuco Benedicto Pacífico (3690)
Tuco Benedicto Pacífico Creative Commons License 2012.01.22 0 0 3690

Üdv épitészmérnök

Gyorsan bevethető építőipari tolmács német vagy francia nyelvterületen.

Ebben pozitívum, hogy jelzed egy mondaton belül, mind a képzettségedet,

mind azt, hogy munkamorál területén nem küzdesz kihivásokkal. Ez jó.

Viszont a "gyorsan bevethető" kifejezés militáns felhangja sajnos elriaszthat embereket

tőled a civil szférában. Ez negativum.

Építészmérnök vagyok francia, német angol nyelvismerettel. Más szakmai területen is vállalok tolmácsolást. 

Pozitív: megerősited az olvasóban hogy mind a nyelvek, mind a szakmád terén magasan képzett vagy.

Egyben kibővited a lehetséges munkaköröket, ez becsülendő, akár finom jelzésként is az agilitásodra.

Negativ: sajnos ezzel olyan hatást keltesz, mint aki bármit elvállal, mindegy mi a munka csak legyen.

Sok munkaadónak ez riasztó lehet.

Azonnal bevethető vagyok, hívjon, ugrok. 

Három mondaton belül mind szót, mind kifejezést ismételsz, sokakban itt kétség merülhet fel a poliglottságod

tekintetében. Ráadásul militarizmus+militarizmus=  bellicizmus.

A "hivjon -ugrok" gyakorlatilag egy furcsa csavarral, inyencek elképzelhetnek egy möbius szallagot,

egyszerre tesz minden eddigit komolytalanná és ugrunk vissza a kiindulási pontra:( Kár, mert amugy nagyon

tehetséges vagy, hiszen jó helyen és mindig jó időben hirdetsz, megtalálva a megfelelő médiumot és célközönséget.

Ön mit ajánl? Minden megoldás érdekel Kapcsolatfelvétel kizárólag telefonon, levelet nem olvasok, de a rövid telefonhívás után Skype-on vagy Messenger-en is beszélhetünk.

Az "ön mit ajánl" egyszerre vonja kétségbe nemhogy a kompetenciádat, de (ne sértődj meg) az épelméjűségedet is.

Gyakorlatilag  egy munkát kereső,  rámenős, magasan képzett szakember mint egy kisgyerek kér, akárkitől,

tanácsot (hogyan gyújtsa fel a villanyt?)

Minden megoldás érdekel......na de, ez egy speciális (szaknyelvi tolmácsolás) munkakereső hirdetés.....ha valaki felhiv hogy üresedés van a mont- brekekei wc pumpa gyárban, takaritőnőnek, akkor arra is ugrasz?

No comment ( inyenceknek remélem feltűnik, hogy már kommentáltam)

A következőkben meg, ej,ej...kikötöd hogy csak telefonon....ez mekkora antagonizmus, hiszen az előzőekben

hangsulyoztad, minden megoldásra ugrasz. Most meg hivjon fel aki akar valamit?

Msn, Skype rész is fura.....szakmai tolmácsolást akarsz vállalni, épitőipari cégnél.

Hány épitőipari cég van, akinek a munkatársai majd messengeren fognak veled munkaügyben tárgyalni?

Ha megengedsz a végén egy jótanácsot, a CV -re nyomtass kis South Parkos figurákat, a fásult  munkaügyes

lehet, hogy hamarabb kiszúrja a sok egyen önéletrajz között és értékeli majd a kreativitásodat:)

Sok sikert kivánok

Előzmény: Törölt nick (3686)
evm100508 Creative Commons License 2012.01.20 0 0 3689

Tessloff, nagyon köszi a kimerítő választ!

Ma pont erről kérdeztem a tanáromat is, azt mondta, hogyha heti 2 napra akarnám fél napra beadni, akkor inkább azt javasolta, amit GrG is mondott, a Halte Garderie. De ugye a városházán kell utánajárni. Csak ott meg nyelvi akadályok vannak. :-) De már alakul a dolog.

Előzmény: tessloff (3679)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!