Egy zacsit egy lapon 4 felé osztasz egy keménylappal. 4 g van benne, nem kell méregetni, meg egyebek. Sacperkb négy egyenlő részre osztod, egy részt 2.5 L vízhez kell tenni. (a többit vissza a zacsiba, amit ha legközelebb fel akarsz használni, már csak 3felé kell oszatni és így tovább. Annyira nem macerás, nem tartok itthon hozzá vegyszermérkleget, meg a konyhamérlegben sem méregetem.)
Nincs különösebb gond az Actara adagolásával, egy zacsi 10 liter vízbe, ehhez nem kell nagy kombináció. De mint valaki felnyitotta a szemünket, még a méhecskéket is megöli annyira erős, tehát éppen virágzó növényekre nem ajánlatos. Viszont eddig az egyetlen volt számomra, ami a szíriai mályvacserjéről eltüntette a tetveket sok év küzdelme után. És télen a fikuszokról belocsolással a pajzstetveket. Nagyon jó szer, csak megfelelő helyre kell használni.
- VEKTAFID A/E (nem tudom, talán van több fajta?) levél-, pjzstetű, takácsatkák ellen (ill megelőzés) permetezőfejes folyadék (mint az ablaktisztítós flakon :D) (ez egész jó, én most ezzel harcolok, mert van előttünk pár fa ami tiszta tetü és sajna jönnek látogatni :( nem tudom mennyire hasznos, de nem harapódzik el a dolog így.. de van egy kis szürke császkálós rovarkám a hibiszkuszaim némelyikén, amiket mintha nem ölné vagy csak levélfonákra nem megy permetezni...)
- PIRET MIX: por alakú, a földre kell szórni, és mindenféle földön(ben) öndörgőt kinyiffant (muslicák és hasonlók mumusa nálam, egy egy fertőzött virágföld után) de az van ráírva, hogy hangya, csótány, poloska ellen való. Nekem a mezőgazda boltban ajánlották, és nagyon bevált (és kaményen 400 ft volt...)
nálam ezek mennek... remélem segít
nekem azt mondtátok actara kell ellenük (tetvek..), de ahogy olvasom, nem lehet rendesen adagolni? ne próbálkozzak vele?
A leandereseket már megkérdeztem, most akkor titeket is:
Nem ismertek olyan szereket, amik nem por alakúak, vagy ampullásak, hanem spray formátumúak? Gomba- és rovarölö is jöhet.
Nagyon bosszant ez a cirkusz az adagolással, hogy sose lehet pontosan, és a mennyisége mindig vagy sok, vagy kevés. Ezek a zacsik mind tíz liter szerre vannak kalibrálva, és aki kevesebbet akar, mondjuk csak 1-2 növénynek, az mexívja.
Kasumin - gomba és baktériumölő vegyszer. Elég jól lehet adagolni, ezért is szeretem.
Bioplazma - tápanyag a növények részére. Heti 1x kell permetezni és szépen kizöldül, meginditja a virágzást, stb. A satnyábba életet lehel, és még az ára sem sok, nem éri el a 600 ft-ot.
De-Guky, szerintem ne ültesd nagyobb cserépbe, elég az neki, ha túléli. Viszont vágd vissza, és cseréld ki a földjét, aztán a maradékot permetezd meg gombaölövel, meg locsold is meg vele!
Ne mérgelődj, nálam is van ilyen helyzet. Egy ideig szépek, egyszercsakk pafff. Próbálkoztam sok mindennel, talán ráleltem a megoldásra, az auchan árul bioplazmát, szokott segiteni.
Asszem, sajnos hamarosan ismét temetés lesz nálunk. Rohadjon meg minden virágárus, aki telepumpálja táppal a növényeit, országos rablógyilkos mind, nem más.
Antibiotikumot tartalmaz . Nekem még jutott Budaörsőn az utolsó darabokból, mert megszüntetik a gyártását. A bonsai vadkörtén minden évben meggyógyította a tűzelhalást ...
Most azonban segítséget kérek ; van néhány begóniám a képen látható nagyobbak szépen nőlnek nem sokára mind csupa virág lesz. A középső azonban haldoklik . Mi lehet a baj? Ja ezt két hónapja kaptuk.
Jaj , jaj. Tehát : nagyon köszönöm a magokat . Az én tavalyi magjaimból nem kelt ki egy sem, ha nem kaptam volna belőlük most nem lenne sem fehérem sem lilám. Láthattátok, hogy viszont vettem sárgát . Cserébe a segítségetekért és kedvességetekét, fáradozásaitokért jövőre küldök a sárga -datura- megokból .( ha igénylitek) :)