Királyrét nem hegyi pálya, még a geometriája sem bonyolult -Nagybörivel összehasonlítani...
Erdőszéli kolléga leírta Nagyböri korlátait: nem tudsz végtelen mennyiségű gördülőállományt felrángatni. Nagyböri a fakitermelés kiszolgálására épült. Hogyan lehet készülni arra amiben nem lehetsz biztos? Mások igazságérzetére nem épülhet vasútüzem.
Lehet, hogy megbukna az egész, nem biztos, hogy 200km-rel odébb ugyanígy működne a produkció.
Ahogy a kolléga írta, szabad kéz nincs. Ha az erdei vasutak jelzési, forgalmi és gépészeti utasítása lenne érvényben, egyszerűbb lenne az élet... de mi van ott, amiért oda utazna bárki? Sajnos az a vasút az eredeti funkcióját elvesztette.
Az érvényes Jelzési, forgalmi és gépészeti utasítás lehetővé teszi ezt a fajta rugalmasságot.
Illetve hogy van készenlétben komplett szerelvény, személyzettel, nem kell a VPE-től menetvonalat igényelni, az utasok (mutatós "túracicák") meg is köszönték a fél órával hamarabbi indulást :-).
Rókakomának: ma "csak" 268 utas, hétköznap lesz több különvonat. Mégiscsak működik :-).
Nem kapott Kemencén sem szabad kezet a hatóságtól. Az érvényes Jelzési, forgalmi és gépészeti utasítás lehetővé teszi ezt a fajta rugalmasságot. És azt az utasítást ugyanaz a hatóság hagyta jóvá mindkét vasút számára.
Ha a kemencei csapat tokkal-vonóval leköltözne egy évre Kecskemétre és mindennemű hatóságtól szabad kezet kapna, akkor? Mert így a körtefagyit a barackpálinkával... :-)
Ezt hogy hoztad ki, hogy annyinak kell lenni? Amúgy jönnek az utasok rendesen, teltházas minden járat.
Ha reggel az indulás előtt fél órával az első menetrendi vonat tele, elindul mentesítőnek, majd a rendes indulási időben egy másik szerelvény lesz a menetrendi, "Strand kereszt". Ezt a büdös életben nem tudtátok megcsinálni :-).
ez egy hegyipálya. a mozdony terhelhetősége véges, így nem kapcsolhatsz mögé tetszőleges mennyiségű kocsit. tegnap két járat is mentesítő vonattal közlekedett, nem láttam lemaradt utast.
Szombaton Nagybörzsönyben voltam, ma Szobon, holnap ismét Nagybörzsöny....annyira haragban vagyunk, hogy még magammal sem állok szóba!
Ma például a nagyirtási körüljáráskor többször segített nekem a börzsönyi oldalból a személyzet, akivel Kemencén egy beosztott csoportban vagyok pár éve.
Ma elég nagy volt a forgalom mindkét üzemben, voltak késések. Hogy mi miért volt, most nem megyek bele, hosszú volna! A lényeg, hogy most még mi is tanuljuk az összevont üzemet, ma is technológiát váltottunk nap közben, aminek a célja az volt, hogy csökkenjen a forduló idő és ne kelljen egymásra várni.
Amúgy ez a bzmothoz hasonló vonat nem rongálja nagyon a pályát? Egész úton fülsiketítően csikorgott a kanyarokban. Ez jót tesz a vonatnak vagy a pályának?
És mi ez a happening? Pont 30 éve láttam ilyen mozdony összeállítást ott csak mögöttük 2 Bak és egy Bax volt. Táskai elágazásnál az Mk és a Bax leakadt, mentek Táskára, többi meg Csisztára.
Szép gépparkot hoznak össze. Minden zöld-fehér lesz, oldalukon a Fradi sassal. Azt még hogyan oldják meg, hogy ne legyen steif a verlauf, de szerintem pénz kérdése csak.