Keresés

Részletes keresés

nj Creative Commons License 2020.12.30 0 0 26453

Nem túlzok, előzőleg egyáltalán nem játszott, utána háromszor is, az igenis előrelépés. Itt lett volna a lehetőség, hogy megmutassa, hogy ő a jobb. Mert, szerintem ő. Traore statisztikáját nagyon megdobta a Venlo-meccs, de az elég extrém szituáció volt. Azon Brobbey is rúghatott volna néhányat, ha ő kezd. Ha azt a meccset kivonod, akkor már nem jobb Traore statisztikája sem.

Előzmény: Gyenyi (26452)
Gyenyi Creative Commons License 2020.12.30 0 0 26452

"Amikor Labyadot erőltette középcsatárként, akkor Ten Hag kimondta, hogy Tadic balszélsőnek a legjobb. Ő már nem lesz center."

Szerintem, ha a két brazil ép és formában van, bűn őket nem játszatni. Mivel az fel sem merülhet, hogy Tadic ne játsszon, marad számára a 9-es poszt. Ten Hag úgy emlékszem, soha nem mondta, hogy Tadic többé nem center, csak azt, hogy nem minden ellenfél ellen jó annak.

 

"Ez már régen volt, most már Traore és ő közte választana. "

Szerintem, ha Traore ép, akkor Ten Hag vele kezd. Brobbey eddig 3-szor játszott az egyben. Ebből kétszer azért mert Traore sérült volt. Ten Hag még most is azt mondja, hogy, ha komoly csapat ellen, mely támad ellenünk, Tadic az igazi spicc. Ten Hag első spicce még mindig Traore. Azt én is remélem, hogy bajnokikon a második Brobbey. De azért ez nem olyan perspektíva, amiért érdemes maradnia. Kivéve, ha jövőre kölcsönadjuk.

 

"Egyre többet játszott, amikor megsérült."

Ne túlozz! 3-szor jutott szóhoz, amiből egyszer kezdett, mert Traore sérült volt. Egyelőre a keretben sincs bent, pedig abban bent van Taylor és Rensch is.

 

"Ha úgy látja, hogy Traoreval sem tudja felvenni a versenyt, akkor miből gondolja, hogy a Milanban több sansza lesz?"

Ezt én is mondtam, csak hozzáteszem, hogy a versenyt csak akkor tudja felvenni, ha kap tisztességes lehetőséget. Ha Ekkelenkamp el akarna menni, sem azért lenne, mert nem meri felvenni a versenyt Labyaddal, hanem azért, mert nem kap rá tisztességes lehetőséget. Persze nála még ott van Kudus is.

 

Most sok múlik azon, hogy melyikük tud előbb játszani. Ha Traore, akkor félek, hogy Brobbey visszakerül a Jongba. Ha Brobbey, akkor élnie kell a lehetőséggel! Ha egyszerre, akkor úgy érzem, Traore marad az első spicc. És tulajdonképpen jogosan is. (Traore az Eredivisieben 11 meccsen (518 perc) 7 gól , 6 assziszt; Brobbey e KKD-ben 12 meccsen (871 perc) 8 gól és 2 assziszt). De Traore tavaly is hatékonyabb volt a KKD-ben, mint Brobbey idén (17 meccsen 13 gól, és 7 assziszt). Brobbeyval jobb a csapat, de azért egy középcsatárnál leginkább a gólok számítanak. Ezzel együtt, jó lenne, ha Brobbey maradna, mert még megnyerhetné a versenyt. Persze abban jövőre Danilo is részt vesz.

Előzmény: nj (26451)
nj Creative Commons License 2020.12.29 0 0 26451

"Ha a 3 szélső (Neres, Antony és Tadic) rendelkezésre áll, akkor valószínűleg ők a három csatár."

 

Aligha. Amikor Labyadot erőltette középcsatárként, akkor Ten Hag kimondta, hogy Tadic balszélsőnek a legjobb. Ő már nem lesz center.

 

"Ha csak kettő, akkor Traore az első spicc, és eddig Tadic vagy Labyad volt a második. Ez nem túl biztató számára."

 

Ez már régen volt, most már Traore és ő közte választana. Labyadot már régen ejtette a középcsatár poszton, most 10-esként próbálgatja. Tadicról már írtam, hogy miért nem.

 

"Ten Hag ismeretében nem biztos, hogy kapna tisztességes lehetőséget, hogy konkuráljon Traoreval."

 

Egyre többet játszott, amikor megsérült. 1-2 hónapja még hihető indok lett volna, hogy nem lát sanszot, de azóta 3 center kikopott előle. Huntelaar bejelentette, hogy nem hosszabbít, Tadic balszélsőnek lett minősítve, Labyad 10-esnek (még annak a legkevésbé rossz). Ketten maradtak. Ha úgy látja, hogy Traoreval sem tudja felvenni a versenyt, akkor miből gondolja, hogy a Milanban több sansza lesz?

 

"Ami Brobbeyt illeti, végül is ő dönti el, hogy marad-e. Persze, ha azért nem ír alá, hogy most olcsón vagy nyáron ingyen elmehessen, akkor az idény végéig üljön a Jong Ajax kispadján, és néha menjen melegíteni, anélkül, hogy beküldenék. Inkább veszítsünk 1-2 milliót, de mutassuk meg a többieknek, hogy ezt nem tűrjük."

 

Egyetértek. De ha nem ír alá, akkor attól tartok, hogy az lesz, hogy eladjuk most télen olcsón.

Előzmény: Gyenyi (26446)
nj Creative Commons License 2020.12.29 0 0 26450

Nem hiszem. Ten Hag nem tesz be ballábas játékost jobb oldali belső védőnek. Martineznek Blind helyén kellene játszania, Blindnek pedig egy sorral előrébb.

Előzmény: Authentik10 (26449)
Authentik10 Creative Commons License 2020.12.29 0 0 26449

Sztem amúgy jobb belső védő (lesz), mint a szintén argentin, de túlértékelt Senesi, akit sokan a bajnokság legjobb hátvédjének tartanak.

Előzmény: Authentik10 (26448)
Authentik10 Creative Commons License 2020.12.29 0 0 26448

Amikor belső védőt játszott a Pool meg az Atalanta ellen otthon,  toronymagasan az Ajax legjobb védője volt, sokszor úgy tűnt mintha egyedül védekezne, ezeknél komolyabb csapatokkal nem fog az Ajax játszani a szezonban.

Előzmény: Gyenyi (26446)
Gyenyi Creative Commons License 2020.12.29 0 0 26447

"El Ghazi milyen jó formában van!"

Jópofa, hogy épp Traorevel játszik együtt, aki a fő oka volt annak, hogy Bosz elüldözte. Legalább is azt mondják, hogy amikor Rendre Traore kezdett a helyén, megkérdezte Boszt, hogy még sok barátja van-e, akik miatt nem fogja betenni. Bosz ezután 4 meccsre kitette a csapatból, ami persze jogos volt, bár El Ghazinak is igaza volt. Nemsokára el is adtuk.

Engem Lang jó formája jobban 'zavar'.

Előzmény: nj (26445)
Gyenyi Creative Commons License 2020.12.29 0 0 26446

"Hansen még nem Ajax-szintű, de én is ezt írtam."

Csak annyit tettem ehhez hozzá, hogy jelenleg a Jong Ajaxban többen vannak, akiket nem említettél, és legalább annyi joggal tarthatjuk őket potenciális Ajax szintűnek, mint őt.

 

"Martinez, ha bizalmat kap és ott játszhat, ahol a legjobb tud lenni, akkor Ajax-szintű."

Én ennél tovább megyek. Szerintem Ajax szintű, de nincs olyan poszt, ahol most kezdő lehetne. Legtöbb esélye, még Tagliafico helyén lenne, de Nico nem akar/tud elmenni, és Martineznek többet kéne bekkként játszania, hogy beleszokjon, és kiderüljön, tényleg jó-e annak.

 

"Gondolom, magasabb fizetést."

Nem tudom, mennyit ajánlottunk neki, de szerintem, ha látott/látna volna esélyt arra, hogy ő lesz a spiccünk, már aláírt volna. Ha a 3 szélső (Neres, Antony és Tadic) rendelkezésre áll, akkor valószínűleg ők a három csatár. Ha csak kettő, akkor Traore az első spicc, és eddig Tadic vagy Labyad volt a második. Ez nem túl biztató számára. Ten Hag ismeretében nem biztos, hogy kapna tisztességes lehetőséget, hogy konkuráljon Traoreval. Gravenberch is többet keresne, ha nem írt volna alá, de ő úgy érezte, nálunk több esélye van játszani, tovább fejlődni. Szerintem is okosabban tenné Brobbey, ha még maradna. Legfeljebb, miután aláír, kérhetné, hogy jövőre őt adjuk kölcsön a Twente-nek. Raiola is buta, ha most elviszi. Ha mint Ajax spiccet viszi el, sokkal többet kereshet rajta. De akkor is, ha máshol játszik egy teljes idényt jól a bajnokságban. Sok játékost vitt már el tőlünk fiatalon, akiken valószínűleg többet keresett volna, ha még nálunk hagyja. Azt hiszem Kluivert is ilyen, de úgy tudom, ő maga akart elmenni. Persze sok olyan van, akit fiatalon elvitt, de, valószínű, ha nálunk hagyja, sem keresett volna rajtuk semmit. Úgy érzem ilyen volt Bouy is.

Ami Brobbeyt illeti, végül is ő dönti el, hogy marad-e. Persze, ha azért nem ír alá, hogy most olcsón vagy nyáron ingyen elmehessen, akkor az idény végéig üljön a Jong Ajax kispadján, és néha menjen melegíteni, anélkül, hogy beküldenék. Inkább veszítsünk 1-2 milliót, de mutassuk meg a többieknek, hogy ezt nem tűrjük.

Előzmény: nj (26444)
nj Creative Commons License 2020.12.28 0 0 26445

El Ghazi milyen jó formában van!

nj Creative Commons License 2020.12.28 0 0 26444

Jó, legyen Antony Ajax-szintű, csak ez látszódjon is meg a fontos meccseken tavasszal (télen...).

Hansen még nem Ajax-szintű, de én is ezt írtam. A 

Martinez, ha bizalmat kap és ott játszhat, ahol a legjobb tud lenni, akkor Ajax-szintű. Lehet, hogy többet hibázik, mint tavaly, bár ezt én nem vettem észre, lényegében egy gyenge meccse volt, amikor az egész csapat az volt. És tavaly már megmutatta, hogy mit tud. Schuurs idén lett stabil kezdő és Martineznél jóval többször hibázott. Én őt még nem látom annak. De őszintén remélem, hogy rám cáfol, mert jelenleg nincs másik megfelelő középső védőnk arra a posztra.

Traore esetében nem értünk egyet, nekem ez játékban kevés egy Ajax-centertől. De, egyelőre vele is türelmes vagyok.

 

 

"Ekkelenkamp-nál 10-esként csak Kudus és a jó formában lévő, ha lesz még olyan, Promes jobb."

 

Szerintem, Promes 10-esként még kevésbé használható, mint balszélsőnek.

 

"Ha Traoreval nem akarja felvenni fel a versenyt, mit akar a Milanban?"

 

Gondolom, magasabb fizetést. Olaszországba szerződni, amikor még az első csapatban sem vitathatatlan a helye, nagyon korai. Buta döntés lenne most (illetve: szándékai szerint inkább nyáron) elmennie.

Előzmény: Gyenyi (26443)
Gyenyi Creative Commons License 2020.12.28 0 0 26443

Az AZ-től, a Feyenoordtól és a Vitesse-től kevésbé tartok, a PSV-től annál inkább, mert úgy tűnik, ők összeálltak.

Mindháromtól tartok, de valóban mintha a PSV lenne közülük most a legjobb. Azért nekik legalább annyi szenvedős meccsük volt, még így „összeállva” is, mint nekünk, és a mindkét csapat által megvert ellenfelek között egy sem volt, melyet ők vertek el jobban. Ha legerősebb csapatunkkal állunk fel, akkor mi vagyunk jobbak. Persze nem mindig a jobb nyer.

 

Keret értékelésedhez:

Antony már 18 meccset játszott, és eleget bizonyított. A voetbal.com osztályzatai alapján ő a bajnokság legjobb csatára. A VI szerint az összes játékosból csak Bazoer volt nála jobb. Még javulhat, de már Ajax szintű. Kudus talán kicsit vitathatóbb, mert csak 3 teljes meccse volt. De kettőn nemcsak mi, hanem a forduló legjobbja is volt. A harmadikon ’csak’ egyik legjobbunk. Ajax szintű. Sőt! Egyik legjobbunk. E kettőt nem tenném egy sorba az eddig az első csapatban 10 percet játszó, és a Jong Ajaxban jelenleg kispados Hansennel. Ő még messze nem Ajax szintű. Lehet az, mint még sokan (Ünüvar, Llansana,  Regeer, Martha stb.) a Jong Ajaxból.
Schuurs kicsit kérdéses, de, ha azt nézzük, hogy milyen jó volt az utolsó három BL meccsen, akkor hajlok azt mondani, hogy Ajax szintű. Vannak gikszerei, de nem több, mint Frank de Boernak voltak, és kevesebb, mint Veltmannak. Ha mellette is egy Sanchez szerű lenne, mint annak idején De Ligt mellett volt, akkor hamarabb megtanulna 90 percig koncentráltan játszani. Számomra Martinez idén kétségesebb, mint Schuurs. Többet hibázik, mint tavaly. Nálam sem lenne fix kezdő. Ha Kudus is lesz akkor semmiképpen, de most sem tudom, ki helyett kezdhetne. Gravenberch játszik a helyén. Nem tenném máshova. Párját Klaassent sem. Ő már nem tízes. Az Ajax szintű 10-es, Kudus, jelenleg nincs, de annak Martinez nem lenne jó. Persze, ha a védelem elé védő kell, én is őt tenném Alvarez helyett. Több poszton használható, fontos (12.) játékosunk. Ha olyan is  lehet az, akkor Ajax szintű.
Traore is már eleget bizonyított. Egy spicc, aki 16 meccsen 16 gólban volt közvetlenül vagy közvetve benne, amiből 3-ban BL meccsen, az szememben Ajax szintű. Még csak 19. Még ő is javulhat. De lehet, hogy jövőre Danilo lesz az Ajax szintű spicc. (Vagy Brobbey, ha mégis marad.)

Így nálam már 13 Ajax szintű játékos van, ami nem is olyan vészes. A baj az, hogy edzőnk főleg azokat játszatja, akik nem azok, és nem is lesznek azok. Ez a bajnokságban és a BL-ben pontjainkba került. Labyad 5 BL meccsen játszott, Alvarez 4-en (egyszer kezdett is!), Klaiber 3-on. De az idény nagy részében rossz formában lévő Promes is 5-szor jutott szóhoz. E négy beküldésével minden alkalommal rosszabbak lettünk. Ez is komolyan hozzájárult kiesésünkhöz a BL-ből.
Ekkelenkamp-nál 10-esként csak Kudus és a jó formában
 lévő, ha lesz még olyan, Promes jobb. Most neki kellene mindig játszania. De szerintem soha nem lesz fix kezdőnk, így nem mondanám, hogy potenciális Ajax szintű. De Wit jut róla eszembe. Hozzánk nem volt elég jó, de az AZ-ben fix kezdő. Egy Vitesse, Heerenveen szintű csapatban Ekkelenkamp is kulcsjátékos lehetne. Persze, ami engem illett megtartanám, de csak akkor, ha edzőnk nem tesz posztjára rendszeresen nála rosszabbak, és őt nem teszi hátra.

A még nem eleget bizonyítottakból Timber van a legközelebb a bizonyításhoz. Eddigi 3 majdnem teljes meccsén rendre egyik legjobbunk volt. Rensch, Taylor és Brobbey valóban még nem játszottak eleget, bár mindhárman mutattak már annyit az első csapatban, ami nagyon biztató volt. Ami Brobbeyt illeti, kezd sajnos bejönni, amitől féltem. Akármit is mond, csak nem ír alá. Januárban el kell adnunk. De tévedjek, és írjon gyorsan alá! Ha Traoreval nem akarja felvenni fel a versenyt, mit akar a Milanban?

Előzmény: nj (26441)
Törölt nick Creative Commons License 2020.12.28 0 0 26442

Enjoy all Ajax goals in 2020. From the first of Donny van de Beek against Sparta to the last one from Antony against Willem II.

 

https://english.ajax.nl/articles/all-the-goals-ajax-in-2020/

 

Érdemes megnézni! :)

nj Creative Commons License 2020.12.27 0 0 26441

Ami a keretünket illeti, sajnos, közel sem olyan erős, mint gondoltuk, már az sem biztos, hogy a bajnoki cím megszerzésére elegendő. Az AZ-től, a Feyenoordtól és a Vitesse-től kevésbé tartok, a PSV-től annál inkább, mert úgy tűnik, ők összeálltak.

 

A keretünkből Ajax-szintű játékosok:

 

Onana, Mazraoui, Blind, Martinez (aki Ten Hagnál nem stabil kezdő), Tagliafico, Klaassen, Gravenberch, Neres, Tadic

 

Akik valószínűleg Ajax-szintűek (vagy jó eséllyel azok lesznek), csak ahhoz még nem játszottak eleget, hogy bebizonyítsák:

 

Rensch, Timber, Kudus, Taylor, Antony, Brobbey (ha marad), Hansen

 

Akikkel kapcsolatban kétségeim vannak, de azért adnék még nekik esélyt, hogy bebizonyítsák, hogy én tévedek:

 

Scherpen, Schuurs, Ekkelenkamp, Traore, Promes

 

Akik azok voltak, de már nem tudják hozni a korábbi szintet:

 

Stekelenburg, Huntelaar

 

És akikből soha nem lesz Ajax-szintű játékos:

 

Klaiber, Alvarez, Labyad

 

Az jól látszik, hogy a jobboldali középső védő és a center posztra jelenleg nincs minden szempontból megfelelő megoldásunk és a 10-es poszt is necces (csak Kudus látszik jónak).

nj Creative Commons License 2020.12.26 0 0 26440

"Szerintem azok, akiket akkor pihentetni akartál, nem látszottak tegnap fáradtnak."

 

Nekem mindenki fáradtnak, vagy inkább fásultnak tűnt. Nem fizikailag voltak kimerültek, hanem szellemileg. Az ötlettelenség oka mindig ez. Legalábbis a Willem-szintű ellenfelek ellen.

 

"Sokkal jobbak lettünk volna Renschsel és Ekkelenkamppal az elejétől."

 

Talán. Már ha abból indulok ki, hogy rosszabbak már aligha lehettünk volna.

 

"Végre volt élet a játékunkban, helyzeteink voltak, nagyokat kellett védenie a kapusnak."

 

Abban, hogy végre volt élet a játékunkban, igazad van. Viszont elképzelés továbbra sem volt. Teljesen esetleges volt minden a hajrában is. Kidolgozott helyzetünk akkor sem volt, csak mivel már sürgetett az idő, szorgalmasan lődöztük befelé a labdákat a kapu elé, aztán, ha úgy pattant, hogy nekünk kedvezett, abból kialakult valami zűrzavar, ha nem, akkor meg nem. De tervszerű játéknak nyoma sem volt.

Előzmény: Gyenyi (26438)
Gyenyi Creative Commons License 2020.12.24 0 0 26438

" amikor azt mondtam, hogy a kupameccsen pihentetni kellene a gyakran játszókat annak érdekében, hogy a hátralevő két bajnokit megnyerjük, akkor azt mondtad, hogy a Den Haagot és a Willemet még fáradtan is meg kell tudnunk verni... Hát, mégsem sikerült! "

Szerintem azok, akiket akkor pihentetni akartál, nem látszottak tegnap fáradtnak. Gravenberch az első félidőben igen, de pont a végére egyik legjobbunk volt. Klaassen az egyetlen, akit már rég kellett volna pihentetni. De én tegnap Klaibert és Labyadot pihentettem volna. Sokkal jobbak lettünk volna Renschsel és Ekkelenkamppal az elejétől.

 

"mi változott a cserék után? Nem rúgtunk gólt akkor sem, pedig egy csomó időnk lett volna még rá!"

Végre volt élet a játékunkban, helyzeteink voltak, nagyokat kellett védenie a kapusnak. A cserékig csak Onananak volt dolga. Szerintem sokat számított volna, ha Ten Hag hamarabb cserél. Például a szünetben Labyad - Ekkelenkamp. Én ugyan még Gravenberch helyett beküldtem volna Taylort is, de akkor bajba kerültünk volna Klaassen sérülése után. Bár akkor helyette bemehetett volna Martinez. Persze Ten Hag biztos Alvarezt küldte volna be.

Na mindegy. Most a lényeg, hogy a PSV ellen mindenki ép és friss legyen, beleértve a tegnap még sérülteket is.

Előzmény: nj (26437)
nj Creative Commons License 2020.12.24 0 0 26437

"Mindenki, a többiek sérülése miatt is, fáradt. Persze abban edzőnk is hibás, hogy amikor még nem voltak ennyire fáradtak, nem pihentette eleget kulcsjátékosainkat."

 

Érdekes, amikor azt mondtam, hogy a kupameccsen pihentetni kellene a gyakran játszókat annak érdekében, hogy a hátralevő két bajnokit megnyerjük, akkor azt mondtad, hogy a Den Haagot és a Willemet még fáradtan is meg kell tudnunk verni... Hát, mégsem sikerült! 

 

"Ha edzőnk tegnap nam várja meg a cserékkel a kiegyenlítő gólt, is más lett volna a meccs."

 

Miért, mi változott a cserék után? Nem rúgtunk gólt akkor sem, pedig egy csomó időnk lett volna még rá!

Előzmény: Gyenyi (26436)
Gyenyi Creative Commons License 2020.12.24 0 0 26436

"Ebből így tavasszal baj lesz, mert náluk zömében csak komolyabb ellenfeleink lesznek."

Ha úgy játszunk, mint az utolsó három félidőben, akkor mindenki ellen lehetnek bajok. De e rossz játéknak okait is kell nézni.

1. Túl sok fontos játékosunk sérült. Azért az ég és föld, hogy Mazraoui játszik-e vagy Klaiber, hogy Kudus vagy Labyad és sajnos az is, hogy Traore/Brobbey/Tadic vagy Huntelaar. És, ha még Neres is lesz, minden egész más lesz. (Például Tadic is lehet néha középcsatár.) Szinte sírok, ha belegondolok, mi lett volna, ha Kudus nem sérül meg a Liverpool meccs elején.

2. Mindenki, a többiek sérülése miatt is, fáradt. Persze abban edzőnk is hibás, hogy amikor még nem voltak ennyire fáradtak, nem pihentette eleget kulcsjátékosainkat.

3. Ha edzőnk tegnap nam várja meg a cserékkel a kiegyenlítő gólt, is más lett volna a meccs.

 

Remélem, a téli szünet alatt felépül a legtöbb sérült, mindenki kipiheni magát, és mi leszünk a januári rangadók győztese.

 

Kellemes Ünnepeket Kívánok a topik minden Ajax szurkolójának!

Előzmény: Manoh (26435)
Manoh Creative Commons License 2020.12.24 0 0 26435

Már a Willem II is túl erős nekünk! :-(

Ebből így tavasszal baj lesz, mert náluk zömében csak komolyabb ellenfeleink lesznek.

AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2020.12.23 0 0 26434

Még egy észrevétel,Anthony szörnyű,hogy mennyire egy lábas. A gólja ellenére nekem nem tetszett,amikor lehetőség lett volna szélen meghúzni,visszapasszol,tököl a labdával. Ha már erőltetjük a játékát,balszélen jobb lenne,mivel a befelé húzos cselt egyelőre még nem űzi olyan szinten,mint Robben.

AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2020.12.23 0 0 26433

No comment a mai meccs, egy 8 pontos csapatot nem bírtunk elintézni. Nem tudom,hogy ez már a fáradtság,motiválatlanság,mindenesetre januárban így hamar lekerülünk az élről. Hogy a játékosokat,vagy az edzőt kell e szídni,netán mindkettőt,az jó kérdés. Én a magam részéről Ten Hag egyik hibájának tartom,hogy soha nem éreztem,hogy szétrúgta az öltözőt egy gyengébb félidőben,hogy kulcsjátékosok (Tadic) leüvöltésére lenne képes.Így valószínüleg veszett nagy tekintélye sem lehet.MIndenesetre ha januárban nem szántjuk fel a pályát,bajban leszünk.A keret holland szinten elég erős kell,hogy legyen,így vagy a játékosok nem megfelelőek mentálisan,vagy egy új edzőt kell keresni.

nj Creative Commons License 2020.12.23 0 0 26432

Gyenge teljesítménnyel megérdemelt pontvesztés. Fásult, fáradt benyomást keltett az egész csapat. A támadójáték nagyon harmatos volt, Schuursról pedig úgy fordultak le a gól előtt, mint egy kezdőről. Nem igazán tudok dicsérni senkit

1 pont előnyünk maradt a PSV-vel szemben, az nagyon kevés.

Gyenyi Creative Commons License 2020.12.20 0 0 26431

Két hónapja három naponta játszunk, és van egy csomó sérültünk (Mazraoui, Timber, Kudus, Neres, Traore és Brobbey). Meg tudom érteni, hogy 4:0 után többen kiengedtek. És azért még így is nekünk volt több helyzetünk a második félidőben is.

Örüljünk, hogy megvan a három pont, hogy az első félidőben nagyon jók is voltunk, és bízzunk abban, hogy szerdán is, jó vagy rossz játékkal nyerünk! Én még annak is örülök, hogy Huntelaar kétszer betalált, hogy Antony 2 assziszttal és egy assziszt előtti passzal roppant fontos volt, hogy Klaiber eddigi legjobb meccsét játszotta színeinkben, hogy Taylor végre nemcsak játszott, hanem jó is volt. És még annak is örülök, hogy Promes játszott egy félidőt. Kár, hogy Ekkelenkamp nem ment be sokkal hamarabb. A többi most nem érdekel.

Manoh Creative Commons License 2020.12.20 0 0 26430

A 3 pont megvan, de egy kiesőjelölt ellen ez minimum elvárás. Az első félidő rendben volt, a másodikban már azt hittük megtörtük őket, erre kapunk 2 gólt. Talán egyszer eljön majd az idő, amikor az ilyen meccseken végig 100%-osan játszunk és annyit lövünk, amennyit csak tudunk. Idén volt már erre egy jó példa, ami meglepő is volt, mert soha nem szoktunk úgy játszani, hát most visszatértünk a régi rossz megoldáshoz.

nj Creative Commons License 2020.12.20 0 0 26429

Hát, szépen visszavettünk... 4-2, Onana alaposan benne volt a másodikban. :-(

nj Creative Commons License 2020.12.20 0 0 26428

32. perc, 4-0, nem hittem volna, hogy ennyire gyenge ez a Den Haag. Nálunk meg félidőben jöhetnek a cserék: a Klaassen-Gravenberch pár helyett Ekkelenkamp és Taylor, Blind helyett Martinez, a 60. perc környékén Tadic helyett Promes, a vége felé pedig valaki helyett Rensch is. 

nj Creative Commons License 2020.12.18 0 0 26427

"De lehet, hogy, ha egy jó Neres játszik helyette, akkor simábban nyerünk."

 

Ezen ráérünk akkor gondolkodni, ha újra lesz egy jó Neresünk, vagy akár csak egy egészséges Neresünk. Amúgy, ha lesz, akkor előbb hagynám ki miatta Antony-t, mint Tadicot. De ha Blind játszana 6-ost, akkor Tadic is lehetne hamis 9-es és akkor játszhatna a két brazil is.

 

"Tadic már egy ideje, akár lő gólt, akár ad gólpasszt, nem jó. Jó focista, de szerintem egyre több a rossz meccse. Statisztikái mindig jók voltak, de ha a 11-

eseket más rúgná, sokat romlana a statisztikája."

 

Hát, én az első mondatot elég ellentmondásosnak érzem, mindazonáltal, ha jók a statisztikái, akkor sem cserélném le egy rosszabb statisztikájúra. Ha pedig más rúgná a 11-eseket, lehet, hogy nem mennének be, vagy legalábbis nem annyi.

 

"De Blind hátul egyszer megakadályozott egy hatalmas helyzetet, az ő fantasztikus passzából született a második gól, és az 5-ikhez ő adta a gólpasszt."

 

Persze, hát tulajdonképpen Labyad nélkül is kiestünk volna, akkor ő is kell a kezdőbe, nem? :-) Amúgy, már vártam az 5. gól előtti gólpasszt. :-) Ahhoz a gólhoz semmi köze nem volt Blindnek, amikor a labdát adta, abból még nem volt helyzet (sőt, később sem lett), egyszerűen Tadic átlőtte a védelmet. Az gyakorlatilag egyéni akció (és Utrecht védelmi hiba, mert hagyták lőni) volt.

 

"...és általában jobbak vagyunk vele, mint nélküle."

 

Én ezt egyre kevésbé látom bizonyítottnak. Soha nem volt egy fantasztikus védő, de régebben nem követett el ennyi bosszantó hibát, jelentős részben azért, mert könnyelműsködik. A passzai mindig jók voltak, de a haszon-kár mérleg egyre rosszabb.

 

"Mert csak azért, hogy maradjon, nem keverném meg a középpályát."

 

Nem csak azért. Azért is, mert Blind nem jó hátul, viszont helyet kellene találni neki. De tőlem lehet Martinez középső védő és előtte a Klaassen - Kudus (Ekkelenkamp) - Gravenberch középpálya is. Éppen ezt mondom, hogy nem kell Blindnek minden meccsen feltétlenül játszania. Már csak a szíve miatt sem.

 

Az januártól Klaassen, Kudus, Gravenberch kell, hogy legyen.

 

Előzmény: Gyenyi (26426)
Gyenyi Creative Commons License 2020.12.17 0 0 26426

"Tegnap pl. kiestünk volna a kupából nélküle. "

Volt egy gólpassza és két gólja, így fontos volt. De lehet, hogy, ha egy jó Neres játszik helyette, akkor simábban nyerünk. Tadic már egy ideje, akár lő gólt, akár ad gólpasszt, nem jó. Jó focista, de szerintem egyre több a rossz meccse. Statisztikái mindig jók voltak, de ha a 11-eseket más rúgná, sokat romlana a statisztikája.

De Blind hátul egyszer megakadályozott egy hatalmas helyzetet, az ő fantasztikus passzából született a második gól, és az 5-ikhez ő adta a gólpasszt. Nélküle is kiestünk volna.

 

"A Liverpool ellen (idegenben), a Groningen és a Twente ellen ott volt a pályán, mégis elég bénák voltunk. "

A Liverpool ellen náluk sokkal kevésbé voltunk bénák, mint egy hete az Atalanta ellen, amikor egész meccsen csak kétszer találtuk el a kaput. A Groningen ellen 9-szer találtunk kapura, 11:1 volt a szöglatarány javunkra. A helyzetkihasználásunk volt béna. Arról nem Blind tehetett. De volt már ő is rossz, és voltunk már nélküle is jók. Szerintem az Atalanta ellen nagyon hiányzott, és általában jobbak vagyunk vele, mint nélküle.

 

Alvarez tegnap egész jó volt. Kipróbálnám egyszer hátul Schuurs helyett. Focizni nem tud, de lehet, hogy védőnek jó lenne. Én sem akarom, hogy Martinez elmenjen. Bízzunk abban, hogy télen Tagliafico megy el, és Martinez lesz az új bekk. Mert csak azért, hogy maradjon, nem keverném meg a középpályát. Az januártól Klaassen, Kudus, Gravenberch kell, hogy legyen.

 

 

Előzmény: nj (26425)
nj Creative Commons License 2020.12.17 0 0 26425

"Ez addig szép, amíg Tadic nélkülözhetetlen. De jelenlegi formájában nem az. Legalább is szerintem."

 

Szerintem, az. Tegnap pl. kiestünk volna a kupából nélküle. És még így, "formán kívül" is neki a legjobb a statisztikája. 12 gól és 7 gólpassz 1490 perc alatt (bajnokság + BL + a kupa). Antony 6 gól + 3 gólpassz (1111 perc), Neres 2 gól + 2 gólpassz (719 perc). OK, ebben vannak 11-esek is. 

 

"Különben szememben a legfontosabb játékosunk. Épp az Atalanta ellen láttuk, milyen bénák vagyunk nélküle."

 

A Liverpool ellen (idegenben), a Groningen és a Twente ellen ott volt a pályán, mégis elég bénák voltunk. De nem azt mondom, hogy ne játsszon egyáltalán, csak azt, hogy a középpályán és ne minden meccsen. Már csak azért is, mert nem akarom, hogy Martinez elmenjen. Ő fontos játékos és a jövő embere.

Előzmény: Gyenyi (26424)
Gyenyi Creative Commons License 2020.12.17 0 0 26424

"Elég nagy ostobaság lenne Promes miatt kihagyni Tadicot. Vagy Nerest, vagy Antonyt."

Nem Promes, hanem a két brazil miatt gondolkoznék kihagyásán. Abból indulok ki, hogy Traore vagy Brobbey lesz középen, és a két szélre van a két brazil, Tadic és, ha belejön Promes. Eddig Tadic volt a fix, és hol az egyik brazil kezdett, hol a másik. Ha mindketten voltak, akkor Tadic volt középen. Ez addig szép, amíg Tadic nélkülözhetetlen. De jelenlegi formájában nem az. Legalább is szerintem.

 

" ha te is ki akarnád hagyni, akkor miről vitatkozunk? "

Én csak a két idei meccsről beszéltem. Különben szememben a legfontosabb játékosunk. Épp az Atalanta ellen láttuk, milyen bénák vagyunk nélküle. Amit persze csak fokozott, hogy Labyad volt a 10-es. Persze kutyaütők ellen tavasszal is lehet pihentetni, vagy szünetben lecserélni.

Előzmény: nj (26423)
nj Creative Commons License 2020.12.17 0 0 26423

"Tegnap egyik kapott gólhoz sem volt köze."

 

Igen, kivételesen megúsztuk, de kaptunk már jó pár gólt miatta.

 

"És sajnos a védelem nem jobb, ha Schuurs párja Martinez."

 

Hát, dehogynem. Atalanta-meccset láttad?

 

"Ha Kudus eléri sérülése előtti formáját, akkor Blind a védelem elé tevésének Klaassen lenne a áldozata."

 

Ráérünk ezzel akkor foglalkozni, ha Kudus visszatért és tudott 5-6 meccset játszani zsinórban. Addig felesleges előre kihagyni miatta bárkit is.

 

"Ekkelenkamp  Kudus backupja lenne."

 

Mondom, várjunk még Kudus bebetonozásával. Előbb bizonyítson!

 

"Bár, ha Tadic nem javul fel, előbb utóbb az ő pozíciója is kétséges lehet."

 

Elég nagy ostobaság lenne Promes miatt kihagyni Tadicot. Vagy Nerest, vagy Antonyt.

 

"Mindenesetre karácsonyig pihentetném Blindet. Azért az a szívprobléma lelkileg kikészíthette, és lehet, hogy az az oka kihagyásainak."

 

Hát, ha te is ki akarnád hagyni, akkor miről vitatkozunk? Ellenféltől, összeállítástól függően időnként ő játszana, időnként egy 10-es.

Előzmény: Gyenyi (26422)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!